Не стига, че

• 39 985
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 1 140
То не може децата само по лагери да се държат.

Не е идеята да ги държиш в лагери, а да им дадеш храна за размисъл и тя да държи съзнанието им в някакви рамки.

Защото както съвременната култура може да им промени светогледа и поведението, така и ние го можем. Стига да не ни мързи. Защото рекламисти, продуценти- не ги мързи да пълнят главата на тийновете с какво ли не. И нас не трябва да ни мързи.

# 1 141
  • Куциндрел

Не е идеята да ги държиш в лагери, а да им дадеш храна за размисъл и тя да държи съзнанието им в някакви рамки.

Позамислих се дали да ти отговоря сериозно... но няма да го направя.
Имаш право да си вярваш. Peace

# 1 142
Защото както съвременната култура може да им промени светогледа и поведението, така и ние го можем. Стига да не ни мързи. Защото рекламисти, продуценти- не ги мързи да пълнят главата на тийновете с какво ли не. И нас не трябва да ни мързи.

Какво има да те мързи и да се напъваш толкова? Ако като бебе още е слушало Дъ Кюр и е заспивало със слушалки на музика на Сузане Вега, няма как като тийн рязко да захаресва Преслава, Криско и Ким Кардашян.

# 1 143
А, книга било. Аз помислих, че говориш за нещо, което се организира в България.

# 1 144

Позамислих се дали да ти отговоря сериозно... но няма да го направя.
Имаш право да си вярваш. Peace

Вярвам си, разбира се. Има някои неща, които като ги посееш в човек, няма как да не се превърнат в насока за поведението му към по-добро. Сама си помисли какви са тия неща.

# 1 145
В Бг пушат наргиле, пият разни неща (йегермайстер например) и си говорят тъпи глупости, поне преди 3-4 години така правеха. Разбира се, дърта жена не е имало с тях, но е имало забавни случаи дъртата жена да свари момичето как прибира въглените за наргилето в дамската си чантичка и обяснява, че са за часа по рисуване, при положение на всички е ясно, че не би се подготвила така добре точно пък за рисуването.

# 1 146
Дано въглените не са били разпалени:)

# 1 147
  • Blondeville
[Вярвам си, разбира се. Има някои неща, които като ги посееш в човек, няма как да не се превърнат в насока за поведението му към по-добро .

Мамасита, разбира се, че родителите "посяват" основата в изграждането на личността, както чрез възпитание, така и чрез гените си. В моя род сме висшисти, не очаквам децата ми да спрат да учат в  8-ми клас. Чалга не се слуша, не очаквам децата ми да задрусат гюбеци един ден и да мятат салфетки. Кой изобщо говори човек да абдикира от възпитанието и от осигуряването на най-добра възможна среда?

Друго е това, което специално аз се опитвам да ти кажа. Дори и да си се справил отлично като родител, да си "посял" и то да е разцъфнало, в тийнейджърската възраст детето ти вече не е непрекъснато около теб, неговият микросвят се разширява, започват да го вълнуват тръпки, пеперудки в стомаха и т.н. В тези моменти е нормално за всяка майка да се тревожи, понякога дори да плаче, защото това е началото на фазата, в която детето й вече започва да добива някаква самостоятелност и не може да бъде до него постоянно. Защото то има приятелчета, тръпки, нови интереси, навлиза в света на големите и е любопитно. И колкото и да е разумно детето, майката се тревожи. Това е

# 1 148
  • София - Рим и обратно
Ох, и моята е слушала от бебе Кюър и Флойд, ама сега я гледам, че тайно послушва разни чалгийки, защото някоя приятелка я слушала еди-коя си песен... Sick. Ами какво да я правя, и за това да я затряскам с чехъла, не бива, нали мамасита? Laughing Затова само обясних, че това нещо без слушалки вкъщи да не го пуска, и че не й отива на физиономията да слуша такива простотии. А, добавих още, че ритъмът на тия музики е страшно ниско вибрационен, за да се хваща на ниско ниво (за тъпаци демек), иначе не биха могли да я схванат Rolling Eyes. Засега само ме гледа с подозрение, да видим.

# 1 149
  • София
В Бг пушат наргиле, пият разни неща (йегермайстер например) и си говорят тъпи глупости, поне преди 3-4 години така правеха. Разбира се, дърта жена не е имало с тях, но е имало забавни случаи дъртата жена да свари момичето как прибира въглените за наргилето в дамската си чантичка и обяснява, че са за часа по рисуване, при положение на всички е ясно, че не би се подготвила така добре точно пък за рисуването.
Страшни простотии, че дори и описаната забава да е в присъствието на възрастна жена. Че коя ще е тая, някое гуру като Мамасита?  Laughing
Аман от хамерикански глупости.

# 1 150
  • Куциндрел
Тъй де, тийнчетата много обичат да правят като другите. Особено за музиката, винаги има нещо, което е супер модерно и всички го слушат, независимо с каква тийн среда си.
И разбира се, тази музика не се харесва на родителите. Това пак е част от "аз не съм като вас дъртите".
Същото е и с дрехите.
Вие не си ли спомняте как е било по ваше време? Вашите родители пак са имали план как да предотвратят това или онова.
Леля ми само ми се хилеше и ми казваше - "ааа, ще ти мине и аз минах по този път" (за музиката говоря), но аз не й вярвах и си казвах - "ааа, аз ще слушам тази музика цял живот". Joy Joy Joy

Кафе, с тази чехла ме утепа. Joy Joy Joy
/сега вместо лошо ми е има няква дивотия с банички./

# 1 151
Ох, и моята е слушала от бебе Кюър и Флойд, ама сега я гледам, че тайно послушва разни чалгийки, защото някоя приятелка я слушала еди-коя си песен... Sick. Ами какво да я правя, и за това да я затряскам с чехъла, не бива, нали мамасита? Laughing подозрение, да видим.
Чуя ли чалга просто инстинктивно посягам към чехъла. Това е нещото, което няма да простя.
Ще се откажа с държавен вестник от поколението си и ще ида да живея в манастир!

# 1 152
  • София - Рим и обратно
Ох, и моята е слушала от бебе Кюър и Флойд, ама сега я гледам, че тайно послушва разни чалгийки, защото някоя приятелка я слушала еди-коя си песен... Sick. Ами какво да я правя, и за това да я затряскам с чехъла, не бива, нали мамасита? Laughing подозрение, да видим.
Чуя ли чалга просто инстинктивно посягам към чехъла.
Нали?! Обаче има един тънък момент, че не го ли оставиш да мине и замине, рискуваш да се превърне във фикс идея. От това ме е страх.
А музиката, която слушах на 14, обожавам и до днес Confused. Така че, в известен смисъл наистина остава за цял живот.

# 1 153
  Пази боже! Ами Криско...

# 1 154
  • София - Рим и обратно
  Пази боже! Ами Криско...
Криско на нас ни мина... Като лек грип Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт