Брак на българи с чужденки

• 31 184
  • 268
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Всъщност права си. Не е по равно. Той домакинства повече защото почти изцяло е поел готвенето. Аз не обичам да готвя, правя го веднъж на месец в добрия случай. Той готви два пъти седмично, обикновено.

И първият ми мъж готвеше основно той, по същата причина.

Тези неща съм ги дъвкала отдавна, в теми като С какво помага половинката и т.н., можеш да прочетеш.

Кикиморо, ти не беше ли момата, която плюеше по бг жените в една скорошна тема? Че сме били със селски манталитет по отношение на дрехите и модата, че сме били таквиз и онаквиз. И май си в Чужбината, нали  Thinking

# 76
 Laughing Доста интересна тема и ..смешна сте я направили. Ще я следя Wink
Искам само да вметна, че няма понятие доведен баща. Laughing Вторият баща не е доведен, той е пастрок, втори баща, а дъщерята на жена му от първия брак е доведена дъщеря. Доведени са също братята и сестрите, но никога майка и баща. Simple Smile

# 77
  • Tам през Атлантическия океан

Да бе да, сигурно си делите домашната работа по равно.  Wink
Ако искаш, пусни една анкета и да видим какви ще са резултатите, и да уточним, че не става дума за едно чистене/готвене/пране на 10 години а, всекидневно/седмично.

Като бг. жени бъхтят наравно часове  с мъжете  за запълавнето на сем.   бюджет нормално е да се изсискава делене на пустата домакинска работа  Sunglasses

# 78
  • София
Мерси, Ън. Знам, че е грешно, но ми е навик. Технически погледнато, той не ми е пастрок, защото с майка ми живеят заедно от близо 20 години, но не са подписали. Модерни са  Laughing

# 79
Добре де, разбрахме че твоя е идеален, ама това е изключение. Повечето български мъже не са пускали прахосмукачка, камо ли да изчистят банята, или пък да изперат!

Ох, и моля те ако не си сигурна кой какво е казал, не си позволявай да го казваш гласно, поне докато не си сигурно, че е въпросния човек!

# 80
Много мъже готвят и най добрите готвачи са мъже. Лоштото е, че не си чистят после, ако ще чистя след някой, ще си го и сготвя. Тайс, твоя ако си и чисти ще го призная.

# 81

Да бе да, сигурно си делите домашната работа по равно.  Wink
Ако искаш, пусни една анкета и да видим какви ще са резултатите, и да уточним, че не става дума за едно чистене/готвене/пране на 10 години а, всекидневно/седмично.

Като бг. жени бъхтят наравно часове  с мъжете  за запълавнето на сем.   бюджет нормално е да се изсискава делене на пустата домакинска работа  Sunglasses

Нормално е, но колко мъже се съгласяват на това? И колко примерно германки биха се съгласили, да подгъзуват на мъжете си при условие, че бъхтят колкото тях? Работата е там, че западно европейката си отстоява правата и мъжете се съобразяват с тях, а я кажи на един българин, че работиш колкото него за това няма да готвиш и да чистиш и да видиш какво ще ти се случи.

Моя приятелка е женена два пъти. Първият път  за българин, вторият път за германец. При българина си скъсваше задника да върши всичко, а оня беше все недоволен, а сега ако каже на германеца, че не е сготвила, оня не мрънка а ходи да поръча тейкауей или ходят на ресторант.

# 82
Добре де, разбрахме че твоя е идеален, ама това е изключение. Повечето български мъже не са пускали прахосмукачка, камо ли да изчистят банята, или пък да изперат!

