Не стига, че

• 40 066
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 1 080
Е какъв отпор да даде? Да ме заплаши с оръжие? И как така няма да има какво да направя? Ами таткото- и той ли няма да има какво да направи? Никой няма нищо да прави, така ли? Айде бе...

Ми просто да каже, че не иска и няма да направи нещото. Crossing Arms
И да се запъне като магаре на лед! Sunglasses

Да си чувала израза "Който не може, ще го научим; който не иска, ще го накараме!"

Няма начин по-дребен, неопитен и глупав човек от мен да ми причини това. Че и да се стреснем и да треперим пред запънал се тийнейджър.

Най-малкото, което може да се направи, е да му разясниш последствията, ако наистина държи на избора си. След това да избира наново, ако желае.

Ми разбира се, че на 12 е дивотия да се шашнеш от цикъл. Да, аз се научих от книгите на баба си. Не беше кой знае каква философия.

Ау, Кафе, бой с чехъл! Това е адски махленско. Никога не бих направила това. Ще е нещо по-креативно. Като я унижаваш така, нищо чудно, че дава отпор. Това са точно лелинско-махленски възпитателни методи, които предизвикват бурна реакция.

Замисляла ли си се да изхвърлиш всичко на пода? Или да  напишеш оная бележка:

"Ще получите паролата за безжичния интернет, когато си подредите стаята".

При направена татуировка- няма да има някои подаръци като кола например.

# 1 081
  • София - Рим и обратно

Ау, Кафе, бой с чехъл! Това е адски махленско. Никога не бих направила това. Ще е нещо по-креативно. Като я унижаваш така, нищо чудно, че дава отпор. Това са точно лелинско-махленски възпитателни методи, които предизвикват бурна реакция.

Замисляла ли си се да изхвърлиш всичко на пода?

Е, какво, да ме болят ръцете ли??? Махленско било, напротив креативно е - изкопирах го от една приятелка Laughing.
Изхвърляла съм й всичките разпиляни дрехи през терасата, ходи да си ги събира после.
Веднъж не си премерих силите и още седи една обувка на отсрещния покрив, година и нещо вече  EmbarassedCrazy.

# 1 082
  • Куциндрел
Мамасита, кОла или колА?
Пука му на тинейджъра, че няма да получи колА след 2-3-4 години.  Mr. Green

# 1 083
  • Blondeville
Е какъв отпор да даде? Да ме заплаши с оръжие? И как така няма да има какво да направя? Ами таткото- и той ли няма да има какво да направи? Никой няма нищо да прави, така ли? Айде бе...

Ми просто да каже, че не иска и няма да направи нещото. Crossing Arms
И да се запъне като магаре на лед! Sunglasses

Да си чувала израза "Който не може, ще го научим; който не иска, ще го накараме!"

Няма начин по-дребен, неопитен и глупав човек от мен да ми причини това. Че и да се стреснем и да треперим пред запънал се тийнейджър.

Най-малкото, което може да се направи, е да му разясниш последствията, ако наистина държи на избора си. След това да избира наново, ако желае.

Ми разбира се, че на 12 е дивотия да се шашнеш от цикъл. Да, аз се научих от книгите на баба си. Не беше кой знае каква философия.

Замисляла ли си се да изхвърлиш всичко на пода? Или да  напишеш оная бележка:

"Ще получите паролата за безжичния интернет, когато си подредите стаята".

При направена татуировка- няма да има някои подаръци като кола например.

Ох, Мамасита, явно всичко, което на теб не ти се е случило е дивотия. Промяната в тялото ми за мен беше стряскаща, колкото и да я очаквах, все пак баща ми е биолог и доста добре и той ми беше обяснил какво да очаквам. Както и защо да не дъвча дъвка, защо да не си дупча втора дупка на ушите и т.н.

А колкото до другото, наистина не можеш да предвидиш реакциите и темперамента на бъдещите си тийнейджъри, и недей да съдиш другите за възпитателните им методи. Защото колкото и да съм била добра, съзнателна, отговорна, заета и с разностранни интереси, с минимален брой тийнейджърски глупости, съм докарвала майка ми до плач от безсилие. Определено не  се гордея с това.

