Не стига, че

• 40 140
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 600
Не, те имат по 5 мин. междучасие.
За кое по-напред?

Разбирам.  Peace

Нино Тино, разбирам гледната ти точка според възможностите си, доколкото все още нямам деца, които да ми отключат някои инстинкти и потребности. Но като цяло и аз заставам на позицията, че между загриженост и нездрав интерес има море разлика и човек не трябва да се чувства ограничен да проявява едното от страх, че може да бъде сбъркано с другото.

# 601
  • София - Рим и обратно

Добре де, обясни ми как при мен без говорене просто тия неща не са ми идвали на акъла. Но пък имаше атмосфера. И като че ли ми преподадоха не суха лекция от типа на "тия неща са грешни", а по-скоро усетих, че "не съм човек за тия неща, това е боклук под достойнството ми". Не само е нередно, то е немислимо и непривлекателно.
Е, откъде да знам аз, явно няма уникална и единствена рецепта.
На мен ми говореха. И атмосфера не липсваше. Но на мен ми беше ужасно скучно да ги слушам. И си пийвах и цигарки попушвах доста рано. Сексът също рано Embarassed. Към момента - нито пуша, нито твърд алкохол или повече от чаша вино мога да погълна, а секс извън семейството не практикувам.

# 602
  • София
Въобще не е наивност, а е правено. Но е позабравено. Днес сме демократични, смятаме, че всеки е продукт на средата и опита си. Съответно се смята, че ако няма горчив и дори повреждащ опит, едва ли не от него човек няма да стане.

Забравили сме простичката фраза "не ти прилича". Тоест човек с твоята среда и потенциал просто не прави такива неща.

Не знам в миналото дали са били наивни, но в повечето случаи са се съобразявали. Знаеш си средата, знаеш кое може и кое не може в нея.

То всъщност затова подсъзнателно се чудим защо работещата в МО майка хич не се връзва със ситуацията. Защото усещаме, че има една а приори роля за момичетата от такива семейства и тя изключва ранен секс. И се очаква момичето да е видяло и осъзнало тази роля. И дори да се гордее с нея. Е, само че днес е модерно това, което изглежда добре и е подредено да се смята за задръстено, да се нормализира несъзнателното и хаотично поведение.

Въобще не съм наивна, видяла съм тази тенденция. Но това не значи, че е правилна.

Глупости  Laughing Точно най-хард купонджиите са от среда, която е тип ''не ти прилича''.
Чудесна справка: настоящите и минали английски аристократи. Секс, дрога, пиене.
Наскоро четох статия за незнамсикой поред барон, който го е ударил на живот, ама яката. Вече близо 30 години.

Ами майката на известната моделка Кара Делевин? Дама от доброто общество и т.н., с разводи, хероин и прочие интересни факти от живота и. Ами самата Даяна? Много са, точно от тази среда с девиз Noli me tangere.

# 603
Ми- лансира се! Те мамините златни ако не се поучат от собствени грешки, няма да станат хора, ще са едни биороботчета, задръстени...

Таис, говоря за хора, чиято класа не им позволява да си платят абс. всички грешки. Най-богатите не се броят в тази класация. Защото в крайна сметка грешките на тийновете са не просто забавни или глупави, а може да са доста скъпи, с дългосрочни последствия.

Ако детето е от що-годе стандартна средна по доходи къща, се очаква да има някакви граници, за да не си прецака бъдещето.

# 604

Нино Тино, разбирам гледната ти точка според възможностите си, доколкото все още нямам деца, които да ми отключат някои инстинкти и потребности. Но като цяло и аз заставам на позицията, че между загриженост и нездрав интерес има море разлика и човек не трябва да се чувства ограничен да проявява едното от страх, че може да бъде сбъркано с другото.

Същото казвам и аз. Ако си ме разбрала по друг начин, вината е в мен  Blush аз понякога изобщо не мога да кажа като хората това, което мисля.

# 605
Замълчах си снизходително като прочетох няколко поста за това как видиш ли собствените грешки водели до израстване, всеки имал право да ги прави и т.н. Обаче нещо ми идват в повече подобни глупотевини. Грешките не водят до нищо освен до последствията, които са предизвикали. Колкото по-малко грешки, толкова по-добре, защото всичките слагат някакъв негативен отпечатък. Да оставиш детето си да се учело от собствените му грешки ...   Tired

Мирама, и аз не мога да разбера какви са тези глупости с пропадналите тийнове, които всъщност били съвсем нормални.

