Не стига, че

• 40 599
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 375
Не можем да спрем децата си да правят секс. Повечето от нас имаме примери за сериозни улегнали жени, взели различни мерки за контрацепция и въпреки всичко - забременели.
Ти направо ме отчая. Как да спра дъщеря си поне до 17 годишна възраст? Трябва да има начин-обяснения, картинки, примери.  Намиране на други занимания, та да няма време да  хойка.....
14 години, 15 години -това е прекалено рано, дори за поколението на прабаба ми.
За статистиката-и двете ми баби са се омъжили след 20 годишна възраст.

# 376
На тази възраст имах много приятелки, които правеха секс.

# 377
Не можем да спрем децата си да правят секс. Повечето от нас имаме примери за сериозни улегнали жени, взели различни мерки за контрацепция и въпреки всичко - забременели.
Ти направо ме отчая. Как да спра дъщеря си поне до 17 годишна възраст? Трябва да има начин-обяснения, картинки, примери.  Намиране на други занимания, та да няма време да  хойка.....
14 години, 15 години -това е прекалено рано, дори за поколението на прабаба ми.
За статистиката-и двете ми баби са се омъжили след 20 годишна възраст.
Гери, според един сексолог мисля Румен Бостанджиев се казваше, на 16 е съвсем нормално да правят секс и е твърде вероятно да се случи. Явно трябва да се говори за безопасен секс с децата, не да не правят, защото забраненото е най-желано както знаем. Смятам, че и училището е в дълг на деца и родители по тези въпроси, трябва да има специални часове за сексуална просвета. Учат какви ли не, понякога излишни неща, а за живота съвсем не са подготвени.

# 378
http://pik.bg/%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D … 2-news241382.html

Тя не била на 15, а на 14.

С неподкрепящи я родители.

# 379
Добре, че поне "таткото" не я е зарязал да си ражда сама. Тогава не се знае какъв щеше да е изхода от цялата тази ситуация.
Жалко, че е нямало на кого да споделят тези деца, защото те са си деца, особено пък майката.

# 380
Снощи по Нова пък казаха 14 годишната ученичка, която е в 9 клас.  newsm78
Както и да го смятам между 14г и 9ти клас са 2 години разлика... хубаво е преди да пишат да си уточнят нещата, защото разлика има макар и малка!

# 381
Както и да го смятам между 14г и 9ти клас са 2 години разлика... хубаво е преди да пишат да си уточнят нещата, защото разлика има макар и малка!
Ако е тръгнала на 6 г. на училище и няма подготвителен клас, то може да е в 9-клас на 14-15 години

# 382
Баба ми се е омъжила на 16, даже й е било късно. Баба ми е на 70 към този момент. Искам да знам тя конкретно колко точно недоразвита е била към момента на омъжването си?

Аз разбирам, че за теб консенсусът на международната научна общност няма особено значение пред лицето на примера с баба ти ( Crazy), но поне да ти отговоря - трябвало е да я заведеш на АМР, когато е била на 16, за да разбереш. ЯМР изследвания са валидни доказателствени средства в немалко щати в САЩ, например, макар че доколко съдиите в последствие ги интерпретират адекватно е отделен въпрос.

Съжалявам, че ще ти разваля страхотния пример, но все още няма консенсус за връзката мозъчна архитектура- съзнание и поведение. Може и никога да няма. Може да има примери, но в частния случай няма как да разрежеш мозъка, нито да видиш какви невромедиатори има или няма. Точно тази специалност съм я учила и имам много аргументи против идеята, че мозъкът е някаква брадавица, която се развива независимо от света, просто там расте и един ден се включва и ни променя поведението. Не е точно така. Мозъкът се синхронизира непрекъснато и може да се настройва към поведения, привнесени отвън. От други хора. Има "огледални неврони", ако щеш. Човек е направен така, че да попива и да учи. Така че да оставиш момиче на 15 да се води от собствените си импулси, вместо да я поставиш под авторитета на възрастен- това си е огромна простотия и не важи извинението "незрял мозък". Защото хората използват не само своя мозък, а и мозъка на Другия.

Едно дете на 15 може да се контролира с други механизми, не само с онова зряло усещане за самоконтрол. И това са много силни механизми като: самосъхранение, погнуса, страх, подчинение на авторитети. Може да си почти несъзнателен и да имаш всички тези елементи, които те пазят от фатални грешки. А ако си научен на 2-3 "измислени" и "закостенели" принципа, за теб те са си реални.

