Не стига, че

• 40 197
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 510
Строгото родителстване не винаги води до позитивни резултати. Аз никога не съм била ограничавана в каквото и да е от моите родители (има история зад това).
Бях единствената без вечерен час и в крайна сметка се прибирах на време, защото нямаше с кой да се шляя.
Най добрата ми приятелка имаше вечерен час и аз редовно я изпращах до тях. Не и попречи да запали цигара преди мен и да се напие до степен, до която аз почти извиках бърза помощ, защото не знаех дали ще овладеем положението.
Е, сега и тя и аз сме ок, тя е майка на две прекрасни деца без никакви зависимости.

# 511
delia, хммм....грешката да правиш секс и да забременееш е поправима...
Но грешката да родиш на 14-15г. в дома си и да захвърлиш бебето, може и да не се окаже такава.
Има достатъчно варианти извън аборта, това момиче да роди, но да не влиза в националните медии и да се развява името му в продължение на дни.

# 512
Много държа да уточня, че през цялото време в темата аз лично не говоря за строго родителство.

# 513
  • София
Ах, Тайс, няма нищо по-страшно от самодоволството в такива случаи.
А и в живота, по-принцип.
Виждала съм безкрай самодоволни хора, които животът ги изненада там, където изобщо не са очаквали, а няма и как да се предвиди всичко и няма универсални застраховки за житейски обрати.

Аз, като жена с едно безкрайно богато и бурно минало, а и не на последно място ум в главата, съм безкрайно наясно с точните параметри на влиянието ми и опциите, които имам с детето си.

Но да се казва, че няма такива и всичко е в ръцете на съдбата и прочие, за мен е несериозно и наивно.

# 514
  • София - Рим и обратно
[

Аз пък като една бивша девойка с бурна младост, имам една що-годе добра идея какво могат да натворят децата от добрите семейства.
И аз така. Просто идея си няма моята девойка как я разбирам с един поглед за части от секундата какви ги е дробила. Е, вече започна да разбира, де Mr. Green.
Ама наистина ли мислите, че майка, която води отчетност на менструалните цикли на 14-15 годишната си дъщеря е грубо вмешателство в интимния свят на горкото дете Shocked. Е, тогава няма какво да разсъждаваме как се е случило 9 месеца да остане в тайна една бременност на невръстно девойче Tired.

# 515
  • София
Мирама, разсъждаваш като възрастен, разсмя ме. Комфорт, удобство, блаблабла.

Бягала съм няколко пъти. Някои от тях съм оставала при приятели, факт. А 2-3 пъти изкарвах времето в шляене сама, нощите по пейките на НДК. Помня, че единия път се запознах с някаква групичка пънкари, стояхме цяла нощ и пихме, някой свиреше на китара и т.н.
Знаеш ли колко ми е пукало за лукса в къщи и колко ми е липсвал? Зироу.

За да разбереш един гневен тийн не можеш да мериш нещата с твой аршин. И аз сега изтръпвам при мисълта, че мога да прекарам цяла нощ на пейка в парка, най-малкото е супер неудобно, пък и какви ли хора бродят наоколо, ама какво ще ми направят..такива мисли изобщо не ми минаваха през главата тогава.

Сега си искам удобното, луксозно легло. Но сега съм на 36, а не на 16.

Аззи,  Hug Разбира се, че имаме механизми на действие. Нали и аз съм родител, с дъщеря при това, и още отсега ги мисля нещата.

# 516
Но да се казва, че няма такива и всичко е в ръцете на съдбата и прочие, за мен е несериозно и наивно.

Точно.

И не е нужно в процеса на възпитание и специално в частта му с наблюдението на детето, средата му и прочие, да го ангажираш в някаква безумна степен, а съвсем деликатно да действаш.
За мен успехът се крие в това, повечето неща да са съсредоточени в ръцете на родителите, именно защото, ако се прекали, може да им обратен ефект.

# 517
Въобще не става въпрос за строго родителство. Има една поговорка- ако искаш да контролираш овца, пусни я на широка поляна.

Нито аз, нито моите родители сме знаели с подробности всички пороци, фалове и проблеми. Но просто с поколенията се е изградил един свят, който е достатъчно ангажиращ и богат, така че тия странични забежки са на практика невъзможни и по дифолт, без да ти говорят, ти се струват гнусни и неестествени. А и си зает с достатъчно други дейности, без които в твоята среда ще те гледат като безделник и няма много да ти се радват колко се "забавляваш". Сега не се хващайте за думата, не става въпрос за някакъв ултра строг режим, но все пак за свят, в който надделяват едни по-полезни и креативни дейности от това да висиш по барчета и да пиеш.

Не, няма хиляди механизми, хитруване, маневри. Всичко си е едно и оттам произтичат много неща. Другото е дървен морализъм.

