Не стига, че

• 40 084
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 1 065
А едно време нямаше такива приятни книжки, четяхме си само Мъжът и жената интимно и някакви за извращенията от разни немски професори.
А, на мене мама на времето ми подари такава подобна книжка, ама на руски и така си я четях. Много полезна ми беше. Иначе нямаше никакво инфо на български по въпроса.

# 1 066
Нали на Azzy момиченцето е на 9, затова й я препоръчах, явно й е време
За мен са добра основа, да си прочетат на спокойствие, без да ги стряскат разни странни отговори в интернет , и после вече може да се дообсъдят някои неща...след като на спокойствие са я прочели
Моята дъщеря беше ми казвала, че това е единствената книга, която е чела 100 пъти  Laughing

# 1 067
  И аз съм я купила. и вече правя някакви опити за разяснение, които засега не срещат интерес.
 Няма как такива неща да се попият от въздуха.
 Ако чакаш детето да ги попие от въздуха после започва да пита глупости по тийн форумите. Или задава изумителни въпроси в БГ мама далеч след тинейджърската възраст...

# 1 068
Под "от въздуха" се има предвид "от домашната библиотека".

А и се предполага, че от 3 годинки нагоре поне няколко пъти му е разказвано какво и как се случва, в подходяща за възрастта форма. Така че като добие още 1-2 точки от информацията, би трябвало да му се навърже картинката. Ето ти "от въздуха".

Имам една приятелка, която бачкаше в САЩ с проблемни тийнейджъри. Трябвало да им разяснява връзката между секса и раждането на деца. А те били на 16 вече.

А, да, тука има изумителни въпроси, като например бременна вече ще ражда и пита какво е разкритие и кое точно се разкрива. Или питат може ли да съм бременна два дни след акта, или смятат, че ако не забременеят на втория месец, вече са за клиника за стерилитет и почват да мерят температури и да правят тестове. През три дни има тема "възможно ли е да съм бременна" и то не от момичета на 16. А не е като да не им е говорено директно, говори се и в училище, и в часовете. Не знам откъде е тая тъпотия.

Но определено е добре, ако детето може да свързва информацията, която намери.

# 1 069
  • София

Разказвано и е разбира се, имам и истината за бебетата и втората и част, тази също ще я взема, изглежда съвсем на място, много ти благодаря LOST!

Информацията се надгражда, според възрастта и когато детето покаже, че се е генерирал някакъв интерес и бих искала аз да отговоря на този интерес по най-адекватния начин, отколкото да го научи от по-неподходящ източник, не, че няма да чуе и други версии, разбира се, аз не държа детето си в саксия.
Но, както се казва, предупреденият е въоръжен.

какво е секс ме беше попитала още в детската градина, тогава, обаче баща и се втрещи и изчерви, аз дебилно спокойна обясних без да се запъвам и без да изпадам в буквалистики, асоцирайки с любовта и целувките. И понеже тя още тогава ме попита буквално как се слага бебето в корема на майката, помня, че просто казах, че се случва сливане между мъжа и жената и това сливане се нарича секс.

Не се втелясвам, Мамасита,, само споделям. Simple Smile
Дъщеря ми дори няма 9, ще ги навърши през март, по-точно осем и половина, ако трябва да сме съвсем точни.

# 1 070
  • Blondeville
Мамасита, то хубаво да попива, ама е много добре и някой друг разговор на темата да се проведе.

Баба ми е акушерка, но не е комнетирала с майка ми подобни теми, не знам дали е очаквала тя да научи от книгите вкъщи или й е било неудобно,  та майка ми при появата на първия си цикъл, помислила, че умира.

Мен майка ми ме подготви с разговори и знаех какво да очаквам, и въпреки всичко се стреснах като се случи.

Вярно, че сега има ужасно много информация навсякъде, не като едно време, но има и толкова грешна такава в нета, че наистина подобни книжки като споменатата по-горе, плюс  разговори са доста по-добър вариант от това детето само да отсее от огромното количество инфо на кое точно да вярва.

