Не стига, че

• 40 562
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 330
Склонна съм да разбера уплахата и объркаността на тези тийнейджъри, довели до извършването на подобно деяние, ако изобщо те са го извършили.
Защото пред очите ми е случай с моя съученичка, и ние уж от интелигентните, от елитните гимназии в града. Голямата любов, уж предпазни средства, уж начетени и информирани, уж и по-зрели, на 18, и направиха по погрешка бебето месеци преди абитуриентския бал и кандидатстудентската кампания. Горкото момиче буквално се побърка за седмица, уплашена, стресирана, объркана, рев, неядене, и т.н.
Не можеше да каже на майка си, че и тя рано била забременяла с нея и я родила само на 17. И цял живот й натяквала как ранният брак е грешка и как първо трябва да се изучи, да си вземе хляба в ръцете и т.н. Да говори с баща си и дума не можеше да става. Бъдещият татко бе по-шашардисан и от нея. Ние, които знаехме, бяхме като патета в кълчища ooooh!.
Добре, че едно от момчетата ни се оказа мъж на място, па макар и само на 18. Заведе я на лекар, тя реши, че ще направи аборт, събрахме пари, бяхме с нея в деня на аборта, за кураж. Жалко, че тези млади хора е нямало на кого да споделят. Късмет на бебенцето  Praynig

# 331
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Как няма да бъде разпъната?  Следствие няма как да няма и според обстоятелствата не се знае дали ще мине по лекия член 120. Следобед четох съдебно решение за родилка, удавила детето си в кладенец.  9 години присъда поради младата й възраст и чисто минало. Също и за друга с 8 годишна присъда. На 15 години няма да е това, но определено няма да мине без разпъването.

Check Please, тук , за щастие, няма настъпила смърт. И от млада възраст  до млада възраст има  разлика. На  15  момичето   е   младо , но е  непълнолетно. И на 18  е младо, но е пълнолетно. Това има значение   от правна гледна точка.

# 332
  • София
Бронте ти пък коя си ,че да ти давам отчет.И ако ми се случи такова нещо
искам да си поема отговорноста,а не да се измъквам като мокра връв.
Всеки си носи отговорноста.И се надявам да си получи заслуженото.
И заради такива проповеди като твоите 15г ще си хвърлят децата.
Наистина ще ти се наложи да си гледаш внуците.

+1

Исках да добавя, че момичето е имало невероятен късмет, че детето все още е живо и вероятно го очаква добра съдба. Оттук нататък на нея и предстои да осъзнае какво и се е случило и цял живот да благодари на случайността или Бог, че са я предпазили да извърши убийство.

# 333

+1

Исках да добавя, че момичето е имало невероятен късмет, че детето все още е живо и вероятно го очаква добра съдба. Оттук нататък на нея и предстои да осъзнае какво и се е случило и цял живот да благодари на случайността или Бог, че са я предпазили да извърши убийство.

Да, като  няма до себе  си  родители, ще благодари  на Бог и  на  случайността. Браво. А възрастните  покрай  злополучните хлапета,  са невинни и целите в бяло, включително и  учителите им.

# 334
Не е въобще сигурно, че на 15 не е наказателно отговорна, но няма какво да гадаем за обстоятелствата. Но няма и как да се измъкне без разпъване по институциите.

# 335
  • София
Разбира се, че ще бъде разпъната на кръст.
И не само от институциите.

А, аргумента с бабата, омъжила се на 16 и било даже късно, ще кажа, че моята се омъжила на 36 и родила двете си деца след това.
Ама, все пак се е образовала и преди това.
Родена е началото на миналия век.
Другата ми баба също след 30 се омъжва и ражда, като преди това се образова.
Аз не мога да кажа, че е било стандарт да раждаш на 16 и да ти е късно.

# 336
Може да прави секс, а не може да носи отговорност, така ли?

В случая, едното  няма нищо общо с  другото.
Плюс това, детето  е живо.
Плюс това, не се нае кой точно  го е изхвърлил.

Не знае, че след секс стават бебета?
Горкото невинно момиче ...  ooooh! Stop Naughty
9 месеца не е чела в интернет, искала е да роди в болница, ама не са я завели, майка и е знаела и я е подкрепяла напълно, ..... ехххххх  Господи .............. колко мъка има по тази Земя!

# 337
Всъщност стресираното момиче в болницата отрича бебето да е нейно.
Обаче си е прясна родилка с проблеми.Ако е тя и е нейно бебето
защо не си признава?

# 338
Може да прави секс, а не може да носи отговорност, така ли?

В случая, едното  няма нищо общо с  другото.
Плюс това, детето  е живо.
Плюс това, не се нае кой точно  го е изхвърлил.

Не знае, че след секс стават бебета?
Горкото невинно момиче ...  ooooh! Stop Naughty
9 месеца не е чела в интернет, искала е да роди в болница, ама не са я завели, майка и е знаела и я е подкрепяла напълно, ..... ехххххх  Господи .............. колко мъка има по тази Земя!

Къде го прочете  това  за майка йnewsm78
Не  след всеки  секс стават бебета.Вероятно  не е очаквала   това  да  й  се  случи  точно на  нея.

По темата- имам позната.  Баща й  е  важна фигура в града. Тя  е  родила  на  16.  Не се  е отказала от детето  си, отгледали  са го заедно  с родителите  й. Тя  е  завършила  по-  късно  престижно  образование и в момента  също  не е  случаен  човек в града.  На 37 е.  Дъщеря й  е  втора година студентка.
При  подкрепящо  семейство, значително  по- лесно е  да  се  вземе   правилно   и морално  решение. Но не всеки  има  този късвет.

Ако е тя и е нейно бебето
защо не си признава?

Ако е тя и е нейно бебето, ха познай  защо не си признава.
А ако  не е  тя и  не  е  нейно, какво  да признае?

# 339
  • Варна
Бронте, четеш ми мислите! Hug

Не знаем подробности по случая, но да си кажа-ако по някаква причина дъщеря ми попадне в такава ситуация, аз ще си искам внучето.  Wink
Дали няма да си го поискат?
Моля борещите се за бебе да бъдат по-снизходителни! Престъпление има, но може би главните действащи лица са деца.

# 340
  • София
Аз едно не мога да разбера - колко загубена майка трябва да си, за да не се усетиш, че 14-15 год. ти дъщеря е бременна?

# 341
  • Варна
Ами няма те с месеци, примерно.

# 342
  • София
В такъв случай, може.
Между другото, според българския закон 14 годишните могат да правят секс. Факт.

# 343
  • София
Имам познато семейство с такава ранна, непланирана бременност.
Даже съм разказвала за това тук, по друг повод.
Бебето се роди и родителите на момичето го осиновиха и израсна като сестра на майка си.
Много са близки и в момента и двете са щастливо омъжени, с деца.
Дали знаят кой-кой е, така да се каже не знам.

Аз едно не мога да разбера - колко загубена майка трябва да си, за да не се усетиш, че 14-15 год. ти дъщеря е бременна?
И аз това се питам.

# 344

Ако 15-годишни си хвърлят децата, е много по-малко вероятно да е заради думи като тези на Бронте, която всъщност много човешки и правилно разсъждава върху случая, и много повече вероятно - заради праволинейни отговорни безгрешници, които ще ги сочат с пръст, че на 15 са курви, защото са забременели, а добрите деца не правят така.

Обективно погледнато.

Общи условия

Активация на акаунт