Силиконът...следоперативно ходене по мъките!

• 29 753
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ама не може да си така незащитен. Все трябва да има някакъв начин, нито парите са малко, нито е нещо незначително, че да махнеш с ръка и да забравиш. Не се притеснявай да си търсиш правата.
В тази връзка, не е по темата, ама като заговорихме за некомпетентност и ненаказаност и аз да се оплача. Не ходете на зъболекар в ЮНИОРДЕНТ. Там една зъболекарка ми каза, че съм имала 6 кариеса, оправи 2, като това ми струваше 120 лв. и ми каза, че единия ми зъб трябвало да се умъртвява, което щяло да струва над 200 лв. Аз съответно реших да се консултирам с друг зъболекар и той ми каза, че нямам абсолютно никакви кариеси. Не му повярвах и отидох и при трети , на трето място, той също каза, че нищо ми няма.  #Cussing out #2gunfire Направо са за разстрел. Ти си плащаш като поп и им се доверяваш, а те злоупотребяват с правата си.

# 136
  • София
Каси, историята ти е потресаваща  Shocked дано всичко мине добре  Praynig

# 137
Не ходете на зъболекар в ЮНИОРДЕНТ. Там една зъболекарка ми каза, че съм имала 6 кариеса, оправи 2, като това ми струваше 120 лв.
E как за два кариеса 120лв?!  #Crazy
Лечение правили ли са ти?
Моята зъболекарка за обикновен кариес взима около 25 кинта.

# 138
  • София
Ами не, пил-пил 10 мин. с машинката - 60 лв. Тъй като не бях ходила от много време, а преди плащах по 30 лв, реших че е нормално. Сега, където ходя вече знам, че не е. Но мисълта ми беше, че те лъжат, а няма как да разбереш какво става и се доверяваш на лекарите/зъболекарите. Аз и с лекари имам горе-долу аналогични изпълнения  #Cussing out Ама това на Касиди е нечовешко и като си помисля, че ще им се размине  #2gunfire
Касиди, защо не пуснеш един e-mail на асоциацията на пластичните хирурзи или нещо такова беше. Не може така да го оставиш

# 139
Не ходете на зъболекар в ЮНИОРДЕНТ. Там една зъболекарка ми каза, че съм имала 6 кариеса, оправи 2, като това ми струваше 120 лв.
E как за два кариеса 120лв?!  #Crazy
Лечение правили ли са ти?
Моята зъболекарка за обикновен кариес взима около 25 кинта.
Moята взима 50лв Rolling Eyes

# 140
  • Варна
Kasidy, можеш ли да препишеш под какво точно си се подписала в тази декларация? Усложнения, настъпили след извършена операция, едва ли включва усложнения в резултат на недобре свършена работа от страна на хирурга.

Желая ти успех, каквото и да решиш!  bouquet

Последна редакция: ср, 15 мар 2006, 00:19 от chockolina

# 141
Радвам се Kasidy,  Sunglasses звучиш ми малко по спокойна, с теб съм, сигурна съм че всичко ще се оправи след известно време.
     Във връзка с тази декларация, искам да споделя че заглавието и е т.н. "Информирано съгласие", стандартна-за всички пластични клиники,не знам дали преди другите операции се подписва това, задължителна е и без нея не започват операцията. Това което пише в нея е доста фрапиращо и стресиращо за и без това притеснените момичета. Но или подписваш или не почва операцията. Има около 10 точки, мога по памет да възстановя някои, но не дават екземпляр на пациентките, дали защото в стреса си не сме поискали или такава им е практиката

