Не стига, че

• 40 716
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 990
Кой е тъжен или е щастлив не може да се прецени по разсъждевията му в един форум.
Пък и какво значи тъжен и какво е щастлив-можете ли да определите.
На бас, че не можете.
И терминално болният човек може да е щастлив, докато богатата домакиня на четири идеални деца да е супер нещастна.

Индивидуално е...

# 991
Не се прави на неразбрала, не е работата в адвокатстването, много ясно е кой живот е тъжен. Този, който е прекаран в гонене на неща, които просто не са реални, не съществуват. Но са гонени с мисълта, че смисълът е в тях и са много важни.

В този смисъл доста хора с идеални семейства и дори добро здраве са дълбоко нещастни. Щото въпросът не е как се предстявяш пред хората в 10 сутринта, а как се представяш пред себе си в 3:30 през нощта, когато си сам и е тъмно.

Ха, писали сме подобно нещо:)

# 992
сред този качамак с грозде и кисели краставички с романтични свещи, има ли шанс да разберем какво стана с бебето и пишман-родителите?
и аз това чакам да прочета, а не нечии болни фантазии
Ази, мерси за инфото

# 993

Между другото, имам особено мнение за хора, които използват фрази от рода на "Ти живееш тъжен живот". Всъщност правят признание за собствения си живот.

Ако имаш предвид моя пост, аз не мога да знам дали живееш тъжен живот или не, както и за когото и да е тук.  

Просто нещата, които пишеш като рецепти за добър семеен живот ми звучат адски тъжно.

# 994
Абе в една друга тема ме убеждавахте, че щастието е въпрос на лично преживяване и усещане и никой няма право да казва какво е то, нито да се произнася отстрани, че нечий живот е тъжен.

А защо да е тъжно да имаш непрестанен извор на новост и романтика вместо, както казах, да чакаш на случайността да ти подхвърли кокал?

# 995
Между другото, имам особено мнение за хора, които използват фрази от рода на "Ти живееш тъжен живот". Всъщност правят признание за собствения си живот.

Интересно, и аз това си помислих като почна да обясняваш как на другите пубертета им за нищо не ставал. Има нещо силно комплексарско във всички обяснения за невероятния живот, дето кипи зад сивата фасада.

Давай го по-леко, в крайна сметка 80-90 години суета и после е все едно колко велик и недооценен интроверт си бил.

Щастието е предимно черта на характера - както и нещастието. Няма много общо с фактическата обстановка.

# 996
  Абе не знам колко е важен пубертета, но отражението му върху живота на човека като стане възрастен явно е непреодолимо.

А кажи, Мамаситка, какви магии правеше в пуберския си период на черни одеяния? На разтропаните мацки - купонджийки от класа да им излязат пъпки ли?

# 997
  • Blondeville
Абе в една друга тема ме убеждавахте, че щастието е въпрос на лично преживяване и усещане и никой няма право да казва какво е то, нито да се произнася отстрани, че нечий живот е тъжен.

А защо да е тъжно да имаш непрестанен извор на новост и романтика вместо, както казах, да чакаш на случайността да ти подхвърли кокал?

Това да започнеш връзка с налична тръпка и на тази база да изградиш семейство за мен не е кокал. А ти едва ли не изкара, че който търси тръпката в брака, гони имагинерни състояние и няма как хем да има тръпка, хем да има стабилност и успешен брак. Точно с такава основа е много по-лесно да си създадеш непрестанен извор на новост и романтика, отколкото да си го създаваш на базата на добре сключена бизнес сделка с половинката.

# 998
Има и хора, които градят семейство без тръпка, но са хора, които или никога не са изживявали пеперудите, или имат някакъв много нещастен опит, без положителен, който би им дал надежда, че ще срещнат пак тръпката. Напоследък много стари ергени забелязвам (40+), които биха взели всяка, която им обърне внимание.

# 999
Нямали сме мацки-купонджийки в класа.

Виж сега, не става въпрос да хванеш човек, който ти е противен, но не може и да чакаш да те пометат емоциите и чак тогава да започнеш връзка. Не и след 30г. възраст. Може на младини, ама след това мозъкът ти казва- хайде да се влюбим, а ти му казваш - не, този път не.

# 1 000

newsm78
Хич ли? Wink

# 1 001
но не може и да чакаш да те пометат емоциите и чак тогава да започнеш връзка. Не и след 30г. възраст. Може на младини, ама след това мозъкът ти казва- хайде да се влюбим, а ти му казваш - не, този път не.

И сега да ми се случи, пак това ще чакам. Какво друго да чакам? То да не е фондова борса, че да го превземам със сметки и сделки?

# 1 002
Мацки купонджийки? Много американски филми гледате.
Сигурно е хубава, руса, разтропана, отличничка, мажоретка и ходи с най-доброто момче спортист и отличник и всички и завиждат.

така ли е?

Не и след 30г. възраст. Може на младини, ама след това мозъкът ти казва- хайде да се влюбим, а ти му казваш - не, този път не.

Ти пък. Може и на 90 г. да се влюбиш-аз поне мога без проблем. И никога няма да си кажа този път не....Не мога да си представя да се оженя за някой без да примирам за него. Такъв един безразличен за какво ми е....

# 1 003
  • София - Рим и обратно

Е, стига бе  Rolling Eyes.

# 1 004
Последното, което прочетох за Димитър е, че
вече е в приемно семейство и че е имало
много желаещи за него.

Общи условия

Активация на акаунт