Не стига, че

• 40 632
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Заради загубено доверие между майката и дъщерята.

# 361
Мен пък винаги точно това ме е интересувало.
Защо се стига до тук.

За всеки случай причините са си различни....
Неглижиране на децата, липсата на внимание, възпитание и т.н....работа в чужбина, оставянето на баби и дядовци на преклонна възраст....които нито могат да имат контрол над децата, нито да ги възпитават.
На другият полюс е точно обратното....драконовски мерки, дисциплина, наказания, бой и т.н....
Варианти хиляди....

# 362
Остави координати на най-близката кофа до вас.Ама работата става
Не беше бременна пък роди. Thinking

Не четеш думите ми правилно. Къде пише, че съм родила?

# 363
...заради праволинейни отговорни безгрешници, които ще ги сочат с пръст, че на 15 са курви, защото са забременели, а добрите деца не правят така...
Тук всъщност въобще не става дума за това. Дали е курва или не-само тя си знае. Може и за първи път да и е било. Нямам представа, не съм й светила. "Добрите деца", както ти ги нарече не си изхвърлят бебетата в кофите!!! Това е истината. Съгласна съм, че момичето може да го е било страх и т.н., ама хора, това не е оправдание. В крайна сметка имаме бебе в кофа за боклук. А каква е причината нещата да стигнат до тук, мен лично не ме интересува. И не, не съм безгрешна. И да, мисля, че момичето ще преживява всичко това цял живот, но това не значи, че й съчувствам.

Цвети, и за това стана дума, но не си чела от началото, или не си обърнала внимание. А понеже имаше гласове в търсене на обществените причини да се стигне до тук, ми се ще да посоча, че и в малките български градчета, и по други места по света, се стига до неприемливи решения за отърваване от бебе и заради средата, която сочи с пръст бременната ученичка или пък изисква непосилна зестра от семейството на булката (в Индия).

Мъчно ми е за децата, пострадали в тази ситуация - и майката, и бебето.

# 364
Мен пък винаги точно това ме е интересувало.
Защо се стига до тук.

Аз за някои неща съм установила защо - защото "не е наша работа да си врем носа" , но при свършен факт е чудесно да се заврем целите ако може, да коментираме и да цъкаме.

# 365
  • Варна
Въобще не лежа на лаврите, че дъщеря ми е добре възпитана, уж, и не би ме изненадала с нещо.
Дано ми вярва, както до сега, да споделя и да решим заедно евентуален проблем.
Много мразя някой като каже "аз никога" Twisted Evil Не можем да сме сигурни какво ни очаква, дори и с възпитани добре деца.
Та не бързайте да хвърляте камък. Naughty

# 366
  • София
Между другото, в една друга тема ми направи впечатление авторката с много сурово изказване по повод децата и ласките.
Сега с тази теза с бабата, която родила на 16 и и било много късно си обяснявам това отношение.

Така е, спомних си една много стара тема за душите на нашите деца и степента в която ги разбираме.

И кога децата престава да бъдат деца, преждевременно и суровата действителност се стоварва върху крехките им плещи и ги премазва като валяк.

# 367
  • София

Омъжените на 16 също нямат акъл. Правят каквото има кажат другите.

# 368
Долавям чиста женска злоба в някои постове. Поне така си го обяснявам...Това, че момичето е родило и че е жена, не я прави равна на пишещите тук, по никой критерий. Тя е млад човек и жертва на положението в семейството(от това, което се знае за нея). Ако не беше бебето, вероятно щеше да си страда по други начини, вместо да си изживява тийн годините. Познавам много 'зарязани' от семейството си, като нея. То не бяха наркотици, бременности, опити за самоубийства- по начини, които само отчаян тийн мозък може да измисли да си причини. Недейте така да заклеймявате някой, който очевидно е имал и има нужда от помощ. За мен е много по- зле, когато зрял човек прави куп деца, а няма с какво да ги гледа. Обаче се втурваме да даряваме помощи, защото работата е вече свършена. Освен това, такива примери има много в миналото, когато я нямало къде да ги клюкари цялата страна. Някои са имали късмет да си отгледат детенцето, защото са имали свястно и разбиращо семейство. Сега разбиране се изразява в аборт- решаване на проблем(не съм против, не ме разбирайте грешно). Тук се опитахте по- долна от циганка да я изкарате, че циганите не правели така. Глупости. Преди години майка ми си беше намерила голо циганче през зимата. В контейнера, където много хора си изхвърляха все още недогорелите отпадъци от печките. Освен това, улицата, където са оставили чантата с бебето е съвсем близо до едни пущинаци и изоставени постройки. Демек, ако са искали да го изхвърлят, просто е трябвало да повървят още 10мин. пеша по безлюдна улица. Тъкмо никой е нямало да чуе.

# 369
  • Пазете Гор
Ще се опитам по силите си да резюмирам това, което се изписа по причините за това престъпление, даже и не точно на това конкретното, а на този тип престъпления.

Изказани, под една или друга форма, бяха долните тези. Позволих си да ги формулирам тезите според както съм ги разбрал, направил съм някакви разумни абстракции, и избягвам да посочвам авторите. И така, според писалите в темата, престъплението:

- е извършено от изроди, малоумници и изобщо калпав човешки материал
- е пряко следствие от идеологията на радикалния капитализъм и косвено  - на липсата на безплатни ортодонт, ортопед и т.н.
- е следствие от емоционалната незрялост и непосилен стрес у твърде младите родители
- е един от нежеланите ефекти на ранния полов живот
- е една от видимите страни на разпад на общностите и семействата
- е катализирано от страх от отхвърляне от общността, заради разбиранията й за почтеност
- е плод на липсата или неумението за комуникация между поколенията
- е плод на чиста неграмотност
- е просто логичен завършек на едно калпаво семейство
- е извършено без страх, заради несъответствено ниските присъди за такова деяние
- в плод на тъмната човешка природа по принцип
- е вид временна, частична или обща невменяемост

Дали пропуснах някоя теза?
С някои от тезите съм съгласен, други споделям донякъде, трети считам за абсолютно неприложими към случая. Към третите причислявам твърде частните, твърде простите, твърде медицинските.

# 370
Аз пак ще кажа, че не е справедливо да си говорим само за майката. Щото изглежда, че и таткото е знаел.

# 371
Аз пак ще кажа, че не е справедливо да си говорим само за майката. Щото изглежда, че и таткото е знаел.
Аз го писах това малко по-рано в темата, нооо както знаем мъжкия фактор винаги успява да се изниже по терлици и да остави лихвите на майката... Crossing Arms
Да му мислят тези с дъщерите...

# 372
Аз го писах това малко по-рано в темата, нооо както знаем мъжкия фактор винаги успява да се изниже по терлици и да остави лихвите на майката... Crossing Arms
Да му мислят тези с дъщерите...

Не ми се вади статистика, обаче имам чувството, че и в темата мненията се разделят по тая ос.

Оня ден една съседка цялата грейнала ми разправя как синът ѝ на 16 вече си имал приятелка. Не че е лошо, разбира се, обаче първата мисъл на майката на момиче на 15-16 едва ли ще е див възторг при такава новина.

И е ясно какво се предполага да говорим ние с дъщерите си и как трябва да изграждаме доверие, за да не остават сами в подобни ситуации. Но не ми е съвсем ясно какво точно говорят родителите на момчетата по въпроса и дали не се предполага да е някак симетрично.

# 373
Отговорните родители са такива, независимо от пола на децата. Безотговорните също. Така че според мен разделение точно по тази ос няма.

Искрено се надявам синът ми да "удържи фронта" до 18-19-20 години, именно заради разумния избор на партньорка. Момче на 15-16 какъв избор има? Наивно по-малко момиче без опит, "разтропана" наборка, или разгонена кака - все предпоставки за правене на глупости и възможности за усложнения Stop

# 374
Не можем да спрем децата си да правят секс. Повечето от нас имаме примери за сериозни улегнали жени, взели различни мерки за контрацепция и въпреки всичко - забременели. Единственото, което наистина трябва да направим е да покажем на децата си, че избор винаги има, че сме до тях, въпреки обстоятелствата, че не си к*ва, ако забременееш на 15, както и, че ни е все едно какво мисли съседката Мара, важно е какво се случва с теб и решенията и изборите ни не трябва да съсипват живота ни!

Общи условия

Активация на акаунт