# 142
Kasidy, ако не ти е неудобно, ще напишеш ли по-подробно какво ти каза докторът - на какво се дължат усложненията?! Защо ще ти сменят имплантите - от тях ли е проблема?
Ами то...направо незнам откъде да започна:-( Конспектирано звучи така:
Ако преди месеци,когато бургаския ми " хирург " е видял,че има проблеми е трябвало да ми извади имплантите и да ги сложи отново минимум след два месеца,но тъй като не го е направил самите гърди вътре и най-вече едната са уврудуни( това много не ми стана ясно какво означава,н важното е,че е що-годе поправимо).Това,което следва сега е да ми извадят имплантите( които са поставени не под мускула ,а под кожата ) и след два месеца да ми ги поставят обратно пак под кожата,като риска е веднъж получило ли се е това усложнение и не е било лекувано на време ,поставяйки ми ги пак там след години гаранцията че ще ми се случи пак е почти 99%. Варианта,който пловдивския хирург ми предложи е като минат двата месеца да ми ги постави под мускула,където проблеми няма да има, а и гравитацията няма шанс да ми се отрази след години:) Тук обачи изскочи едни много важен факт! Имплантите ми,които са 230 куб. се оказаха прекалено малки за да бъдат поставени подмускулно( както самия хирург ми обясни,няма проблем да ми ги постави,но тъй като са малки и самия мускул ще ги притиска допълнително няма да изглежда никак добре).Решението! Да се благодаря на толерантността на мъжо,който склони да плати още 4200 лв за нови по-големи импланти,които гживот и здраве ще ми сложат след тези 2 месеца.
Това е в общи линии иначе имам много да разказвам за " корестността " на д-р Калудов!!! Оказа се,че имрплантите,които си избрах да ми сложи изобщо не съвпадат с формата на тези,които ми е " набутал ", не ми е предписал задължителната профилактика след операцията и много други неща ,от които съм просто потресена!
Сега за мен остава да изтърпя тези два месеца през които ще имам някакви дренажи на мястото с вече липсващия бюст ама може би сама съм си виновна,такава съм...доверчива,може би защото съм до болка коректна с хората и очаквам да получа същото от отсрещната страна
Извода си остава за мен!
Да Ви благодаря още веднъж,че ме подкрепихте,че ме окуражихте и най-вече,че ме отрезвихте навреме,защото доколкото разбрах ако се бях позабавила още малко историята на моите гърд нямаше да завърши никак щестливо...
Благодаря Ви момичета!

Иzвинявай, ако ти се стори груба намесата ми, но някак тия 4200 лв ми се набиват на о4и.
Аz на твое място бих потърсила и трето мнение. Не е нормално хирург да те кара да слага6 по-голям имплантат, ако това не е иzри4ното ти желание.
По-скоро е негов дълг да се съобраzи с телосложението ти, желанието ти и да ти препоръ4а съответства6т раzмер. Ако не е въzможно да сложи подходя6т имплантат, то той е длъжен да те информира и да се опита да те склони да не прави6 операция.  Shocked

Аz никога не бих се доверила на лекар, който ме кара да се подложа на операция, която трябва да е вид "поправителна работа" и да се опита да иzкяри така гроzно от  ду6евната и психи4еската ми миzерия  Twisted Evil #2gunfire
Колко по-големи и по-тежки имплантати ти препоръ4ва?  Shocked
За6то не се обърне6 наистина и към специалисти в София?
Самата ти не ми иzглежда6 много информирана (да не кажа дори zаинтересована), така както описва6 премеждията си, ти самата не си наясно кой какво и zа6то ти прави и съответно спестява.
Не подхождай така несериоzно  Rolling Eyes 4 месеца да не си обърне6 внимание, това си е немърливост.  Confused
Съжалявам, предполагам, 4е си объркана, но мисля, 4е сред вси4ки теzи мили постинги, някой трябва да ти каже и по-серт дума, zа да осъzнае6 важността на въпроса и риска, на който си се подлагала досега.
Ти явно няма6 представа какъв късмет си имала, да не си докара6 някаква непоправима вреда с това беzхаберие...  Shocked

