Не стига, че

• 40 809
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 75
За да разбереш мотивите, според мен, трябва да навлезеш в конкретика. Иначе остава моята версия - пълни катили, дебили и безхаберници.

Ся, аз не знам цялата истина, вероятно има и истина, и "истина", но не искам и да я знам. Както и да го въртя, както и да го суча, не знам какво трябва да ти се е случило, което да може да оправдае изхвърлянето на едно бебе в контейнера за смет. Та аз наистина не искам да знам кво им има на тия.
Предпочитам да си остана с моята версия, че са малоумни.

# 76
Но каквото и  да ,  ще  съм до нея. В това поне  съм сигурна.

А ако реши да го хвърли в кофата?

# 77
Аферим, машалла и ашколсун на всички майки, които не разбират, че дъщерите им са в 9-ти месец и имат нужда от помощ...
15-годишни дъщери, да уточним, не 20+.
Съмнявам се силно, че улично куче би разкъсало новородено бебе. Много се съмнявам.
Но ако има човек, който е способен да подхвърли бебе с цел да го изядат кучетата...  Нямам думи просто...Sick

# 78
Е как не знаят какво ще стане като го сложат в контейнера?
Там е за боклука ,а не за хора.И 3г го знаят.
И то хубаво завито ,ама тя като закусва после то обелки от картофи ли трябваше да гризе.
9 месеца го носи и не го е искала,можеше да си напъне мозъка за
по добро място от кофа за боклук.

# 79
  • София
Аз новородени котета не бих изхвърлила на боклука, какво остава за мое бебе. Да го беше оставила в болница поне.
И да не разбереш, че дъщеря ти е бременна  Crazy Вярно, може да е по-пълничка, да не и личи корема...ама то в крайна сметка си личи по толкова много неща.
И да се принудиш на такова нещо, представям си цялата ситуация, мозъкът на момичето колко е изпушил.

# 80
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Вадиш изречението от  контекста, което  му придава  много разтегливо  възприятие.
Както казах,ако  аз  не  съм ослепяла, няма как да не  забележа, че дъщеря ми   е бременна. А забележа ли, посочих  две опции- аборт / ако  е в ранна бременност и  тя  го  поиска/   или  раждане, с последващо  поемане  на  отговорност от моя страна. Трета няма.

Аферим, машалла и ашколсун на всички майки, които не разбират, че дъщерите им са в 9-ти месец и имат нужда от помощ...
15-годишни дъщери, да уточним, не 20+.
Съмнявам се силно, че улично куче би разкъсало новородено бебе. Много се съмнявам.
Но ако има човек, който е способен да подхвърли бебе с цел да го изядат кучетата...  Нямам думи просто...Sick

Как Сийке, има ги  и  такива ерзац-родителки Confused

А това  за уличните  кучета  и  доколко  са  опасни  за новородени, честно казано, нямам  реална представа. Просто, като  знам какви  глутници има по улиците, си представих  нагледно  как го  докопват Tired

Е как не знаят какво ще стане като го сложат в контейнера?
Там е за боклука ,а не за хора.И 3г го знаят.
И то хубаво завито ,ама тя като закусва после то обелки от картофи ли трябваше да гризе.
9 месеца го носи и не го е искала,можеше да си напъне мозъка за
по добро място от кофа за боклук.

Според мен,повтарям, за камиона  с пресата  изобщо  не  им е дошло  на  ум.
И пак казвам- ние  тук  всички  сме  зрели  жени,  повечето от нас  са майки  и разглеждаме случилото  се  от  позицията  на  такива. Аз ,дето родих  на  34, умирах  от  страх, че  ще  имам дете, без да имам никакви разумни  причини  за  това. А тази "майка"  е  само на 15- вероятно  изплашена, с проблемни отношения  в семейството  и т.н. Че отношенията  са проблемни  е ясно от самия факт, че тя  самата не е получила каквато и  да  е  адекватна  подкрепа от родителите  си  и  е трябвало  да  се  справи сама. Ако  родителите   бяха родители,  момичето и  "таткото" нямаше  да бъдат  на  косъм от  детеубийството , сигурна съм.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 23:57 от Бронте

# 81
Не знам дали някой спомена, че нашето НК предвижда само до три години затвор за убийство на новородено дете от майка му. И то за убийство, не за опит. Ако детето е с чудовищен вид, кой да е родител-убиец се наказва с до една година затвор или пробация.  Crazy Пък вие пак си търсете причинно-следствени връзки.

# 82
Скрит текст:
Вадиш изречението от  контекста, което  му придава  много разтегливо  възприятие.
Както казах,ако  аз  не  съм ослепяла, няма как да не  забележа, че дъщеря ми   е бременна. А забележа ли, посочих  две опции- аборт / ако  е в ранна бременност и  тя  го  поиска/   или  раждане, с последващо  поемане  на  отговорност от моя страна. Трета няма.