Да, на 15 си е сербез да правиш секс. По-вероятно се прави заради усещането, че си готин и желан, отколкото заради удоволствието, защото на 15 едва ли знаят достатъчно, че да си доставят удоволствие. То и затова именно грозничките и пълнички момичета най-често правят белята, защото търсят някакъв източник на одобрение.

# 383
Ти направо ме отчая. Как да спра дъщеря си поне до 17 годишна възраст? Трябва да има начин-обяснения, картинки, примери.  Намиране на други занимания, та да няма време да  хойка.....

Разбира се, че има начини. На тази възраст има толкова много занимания- обясняваш й, че никога няма да е толкова сама и свободна. Че буквално ще й се качат мъже на главата.

Погнусата също е полезен принцип. Връстниците на тийнейджърките все още са ни риба, ни рак, не са особено изкушаващи.

А най-важно е самоуважението. Да усети кога я принуждават да прави секс, за да е готина. И да си държи на своето. Предполагам, че почти всяко момиче ще се трогне, ако й кажеш- абе ти изтривалка ли си...И, разбира се, непускане на опасни места, където няма работа.

Сетих се за ония латино романи, в които бащата нарочно гонеше обожателите, за да свикне дъщеря му да си знае цената и да е недостъпна, дори да й е неприятно. А не да гони одобрение и да прави всичко, за да е харесвана.

Между другото, винаги съм знаела всичко за секса, нищо не е било табу, давани са ми доста книги.

Само не ми се мисли тази красавица някой ден как ще чете Майстора и Маргарита...

# 384
Родените през септември-декември 1999 навършват или още не са навършили 15 години. И са в девети клас. При даване на официална информация, винаги се съобщават навършените години, независимо колко време остава до рождения ден.

# 385
Това отричане, че  е майката  и описанието "тежка следродилна депресия" направо сочат възможна следродилна психоза, което би обяснило захвърлянето на бебето.

Казват, че в скандинавските страни, където ги учат не да не правят секс, а как да се предпазват има най-ниско ниво на нежелано забременяване.

# 386
Ох, какво е това мислене? Да накарате децата си, ако може и след 25 години да правят секс! Ужас! Научете ги как да се пазят, а не как да правят секс след сватбата!  ooooh!

# 387
Не на 25, но 19 е една добра възраст. Не може да нямаш шоф. книжка, а да тръгнеш да правиш секс.

Още повече, че "пазенето" е втората линия на защита. И има разлика между това да възпиташ дете-пуритан, което се плаши от секса и да възпиташ дете, което има достатъчно самоуважение, за да прозре, че този тийн секс не е баш нещото, което се търси. Защото истината е, че на 15- абе айде, какъв секс, това е някакво опасно експериментиране и то най-вероятно без много удоволствие. Съзнанието и контролът трябва и могат да стоят пред сексуалността. Не е въпрос на пазене и пуританство, а на самоуважение.

Въпрос 1: поколение, което първо пита Гугъл как така не можа да намери по-добро решение? А дали не са виновни тия, дето качват съвети и акъли за раждане у дома?

Въпрос 2: кое точно се води "следродилен" период? Да не би нещо да казва "щрак" и човек да се оказва с психоза? Със сигурност има промени на съзнанието след раждане, но не е веднага, има си технологично време- часове, дори дни. Май не е въпрос на психоза и мозъчна химия...

# 388
От последната емисия новини, които изгледах, разбрах,че момичето е на 14, а таткото на 19. Родила е в неговия дом, той я е израждал  Shocked Не ми се мисли какво е изживяло това дете и как се ражда на тази възраст в домашни условия. Не смятам, че след преживяното е можела да вземе каквото и да е решение. Таткото обаче е друга работа....

# 389
Ох, какво е това мислене? Да накарате децата си, ако може и след 25 години да правят секс! Ужас! Научете ги как да се пазят, а не как да правят секс след сватбата!  ooooh!
Абе ти добре ли си? И си мислиш че  някоя 14 годишна пикла ще успее сложи презерватив на полупиян младеж, почти винаги по-голям от нея? Или може би ще пие хормонални хапчета?
Колко ще се опази. Николко.
Просто трябва да се научи да НЕ попада в такова положение. Самоуважение е нужно, съгласна съм с мамасита. Жените казано по старовремски трябва да имат "чест".

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 10:19 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт