Не стига, че

• 40 463
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 390
Не на 25, но 19 е една добра възраст. Не може да нямаш шоф. книжка, а да тръгнеш да правиш секс.

Още повече, че "пазенето" е втората линия на защита. И има разлика между това да възпиташ дете-пуритан, което се плаши от секса и да възпиташ дете, което има достатъчно самоуважение, за да прозре, че този тийн секс не е баш нещото, което се търси. Защото истината е, че на 15- абе айде, какъв секс, това е някакво опасно експериментиране и то най-вероятно без много удоволствие. Съзнанието и контролът трябва и могат да стоят пред сексуалността. Не е въпрос на пазене и пуританство, а на самоуважение.

Това е много важен нюанс Peace

# 391
Момичето всъщност е доста наплашено още отпреди, да не кажа "смотано". Не е точно сексуална богиня или приключенец- просто явно й липсва самоуважение и е притискана от момчето, а и се самоподтиска.

Буквално е преодоляла инстинкта да търси спасение от болка и опасност.

Защото да, не на всеки може да се случи. Някои хора хващат лоша ситуация и я наклоняват в добра посока. Други я наклоняват в по-лоша посока.

Така че моята дъщеря може и да й се случи нещо, ама после ще знае какво значи раждане и как се търси помощ в тоя случай.

# 392
Изчетох всичко и само искам да попитам.

Ако след 4-5 дена, примерно, младите родители
пожелаят да гледат детето, ще им бъде ли позволено?
Или ако бабата и дядото искат да го осиновят?

# 393
добре де, тези толкова добри деца са създали без да искат едно чудесно, доносено, здраво бебенце, не от ромски произход.
няма ли чакащи за осиновяване семейства и да го взимат веднага, за да му осигурят добро бъдеще. защо трябва да ходи по институции и приемни семейства и да го подхвърлят тук-там, при условие, че някой може да го обгради с много любов.

майката доколкото прочетох отказва да му е майка.

все още не ми е ясно как в такъв малък град никой не е разбрал, видял , че нещо понаедрява девойката или пък чул когато е раждала, едва ли е имала упойка и е минало в гробовна тишина.....

--------------

на 16 е нормално да се прави вече секс Wink, важно е майката да си е изиграла ролята/е, в моя случай беше баба ми, де/ и да 'светне' девойката как се прави безопасен секс.

# 394
Ох, какво е това мислене? Да накарате децата си, ако може и след 25 години да правят секс! Ужас! Научете ги как да се пазят, а не как да правят секс след сватбата!  ooooh!
Абе ти добре ли си? На 14 години някоя пикла ще сложи презерватив на някой полупиян младеж, почти винаги по-голям от нея? Или може би ще пие хормонални хапчета?
Колко ще се опази. Николко.
На 14-15 години са малки, безотговорни и тези дето се отървават без последствия също са малко.

Добре съм да, ти добре ли си? Благодаря, че попита!  Simple Smile

Не можете да спрете НИКОГО да прави секс! И децата си няма да спрете нито с обяснения за погнуса, нито с обяснения за опасност!
После защо се страхували да споделят? Ами то мама като сто пъти е казала, че е гнусно и опасно как да споделят нещо!
Като тръгне тийна да прави секс, последното, което ще си мисли е "ама мама каза". Изровете си главите от пясъка! Когато хормоните бушуват на никой не му пука за вас! /В това число и на идеалните ви деца/
Не ги учете да ги е страх, а ги научете как да постъпят, когато дойде моментът.

И да, моите приятелки всички започнаха да правят секс на 15-16-17 години. Никоя не е раждала и хвърляла деца! Повечето станаха майки след 25-27 години! Нито психически се увредиха, нито физически!

# 395
Мама не казва, тя показва. С атмосфера, с примери- никога пряко, разбира се. Щото има обратен ефект. А и таткото може да се включи. Има изследвания, според които момичетата с присъстващ в живота и авторитетен баща започват по-късно полов живот. Обратно, отгледаните без баща момичета дори хормонално съзряват по-рано.

И какво, ако момичето е на парти и някой я притиска за секс, какво следва да направи? Да откаже или да ползва презерватив?

Не знам страх или гнус ще е, но нека си знае, че и с презерватив може да е изложена на ХПВ. Който се въди навсякъде и по много, до 50% от хората имат някакъв щам. А Гардасил не работи добре, да не кажа хич.

Е как да не може да спреш детето да прави секс? Като няма кола, пари и терен, какво ще прави? Ще трябва да търси или по-големи, или да го прави на гнусни места. И тук вече идват уроците, че някои неща не се правят, защото не сме свикнали така. Например секс в тоалетна. Бляк!

# 396
По мое време (преди 13г. съм завършила) секс се правеше нормално на 16-17г.
Сега долната граница е спаднала още.
Няма как родител да спре детето си да прави секс. Заплахи и дрънкането на глупости няма да помогнат, освен с това че детето ще гледа с насмешка на такива опити за сплашване и на самите си родители.
Най-доброто е да се водят достатъчно разговори за това що е безопасен секс, различни варианти за действие при опити за насилие и др. в тази посока.