Така е, но пък другата майка (бабата) също може да е решила "да подкрепи" дъщеря си, но това не я/ги прави по-малко изрод/и.
Аз да си го кажа, в случай че се появи някой да ги оправдае с незнание, с уплаха, със страх и т.н.  Peace

Не знам дали някой спомена, че нашето НК предвижда само до три години затвор за убийство на новородено дете от майка му. И то за убийство, не за опит. Ако детето е с чудовищен вид, кой да е родител-убиец се наказва с до една година затвор или пробация.  Crazy Пък вие пак си търсете причинно-следствени връзки.

Shocked Shocked Shocked
В случай, че има някакви малоформации ли?  newsm78
Имам позната, която роди дете с заешка устна, но на годинка и нещо го оперираха. Сега има прекрасна 5 годишна госпожица и по никакъв начин не личи операцията. Един белег няма и е с перфектна муцунка.
Да убиеш детето си заради такива причини и да ти се размине, стига бе? Егати законите?! Ако правилно съм разбрала написаното.

# 83
Тези деца /днешните/ са полово неграмотни.Можеш да правиш секс/няма лошо/ ,обаче
не ползваш презерватив или друго,не ти идва МЦ 3месеца,а не се сещаш тест да
направиш или си го направила и си видяла ,че си бременна,а не правиш аборт ,а го
хвърляш в кофата.
Не са научени да поемат отговорност.По лесно и се видяло да убие бебето отколкото да
каже на майка си и да отнесе конското и наказание.Ужас.

Може да е имала цветна бременност. Може родителите й наистина да не са знаели. А дори да са знаели за аборт на такава възраст, трябва техен подпис.

# 84
  • Tам през Атлантическия океан
За хвърлени в боклука бебета май само за Бг съм чувала  Rolling Eyes (Русия май също  Rolling Eyes)
Иначе оставени , пред врата , болница ,приют да .... оставят  Rolling Eyes

# 85
Така е, само у нас изхвърлят нежеланите бебета на боклука.
В другите страни най-цивилизовано ги заравят в саксиите...

# 86
  • Пазете Гор
Случва се по целия свят. Някъде повече от другаде.

За да разбереш мотивите, според мен, трябва да навлезеш в конкретика. Иначе остава моята версия - пълни катили, дебили и безхаберници.
Ся, аз не знам цялата истина, вероятно има и истина, и "истина", но не искам и да я знам. Както и да го въртя, както и да го суча, не знам какво трябва да ти се е случило, което да може да оправдае изхвърлянето на едно бебе в контейнера за смет. ...

Аз искам да си го обясня, не да оправдавам, опазил ме Бог. Искам да хвана причинно-следствените връзки, мисловните механизми, страничните фактори, общото с другите подобни убийства, такива неща.

Не знам дали някой спомена, че нашето НК предвижда само до три години затвор за убийство на новородено дете от майка му. И то за убийство, не за опит. Ако детето е с чудовищен вид, кой да е родител-убиец се наказва с до една година затвор или пробация.  Crazy Пък вие пак си търсете причинно-следствени връзки.

А в случая, понеже може да се изкара, че не е и баш опит за убийство, току виж минали с порицание. Или пет месеца условно.

Но това не пречи никак да се търсят причините, освен споменатото вече малоумие и изродство. Не казвам, че не са възможни, напротив, но допускам, че не са единствени.

# 87
... Може родителите й наистина да не са знаели.

Няма начин да не забележиш ТОВАTired

# 88
Shocked Shocked Shocked
В случай, че има някакви малоформации ли?  newsm78
Имам позната, която роди дете с заешка устна, но на годинка и нещо го оперираха. Сега има прекрасна 5 годишна госпожица и по никакъв начин не личи операцията. Един белег няма и е с перфектна муцунка.
Да убиеш детето си заради такива причини и да ти се размине, стига бе? Егати законите?! Ако правилно съм разбрала написаното.

НК казва "чудовищен вид", пък както искаш го разбирай. Явно е оставено на вътрешното убеждение на съдията на база на доказателствата. Мда, 21-век, Европа, закони касаещи наказание за убийство на деца.

# 89
Аз бях 43 килограма, когато забременях на 22 години. Майка ми (която имаше и друга дъщеря на 16 години, а и проблеми в брака) можеше и да не отчете последвалите 5 килограма в повече като нещо тревожно, ако не бях споделила. Но аз споделих, защото нищо в отношенията ни не ме караша да мълча и крия, макар и всички да бяхме във финансова криза. Имамеси дъщеря на 21 години и си е изцяло наша, защото споделихме и поискахме помощ. Това беше през 1992. Защо сега не се случва нормалното между майка и дъщеря, не зная. Само зная, че мойто детенце няма да изпитва такъв страх, че да ме подмине, ако се наложи да решава. Да ви се не види и капитализмът, честно.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 00:12 от schreier

Общи условия

Активация на акаунт