Не стига, че

• 40 037
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 1 095
То пък ще вземе да ѝ се падне дете-хипарче, което ще се погнуси от материализма (да не кажа меркантилността) на майка си и ще забие в някоя кришнарска секта...  Laughing

О, а за такива колко изкушения имам:) със сигурност повече, отколкото всякоя секта.

Тимъти Лиъри също е направил един специален подарък на дъщеря си за 18-я рожден ден. Не е било кола, но е било вид пътуване.

# 1 096
Много се шашкате от неподредените стаи. Това е най-белият кахър.
Спирате да ги чистите, влизате само с капаци на очите и се измъквате на бегом. Ако щат да подреждат, ако щат да чистят. Като почнат да канят гаджета на гости, ще пооправят.  Laughing
Избирайте си битките. Понякога си заслужава да загубиш няколко малки, за да спечелиш големите.

# 1 097
Мамасита, че на 16 не е ли забранено у нас да шофират? Не съм чула да са променили закона у нас  Thinking

Според мен е мечешка услуга - подарък кола на 18 годишен, дето още акъла му е нито в главата, нито в гащите. Кой ще му плаща поддръжката на колата на 18 години?

# 1 098
Аз пък мисля че темата не е детето на Mamacita Bandida
Също така смятам че разбиранията й ще пораснат, заедно с детето. Убедена съм че е добра и разумна майка, и макар че не може да предвиди всичко от сега ( макар да си мисли противното), то ще реагира подобаващо. Не виждам защо всички се чувствате длъжни да й "отваряте очите".  Rolling Eyes

# 1 099
Изхвърляла съм й всичките разпиляни дрехи през терасата, ходи да си ги събира после.

Ти си добре. Laughing
Аз веднъж изхвърлих нещо през терасата и ходих сама да си го прибирам. Mr. Green
Тя каза, че който го е хвърлил, той ще си го прибере!

# 1 100
  • София

Бърди, ама твоят нали беше чудесен? Какви са тия чаши?

Чудесен е, разбира се, чашите нямат общо с чудесността Simple Smile Други неща са ми важни за мен, това са битовизми, които се учат в движение. Понеже както не си прибира чашите от чая, така като тръгне да си прави чай, първо минава да пита сестра си иска ли и тя и от кой.

♥ LOST ♥  - аз впрочем мисля съвсем същото за Мамасита  Peace

# 1 101
Кола на 16, за да може като я подкара на 18, веднага да се пребие. Две момчета, които се сдобиха рано с коли, още преди да си изкарат сами парите за тях, красят поредна година таблото с некролозите. В едната катастрофа загинаха още двама пътника, съученици на момчето, а в другата - приятелката на младия шофьор. Направо мотори им купете, на 16 имат право да карат някои от тях и е по-сигурно че ще умрат на място.

# 1 102
Да го напляскаш? Че ти нали щеше да наемаш бабаити, да го ошамарят и отвлекат с чувал на главата?  hahaha Много си смешна, мамасито, честно.
Какво за бащата? И бащата става луда калинка като майката. Той пък с какво ще заплашва?

Как така ще подаряваш кола на тийн, той не трябва ли сам да се потруди да си я купи или ти лекенце искаш да си отгледаш? Thinking

Нали правиш разлика между невротично напляскване от изтрещяла майка и отвличане на истински проблемен тийн?

Бащата да стане луда калинка? Никога! В дефиницията за "истински баща" има една точка- да не губи самообладание и да бъде истински и леко заплашителен авторитет. Ще заплашва просто с присъствието си. Но това е малко позагубено умение за съвременния мъж. За щастие си взех от породата едри, строги и авторитетни.

По отношение на колата- ако работи като тийн, може да доплатя разликата примерно. Двоен ефект. Хем мотивиращо, хем възпитателно.

Знам, че докато караш курса, може да шофираш с придружител.

Не съм казала, че безусловно ще взема кола. Но има хора на 18, които са достатъчно отговорни за това. А и говорим за 60 к.с., не за БМВ.

# 1 103
  • Куциндрел
Баща ми никога не ме е бил, а ботуша на майка ми беше инцидент. Mr. Green Не помня какво бях направила, т.е. помня, че беше нещо невинно, ама явно не е било така.  hahaha hahaha hahaha
Всъщност, респект имах повече от майка ми, а на баща ми му угаждах, защото много викаше.
Но пък и аз не съм имала някаква вътрешна потребност да върша големи глупости. И сега съм така, искам да ми е тихо и кротко.
Не мисля от сега какъв тинейджър ще е детето ми, защото най-лесния начин да предизвикаш съдбата е като си направиш план за действие. Всичко ще е според характера, интересите и условията.

Мамасито, хич няма да го трогнеш 15-16 годишния, че няма да му купиш кола като стане на 18. Вземи го изнудвай с някакви неща, които ще се случат по-рано, примерно след месец-два.
Май си забравила как мисли тинейджъра.

# 1 104
  • Blondeville
♥ LOST ♥, обикновено Мамасита е тази, която иска да отваря очите на всички останали.

Да, иначе стаята е общо взето наистина най-малкият проблем, ама аз за щастие по-големи не съм създавала кой знае колко.

Между другото, и аз като всеки тийн в един момент реших, че искам да си направя купонче вкъщи. Условието беше ранен час на приключване и да почистя всичко сама после. Точно след като изпълних второто изгубих интерес към домашните купони Grinning

П.П Относно фигурата на бащата - за мен и той и майка ми винаги са били авторитети. Тате винаги ми е бил и приятел, и ме е възпитавал активно. По тази причина, когато той изпадна в много тежка дупка в един момент, имаше до себе си една непораснала още дъщеря, която му помогна да мине през този етап, прости му слабостта, и му показа, че винаги ще го обича.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 13:19 от blondie_anna

# 1 105
  Нямам абсолютно никакво намерение да подарявам кола на 18 годишно дете. Нито искам да се подлъже как точно се тълкува закона за пиенето на алкохол и допустимата скорост, нито искам да го събирам от ламарините на другите.

# 1 106
  • София
О, да, почакай дъщеричката да му извади душата на авторитетния баща, докато се е разтекъл по мебелировката.
Просто си смешна. Laughing

# 1 107
Аз ли съм изпуснала нещо или по мое време да си шофьор се смяташе за вид свобода, но и голяма отговорност? Сега като че ли за нищо го нямат шофирането, всеки го прави през куп за грош, даже не се знаят много основни правила, качват се на кола, все едно е видеоигра.

Ако дете с уравновесен характер знае това, което аз знаех като шофьор на 18, би следвало да може да шофира, с някои ограничения, например без пътници в колата. По светло и при добро време например. Не е задължително на 18 да си пълен идиот на пътя. Даже би следвало да си доста способен и с добра реакция.

# 1 108
О, да, почакай дъщеричката да му извади душата на авторитетния баща, докато се е разтекъл по мебелировката.
Просто си смешна. Laughing

Мисля, че не съм. Разбрали сме се, че децата няма да ни вадят душите и не са центъра на вселената ни. Те са децата. Ние сме възрастните.

Но това също е позабравена способност, да си авторитетен възрастен и да не поддаваш лесно. Сега нали е модно да си "приятел" на детето си.

# 1 109
  • Куциндрел
Ох, някои хора като влязат в измисления си свят и си стоят там цял живот.
От сега се били разбрали. Joy Joy Joy
Е, не. Където е Мамасита, там е и "Смешки от форума".

Общи условия

Активация на акаунт