Между другото, Рибозом, в моето детство не е имало цигари на показ, нито бой. Не пуша. Не ми е било дори любопитно да пробвам.

# 518
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Ама наистина ли мислите, че майка, която води отчетност на менструалните цикли на 14-15 годишната си дъщеря е грубо вмешателство в интимния свят на горкото дете Shocked. Е, тогава няма какво да разсъждаваме как се е случило 9 месеца да остане в тайна една бременност на невръстно девойче Tired.

Не, не е  грубо вмешателство. Това  е  грижа. Все  едно  някой  да твърди, че е  грубо вмешателство това, че   честичко я  карам  да  зее  срещу мен, за да  й видя сливиците, които  са  слабото й място  или  пък, че я водя  на  профилактични прегледи.

# 519
Останах с впечатлението, че майката трябва да тичка след щерката при всеки ден закъснение и да я пита "маме, тампони да ти дам?" Извън очевидния намек "да не си бременна", това е поведение на паникьосан човек. Бррр. Добре, че моята не го е правила. На такъв човек дума да не му кажеш, че ще получи удар абсолютно безпричинно. Да се чудиш за закъснелия СИ цикъл ли да се тревожиш, или за шашнатата модерна (това е много важно) майка.

# 520
Мирама, разсъждаваш като възрастен, разсмя ме. Комфорт, удобство, блаблабла.

Бягала съм няколко пъти. Някои от тях съм оставала при приятели, факт. А 2-3 пъти изкарвах времето в шляене сама, нощите по пейките на НДК. Помня, че единия път се запознах с някаква групичка пънкари, стояхме цяла нощ и пихме, някой свиреше на китара и т.н.
Знаеш ли колко ми е пукало за лукса в къщи и колко ми е липсвал? Зироу.

За да разбереш един гневен тийн не можеш да мериш нещата с твой аршин. И аз сега изтръпвам при мисълта, че мога да прекарам цяла нощ на пейка в парка, най-малкото е супер неудобно, пък и какви ли хора бродят наоколо, ама какво ще ми направят..такива мисли изобщо не ми минаваха през главата тогава.

Сега си искам удобното, луксозно легло. Но сега съм на 36, а не на 16.

Аззи,  Hug Разбира се, че имаме механизми на действие. Нали и аз съм родител, с дъщеря при това, и още отсега ги мисля нещата.

Таис, не се давай за пример, знам за бурната ти младост, но ти по принцип никога не си била порядъчна, малко си патология и предполагам го знаеш. Оттам и саморазрушителното поведение.

# 521

Естествено, че родителите на момичето са знаели! Къде, къде по-изгодно е да кажат, че не са знаели и отговорността да падне на дъщеря им, която е с по-различен статут пред закона.

Аз продължавам да твърдя, че израждането е станало с помощта на майката(бабата) и че тя е в основата на  бебеизхвърлянето! Ама е по-лесно да се обвини непълнолетния татко и небрежно да се пусне мълвата как пък баш той го е намерил и извикал за помощ. Да бе, да!

Израждал бащата? Къде? В дома на момичето, пред нейните родители? В неговия дом, пред неговите родители? В дома на някой съученик? Квартира ли са си наели? Или може би на хотел?

Дете, домашно раждане и властна майка!

Това е много сложен сценарий,  за да е вероятен. Един възрастен човек със сигурност би намерил начин да  се справи със ситуацията по-адекватно, даже да кажем, че толкова държи на дискретността  не е първия случай да покрие съгрешилата щерка някъде.
  Този случай изцяло носи печата на детинска глупост и страх.

# 522
Останах с впечатлението, че майката трябва да тичка след щерката при всеки ден закъснение и да я пита "маме, тампони да ти дам?" Извън очевидния намек "да не си бременна", това е поведение на паникьосан човек. Бррр. Добре, че моята не го е правила. На такъв човек дума да не му кажеш, че ще получи удар абсолютно безпричинно. Да се чудиш за закъснелия СИ цикъл ли да се тревожиш, или за шашнатата модерна (това е много важно) майка.

Интересно  Rolling Eyes аз не ги разбрах така хората, които споделиха мнение по въпроса. Според мен ти преувеличаваш.

# 523
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Ако се научиш да четеш внимателно  какво  се пише  и  да вникваш в семантиката, както  те посъветвах в една друга тема, няма  да оставаш с погрешни впечатления. Peace

# 524
Твърде буквално прие нещата със следенето на цикъла. Не се прави само с цел дали не си бременна, прави се с цел да те предпази от бъдещи проблеми. Един нередовен цикъл на 15 може да не е нещо ненормално, обаче, ако има причина да е такъв, може да доведе до десетилетия проблеми. И пак ти казвам, че да ровиш в боклука не е единствения начин да разбереш дали една жена е в цикъл или не. Друг е въпросът и, че малко бременности минават без симптоми, но и това го има.

Общи условия

Активация на акаунт