Не стига, че

• 40 152
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 525
Това е много сложен сценарий,  за да е вероятен. Един възрастен човек със сигурност би намерил начин да  се справи със ситуацията по-адекватно...

Колко по-адекватно? Като онази 40 годишната, дето роди в горите около Карлово и после се върна на работа?
Те годинките не са мерило за адекватност.  Wink

# 526
Като чета как доста от пишещите сте имали бурна младост, знаеха ли за всичките ви забавления родителите?
И ако не, защо мислите, че 100% вие ще знаете?

Защото и аз имах доста неща, които майка ми и до ден днешен не знае. Crazy

# 527
  • София
Мамасита, напротив. Аз бях супер порядъчна 15 години. Идвам и от изключително добро, заможно семейство. Ученичка в елитна гимназия и т.н. Така че, ако обичаш, не си измисляй.

Плюс това, освен мен и моят живот, покрай щуротиите ми съм опознала още доста ''пропаднали'' хора/тийнове..и голяма част от тях идваха точно от такива среди. С родители, които си въобразяваха, че контролират всичко, че знаят всичко.

Познавам всякакви случаи, повярвай ми. Някои дори не са вече м/у живите.

# 528
Като чета как доста от пишещите сте имали бурна младост, знаеха ли за всичките ви забавления родителите?
И ако не, защо мислите, че 100% вие ще знаете?

Кой казва, че 100% ще знае.

Моите родители не знаеха. Но благодарение на това, което са ми дали като възпитание, контрол и информация, при всичките глупости, които вършех, една малка част от мен съзнаваше какво се случва и знаех кога и къде да спра. Това е.

# 529
  • София
Защо, Мамасита, аз в този ред на мисли също съм патология.
И част от приятелките ми, с днешна дата солидни стожери на обществото, съпруги и майки, някой даже и богати вдовици станаха.
Това, че не съм споделяла всичките подробности от бурната ми ранна младост, изобщо не означава, че съм нямала пубертет, достоен за побеляване на главата до последен косъм и на най-търпеливия и разбиращ родител.

# 530
  Какво значи бурна младост? Младите хора винаги правят едни исъщи неща, плод на желанието им да опитат повече нови  неща и да изпитат повече вълнения. Това е съвсем нормално, а не патология.

Освен това има безброй щуротии, които в главите на тийна и  виждащите опасност от тръгване по лош път родители изглаждат по съвсем различен начин.
  Когато един тийн иска да остане на купона до сутринта и по някое време им скимва да идат да отмъкнат оранжевите конуси от съседния път в ремонт и да ги подредят в хола, за него това си е съвсем нормално, макар че узналият родител със сигурност ще му меле на главата.
 Когато невръстната тийнка, която не е загоряла за секс, все пак стига донякъде с хормонално бушуващия си възлюбен, защото иначе той ще се насочи другаде, за нея това е оправдано и разумно действие, макар че за майка и със сигурност не е.

# 531
Таис, знаеш за какво говоря. Буйното поведение само по себе си не е патологично, но понякога някой проблем може да доведе до такова поведение.

Не мога да кажа, че съм имала "буйна младост", просто защото имах достатъчно други неща и изкушенията ми се струваха грозни, банални и гнусни. Като ме налегнеше тийнейджърска ярост, сядах и рисувах скелети и вампири. И се обличах малко готик.

Аз не очаквам да знам за забавленията. Очаквам, че децата ми на практика няма да имат нужда от такива "забавления" и по-скоро ще маркират с 1-2 опита, но просто средата е такава, че едва ли ще се влюбят в тоя начин на живот. Защото наистина е грозноват и банален.

# 532
  • София
Бурна младост значи буен пубертет и живот на ръба на среден, висок и много висок риск от житейска катастрофа със солидни последици за здравето, живота и щастливото безоблачно бъдеще на даден индивид.

