Брак на българи с чужденки

• 31 153
  • 268
  •   1
Отговори
# 150
Винаги ми е било интересно защо българските мъже не се женят за чужденки.
Не отговарят на критериите на чужденките сигурно, нямат добри доходи, мързи ги.
Пък чужденките искали да им готвят вкусно вместо да ги сексят.

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 18:29 от Barbabelle

# 151
adelinda , никога не съм твърдяла, че съм "над нещата" или нещо такова. Говорех за масовия случай и наблюденията ми са точно както ги описва и Как` Сийка.
Не съм чула отникъде гърци да си умират от любов /образно казано/ към българи, точно напротив. Нито пък италианци и испанци.

Второ, казваш да научел човек езика писмено и говоримо през периода на нагаждане и адаптация. Не е невъзможно, но е малко вероятно, при положение, че говорим за тежка работа, ангажираща изцяло вниманието и енергията на човека, а това не са езици, които се научават от днес за утре, хеле пък гръцкия. И защо, аджеба, научавайки езика добре, италианеца ще предпочете да назначи българина на дадена позиция, при положение, че си има достатъчно обучени кадри, владеещи майчиния си език... с какво българина ще е повече от тях?! Същото важи и за гърци и испанци. Говорим за по-престижни професии в случая. Имат си достатъчно тунизийци, мароканци, либийци и т.н. емигранти, на които те гледат както и на българите, а италианците са доста горд народ с голямо самочувствие.

Трето - никога не съм споменавала, че не било "престижно" да не работиш, а да си гледаш домакинството, къщата и семейството. Напротив. Даже наблюденията ми са, че точно при омъжените за гърци жени, това е съвсем в реда на нещата. Някои български се натискат да работят, щото им е скучно подобно ежедневие, но самите им мъже даже предпочитат да не работят.

Но както и да е, не ми се спори повече.

# 152
  • София
Второ, казваш да научел човек езика писмено и говоримо през периода на нагаждане и адаптация. Не е невъзможно, но е малко вероятно, при положение, че говорим за тежка работа, ангажираща изцяло вниманието и енергията на човека, а това не са езици, които се научават от днес за утре, хеле пък гръцкия.
Що ли все на гастарбайтерите им е трудно да научат езика? А хиляди деца тръгват да стават студенти с научен език/-ци  newsm78

# 153
Учи се езика и то най-лесно на място. Ако в Англия не може да се научи английски то къде? Не са ме мразили гърците и още имам притялства, които поддържам създадени там, също не ме харесват и всички българи в България. Много удобно да се каже, аз съм чужденка и за това е така.  Peace Разбира се, че сам без роднини и приятели в чужда държава с една чанта бажаж е по-трудно. Нормално и да те гледат "отгоре" като си отишъл да им вършиш мръсната работа, което не е много свръзано с произхода.

Ето какво прави един българин в чужбина:

http://bnt.bg/part-of-show/revolyutsionna-operatsiya-izpravi-na- … d-r-pavel-tabakov

# 154
На мен друго обяснение ми дадоха - омраза.
Не във всички градове, естествено, но в някои италиански градове определено мразят българите. И не става въпрос за работодателите, а за населението като цяло - съседи, непознати по улиците...
Естествено, не мога да твърдя, че е точно така, при положение че лично не съм го изпитвала. Но и не виждам защо да ме лъжат, просто споделят болката си.

Ех, бре, да му се не види - нас все ни мразят! Все сме прецакани, онеправдани, нарочно поставени в лоша позиция и за това все е виновен някой друг, а не ние самите! Няма друг народ с такава лоша карма, като нас!
Ами, не вярвам и това е! (Нищо лично към познатите на Как'Сийка). Поживяла съм тук и там, не за кой знае колко дълго, но достатъчно (а и винаги сред шарен колектив от народности), за да не разбирам теорията как всички ни мразят. Аз където съм била - все сме били на почит, уважавани и харесвани. Може пък и страшен късмет да съм извадила, знае ли човек...

Относно "манталитета" на българските мъже, за които се води лют спор в предните страници, само да вметна, че нямам НИТО ЕДИН познат мъж, който да седи безработен вкъщи и да си чака ракията и салатата в 5. Всички мои познати и роднини ходят на работа, помагат в домакинството, глезят жените си с подаръци и внимание и ако им се дояде салатка с ракията (нищо лошо в което), обикновено си ги приготвят сами, и то с мерак! Завиждайте ми, явно аз и моите приятелки сме малцинство!  Laughing

# 155
Завидяхме ти вкупом.  Peace
Хайде сега се успокой и бягай да играеш.  Laughing

# 156
Точно така, на почит сме!
Най-вече е на почит секс-туризма и евтиния алкохол!  Mr. Green

# 157
Учи се езика и то най-лесно на място. Ако в Англия не може да се научи английски то къде?
Не, не говоря за английски, това е езика, който всеки знае поне на най-елементарно ниво. Всеки малко или много е учил английски в училище.
Не говоря и за немски, френски, руски - все езици, които отново има голяма вероятност човек да е изучавал в училище като втори и трети език.
Имам предвид гръцки и италиански най-вече. Рядко някой е учил гръцки, а отивайки на място, ще поназнайваш малко думи, изречения, но перфектно писмено и говоримо няма да го научиш само от това. Иска си сериозно учене и време. И пак трудно ще се конкурира един такъв човек с местен.

