Не стига, че

• 40 130
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 630
Нино Тино, това достатъчно ли е, или да "изпляскам" още цитати?
   Има разлика между това да правиш опити да го предпазиш от много и сериозни грешки и да го оставиш да си се учи от своите без реакция, не мислиш ли?
    Поне аз така разбирам написаното от Чек.

# 631
Никъде в поста на Чек не виждам признания, че е безгрешна. Не се приема. И не ми се ядосвай толкова. Нито се заяждам, нито нищо.  Peace

# 632
Милитана, цитати да си пляскаме, но не знам какво да си меря с теб. Честно, нищо няма за мерене.

# 633
Погледнато абстрактно, "право на грешки" звучи добре, само че колко хора ще понесат с такава лекота да им върнат колата на хармоника заради карането на тийна...реално или метафорично, вие си изберете как ще го прочетете.
Никак спокойно няма да го приема, ще избухна и ще се развикам. И все пак ще бъда благодарна, че се е разминало само със смачкана ламарина. Да пази господ, обаче не бих го спряла от шофиране заради опасността от катастрофа. Ако има книжка и необходимата възраст, де.

# 634
Милитана, цитати да си пляскаме, но не знам какво да си меря с теб. Честно, нищо няма за мерене.

Защо смяташ че нещо си меря с тебе точно, Чек. Нино Тино искаше цитати за това, което ме  впечатлило, пардон /изпляскала съм/ у опонента. И дори не употребих думата "снизхождение" ако си забелязала. Просто спорим, нали не е забранено?

# 635

Добре де, обясни ми как при мен без говорене просто тия неща не са ми идвали на акъла. Но пък имаше атмосфера. И като че ли ми преподадоха не суха лекция от типа на "тия неща са грешни", а по-скоро усетих, че "не съм човек за тия неща, това е боклук под достойнството ми". Не само е нередно, то е немислимо и непривлекателно.

Веднага ти обяснявам. Не са ти се предлагали никакви изкушения.

# 636
  • София - Рим и обратно
Правим каквото трябва, пък да става каквото ще. Аз това го разбирам така - ще й обяснявам до припадък колко е грозно, гнусно и унизително за момиче да пие и да се напива; колко е опасно да прави секс без предпазни мерки и как трябва да съм в течение на лудориите й, за да мога да й помогна, а не за да клюкарствам; как не трябва в никакъв случай да се качва в кола на пиян или подпийнал приятел....и т.н. и т.н.
Оттам нататък какво ще се случи....няма как да знам предварително.

Ирис, оправи си последния цитат.

# 637
мъжа до тях за финансова и друга подкрепа за един доста дълъг период след раждането

Това се нарича "семейство", нали?

И има голяма разлика дали ще направиш беля на 30 или на 15. След 30 всичко е нормално до чудесно, но на 15 е ужас с бодли.

Ако тийнът покаже, че е лош шофьор, няма да види кола с над 60 к. с. БМВ в никакъв случай.

# 638
Аз пак ще призова все пак малко от малко да се придържаме към темата, защото случаите са два - имаме бременност на 15 и бременност на 15 с изхвърлено бебе. Усещате ли разликата? Ако едното може да мине и за не толкова голяма грешка, то другото - как да мине така?
Ако трябва да вляза в тая риторика с колите - имаме очукани ламарини и очукани ламарини с фатални последици.

# 639
  • София
Правим каквото трябва, пък да става каквото ще. Аз това го разбирам така - ще й обяснявам до припадък колко е грозно, гнусно и унизително за момиче да пие и да се напива; колко е опасно да прави секс без предпазни мерки и как трябва да съм в течение на лудориите й, за да мога да й помогна, а не за да клюкарствам; как не трябва в никакъв случай да се качва в кола на пиян или подпийнал приятел....и т.н. и т.н.
Оттам нататък какво ще се случи....няма как да знам предварително.

Точно така.

# 640
  • в дяволитите очички на моето тормозче
мъжа до тях за финансова и друга подкрепа за един доста дълъг период след раждането

Това се нарича "семейство", нали?

И има голяма разлика дали ще направиш беля на 30 или на 15. След 30 всичко е нормално до чудесно, но на 15 е ужас с бодли.

Ако тийнът покаже, че е лош шофьор, няма да види кола с над 60 к. с. БМВ в никакъв случай.

Е, ако  приемаш  даденото  от  теб сравнение  с колата  като  буквалистика, да. Аз  го  приех  по- метафорично.

# 641

Добре де, обясни ми как при мен без говорене просто тия неща не са ми идвали на акъла. Но пък имаше атмосфера. И като че ли ми преподадоха не суха лекция от типа на "тия неща са грешни", а по-скоро усетих, че "не съм човек за тия неща, това е боклук под достойнството ми". Не само е нередно, то е немислимо и непривлекателно.

Веднага ти обяснявам. Не са ти се предлагали никакви изкушения.

О, да, предлагани са ми. Най-вече алкохол и купон, по-малко в областта на секса, такава беше модата, бях в "задръстен" випуск. Но не съм била грозна и асексуална. Но алкохол имаше в изобилие. Просто не харесвах приказките, атмосферата, самата идея да правя такива неща.

Само че има едно нещо: истинското измерение и привлекателност на изкушението знае само този, който не се е поддал. Другите са се дали без бой и може би при много ниско ниво на изкушение.

То и сексът с предпазни мерки е опасен. С презервативите стават инциденти, нали?

# 642
  • София
Аз не видях и някой да твърди, че пуберите трябва да бъдат оставени на самотек. Комичното и подлежащо на сериозно оспорване в случая е, че едва ли не можеш да ги предпазиш от почти всичко с минимални усилия. Каква ли пък толкова философия е, видиш ли...
Ще му вземеш айфона, джобните, дънките...
Пълен смях, драги зрители, най-много тийнът/тийнката да си вдигне чукалата и да трепериш къде ще го намерят разфасован.
Като не дадеш ключовете, на някой друг френд бате ще му ги даде, ако не, ще си откраднат, примерно.

Та гаранция-Франция, драги самодоволни дами. Концентрирайте се в отправянето на молитви. Sunglasses

# 643
  • София
Чета какво е изброила Кафе и се зачудих: а как стои въпросът със стопа? По мое време беше масово, дори ММ е ходил веднъж до морето така (а той е бил хипер мега примерен).

Да не се качва в колата при пияни. Съгласна, и аз това ще пея. А моя близка приятелка навремето се качи на стоп при достопочтени господа, трезви и т.н., които обаче направиха ебаси катастрофата. Тя едва оцеля, беше на косъм, лежа близо месец във ВМА.

Искам да кажа, че понякога пеем за едно, а пробойната идва от другаде. Изненадите на живота. Има ги и в зряла възраст..само вижте темите в СО какви са.

# 644
Изхвърленото бебе вероятно е част от тази култура на безнаказаност и липса на модели на поведение.

Демек- ако се покрие грешката, мога да си стана пак достопочтен човек, че дори и "израснал".

Съмнява ме това момиче да стигне висоти на личностното развитие. И да стигне, винаги ще има дефект в диаманта и ще боли.

Общи условия

Активация на акаунт