Не стига, че

• 40 858
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 120
Ранният сексуален живот носи маса рискове, само един от които е рискът ранна бременност.
Какви са тези рискове?

Що за въпрос ? Сякаш полово предаваните болести и непланирана бременност са малки рискове ?!
Да не говорим, че щом водят сексуален живот, трябва да посещават и гинеколог, а те не го правят, което е достатъчно обезпокоително.

# 121
Абе, наскоро в една тема във форума четох как майка се оплаква, че дъщеря ѝ почнала със секса много рано и че също така правела и анален секс, от който факт очевидно майката не е твърде радостна, но пък бащата викал "кво толкова, щом ѝ харесва"  Whistling

Не е до ранното започване, до човек си е - до собствения морален компас, който или го имаш, или го нямаш.

# 122
  • Tам през Атлантическия океан
Това е опит за убийство  Rolling Eyes интересно ми е ще има ли наказани , ще има ли последствия , ще бъдат  ли подведени под отговорност деятелите , родителите на момичето също ,  защото те също имат вина  Rolling Eyes съучасници са.

Не е до ранното започване, до човек си е - до собствения морален компас, който или го имаш, или го нямаш.
Peace
Именно

# 123
В сутрешния блок на нв имаше репортаж от болницата в Казанлък .
Момичето е потърсило помощ , защото е било със родилна треска .
Не разбрах дали е още там или си е вкъщи , но докторката помоли
хората да оневинят момичето , защото е във силен стрес и недобро
състояние .Имаше и представител на закрила на детето , която беше там
пак в защита на момичето .

# 124
Това е опит за убийство  Rolling Eyes интересно ми е ще има ли наказани , ще има ли последствия , ще бъдат  ли подведени под отговорност деятелите , родителите на момичето също ,  защото те също имат вина  Rolling Eyes съучасници са.

Как така са съучастници родителите?

# 125

Защото ако си родиш дете и решиш да го отглеждаш, държавата не ти гарантира, че за този/тази нов/а гражданин/нка ще има изначални неща като:
1. Ваксини (ако не сме твърде йога)
2. Детска градина
3. Логопед
4. Ортодонт
5. Държавно образование
6. Здравеопазване в по-сложни от кашлица случаи

Мда, изброеният от теб списък съдържа страшно убедителни аргументи за захвърлянето на новородено в контейнера за боклук. Не зная на колко години си, но аз съм родена 71-ва година, т.е. достатъчно време съм поживяла при режима на Тато, за да твърдя, че раждания на по 15-16 и изхвърляне на бебета  на боклука имаше и тогава. Аре, нЕма нужда от промити мозъци!

# 126
  • Русе
В сутрешния блок на нв имаше репортаж от болницата в Казанлък .
Момичето е потърсило помощ , защото е било със родилна треска .
Не разбрах дали е още там или си е вкъщи , но докторката помоли
хората да оневинят момичето , защото е във силен стрес и недобро
състояние .Имаше и представител на закрила на детето , която беше там
пак в защита на момичето .
Това го гледах и аз, и съвсем не мога да се съглася с опитите на докторката и представителката да "вляза" в положението на родилката и да й съчувствам. Защо никой не ме кара да "съчувствам" на хора от малцинствен произход? Кое е по-различното в този случай? Не говорим ли и в двата случая  за дете, за човек, за живот?
Донякъде приемам, че момичето е шокирано, дори може би "шокиран" не е правилната дума. Но преди тотално да се шокираш си имал 9 месеца, в които си можел да решиш как е най-правилно да постъпиш. Ако не ти, очевидно неспособна да вземеш такова решение, то поне хората, които отговарят за теб. И точно затова си мисля, и дори повтарям вече изказани мнения, че захвърлянето на бебето е всъщност дело на бабата (майката на момичето). Тя е човекът, който е продиктувал какво да се прави.

# 127
Не оправдавам родителите на бебето, което са го изхвърлили! Та това си е опит за убийство! Но не оправдавам и техните родители, че не са им обяснили, че има и друг начин да процедираш с новороденото! Най-вероятно никой не е подкрепил тези деца и те са решили да решат "проблема" по най-лесния, но безумен начин! Жалко, много жалко! Добре поне, че бебчето е здраво!

# 128

Защото забравихме да ги възпитаме да разпознават добро и лошо. Защото обърнахме ценностите с хастара наопаки и т.н

Умирам си от кеф като ми говорят в първо лице множествено число.