# 1 084
Никога не съм била бита, по никакъв начин, нито с ботуши, нито с чехъл. Всичко е било постигано само с думи. Всъщност дори чаках да ме пляснат, като повод наистина да се ядосам, но не го направиха. Защото тийнът най-вече иска да е личност, а ако те пляснат с чехъл, това е унижение и непризнаване. И никак, ама никак не е креативно. Креативно е това, което хем наказва, хем позволява на тийна да се изгради като личност.

Мисля, че подарък собствен автомобил може да е доста силен мотиватор.

Сега като споделихте за боя и ми се поизясни защо толкова тежко възприемате тази възраст. Защото човек, който стига до пляскане на тийн, има какво още да изработва по характера си. И нищо чудно, че тийнът е попил неприятни неща.

Не чух и къде е ролята на бащата в тия игри на воля.

Блонди, може би проблемът е бил в майка ти, някои хора не плачат от безсилие.

# 1 085
Собствен автомобил като мотиватор за тринадесетгодишен...  ku-ku

# 1 086
  • София
Ох, Кафенце, ще ме умориш от смях  Joy Joy Joy
Аз ако взема да пляскам с чехъла за неоправена стая, здрав патък няма да ми остане, стаята ни-ко-га не е подредена (според мен) и винаги оправена идеално (според него). Чашите до леглото и чорапите по пода очевидно са невидими, когато си на 14.

# 1 087
На 13 има други мотиватори. Джаджи, игри.

Но на 16 вече може да се позамисли и за автомобил.

Но на 13 не знам дали се брой точно за тийн. Че и да ме накара да плача от безсилие...на 13 е прорасло дете.

Бърди, ама твоят нали беше чудесен? Какви са тия чаши?

# 1 088
На 13 има други мотиватори. Джаджи, игри.
Но на 16 вече може да се позамисли и за автомобил.
И какво ще го прави този автомобил на шестнайсет? Ще си го лъска в гаража?
(Автомобилът, не друго.)

# 1 089
  • Blondeville
Блонди, може би проблемът е бил в майка ти, някои хора не плачат от безсилие.

А може и да има ситуации, които просто не можеш да предвидиш, нито реакцията си в такъв момент. Толкова ли е трудно да го приемеш?

Не съм изяла и един шамар от майка си. Тя също не е изяла и един шамар от нейната. Получила съм отлично възпитание и много любов. Но ако детето ти се запъне и откаже да си оправи стаята един ден и ти заяви, че те мрази, защото го караш да си подреди, може и ти да се разплачеш. Всъщност точно ти не, защото си предвидила всичко.

И пак казвам - бях възпитано, добро, обичливо, подредено, амбициозно дете с разностранни интереси. И все пак бях тийн, и изрекох онези ужасни думи на майка си...

# 1 090
То пък ще вземе да ѝ се падне дете-хипарче, което ще се погнуси от материализма (да не кажа меркантилността) на майка си и ще забие в някоя кришнарска секта...  Laughing

# 1 091
Искрено пожелавам на Мамасита да ѝ се падне разбран тийн!

# 1 092
На 16 ще шофира с теб, което също си е вид възпитание. Колата е обещана за 18-я рожден ден. Като мотиватор. Не безусловно. И може да се отмени при лошо поведение. Като е ербап, да се движи с автобус, примерно.

А другият силен мотиватор е бащата. Да не съм луда да истерясвам с чехли, ако мога да се обърна към един по-забележим авторитет? Е, разбира се, ако бащата е авторитет, а не част от мебелировката и сраснал се с дивана.

# 1 093
  • София
Да го напляскаш? Че ти нали щеше да наемаш бабаити, да го ошамарят и отвлекат с чувал на главата?  hahaha Много си смешна, мамасито, честно.
Какво за бащата? И бащата става луда калинка като майката. Той пък с какво ще заплашва?

Как така ще подаряваш кола на тийн, той не трябва ли сам да се потруди да си я купи или ти лекенце искаш да си отгледаш? Thinking

# 1 094
На 16 ще шофира с теб, което също си е вид възпитание.
За целта не е ли необходима една дребна подробност дето й викат шофьорска книжка?

Общи условия

Активация на акаунт