п.п. Доживях да се съглася с Мамасита.  Laughing

# 606
Към далечната '98 и аз си мислех, че с ранен секс, с алкохол и неучене ще си прецакам бъдещето. Към днешна дата не смятам така. За секунда дори не съжалявам за изборите, които съм правила, нито смятам, че съм пропуснала нещо, просто съм такава. Но АЗ съм такава, не очаквам всички да са такива. Хората сме различни, с различни приоритети, приоритетите се променят, желанията се променят. Не познавам нито един алкохолик от хората, на които им се случваше да се напият на 15. Някои вече даже и не пият. Но познавам хора, които вечер не могат да заспят без 200 грама концентрат, макар да не са близвали до 30 -годишна възраст.

# 607
Мамасито, ти може да очакваш, ама от лотарията да ти се падне един бесен "забавляващ" се пубер и в общи линии единствените ти опции за действие да са или всяка вечер отправяне на молитви към всевишния, или някакви брутални методи, дето не е ясно какъв ще им излезе краят. Та в общи линии плюйте си в пазвите и се надявайте да се разминат най-лошите сценарии. Mr. Green

Не очаквам да ме разберат бившите спокойно-задръстени тийнове, ама да си кажа. Sunglasses

О, да. Много трудно ще го разберат хора, които общо-взето не са били подложени на достатъчно изкушения през пубертета и не са имали кой знае какъв социален живот поради странен характер или/и лоша визия (най-често). Най-сигурният метод за предпазване от тинейджърски секс е тийнът да е смотан.

Много ми е странно това морализаторстване от една част от потребителките, при условие, че 90 процента от бг-мамата се предпазват по метода "той ме пази"; най-пуритански настроените моралистки например са забременели непланирано поне един път - нищо по-различно от деянието на 15-годишната родилка, и са разчитали в огромна степен на родителите и/или мъжа до тях за финансова и друга подкрепа за един доста дълъг период след раждането. Тоест не са постъпили кой знае колко здравомислещо и разумно, въпреки по-голямата им възраст, просто са имали опора, каквато някои позабременели нямат. Явно не могат да си представят да са без подкрепа и как биха реагирали при подобни обстоятелства.

# 608
Замълчах си снизходително като прочетох няколко поста за това как видиш ли собствените грешки водели до израстване, всеки имал право да ги прави и т.н. Обаче нещо ми идват в повече подобни глупотевини. Грешките не водят до нищо освен до последствията, които са предизвикали. Колкото по-малко грешки, толкова по-добре, защото всичките слагат някакъв негативен отпечатък. Да оставиш детето си да се учело от собствените му грешки ...   Tired

Мирама, и аз не мога да разбера какви са тези глупости с пропадналите тийнове, които всъщност били съвсем нормални.

п.п. Доживях да се съглася с Мамасита.  Laughing

+1 /доживях да използвам плюс едното/  Grinning

# 609
  • София
Ми дайте направо да си забучим две гъши пера отзад и да знаем, че сме по ангелски пирфектни. Без грешки и безгрешни.

Правенето на грешки Е важно за израстването. Дори психоложката, при която ходех близо година, настояваше за това. И трябваше да водя майка ми там, при нея, за да се обясняваме на тази тема. За да го признае и майка ми, вербално, пред мен.

# 610
Не познавам нито един алкохолик от хората, на които им се случваше да се напият на 15.

Аз пък познавам много, които умряха в млада възраст. Къде от инфаркт, къде от свръхдоза, къде от шофиране в нетрезво състояние. Познавам и един, който прави няколко опита за самоубийство, а също и няколко пъти се опитваха да го убият, но още и жив и пие и се дрогира. От малък това прави, брат му доживя 20.

# 611
 Темата не е за забременяване на 15, а за изхвърлено бебе. И всички "сладури" в тази каша.

# 612
Таис, освен това говориш за "козметично благоприличие". А в някои среди благоприличието е жизнено важно, в буквалния смисъл.

Аристократите могат да грешат, защото няма последствия. Съответно хора, които имат усещане за безнаказаност, също ще грешат. А когато духът на времето не посрамва и не наказва тийна, ходи по яйчени черупки около него, че му била незряла амигдалата...ами има го това усещане за безнаказаност. Или пък че наказанието ще е едно конско, но след това грешката няма значение, минало-заминало...а не е точно така.

# 613
Темата не е за забременяване на 15, а за изхвърлено бебе. И всички "сладури" в тази каша.
Темата е за това, но се отплесна колко са лоши днешните тийнове. А някои наблягат и на това как техните деца не биха изпаднали в тази ситуация.

# 614
  • София

А има ли всъщност някакви новини по случая? Щото иначе темата както винаги пое в посока където си мерим кой как ще си възпитава децата. Поредното джафкане.

Общи условия

Активация на акаунт