Пиша в първо лице множествено число, защото включвам и себе си. Но и не само себе си. Ако на повечето пишещи тук са малки децата, което е видно от профилите, моите са минали през тази възраст. И не , не познавам всички деца, но до известна степен знам какво правят. Знам, че не са всички, но знам колко много от тях не мислят. И ще ме прощавате, ама и много родители не могат да мислят. Поставена на мястото на девойката щях да съм много объркана, сигурна съм. Дори и да имах помощ и подкрепа. Все пак това са 15 години. На кой му се става майка на 15. И точно затова си мисля, че трябва обществото, майките, институциите да започнем, отново мн. число, да работим отрано. Само не мога да разбера защо тук някои приемат нещата толкова лично? И не ме интересува от какво си умират и от какво-не. Имам мнение и го казвам. Прочитам и другите. Дори да не съм съгласна с тях, не обяснявам какво лично ме дразни. Но пък си е Ваше право да си "умирате" от разни писания, които не Ви се нравят.

# 129
А бе каква е тая психика дето трябва да я съжаля ,че си изхвърля бебето в контейнер.Масово се тръби за добро отношение към животните и никъде не съм чула някой да учи някого да си
изхвърляш бебето на боклука.Не ме интересува дали е майката ,бабата ,таткото...като не е
искала да го изхвърля да беше избягала и да роди в болница...Сега я наредиха по -добре тъй ли?
Не зная нещо объркано в тоя живот да се оправило с лошо.Трябва толерантност,добро отношение,признаване на грешки,извинение,а не злоба и смърт.

# 130
Не оправдавам родителите на бебето, което са го изхвърлили! Та това си е опит за убийство!

Абсолютно! Думите на едната жена, извадила бебето от контейнера бяха: "Отворих раницата и детето риташе с крачета. Около главата му беше омотан пуловер. Аз го махнах за да не се задуши."

Никой лекар и социален не може да ме накара да съчувствам и да "разбера майката" и "бабата".
Щях да ги разбера, ако бяха оставили детето само на метър от кофата за боклук! Сега не, не и не!

# 131
При старт на сексуалния живот на 15 години много и почти само неприятни неща могат да се очакват.

Айде пак!  Tired Сексуалният живот най-масово започва между 15 и 18 години!
Но пък не съм видяла масово изхвърляне на бебета!

Между 15 и 18 има известна разлика. Слава Богу, че няма масово изхвърляне на деца в контейнерите. Има други неприятни неща.

# 132
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Хора, никой не  оневинява  майката  и бащата. Виновни  са, няма спор.
Но , пак казвам, техните  родители  са  два пъти  по- виновни. Що за изрод трябва  да  си, за  да изоставиш  детето  ти  само  да се  оправя в ситуация, за която  не му стига нито  акълът, нито  житейския опит, нито  материалната  база, ако щете...
Какво  щеше  да й стане  на  дъртата  кошница , ако  беше  насърчила  дъщеря си, че  станалото-станало, но  заедно  ще  се справят  с  отглеждането  на  бебчето...Или пък да го дадат  за  осиновяване / макар, че за мен тази опция при здрави и  прави  хора, изобщо не  е  опция/. Всеки  трябва   да  си понесе  отговорността- 15 годишната  да стане  майка   на  невръстна  възраст, а  нейните  родители- да я  подкрепят  при отглеждане  на  детето, а не  да викат : "Въх! Срам и  ужас! Кво ще  каже  съседката Мара! Я да  се отървем  от  лапето.."
Вие не  сте ли грешили  на  15, макар че вероятно   грешките  ви  не  са   били  от  това  естество.
Момичето  е изтеглило  късата  клечка- може  един път  да е  спало с момче и белята  да  е станала...И в този момент кой, ако не майка й, трябваше  да е  до  детето  си?! Самата  майка , с безхаберието  си,  е  дала пример  на  дъщеря  си как да бъде безхаберна   и   постъпката  й е  логичен/ макар и  ужасен/ резултат от това...
Понеже  не знаем  какво  ще  се случи  с нашите  деца, като  поотраснат, молете  се  да  ни имат  достатъчно  доверие, че да потърсят  помощ  в наистина   много  труден за тях момент...

# 133
Всички серии на "Съдби на кръстопът" за happy end на подобни истории са отишли по ягодите.

# 134
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Всички серии на "Съдби на кръстопът" за happy end на подобни истории са отишли по ягодите.

При такива истории няма  и не може  да  имат  хепи енд. Но поне може  да се   разминават  без  убийствен/ в прекия  смисъл на  думата/ енд.

Общи условия

Активация на акаунт