Такива неща се обикновенно се набиват на очи ако мъжлето изкарва малко кинти  Sunglasses

Гадно си е жената хем да се грижи само за дома / хем да бъхта да  набавя нужните ресурси/финанси   Sunglasses

# 83

Моя приятелка е женена два пъти. Първият път  за българин, вторият път за германец. При българина си скъсваше задника да върши всичко, а оня беше все недоволен, а сега ако каже на германеца, че не е сготвила, оня не мрънка а ходи да поръча тейкауей или ходят на ресторант.
Peace

така трябва да  Grinning

# 84
  • София
Мисля, че в някаква класация бяха посочени скандинавските мъже като най-помагащи в домакинството.

# 85

Такива неща се обикновенно се набиват на очи ако мъжлето изкарва малко кинти  Sunglasses

Гадно си е жената хем да се грижи само за дома / хем да бъхта да  набавя нужните ресурси/финанси   Sunglasses
Естествено! АКо ми носи добри пари и не ми се налага да бъхтя по 40 часа на седмица, бих правила всичката домакинска работа без да мрънкам, обаче там е работата, че в Бг това е изключение. Отделно че ако той носи парите в къщи, а жената седи в къщи и гледа децата, се започва с едно натякване как тя нищо не прави, а само харчи пари. Западняка оценя, че му отглеждат децата и знае, че ако дори реши да се разведе, ще делят имота на две, макар и тя да не е работила и един ден, само защото тя му е отгледала децата и това се счита за труд!

# 86
Ще напиша нещо по обсъжданите въпроси: преди 4 години половината съученици на сина ми заминаха да следват в чужбина. Основно в UK. Вече завършиха. Интелигентни деца, мнозинството от лекарски семейства, с възможности и самочувствие. От всички само едно момиче живее с австриец, останалите са с българи или други балканци за гаджета. Говоря и за двата пола. Ще видим по-късно някой ще вземе ли местна за жена. От учениците ми нито един досега не е взел чужденка, но повечето работят, за да могат да си покрият разходите там.
По въпроса за помощта вкъщи. Мъжът ми не помагаше особено преди, защото аз се пънех да върша повечето работа у дома. Сега само готвя, защото той не умее. Всичко друго върши той. Оказа се, че може да чисти, да пуска пералня, мие банята по-добре от мен и в подреждането е по-добър. Просто българките са гледали как е вкъщи и поемат веднага всичката домакинска работа. Ако им кажеш обаче, вършат и те всичко. Чужденките явно са възпитани по друг начин.

# 87
  • София

Ох, и моля те ако не си сигурна кой какво е казал, не си позволявай да го казваш гласно, поне докато не си сигурно, че е въпросния човек!

Да, и чисти. И баща му е същия, нищо, че е бивш шеф на полицията в средно голям град, мъж 90 кила и с глас като хала. Така си е възпитал сина, за което съм благодарна.

И все пак не е идеален  Wink

Много, много западно европейски мъже не пипат тенджери и прахосмукачка. Както и много, много бг мъже пипат. Пак повтарям, въпрос на среда и възпитание е, а не на държава.

Но явно целта е в две теми да оплюем бг жените като селянки с прост вкус и бг мъжете като селски бекове. Щом те влече, ок, дерзай  Laughing

# 88
Хайде да не ми казваш, какво искам да кажа ?
Факт е че много малко българи помагат в сравнение с западно европейските мъже, както и много по голям процент българки вършат цялата домакинска работа, в сравнение с западно европейките! Съгласи се, че просто имаме  различен манталитет и ако за българката е гордост да е добра домакиня, домът и да е излъскан до блясък и да може да омеси 3 вида хляб, то другите европейки не се гордеят с такива ''постижения'', а изискват мъжете им да им помагат, а те на свой ред не и хвърлят една гора бой, само защото са се осмелили да искат някакво равноправие  Wink.

# 89
Е, аз не виждам Таис да говори за всички. Тя говори за нейния мъж, нейния баща.
Проява на абсолютна простотия да обяснаваш на една жена точно какъв бил съпругът й без дори да си го виждал, само защото бил българин или западняк.
И най-накрая иронично да заключиш-идеалния. Идеален е, 'що?, проблем?
Разбирам позицията на Таис и защо се дразни. И аз се дразня като ми заобясняват какъв бил мъжът ми, бракът ми и т.нат.
Нещо за детето ми да кажете?

Чужденките явно са възпитани по друг начин.

По-скоро мъжете  Wink

Общи условия

Активация на акаунт