Не стига, че

• 40 795
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 165
Касита, ама как....те хората крайно се засягат, когато им се направи забележка за възпитание, поведение, или каквото и да било друго.

В днешно време не можеш да кажеш на чуждо дете - "ей, келеш, я не плюй, чупи, хвърляй боклуци" и т.н. Веднага ще дотича майка орлица и баща с идиотска муцуна да ти се зъби насреща....
Ей това ни е обществото, колкото и тук да се лансира друга версия....и да се показва някаква лустросана и излъскана извадка. От колко....10-20хил. души....

# 166
А кой каза, че на него това не може да се случи? Или на детето му, или на внучето му? Но твърде много хора са замесени и изходът е можел да бъде по-добър. И да, ние можем само да си чешем клавиатурите, но случи като този не са единици! И това е жалко! Не е жалко, че не Пена дъщерята родила на 15 и си изхвърлила детето. Защото утре може да е Гена! А сме в 21 век!

# 167
Добре! А къде са учителите на момичето? Тя не е катунарка. Доволно много пъти се спомена, че е ученичка в елитна гимназия, нали?
Толкова ли слепи хора има в този град?

Как изглежда момичето чисто визуално? Едра и дебела ли е? Защото, ако да, то може изобщо никой да не успее да разбере, че тя е бременна.

Уви, далеч не е единственото неглижирано дете. Това изкристализира и даде добра отпорна точка за всички нас, като родители, но и като съседи, лели, чичовци да сме една идея по-малко уверени в себе си, късмета и добротата на децата си.

Приятен ден!

# 168
Всички са видели, че е бременна. Всички са цъкали с език "това младите сега много безотговорни начииии, не като нас едно време" и така....

# 169
Аз имах съученичка, която роди в 11 клас. Бяхме близки, но никой от нас не разбра, че е бременна и че е родила. Каза ни в деня на връчването на дипломите. Но родителите й знаеха и са я подложили /разбрахме впоследствие/ на силен натиск да се откаже от детето. Съученичката ми е стояла две седмици в родилния дом, защото не са я искали вкъщи с детето.
Но устоя и сега детето е една от националните ни гордости!   bouquet  Възхищавам ти се, мацка!

# 170
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Всички са видели, че е бременна. Всички са цъкали с език "това младите сега много безотговорни начииии, не като нас едно време" и така....

Да, а сега  вероятно  масово  я  храчат и викат пу-пу  и   настояват  за  крайно строго  наказание Twisted Evil

Аз имах съученичка, която роди в 11 клас. Бяхме близки, но никой от нас не разбра, че е бременна и че е родила.

Е, как  се е прикривала  в  последните  два - три месеца newsm78

# 171
Това просто трябва да ни накара да се замислим като родители, дали сме достатъчно близо до децата си! Дали сме им опора, дали могат да споделят и разчитат на нас при кризисни ситуации!

# 172
Много лесно. Може и да не е ходила на училище изобщо.
В УПК-то имаше едно момиче, което пълнееше. Обяснението ѝ беше, че е болна от диабет. Години по-късно случайно научих, че е била бременна и е било обществена тайна, за да може да завърши училище.
Но пък тогава ходехме с ученически престилки, та много не се разбираше коремът дебел ли е, или бременен.
Всички могат да бъдат заблудени - съседи, учители, съученици... Само майката - не. Ако изобщо я е било грижа за дъщеря ѝ, естествено.
А и не се знае дали момичето е от Казанлък, или живее на квартира.

# 173
  Уплашени, тъпи деца. Какво да кажа повече. Каквото и да е обществото, каквито и колективни гърчове на вина да наблюдаваме по медиите, уплашени деца, които да вършат престъпни глупости винаги ще има.
  Бебето  е с късмет, че са го намерили живо и здраво и дано да има добър живот.

# 174
и аз имах съученичка в 11 клас , която роди малко след като се дипломирахме. нас ни тресеше кандидат-студентска треска, нея -пелени и кърмене. беше доста пълничка и честна дума, никой до абитуриентския ни бал не разбра, че е бременна.

най-добрата ми приятелка роди на 20г и родителите и с които живееше заедно и се виждаха не само у дома, но и на работа/работеше при баща си/, изобщо не забелязаха, че е бременна и не и личеше. роди здраво и хубаво момиченце.

за мен - за бой са родителите на новоизлюпените родители. как така се изпуска връзка родител-дете, не разбирам. аз съм много силно контролиращ тип майка и сигурно затова и не ги разбирам, а ако имах дъщери, просто щях да бъда още по-внимателна и нащтрек.

# 175
Добре! А къде са учителите на момичето? Тя не е катунарка. Доволно много пъти се спомена, че е ученичка в елитна гимназия, нали?

Как изглежда момичето чисто визуално? Едра и дебела ли е? Защото, ако да, то може изобщо никой да не успее да разбере, че тя е бременна.

Уви, далеч не е единственото неглижирано дете. Това изкристализира и даде добра отпорна точка за всички нас, като родители, но и като съседи, лели, чичовци да сме една идея по-малко уверени в себе си, късмета и добротата на децата си.

Приятен ден!
Аз успях да изненадам всички, на които изрично не бях казала и с трите деца, май Simple Smile. Нито съм кльощава, нито съм дебеланка. Радват се хората, че си позагубила форма със 7-8 кг + и после те питат 'Ама какво е това!?' Как какво, бебе е.
Проблемът е защо бебето се е озовало в кофа за боклук.
Между дръгото боклуджийте си имат организация. Върви един пред камиона и проверява. Интересните неща се отделят и после се слагат под камиона, а не в. Хубавата раница е щяла да предизвиа интерес, което е значи, че не са могли да му се случат на човечето хиляди други неща.
Историята познава и по-брутални случаи от 21 век, като този на бебето в запалената торба, пак в боклука.

# 176
Имам съученичка, която роди на 16. Не знаеше кой е бащата, но се стегна, седна си на д-то и хем се изучи, хем отгледа с помощта на мама и баба едно прекрасно дете.

# 177

Ако това семейство се беше хванало заедно да измислят вариант....убедена съм, че детето щеше сега да е при любящи и силно искащи го родители. Има хиляди семейства, които на драго сърце ще осиновят детето и то изобщо нямаше да стига нито до кофата за боклук, нито да минава през БГ социалната система на домове, приемна грижа и т.н.

Само да вметна, че осиновяване чрез заобикаляне на социалните няма как да стане в БГ за добро или за лошо. Но и така, пак може да си намери бебокът прекрасно семейство, просто не е трябвало да го изхвърлят и подлагат на риск.

# 178
milittana, кой говори за осиновяване точно. Simple Smile
Начини винаги има и социалните може изобщо да не са намесени.
Като баща се вписва този, който ще вземе детето....а майката в последствие може да се откаже от родителски права изцяло.
Не ти трябват никакви социални.

# 179

Кой е този град, че да не минавам оттам? Толкова много заразени с дебилизъм, опасно е да се минава оттам.

От този случай си правя извод, че обществото ни нещо се е сбъгясало съвсем. Изводът ми е съвсем коректен, очевидно. И го приемам лично, разбира се. Трябва да бъда по-внимателна, че ако аз не забележа нещо, то е пълно с народ, който смята, че не е негова работа да си вре носа натам насам и като нищо едно 5-6 месеца може абсолютно никой да не забележи една бременна ученичка, която да бележи животът си с опит за убийство.
От глупост и дебилизъм. На една камара народ около нея.

Общи условия

Активация на акаунт