Не стига, че

• 39 977
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 750
Не, како Сийке, аз нищо не бъркам.
Това е въпрос на хормони, а не на мислене.

Съгласна.  Peace
Но изключенията от нормите не могат да се приемат за норма, нали?

# 751
  • София
Моята баба, майка на баща ми, навремето се е омъжила на 16, бременна. И станал огромен, огромен скандал. Тя била тук ученичка в Девическата гимназия, той млад военен. Либофф.

# 752
То ми дойде на 16, после от дъжд на вятър имах цикъл,
за какъв секс да си мисля ... абсурд  Laughing
А, малко се бях позамислила, докато четях Кръстника  Embarassed

# 753
То ми дойде на 16, после от дъжд на вятър имах цикъл,
за какъв секс да си мисля ... абсурд  Laughing
А, малко се бях позамислила, докато четях Кръстника  Embarassed

Ясно.

На мен ми дойде на 11,6, с ластика бях приключила доста преди това. Wink
Секс правих малко преди 18, като студентка, обаче.

# 754
  • София
Не, како Сийке, аз нищо не бъркам.
Това е въпрос на хормони, а не на мислене.

Съгласна.  Peace
Но изключенията от нормите не могат да се приемат за норма, нали?

Аз не съм била изключение.
Между 15 и 16 ми дойде цикъла, което е абсолютно в норма.

# 755
Може да е в норма, но не е често срещано явление.
Поне по мое време средностатистическата възраст на първата менструация беше 13 години. Днес може да е още по-ниска.
То и цикъл от 33 дни е в нормата, но за еталон се счита 28-дневният.

# 756
  • София
Дам, на мен ми дойде на 13. На повечето момичета около мен също м/у 12-14.

На приятелско семейство дъщерята отскоро има цикъл, за изненада на майка и. На 11 е  Rolling Eyes

# 757
  • София
Между 12 и 16 се счита в норма.
И естествено, че по-големия процент ще влезе в средата.

# 758
докато си изязсняваме нашите цикли, има ли вече информация какво  точно се е случило, кой е изхвърлил бебето и какво става с бедната нежелана душица?

и как е родила това момиче у дома и никой не е чул нищо, бе, хора? че то и във филма 'вчера' като тръгна да ражда такива крясъци имаше, а тук никой не разбрал дори....остави , че никой не видял и не разбрал, че е бременна, но и така безшумно и тихо да роди.

# 759
А аз не се учудвам. Не бъркайте реалното раждане с това по филмите.

Мен друго ме озадачава. Толкова излишни подробности изчетохме в медиите, освен най-важното - къде точно е родено бебето. В нейния или неговия дом последно. Къде са били родителите през това време и какво е тяхното мнение по въпроса.
А, също така и какво е разстоянието от контейнера, където е намерено бебето, до жилищата на двамата.

# 760
ами аз 2 пъти родих/е, секцио/,  но на доста раждания съм присъствала, учебно.

такива варианти като да пр*днеш и да родиш, има, ама са много редки. да не пропускаме факта, че момичето е незряло /вероятно/ физически, а бебето - доста едричко.

освен ако не е раждала в гората, далеч от хора, които могат да я чуят.

пс. да, знам, сега половината съфорумки ще кажат, че са родили като все едно е било да отидеш до тоалетна, и никакви болки не са имали, да, да, ама не Wink

# 761
И аз не виждам никаква подобна информация, изродили го гледайки как става по Интернет, с ножица...Нито дума за родителите на родителите. Дано е късметлия Митко, голямо нещо е преживял за тридневния си живот.

# 762
  • София
Аз не разбирам как хем е решила да задържи бебето, хем после го хвърлят..има нещо странно в цялата история  Rolling Eyes

http://www.marica.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0- … 8-news316669.html

# 763

пс. да, знам, сега половината съфорумки ще кажат, че са родили като все едно е било да отидеш до тоалетна, и никакви болки не са имали, да, да, ама не Wink

Не, бе. Просто няма знак за равенство между това да те боли зверски и да крещиш като за световно.
Аз самата съм раждала без упойка и въпреки адската и кошмарна болка, успях да устискам и да не викам. Аз си знам как, въпреки ниския ми праг на чувствителност към болката...

Между другото, в "Педагогическа поема" на толкова любимия ви Макаренко, дето никой не го е чел, има описан подобен случай. Бременно момиче попада в детски дом. Не само никой не разбира за бременността ѝ, ами и успява да роди през нощта в стая, в която спят други деца, без никой да разбере или поне да се събуди. Аз лично знам как се ражда, без да крещиш като по филмите, ама хич пък да не гъкнеш и да не те усетят...
Не помня вече подробностите по случая, по памет пиша, но въпросното момиче удушава бебето, за да не заплаче и да я издаде, после го скрива под леглото си. Намират го случайно по време на чистене на стаята. Действителен случай, явно тайното раждане не е нещо нечувано.

# 764
  • София
Разбира се, че не е. Бас ловя, че го е имало още по времето на шумерите и прочие древни цивилизации  Laughing

Докато чаках да ме вкарат в родилната зала за моето спешно секцио, слушах как някакви жени пищят като заклани. И до ден днешен се чудя дали са преигравали, или болката наистина е толкова силна.

Общи условия

Активация на акаунт