# 533
 Какво значи бурна младост? Младите хора винаги правят едни исъщи неща, плод на желанието им да опитат повече нови  неща и да изпитат повече вълнения. Това е съвсем нормално, а не патология.

Мисля, че не е точно "нормално", но е нормализирано, като е получило обществено приемане. Егасиму вълненията! Има си начини животът ти да се усеща пълен и вълнуващ и без келешлъци.

Ми значи аз съм патология, щом не съм търсила вълнения.

А ако търсят вълнения, защо не скачат с бънджи?

Защо родителите с конуси в хола са дали апартамента за купон?

Защо майката и бащата на тийнката не познават възлюбения? И защо изобщо тази тийнка няма достатъчно ангажименти като да пазарува за дома, че и да сготви, ами ще се развява с батковци?

# 534
  • София - Рим и обратно
Останах с впечатлението, че майката трябва да тичка след щерката при всеки ден закъснение и да я пита "маме, тампони да ти дам?" Извън очевидния намек "да не си бременна", това е поведение на паникьосан човек. Бррр. Добре, че моята не го е правила. На такъв човек дума да не му кажеш, че ще получи удар абсолютно безпричинно. Да се чудиш за закъснелия СИ цикъл ли да се тревожиш, или за шашнатата модерна (това е много важно) майка.
Ами не знам защо оставаш с такива впечатления. Може би се опитваш да иронизираш ситуацията. А тя е съвсем обикновена - при положение, че съм наясно, че денят за следващия цикъл е минал и заминал, и съм попитала съвсем културно имала ли е или не (без да се въоръжавам с никакви тампони в ръка, нито да "тичкам"), вдигам телефона и записвам час за лекар. Вече ни се случи, и то не защото съм се съмнявала за бременност, боже опази!, а защото се притеснявах да няма някакъв физиологичен проблем. Отидохме при моята гинеколожка, която я прегледа с ултразвук дали всичко по органите е наред. Дори не сме коментирали девственост и бременност (макар че и аз и лекарката го имахме едно наум, без никакви коментари). Камо ли да се гоним с превръзки и тампони из къщи Rolling Eyes.

# 535
Всеки човек трябва да си вземе "бесовете".
Едни като тинейджъри и после се кротват ,
други - тъкмо си отдъхнеш , че пубертетът е минал
почти незабелязано и айде ...реши да си поживее
на 25 .
Въпросът е да не са някакви крайности .А че всеки ще се напие
до несвяст поне веднъж е ясно .

# 536
    Изкушенията не са грозни, банални и гнусни. Само последиците от тях понякога могат да бъдат страшни - но само понякога, и затова един тийн не може да повярва, че точно при него ще са такива. Там е работата, че са доста привлекателни и е трудно да направиш така, че на тийна да му е ясно, че крият опасност в определени случаи.

# 537
  • София
Мамасито, ти може да очакваш, ама от лотарията да ти се падне един бесен "забавляващ" се пубер и в общи линии единствените ти опции за действие да са или всяка вечер отправяне на молитви към всевишния, или някакви брутални методи, дето не е ясно какъв ще им излезе краят. Та в общи линии плюйте си в пазвите и се надявайте да се разминат най-лошите сценарии. Mr. Green

Не очаквам да ме разберат бившите спокойно-задръстени тийнове, ама да си кажа. Sunglasses

# 538
Всеки човек трябва да си вземе "бесовете".

Не. Това е нормализиране на поведение, което едва отскоро се смята за нормално.

Или викаш да им вземем и мотори, коли и оръжия, че да изпитат тръпка?

# 539
Защо родителите с конуси в хола са дали апартамента за купон?

Защо майката и бащата на тийнката не познават възлюбения? И защо изобщо тази тийнка няма достатъчно ангажименти като да пазарува за дома, че и да сготви, ами ще се развява с батковци?

Joy
  Дано и децата ти да са такива сухари, щото иначе не те виждам... Hug

Общи условия

Активация на акаунт