# 158
Учи се езика и то най-лесно на място. Ако в Англия не може да се научи английски то къде?
Не, не говоря за английски, това е езика, който всеки знае поне на най-елементарно ниво. Всеки малко или много е учил английски в училище.
Не говоря и за немски, френски, руски - все езици, които отново има голяма вероятност човек да е изучавал в училище като втори и трети език.
Имам предвид гръцки и италиански най-вече. Рядко някой е учил гръцки, а отивайки на място, ще поназнайваш малко думи, изречения, но перфектно писмено и говоримо няма да го научиш само от това. Иска си сериозно учене и време. И пак трудно ще се конкурира един такъв човек с местен.

Ами аз съм живяла няколко месеца в Гърция и мога да се оправям на гръцки, дори не горим за години седене. Не можеш да повярваш неволята какво  може Mr. Green Имайки  предид, че прилично говоря английски и не знам дали ми е бил в полза за гръцкия, защото ми превеждаха думи, които не разбирам на английски, или във вреда, защото за по-сложни неща основно на него се разбирах. Да, за 2 години можеш да го научиш писмено и говоримо и то без много зор, с много учене и за 1.  Peace

Отивайки в Италия или Гърция трябва да ти е ясно, че кмета са го избрали.  Peace

# 159
  • SF
Преди да се оженят двама влюбени, комуникират известно време на някакъв език.
Българският мъж изобщо не е от най-красивите. Дадените за пример нации поне са високи. Нашите мъже са ниски, набити, дебеловрати и (след време) шкембести - такава ни е структурата, леко прабългарска. Италианците и испанците също ми идват  малко късокраки, но знам, че са нещо като емблема за мъжката привлекателност (неясно защо). Бай Ганьо Балкански съвсем не е прославен из Европа като красавецът на континента.
Освен това не може финансово да отговори на очакванията на една дама от която и да е европейска държава.
И най-вече - обноските куцат. Пример от вчера - трима си паркирали буса не точно пред моята кола, но като са отворили задната врата и вече ми пречат да тръгна. Аз някаква пърхаща "Извинете, може ли да мръднете напред 1-2 метра, за да мога да изляза". Отговор: "Аре малко да изчакаш, а! 5 минути имаме работа. Немаме къде да мърдаме". Аз: "А защо в този студ и сняг да чакам 5 минути да си свършите работата." Естествено, че закъснявах за където съм тръгнала и 5 минути са от значение. Освен това се опасявах, че ще станат 10.
Те, нали трима, бабаити, а и куражът им дошъл.... ами не го преместиха. Излязох с голяма маневра. Гледаха ме, ръгаха се с лактите и знам как са ме нахранили.
Ето тази простотия трудно се смила от жените, които не са се сблъсквали с нея.
Иначе съм чула как германците си духат носа. Не е секси.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 13:16 от Esmee

# 160
Как да ви кажа , познавам някои немкини и само да и повиши тон мъжа и и .... никой няма да ги търпи тия дебили българските мъже (повечето) да си правят каквото си искат с жената. И тук не говорим някой да " командва във връзката "  . Говорим за чисто уважение към жената . Познавам както казах и няколко немски двойки . Е , отношението на мъжа към жента дори след вече 30та година брак е .... просто уау , все едно още са млади и се ухажват . Мъжете са спокойни и уравновесени и стабилни . И да , не може просто да хванеш и да се разведеш заради съседкака както каза една жена преди мен .

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 18:17 от Анонимен

# 161
  • София
Това със съседката не го разбрах. Ами ако се влюбиш и искаш да си с нея? Или е по-добре да си я чукаш тайничко.

А може би немците просто не се влюбват в съседките си  Thinking

# 162
Не е нетипично чужденците да изневеряват или да се развеждат.
Нека не забравяме, че само преди 20 години у нас беше срамно и недопустимо да се разведеш или да имаш дете без брак.
Голяма част от българите имат изневярата за голяма работа. Не само мъжете, но и жените.
Чужденците обикновено го правят толкова дискретно и много рядко партньорите им разбират или се чувстват баш като употребени.
Иначе всички са хора като хора.
Но отношението, възпитанието е по-различно.

