Брак на българи с чужденки

• 31 182
  • 268
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мда, аз говоря за семеен и приятелски кръг, щото все пак мъжът ми не е някаква бяла лястовица сред роднините и познатите ми/ни.

За сметка на това, кикимората познава всички западно европейци..и не допуска идеята, че не е до държава, а до възпитание и прочие, да не повтарям за 432 път вече.

Забавно  Wink

# 91
  • Tам през Атлантическия океан
Скромните  2 годин които поживях в Германия ми направи впечатление че много семейни жени с деца  или са домакини или работят не пълен работен дем (4-5 часа) Разбира се има и жени с кариера , сериозни професии  Wink

# 92
Е, аз не виждам Таис да говори за всички. Тя говори за нейния мъж, нейния баща.
Проява на абсолютна простотия да обяснаваш на една жена точно какъв бил съпругът й без дори да си го виждал, само защото бил българин или западняк.
И най-накрая иронично да заключиш-идеалния. Идеален е, 'що?, проблем?
Разбирам позицията на Таис и защо се дразни. И аз се дразня като ми заобясняват какъв бил мъжът ми, бракът ми и т.нат.
Нещо за детето ми да кажете?

Чужденките явно са възпитани по друг начин.

По-скоро мъжете  Wink

До колкото ми е известно темата не е за мъжът на Таис, а като цяло за българския мъж. Иначе изказването и беше малко от сорта на : Аз казвам че българския мъж обича да пие ракия, а тя ми казва " Не е вярно, моя не пие". Съжалявам, но не можем да обобщаваме на база мъжът на Таис.
Така че, ни най малко не си разбрала за какво се дразни Таис .  Wink

Мда, аз говоря за семеен и приятелски кръг, щото все пак мъжът ми не е някаква бяла лястовица сред роднините и познатите ми/ни.

За сметка на това, кикимората познава всички западно европейци..и не допуска идеята, че не е до държава, а до възпитание и прочие, да не повтарям за 432 път вече.

Забавно  Wink

Надявам се осъзнаваш абсудността на подчертаното Peace...или да ти обяснявам, че различни държави имат различни виждания за ролята на мъжът и жената в семейството? Или ще ми кажеш че Асан от Саудитска Арабия е такъв, не защото живее в тази държава, а защото майка му го  е направила такъв ?
Наистина много забавно  Joy

# 93
  • София
Нито съм си взела мъжа да ми чисти, нито той мен ме е взел, за да върша това.
Ако някоя съпруга не може да си осигури комфорт, проблемът не е само в мъжа.

Моят мъж работи много, аз също. Когато се хвърля на нещо домакинско, което отнема много време и сили любезно ми напомня, че няма смисъл. Идва жена, плащаме й напълно поносима за нас сума. Да, всяка вечер аз се прибирам първа и върша доста неща по децата, вечерята, прането. Но е имало и  доста години, в които не съм можела да се прибирам навреме, и сме се преуморявали и двамата.

И ми дреме на шапката дали английската пиянка или някой бг простак разчита на слугинаж и на всичкото отгоре не осигурява достатъчно пари.

# 94
  • София
Да, масово жените там работят на доста намален работен ден, спрямо тук.

# 95
Таис, би ли изяснила за какво бибип се дразниш, моля  Crossing Arms

Разбира се, че ще отговори Моят това или онова. Нали и нейния е българин.

Сериозният ми отговор по темата е, че мъжете са просто по-консервативни.
Поради и тази причина ги е страх/не им се занимава да положат усилия, да опознаят шведката, французойката, германката..и да установят, че в крайна сметка и тя е жена. Жена, с която може да се окаже, че имат еднакви виждания, общи интереси и като добавим и искрата, взели са се.
Аз преди години казвах, че не се виждам с англичанин и никога не бих се обвързала с такъв.
С мъжът ми сега се удивляваме, колко много общи неща имаме, тинейджърски и студентски трепети, радости и неволи и други разни работи в два толкова далечни, особено преди години, светове.

# 96
  • София
Намален работен ден жените могат да си позволят, ако мъжът им има добра професия и доход.
Както и ако не възнамеряват да правят чудеса със собствената си кариера.

В едно семейство, в което мъжът носи 1300 евро чисто, колко време може да изкара жена му в къщи преди да се върне на работа?

Просто казвам, че и това за намаленото работно време е леко в посока генерализиране.
А и като видя мамчетата с цигарка и кафенце или прикче слънчоглед по градинките, леко се съмнявам в това колко часа и дали работят.

# 97
  • София
Онзи ден четох статистика, в Холандия почти 70 % от жените са на намален работен ден. Това хич не ми се вижда малко.

# 98
  • София
Сори, но не съм споменала за ислямска страна. По простата причина, че за разлика от теб, аз съм отраснала в една такава, и знам доста повече и за религията, и за културата свързана с нея.

Тулумба, не се дразня. Забавно ми е..доколкото хейтърите, които са минали тийнството, могат да ме забавляват  Wink

За да разсеем заблудата за вечно помагащия американец/европеец, ето няколко статии, които достатъчно ясно показват и с думи и с цифри колко време прекарват мъжете в кухнята или с прахосмукачка в ръка. И колко equality има в тези страни когато става дума за домакинстване.

На някои хора много им се иска да идеализират европейците, американците, лунните жители.

http://thinkprogress.org/economy/2012/06/25/506017/women-still-d … work-and-working/
http://www.theatlantic.com/sexes/archive/2013/03/some-theories-o … old-tasks/273834/
http://www.dailymail.co.uk/news/article-206381/Working-women-housework.html
http://business.time.com/2012/06/28/more-women-are-in-the-workfo … g-so-many-chores/

# 99
  • София
Е то и работната им седмица не е 40 часа, а 2-3 часа по-малко. Не ми се проверява конкретно за Холандия колко е, обичайно 37 до 38.5 часа.

А дали всяка българка кесеща на бюро наистина работи 8 часа? Моите наблюдения не са такива. Отделно леко и често се вземат болнични. Майчинството е дълго. И те така си мислим, че всички се гърбим по 50 часа на седмица. А реално не е така за огромната част от българките. Но да, на книга са 8 часа труд. Просто не сме ефективни. Но това е друга тема  Embarassed

# 100
  • Tам през Атлантическия океан

Поради и тази причина ги е страх/не им се занимава да положат усилия, да опознаят шведката, французойката, германката..и да установят, че в крайна сметка и тя е жена. Жена, с която може да се окаже, че имат еднакви виждания, общи интереси и като добавим и искрата, взели са се.

Аз преди години казвах, че не се виждам с англичанин и никога не бих се обвързала с такъв.
С мъжът ми сега се удивляваме, колко много общи неща имаме, тинейджърски и студентски трепети, радости и неволи и други разни работи в два толкова далечни, особено преди години, светове.

Това е и мойто мнение  Peace

п.п. мъжа ми е българин  Laughing

# 101

Кои мъже? Защото за един англичанин или холандец, не е проблем да се ожени за българка, китайка, чернокожа, или каквато и да било друга народност Peace

# 102
Българските. Нали тях си обсъждаме.

# 103
Ами моя не е такъв  Mr. Green. Моя няма нищо против да ме подмени с една тайландка или филипинка, че били по раболепни  Laughing.

# 104
  • София
Интересна статия по въпроса . Ще потърся и други.

Общи условия

Активация на акаунт