# 1 071
  • София
Цитат
експерименти с вида (изключая татуировки)
Sunglasses
Що бе, Мамасита, ако си направи татус, къде ще го пратиш?
Аз не видях някой да те "плаши".
Ти просто си смешна с идеите си, защото си решила, че ще ти се падне пубер, дето ще му спреш джобните и ще го юркаш по баирите, а той ще гледа лошо. Явно представа си нямаш какъв отпор може да ти даде едно петнадесетгодишно л****, а ти да се чудиш откъде ти е дошло и да нямаш какво да направиш. Wink

# 1 072
Е какъв отпор да даде? Да ме заплаши с оръжие? И как така няма да има какво да направя? Ами таткото- и той ли няма да има какво да направи? Никой няма нищо да прави, така ли? Айде бе...

Ха-ха, и моята баба ми беше акушерка и като бях малка, ми разправяше за момичета, дето не знаели какво е цикъл и точно по тоя начин си мислели, че ще умират:) явно не е единичен случай.

А майка ти защо не е поровила малко, защо не е проявила интерес?

Това пък да се стреснеш от цикъла си...дивотия.

# 1 073
  • София - Рим и обратно
Отпор значи, че може да те накара да си не на себе си от притеснение и почуда как да обясниш елементарни неща. По някое време ще се чудиш мозъкът ли му се е изгладил или нещо се разболял от болест, която му е изяла и последния здрав неврон. Гледам, мислиш си, че разни очеизвадни истини няма да има нужда да ги изискваш и обясняваш, щото той ще е "попил". Е, нЕма такъв филм, отсега си подготви аргументите Wink.

# 1 074
  • Blondeville
Е какъв отпор да даде? Да ме заплаши с оръжие?

Ха-ха, и моята баба ми беше акушерка и като бях малка, ми разправяше за момичета, дето не знаели какво е цикъл и точно по тоя начин си мислели, че ще умират:) явно не е единичен случай.

А майка ти защо не е поровила малко, защо не е проявила интерес?

Това пък да се стреснеш от цикъла си...дивотия.

Не знам, не съм я питала защо не е поровила из на баба книжките, макар да е имала достъп до тях. Точно по тази причина написах, че ако ще целия извор на познанието да е пред теб е хубаво някой да седне и да ти синтезира основата в подходящия момент, да те насочи какво ще ти е полезно да прочетеш и т.н.

Ами стреснах се, макар да ми беше обяснено и да знаех какво да очаквам, все пак промяна с детското ми тяло се случва, на 12 години човек е съвсем нормално да се развълнува и притесни...щом за теб е дивотия

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 12:17 от blondie_anna

# 1 075
Е какъв отпор да даде? Да ме заплаши с оръжие? И как така няма да има какво да направя? Ами таткото- и той ли няма да има какво да направи? Никой няма нищо да прави, така ли? Айде бе...

Ми просто да каже, че не иска и няма да направи нещото. Crossing Arms
И да се запъне като магаре на лед! Sunglasses

# 1 076
  • Куциндрел
Чудя се как ли Мамасита ще махне направена вече татуировка от тинейджър?!? Thinking
А таткото какво ще направи?

# 1 077
  • София - Рим и обратно

Анджък. То не става и да го набиеш, щото е по-високо ит тебе Crazy.
Онзи ден ме бяха хванали братята и я бих с чехъл, че стаята й приличаше на кочина. Започна да се смее и ме обяви за тотално луда Crazy.

# 1 078

Анджък. То не става и да го набиеш, щото е по-високо ит тебе Crazy.
Онзи ден ме бяха хванали братята и я бих с чехъл, че стаята й приличаше на кочина. Започна да се смее и ме обяви за тотално луда Crazy.

Точно! Mr. Green

# 1 079
  • Куциндрел
Майка ми като тинейджърка ме би с ботуш. Сал физиономията й ме спря да не се разхиля. Crazy
Явно е специфика на тинейджърство-гледането. hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт