Не стига, че

• 40 708
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 345
Бронте, четеш ми мислите! Hug

Не знаем подробности по случая, но да си кажа-ако по някаква причина дъщеря ми попадне в такава ситуация, аз ще си искам внучето.  Wink
Дали няма да си го поискат?
Моля борещите се за бебе да бъдат по-снизходителни! Престъпление има, но може би главните действащи лица са деца.

Аз мисля, че невръстната майка и нейните близки са си осигурили сигурен ад, решавайки се на такава стъпка. Цял живот ще си спомнят личицето на бебока, който е страхотен, желая му прекрасен живот и най-любящите родители! Отново си спомних филма "Бъди благословена", в който майката, оставила детето си черпеше на неговия рожден ден непознати деца с торта.

# 346
Аз едно не мога да разбера - колко загубена майка трябва да си, за да не се усетиш, че 14-15 год. ти дъщеря е бременна?
Толкова загубена, че дъщерята да предпочете да хвърли бебето на боклука вместо да си признае и поиска помощ от майка си...
Ами няма те с месеци, примерно.
Що не е изприпкала в полицията да я обяви за изчезнала?

# 347
Моля борещите се за бебе да бъдат по-снизходителни!
Слушам  smile3506 и изпълнявам smile3505 !

Скрит текст:
А вие мами, имащи бебета оставяйте в кофите и по 1-2  newsm04 за нас, моля.

# 348
Остави консенсуса. Напомних, че до средата на миналия век е било селски стандарт подобен ранен брак, а той върви в комплект с бременност.
Няма да оставя научния консенсус, той има по-голяма тежест, дори чисто статистически, от твоите впечатления, които освен това по мои собствени и по тези на много потребителки са погрешни. Ето например, моите двете баби са се женили и раждали след 25 години, а и двете са от село. Т.е. твоята баба, съдейки от отговорите в тази тема, си е била изключение - т.е. може и незряло да е постъпила, женейки се толкова необичайно рано, знам ли? При всички случаи историята на баба ти няма много отношение към този случай, но да ти е жива и здрава.
Горе имаше твърдения, че малките са незрели, че мозъкът узрявал на 24. Логично е всички до тази възраст да са незрели. Ясно е, че това е нелепо твърдение, предвид съвсем скорошната история на човешкото общество.
Прощавай, но логиката ти куца. Повишен риск не означава всички, незрялостта на някои мозъчни центрове не означава незрялост в поведението, която се проявява при всички хора и във всички ситуации. Аз, например, просто не съм била в толкова стресова ситуация на 15 и не знам била ли ми е амигдалата тогава достатъчно развита (опростенчески пример е, знам).

За илюстрация ще ти преразкажа един мой разговор между мен и един запален пушач. Аз: "Х, не си ли мислил да откажеш цигарите, вредни са, повишават риска от рак?", той: "А, Макарон, глупости. Моят чичо Пешо пушеше по 2 кутии цигари на ден и умря на 100!". Предполагам сама виждаш абсурдността на неговата реплика. Сега опитай да я съпоставиш със своята логика и се надявам най-сетне да ме разбереш. Никой не твърди, че всички момичета на 15 са невменяеми, твърдя, че има голяма вероятност едно момиче в момента на непланирано и неасистирано раждане да е била временно невменяема и че тази вероятност следва да се вземе предвид от всички, наричащи я с куп обидни имена и настояващи за линч. Сигурно има огромен брой момичета които в подобни и по-тежки ситуации успяват да реагират по-адекватно - не сме еднакви. Това не променя факта, че това момиче може да е било обективно неспособно да реагира по също толкова адекватен начин и си има компетентни специалисти, които ще се произнесат по този въпрос.

# 349
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Ами няма те с месеци, примерно.

Стейси, да, при тези обстоятелства, може и да не  знае.
Но  нали  момичето все е било  поверено  на  нечии грижи- баби, стринки, вуйни  или  учинайки..Те слепи ли са? Ако майката  е  в чужбина, в неизвестност ли  е, че да не могат да я осведомят... newsm78

Между другото, според българския закон 14 годишните могат да правят секс. Факт.