Mamacita Bandida, при родители до 17-19ч. на работа, терен винаги има. Ще избяга от училище ако е втора смяна и пак за 20мин. ще са свършили каквото са решили.
Да, за мен е гнусно правенето на секс по тоалетни и какви ли не подобни места....и ако едно момиче е научено, че това е под достойнството на една жена да се съгласява на подобен секс...то ще бъде трудно да се навие на нещо подобно.

# 397
На 15 са малки. Аз пък имам приятелка увредена от аборт на 16 години. И всичко за да се покаже колко е "отворена" и колко е пекана пред приятелите си.
Същото е с наркотиците и алкохола и цигарите.

А аз мисля, че едно въздържание до 17 годишна възраст е увредило много по-малко момичета (да не кажа николко), отколкото секса започнал на 14-15 години.

# 398
  • София
Изчетох всичко и само искам да попитам.

Ако след 4-5 дена, примерно, младите родители
пожелаят да гледат детето, ще им бъде ли позволено?
Или ако бабата и дядото искат да го осиновят?

Същото си го мислех и аз. Надявам се да нямат такава възможност. Все пак има наличие на престъпление, което трябва да бъде разследвано и виновните/виновния да си понесат наказателната отговорност.  

# 399
По мое време (преди 13г. съм завършила) секс се правеше нормално на 16-17г.
Сега долната граница е спаднала още.
Няма как родител да спре детето си да прави секс. Заплахи и дрънкането на глупости няма да помогнат, освен с това че детето ще гледа с насмешка на такива опити за сплашване и на самите си родители.

Има как.
Децата се възпитават с примери. Ако си отгледал дъщеря, чиято цел в живота е да се н@ебе на 14 години значи много неща са ти куцали във възпитанието и.

И секса не е като  желанието да хапнеш шоколад и да го задоволиш моментално или като те засърби да се почешеш-секса е доста по-различна материя и това всеки мислещ родител трябва да внуши на детето си. И най-малкото трябва да  внуши на дъщеря си, че ако момчето поставя секса като условие, за да бъде приятел с 14-15 годишно момиче, то това момче не си струва вниманието..

# 400
Четох, четох разсъжденията на уж умни, съвременни, начетени и загрижени майки и започнах да разбирам защо децата предпочитат да питат непознати по форумите за най-елементарни здравословни проблеми, вместо майките си.
Винаги съм съветвала да се обърнат към майките си и заедно да потърсят лекарска помощ и винаги отговорът е бил: "С майка ми не мога да говоря на такива теми". И всеки път се чудех какви ли ще са тези майки, с които да не можеш да споделиш, че някъде те боли, че имаш странно течение или че нещо с цикъла ти не е наред.
Разбрах вече, благодаря.

# 401
Ми то и воденето на хора у дома си има граници. Може например да си я научила, че у дома не се водят хора без твое разрешение. Живеем в 21 век, има камери, системи за следене. А и домът си е дом, атмосферата може да е такава, че просто да не смее да доведе човек. Има си начини.

Или искате освен арена за тийн секс домът ви да е и лекинко окраден?

Дори и за момчето ми ще важи.

# 402
  • София
Ама те не правят секс като цел в живота.

Правят по много други причини, примерно да задържат готиния батко от горния клас, който всички го харесват и е ултрапрестижно да си му гадже.
Примерно.

# 403
Четох, четох разсъжденията на уж умни, съвременни, начетени и загрижени майки и започнах да разбирам защо децата предпочитат да питат непознати по форумите за най-елементарни здравословни проблеми, вместо майките си.
Винаги съм съветвала да се обърнат към майките си и заедно да потърсят лекарска помощ и винаги отговорът е бил: "С майка ми не мога да говоря на такива теми". И всеки път се чудех какви ли ще са тези майки, с които да не можеш да споделиш, че някъде те боли, че имаш странно течение или че нещо с цикъла ти не е наред.
Разбрах вече, благодаря.

Чакай сега, либералното отношение към секса няма много общо със здравната култура. И има разлика за това да се говори за секса, като се постави в перспектива- не като отделен акт, а като цяла система от последствия.

# 404
Герри, ама то има родители, на които това им е възпитанието. И е изцяло насочено към това как момиченцето да си хване отракан и богат батко.
А с какво се "купува" един батко на тази възраст? Не е с бляскав интелект, прозорливост и умения...

Наистина този форум е някаква абсурдна и изкривена извадка на това, което реално се случва в живота. Или списващите тук са толкова заблудени и са сложили розовите си очила.
Защото убедена съм, виждат хиляди примери на целенасочено и отработено поведение, държание и т.н. и то точно наложено от родителите.
Момичетата и жените като цяло в днешно време са доста принизени....колкото и да се опитва да се налага еманципацията от една страна. От другата с пълна сила се противодейства с курвенско поведение с цел издръжка, купуване на парцалки, коли и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт