Брак на българи с чужденки

• 31 185
  • 268
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
Защото германките и шведките гледат доста презрително на нашите българчета. Все едно българка да тръгне с някой ром от махалата. Не че не се е случвало, но е рядкост...
Мда, братовчед ми е женен за германка от доста години. Тя е барби гърл, пищна и повърхностна. Той е баскетболист. Разбират се, обикалят Европа с каравана ваканциите.  Crazy

Приятел се ожени за британка, взе паспорт и се разведе. Втори неуспешен брак. Няма деца.

Поемането на отговорност май нещо убягва на българските мъже. Всичките ми съученички са разведени или самотни майки.  Thinking

# 61
  • София
Да, когато бях дете, самотната майка или разведената бяха рядкост. Сега е по-скоро норма. Тъжно е. Когато семейството е слабо и дисфункционално, такова е цялото общество.

# 62
  • UK
Точно за обществото си мислех..

Мамите с мъжки рожби да помислят по въпроса. (!)

# 63
Не знам как стои въпросът с емигрантите, може би авторката има предвид точно тях.

Един такъв, женен за германка, се обърнал на събиране към приятелка българка, която също е с чужденец, изтърсил нещо от рода на: *оф, к'о прайм при тия шваби, а не се вземеме с тебе, кукло?!*  Сигурна съм, че *майтапът* му е излязъл солено, защото тя е станала демонстративно и помолила мъжа си да седнат на друга маса.

Преди години познавах само двама студенти от България, момичетата просто са много повече. А и е вярно, че се отличават от масата и имат повече почитатели от мъжки род, отколкото чужденките, които да свалят мъжете ни. Факт Simple Smile

# 64
Точно за обществото си мислех..

Мамите с мъжки рожби да помислят по въпроса. (!)
Аз пък мисля че майките с мъжки рожби имат по-малък проблем. Все пак в повечето случаи "лихвите" остават за сметка на женската страна... Whistling

# 65
Аз пък мисля, че нито са по-красиви масово, нито са добре възпитани и затова не може да завъртят акъла на чужденка.
За мен най-красивите мъже са скандинавците.  Mr. Green
Но да кажем, че е до вкус.
Възпитанието вече е друга работа обаче и масово на беге мъжлето му липсва правилното възпитание и подход към една жена.

# 66
  • София
Един такъв, женен за германка, се обърнал на събиране към приятелка българка, която също е с чужденец, изтърсил нещо от рода на: *оф, к'о прайм при тия шваби, а не се вземеме с тебе, кукло?!*  Сигурна съм, че *майтапът* му е излязъл солено, защото тя е станала демонстративно и помолила мъжа си да седнат на друга маса.
Уффф, направо ме е срам от тези толкова типични за нашите ширини "шеги"  Embarassed

# 67
Ти нали си даваш сметка, че не всички бг мъже са от вида, описан от теб? Моят не е. И приятелите му, поне повечето, не са. И бившият ми мъж не беше..особено пък той  Wink
Хайде да не си кривим душите  Peace. Твоя може да не гледа мачове и да не пие ракия, но е с бг манталитет, който малко трудно се възприема от западнячките.

# 68
  • София
Моля? Хайде без стереотипните генерализации, става ли. Разбирам, че е по-лесно човек да се облегне на тях, но пък рискува да стане смешен.

Ако си въобразяваш, че англичаните например чуруликат по цял ден ''Yes, dear'', че готвят и сменят памперси наравно с жените си, че пускат сушилни/перални/миялни, че не зяпат чуждите жени в циците, не псуват като каруцари, не се чешат по ташаците, и не си ги ''мерят'', think again.

Хора със ''селски манталитет'' има навсякъде. И не, моят мъж няма такъв.

Ако ти си имала връзки с бг селски пръчки, това си е твой проблем. Не мой, не и на други жени, които също като мен живеят с нормални мъже.

# 69
  • София
Повече от съгласна съм с Таис. Генерализации не са необходими. Има хора и хора. Важи и за мъже и за жени.

Сред приятелите ни имаше един развод - мъжът, макар и кривнал се държа и държи както подобава на ситуацията си. Бившата съпруга си скофти отношенията с всички познати, с които се е движила над 20 години и постави и детето си в тегава ситуация. Опитвах се да съм й подкрепа, но съм доста голяма да участвам в схеми или аз, или той. А тя постави такива условия и на хора, които са й много по-близки от мен. Нямам близък познат мъж, който да не прави максимума по силите си за семейството си.

# 70
Моля? Хайде без стереотипните генерализации, става ли. Разбирам, че е по-лесно човек да се облегне на тях, но пък рискува да стане смешен.

Ако си въобразяваш, че англичаните например чуруликат по цял ден ''Yes, dear'', че готвят и сменят памперси наравно с жените си, че пускат сушилни/перални/миялни, че не зяпат чуждите жени в циците, не псуват като каруцари, не се чешат по ташаците, и не си ги ''мерят'', think again.

Хора със ''селски манталитет'' има навсякъде. И не, моят мъж няма такъв.

Ако ти си имала връзки с бг селски пръчки, това си е твой проблем. Не мой, не и на други жени, които също като мен живеят с нормални мъже.

Някъде да съм спомена селкси манталитет, че подкачаш?
И нека пак бъдем откровени, че процента чужденци, които пускат пералня, простират, готвят, чистят и т.н, е много по голям от този на българите, които извършват тази дейност и нека се разберем, че не веднъж в година, ами съвсем редовно. Peace

# 71
  • София
Процентът чужденци къде? Даваш ли си сметка, колко смешно звучи това? Защото в Япония процентът ще е един, в Австралия друг, тук трети, а в Англия четвърти.

Всичко е въпрос на възпитание, семейна среда, навици и мироглед.

Мъж ми, плюс 90% от мъжете в приятелския И роднинския ни кръг вършат тези неща. Баща ми, лека му пръст, навремето също, доведения ми баща - тоже. Като подчертавам: приемат го за напълно нормално, не за някаква аберация от нормата.

Както и биб.биб е писала, до човек е. Не е до държава.

# 72
Процентът чужденци къде? Даваш ли си сметка, колко смешно звучи това? Защото в Япония процентът ще е един, в Австралия друг, тук трети, а в Англия четвърти.

Всичко е въпрос на възпитание, семейна среда, навици и мироглед.

Мъж ми, плюс 90% от мъжете в приятелския И роднинския ни кръг вършат тези неща. Баща ми, лека му пръст, навремето също, доведения ми баща - тоже. Като подчертавам: приемат го за напълно нормално, не за някаква аберация от нормата.

Както и биб.биб е писала, до човек е. Не е до държава.

Да бе да, сигурно си делите домашната работа по равно.  Wink
Ако искаш, пусни една анкета и да видим какви ще са резултатите, и да уточним, че не става дума за едно чистене/готвене/пране на 10 години а, всекидневно/седмично.

# 73
Мисля като kikamora!   bouquet

# 74
А процента на жени в Гърция, които могат и пускат пералня, че и да готвят  ? Peace Има жени с деца на 40 години, които не могат да изпържат едни кюфтета примерно, а ги има и в България.  Други си викат жена да ги изпере и изглади. Иначе ако грък се оцежени за българка, тя и пере и чисти и готви и деца гледа, че и работи, после сме били равнопоставени.

Общи условия

Активация на акаунт