# 163
Това със съседката не го разбрах. Ами ако се влюбиш и искаш да си с нея? Или е по-добре да си я чукаш тайничко.

А може би немците просто не се влюбват в съседките си  Thinking

Нали човек се жени когато вече е влюбен в жена си/мъжа си ? Нали това е идеята на брака. Извинявам се , но аз лично не смятам да се омъжа докато не съм сигурна , че искам да си прекарам времето с този човек. Може би защото и съм отраснала в такава среда де (родителите ми след толкова години все още си се обичат) То тогава по-добре не се жени , ако не си сигурен , че това е човека за теб . Изневерите с извинение тип :  той/тя вече не ми обръща внимание бла блааа са големи простотии , в крайна сметка имаш уста,нали ? можете да седнете и да поговорите . Ако и двамата се обичате ще работите над въпроса. Ако не , ще се разделите , но ако уважаваш партньора си , няма да му изневериш , докато не се разделите . Това го казвам от опит . С приятеля ми минахме едно време през период , когато бяхме доста разделечени в отношенията си и един ден той дойде и каза : искам да поговорим и зпочнахме . Оправихме нещата и сега сме щастливи , при това нямаме деца , нали да кажете , че сме го направили за децата .
Та относно темата , аз не мисля , че външния вид има значение . Важни са обноските . Един мъж може да не е Брад Пит , но да те кара да се чувстваш като Анджелина (образно казано) . В крайна сметка си зависи и от нас , ние самите трябва да имаме самочувствие и ще привличаме стабилни мъже . Има ги в бг , но са малко . Аз лично познавам около 3 ( 4 с моят мъж) , които просто не знам какъв късмет съм имала да се запозная с толкова готини и възпитани мъже , които ако падна и всичките идват и почват да се притесняяват и да ме оглеждат има ли ми нещо . Или пък един веднъж без да иска ме удари с лакът като се завъртя и ееееей 3 -4 дена ми се извинява след това. Така че има ги , но е важно да ги филтрирате и да се обградите само с такива.
Иначе съм ставала свидетелка на какви ли не простотии :
на ресторант съм с мъжО и приятелите му и на съседната маса група мъже с жените си . един се провиква : ееееей Георгиии гледай жена ми колко  е грозна - гледай гледай де! АХАХХАХАХА и се сспукват да се смеят . А жената седи и гледа :Х:Х
и аз такава ситуация с колата . някакъв седи пред колата ми и чака. отивам и казвам здравейте . извинявам се , но ще излизам дали може да мръднете само малко . " ей маце , ще мръдна ако ми дадеш телефона си " обяснявам , че си имам приятел учтиво , въпреки че не заслужава тоя дебил и той " е тогава ше чакаш " ?!?!!?!?  За Бога
И като цяло съм забелязала , че всеки мъж който тръгне да ме сваля , дали в бар , във фейсбук или просто по улицата или където и да било ... виииинаги набляга на какви пари има :Х:Х ако ги има де , или просто е изтеглил кредит за да си купи айфон . Не знам каква е тая мания . Е , аз като си имам пари сама (плюс и родители ми имат пари и като цяло не съм жадна за злато както се казва) и те като го разберат, че няма да стане така и .... просот ми казват : пф ква си надута я да си знаеш гьола .  

като допълнение също искам да кажа , че нали уж всички обиждат хората от " третия свят " казвам го в кавички тъй като половината , които говорят така просто не са били в тези страни , за да видят , че са доста по -напред от нас . Само дето баща ми е иранец И никога през живота си не съм го видяла ( или чула-понякога обичах да ги подслушвам  в спалнята им) да се държи с майка ми по начин , по който както казах , много мъже съм виждала да се държат с жените си . Пере наравно , чисти наравно , готви и повече от мама, тъй като като цяло готви по - хуабво Grinning купува и цветя от време на време БЕЗ повод , и не само цветя , и относно религии и тем подобни , всеки си има своята , празнуваме както неговите празници , така и християнските Simple Smile . Мисля, че не е изневерявал , тъй като веднъж отидохме да го изненадаме с приятеля ми в работата му за рождения му ден и да го вземем (той не ни очакваше) и лично с очите си видях как отблъсква колежка , която му се натискаше с думите " извинявай , но отивам при жена ми и децата си " . И е инженер и също противно на очакваното , баба ми ( неговата майка ) е главата в къщата . Командва ги общо 8 мъже ( дядо плюс децата 8 момчета) и всички я слушат и уважават . Та така  Grinning

# 164
  • София
Понякога уважаваш човека до теб и въпреки това му изневеряваш. Това пък аз го казвам от личен опит. Животът е странен и не винаги се движи по ясно начертани и разграфени правила. На теория всеки е високоморален. На практика обаче, често не е така.

М/у другото, Браво на баща ти! Иран не е страна от третия свят.
Иначе те разбирам перфектно, аз съм отраснала в съседна на Иран страна  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт