Не стига, че

• 40 132
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 615

Нино Тино, разбирам гледната ти точка според възможностите си, доколкото все още нямам деца, които да ми отключат някои инстинкти и потребности. Но като цяло и аз заставам на позицията, че между загриженост и нездрав интерес има море разлика и човек не трябва да се чувства ограничен да проявява едното от страх, че може да бъде сбъркано с другото.

Същото казвам и аз. Ако си ме разбрала по друг начин, вината е в мен  Blush аз понякога изобщо не мога да кажа като хората това, което мисля.

Тъй, тъй, разбрахме се  Simple Smile Аз затова си пиша "и аз", защото виждам, че сме на сходно мнение  Peace

# 616
Темата не е за забременяване на 15, а за изхвърлено бебе. И всички "сладури" в тази каша.

А има ли всъщност някакви новини по случая? Щото иначе темата както винаги пое в посока където си мерим кой как ще си възпитава децата. Поредното джафкане.

Новините по случая са отново, че никой нищо не знае. Колко удобно.

# 617
  • София
Е, то все пак има грешки и грешки.
Да се влюбиш в момиче, което е драма-куин и да прекараш 2 месеца в опити да й угодиш, е едно; да се напиваш по купони е съвсем друго.

Аз лично не съм с впечатление, че пуберите само търсят къде да се напият, не знам откъде дойде това. Това, което търсят, е компания, с която да се мотаят и да си говорят глупости.

(малко ми е овехтял поста, докато го напиша, но пускам все пак)

# 618
Темата не е за забременяване на 15, а за изхвърлено бебе. И всички "сладури" в тази каша.
Темата е за това, но се отплесна колко са лоши днешните тийнове. А някои наблягат и на това как техните деца не биха изпаднали в тази ситуация.
.......което неминуемо води до извода, че ССФ е страхотна безпогрешна, строга и справедлива майка, на чието дете това ама въобще не може да се случи. Всяка тема с едно и също послание. Брилянтни родители, перфектно владеещи ума и тялото на децата си. Блазя ви, че сте толкова убедени в това.

# 619
  • София - Рим и обратно
Оф, не знам. Трудно е да се правят рецепти за тия неща.
Наскоро дъщеря ми смени училището, отиде в гимназия. Много се шашкаше как ще си намери приятели, как ще се впише, как ще я приемат. Тя си е такава - едновременно срамежлива, но и социална (не си е самодостатъчна). Скоро ми обясняваше как групичката, която сформирала елитът на класа я поканили да излезе с тях; и й казали защо я канят нея, а едно друго момиче, което много се натискало да е с тях - отблъснали. Защото тя била хубава, а отблъснатата - не. Ей това е грозната истина. Външността определя ще бъдеш ли приет или не. Дори не толкова - дали си "готин", че пиеш, пушиш, друсаш се.

# 620
Айде пак свободни съчинения. Милитана, я поименно ги кажи кои са тия? Да има се скараме, на безгрешните.

# 621
Ми дайте направо да си забучим две гъши пера отзад и да знаем, че сме по ангелски пирфектни. Без грешки и безгрешни.

Правенето на грешки Е важно за израстването. Дори психоложката, при която ходех близо година, настояваше за това. И трябваше да водя майка ми там, при нея, за да се обясняваме на тази тема. За да го признае и майка ми, вербално, пред мен.

Е, ама си стигнала до психолози, нали? Не я слушай много таз жена. Щото би трябвало автоинструкторите да съветват, че добър шофьор се става с повече огънати ламарини.

А в реалността става така, че тия, дето огъват ламарини, деликатничко не им даваме ключа за колата.

Много съм скептична към психолозите, ама това е друга тема. Чиста мастурбация си е, и рационализиране на неща, за които дълбоко в себе си знаеш, че са счупени. И никаква психо-теория не може да ги залепи.

# 622
Айде пак свободни съчинения. Милитана, я поименно ги кажи кои са тия? Да има се скараме, на безгрешните.
А може ли да не ми нареждаш и  да не ми се караш пък на мен? Не си водя статистика на потребителите, които не споделят моя възглед, но не аз смятах, че трябва лично да организирам и насочвам забавленията на детето си, за да не мислело за глупости......Както и че било лесно да е безгрешно, щото трябвало да се учи от грешките на другите.

# 623
Ами не ти нареждам, но понеже аз абсолютно никъде не видях претенции за безгрешност, та ето - не ти нареждам, моля, бъди любезна да ми кажеш къде? Щото е много нечестно да изпляскаш някакво такова заключение, ей така хвърлено напосоки.

# 624
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Така. Истината е, че каквито и  локуми  да разтягаме тук, ние  сме правили своите  грешки. Децата  ни  също ще направят техните, даже   и  да  подскачаме  като  ощипани моми всеки път, когато   чуем това. Даже и  ако  считаме, че сме  дотам отговорни  родители, че  точно  на  нашите  деца такова нещо  не може  да  се случи, щото не са дотам глупави  да    не черпят от нашия житейски опит, нали...
Да, грешки  ще има.  Въпросът е, дали  нас,  като  родители, ще  ни  има на точното време и  точното  място, за  да не  допуснем  от  тези грешки  да произтекат фатални последици.
Какво толкова  глаголстваме, не  мога  да разбера...

# 625
  • София - Рим и обратно
И аз никъде не видях някой да твърди, че е безгрешен с детето си.

# 626
Замълчах си снизходително като прочетох няколко поста за това как видиш ли собствените грешки водели до израстване, всеки имал право да ги прави и т.н. Обаче нещо ми идват в повече подобни глупотевини. Грешките не водят до нищо освен до последствията, които са предизвикали. Колкото по-малко грешки, толкова по-добре, защото всичките слагат някакъв негативен отпечатък. Да оставиш детето си да се учело от собствените му грешки ...   Tired

Нино Тино, това достатъчно ли е, или да "изпляскам" още цитати?

# 627
Погледнато абстрактно, "право на грешки" звучи добре, само че колко хора ще понесат с такава лекота да им върнат колата на хармоника заради карането на тийна...реално или метафорично, вие си изберете как ще го прочетете.

# 628
  • София
О, Мамасита, аз стигнах до нея след като вече бях свършила черната работа, така да се каже. Две години след като сама се измъкнах, осъзнах, че физическите ми проблеми (задушаване, изблици на агресия, т.н.) са в следствие на психически нерешени такива. Нерешени в смисъл на сбутани под килима, игнорирани.

Щото не е достатъчно да се измъкнеш от дупката и да си викаш ''Брау, колко съм силна и смела!''. Номерът е да не влезеш пак там, а за това ти трябва осъзнаване и стратегия. И тук вече психоложката помогна..макар че не се напаснахме много с нея, но това е друг въпрос.

# 629
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Погледнато абстрактно, "право на грешки" звучи добре, само че колко хора ще понесат с такава лекота да им върнат колата на хармоника заради карането на тийна...реално или метафорично, вие си изберете как ще го прочетете.

Мамасита, каквото  и  да  направиш, даже  и  децата  ти  да не свият на хармоника някоя  кола, все  ще чукнат нечия броня или нечий фар.
Но рано или късно , с  адекватна помощ, ще станат, ако не отлични,  то  предпазливи   шофьори.
Реално или метафорично, ти  избери как  ще го прочетеш Wink

Общи условия

Активация на акаунт