Успех и дано не пострада zдравето ти.  Peace

# 143
Kasidy, ако не ти е неудобно, ще напишеш ли по-подробно какво ти каза докторът - на какво се дължат усложненията?! Защо ще ти сменят имплантите - от тях ли е проблема?
Ами то...направо незнам откъде да започна:-( Конспектирано звучи така:
Ако преди месеци,когато бургаския ми " хирург " е видял,че има проблеми е трябвало да ми извади имплантите и да ги сложи отново минимум след два месеца,но тъй като не го е направил самите гърди вътре и най-вече едната са уврудуни( това много не ми стана ясно какво означава,н важното е,че е що-годе поправимо).Това,което следва сега е да ми извадят имплантите( които са поставени не под мускула ,а под кожата ) и след два месеца да ми ги поставят обратно пак под кожата,като риска е веднъж получило ли се е това усложнение и не е било лекувано на време ,поставяйки ми ги пак там след години гаранцията че ще ми се случи пак е почти 99%. Варианта,който пловдивския хирург ми предложи е като минат двата месеца да ми ги постави под мускула,където проблеми няма да има, а и гравитацията няма шанс да ми се отрази след години:) Тук обачи изскочи едни много важен факт! Имплантите ми,които са 230 куб. се оказаха прекалено малки за да бъдат поставени подмускулно( както самия хирург ми обясни,няма проблем да ми ги постави,но тъй като са малки и самия мускул ще ги притиска допълнително няма да изглежда никак добре).Решението! Да се благодаря на толерантността на мъжо,който склони да плати още 4200 лв за нови по-големи импланти,които гживот и здраве ще ми сложат след тези 2 месеца.
Това е в общи линии иначе имам много да разказвам за " корестността " на д-р Калудов!!! Оказа се,че имрплантите,които си избрах да ми сложи изобщо не съвпадат с формата на тези,които ми е " набутал ", не ми е предписал задължителната профилактика след операцията и много други неща ,от които съм просто потресена!
Сега за мен остава да изтърпя тези два месеца през които ще имам някакви дренажи на мястото с вече липсващия бюст ама може би сама съм си виновна,такава съм...доверчива,може би защото съм до болка коректна с хората и очаквам да получа същото от отсрещната страна
Извода си остава за мен!
Да Ви благодаря още веднъж,че ме подкрепихте,че ме окуражихте и най-вече,че ме отрезвихте навреме,защото доколкото разбрах ако се бях позабавила още малко историята на моите гърд нямаше да завърши никак щестливо...
Благодаря Ви момичета!

Иzвинявай, ако ти се стори груба намесата ми, но някак тия 4200 лв ми се набиват на о4и.
Аz на твое място бих потърсила и трето мнение. Не е нормално хирург да те кара да слага6 по-голям имплантат, ако това не е иzри4ното ти желание.
По-скоро е негов дълг да се съобраzи с телосложението ти, желанието ти и да ти препоръ4а съответства6т раzмер. Ако не е въzможно да сложи подходя6т имплантат, то той е длъжен да те информира и да се опита да те склони да не прави6 операция. Shocked

Аz никога не бих се доверила на лекар, който ме кара да се подложа на операция, която трябва да е вид "поправителна работа" и да се опита да иzкяри така гроzно от  ду6евната и психи4еската ми миzерия  Twisted Evil #2gunfire
Колко по-големи и по-тежки имплантати ти препоръ4ва?  Shocked
За6то не се обърне6 наистина и към специалисти в София?
Самата ти не ми иzглежда6 много информирана (да не кажа дори zаинтересована), така както описва6 премеждията си, ти самата не си наясно кой какво и zа6то ти прави и съответно спестява.
Не подхождай така несериоzно  Rolling Eyes 4 месеца да не си обърне6 внимание, това си е немърливост.  Confused
Съжалявам, предполагам, 4е си объркана, но мисля, 4е сред вси4ки теzи мили постинги, някой трябва да ти каже и по-серт дума, zа да осъzнае6 важността на въпроса и риска, на който си се подлагала досега.
Ти явно няма6 представа какъв късмет си имала, да не си докара6 някаква непоправима вреда с това беzхаберие...  Shocked