Ох, те от  12- годишни почват  някои...Направо  съм втресена, щото  и  аз девойка  отглеждам Praynig

# 350
  • София
Логично е да се запиташ къде са родителите/ настойниците на деца, който раждат на 15.

# 351
Отвратително и жестоко е да изхвърлиш едно безпомощно и беззащитно създание, да умре от студ, часове след появата му на бял свят! Това, че бебето е оживяло не прави деянието по-приемливо!
Срамното не е бременност на 15, а това, че никой не е подал ръка на това момиче и се е стигнало до тук  Tired

# 352
  • София

Не знаем подробности по случая, но да си кажа-ако по някаква причина дъщеря ми попадне в такава ситуация, аз ще си искам внучето.  Wink
Моля борещите се за бебе да бъдат по-снизходителни! Престъпление има, но може би главните действащи лица са деца.

Аз мисля, че невръстната майка и нейните близки са си осигурили сигурен ад, решавайки се на такава стъпка. Цял живот ще си спомнят личицето на бебока, който е страхотен, желая му прекрасен живот и най-любящите родители! Отново си спомних филма "Бъди благословена", в който майката, оставила детето си черпеше на неговия рожден ден непознати деца с торта.

Аз пък мисля, че е точно обратното - видели са го, че и жив и има шанс. Какво по-добро от това. А можеше в черните хроники от близките дни просто да се спомене, че е намерен труп на бебе еди къде си при неизяснени обстоятелства. Това вече може да се нарече АД.

# 353
  • Варна
Признавам веднага, че девойката ми се самоотглежда на моменти. Какво на моменти-за по някой и друг месец.
Под надзор уж. На 15 може и да живее още по-самостоятелно.

Панди, и на мен ми мина такава мисъл! Laughing  Hug  Може би защото вторичният стерилитет не отстъпва.

# 354
Срамното не е бременност на 15, а това, че никой не е подал ръка на това момиче и се е стигнало до тук  Tired

+1

Само че еснафщината, за която говори Бронте, я видяхме на живо в темата - когато момичето беше наречено "курва".

# 355
  • София
...заради праволинейни отговорни безгрешници, които ще ги сочат с пръст, че на 15 са курви, защото са забременели, а добрите деца не правят така...
Тук всъщност въобще не става дума за това. Дали е курва или не-само тя си знае. Може и за първи път да и е било. Нямам представа, не съм й светила. "Добрите деца", както ти ги нарече не си изхвърлят бебетата в кофите!!! Това е истината. Съгласна съм, че момичето може да го е било страх и т.н., ама хора, това не е оправдание. В крайна сметка имаме бебе в кофа за боклук. А каква е причината нещата да стигнат до тук, мен лично не ме интересува. И не, не съм безгрешна. И да, мисля, че момичето ще преживява всичко това цял живот, но това не значи, че й съчувствам.

# 356

Не знаем подробности по случая, но да си кажа-ако по някаква причина дъщеря ми попадне в такава ситуация, аз ще си искам внучето.  Wink

Аз пък мисля, че е точно обратното - видели са го, че и жив и има шанс. Какво по-добро от това. А можеше в черните хроники от близките дни просто да се спомене, че е намерен труп на бебе еди къде си при неизяснени обстоятелства. Това вече може да се нарече АД.
Адът за тях е осигурен при всички случаи. Майката е в болница с тежка депресия. Тепърва девойката ще осъзнае какво всъщност се е случило. Не си мисли, че като се е уверила, че е живо и здраво бебето за нея всичко е приключило. Цял живот ще го мисли и търси в очите на децата по улицата.

# 357
Моля борещите се за бебе да бъдат по-снизходителни!
Слушам  smile3506 и изпълнявам smile3505 !

Скрит текст:
А вие мами, имащи бебета оставяйте в кофите и по 1-2  newsm04 за нас, моля.

Остави координати на най-близката кофа до вас.Ама работата става
Не беше бременна пък роди. Thinking

# 358
Ако зад това дете стояха родители и близки, едва ли щеше да се стигне до тук.
Варианти много....но те са избрали най-идиотския и подсъден.
Целта да се скрият от хората....всъщност е довела точно до обратното. Сега ще ги разтръбят и разнасят по всички медии и цяла БГ ще ги види кои са.

# 359
  • София
Мен пък винаги точно това ме е интересувало.
Защо се стига до тук.

Общи условия

Активация на акаунт