Успех и дано не пострада zдравето ти. Peace
Всъщност той с нищо не ме принуди да кажа " да " за ноив импланти,просто каза,че моите сегашни са много малки за да ми ги поставят подмускулно,защото самият мускул притиска импланта,стяга го и просто няма да стои добре! Всъщност избора си беше лично мой, силно казано избор защото утре отивам да ми махат старите импланти ,а дали ще имам нови трябва да реша чак след два месеца

# 144
И все пак няма ли да се опиташ да накараш този "хирург" да си плати за стореното!?Историята познава много случаи с фатален край и ти си имала наистина огромен късмет,че си си обърнала внимание на време!
Не разбирам как лекар ще направи грешка и след това ще те кара отново да плащаш! #Crazy Това е нечувано за мен!
Пожелавам ти да си здрава и предстоящите ти събития да имат положителен завършек! Hug

# 145
 Kasidy, ама наистина що не вземеш да питаш и друг лекар ей така за твое успокоение, че Тонев е прав. Я си представи , че и той може да греши с решението да ти слагат по големи импланти, надявам се нее нарочно заради парите Rolling Eyes съгласна съм, че явно поразиите са големи ама той като е по добър специалист защо ще не ти предложи нещо друго. Казваш, че сега ще ти ги сложат под мускула, старите подкожно ли са били поставени? знам че искаш всичко да свърши и не ти се обикаля наново да питаш и разпитваш ама ако ще те "оправят" нека наистина да е за последно. Желая ти успех и пиши че май доста ни развълнува с историята си Laughing Peace

# 146
Поне въпросният хирург ме уверява,че не отхвърлям имплантите,защото иначе се получавали разни отоци,втвърдявания и какво ли още  не....иначе сега единственото което забелязвам като козметичен недостатък е че....единият ми ареол е...как да кажа два пъти по-голям от другия

Не изчетох всичко по темата докрай, това изказване е още от първите дни и като че ли е оставено без грам внимание в хода на дискусията. Kasidy, още ли е същото положението, има ли оправия при подобна ситуация, това.... нормална "екстра" след скъпата хирургична "корекция" ли е, какво смята твоят д-р Калудов (например)?
Някъде беше написала, че в първия миг, когато жената се види с новия бюст, "никой не може да свали усмивката от лицето й"... Извинявай, на фона на горното не мога да си представя каква физиономия бих добила аз лично или съпругът ми, ако единият ми ареол е в пъти по-голям от другия.... брррррр. Мила, кажи, това временно ли е било само?...

Виждам, че на този етап дискусията е станала крайно задълбочена и сериозна, но горното според мен съвсем не е нещо, което може да се отмине хладнокръвно... Sick

# 147
Върнах се от Пловдив момичета,много неща изскочиха покрай престоя ми там естествено свързани с " качествата " на " д-р " Калудов #Cussing out
Махнаха ми имплантите единия от които се оказа спукан...не искам повече да мисля за това, ажното е че нещата ще се оправят.

# 148
На тоя Калудов май трябва да му представиш сметките с разходите по следоперативното лечение, дето му оправят бакиите. Twisted Evil Егати, толкова проблеми да ти отвори. #Cussing out
Радвам се, че всичко е минало добре и няма сериозни последствия. Дано се оправят нещата.
Ще слагаш ли пак имплантанти след време, какво те посъветваха?
И какъв всъщност е бил проблема при теб, освен спукания имплантант, защо са ти се отваряли раните? Нещо с конците проблем или какво?

# 149
На тоя Калудов май трябва да му представиш сметките с разходите по следоперативното лечение, дето му оправят бакиите. Twisted Evil Егати, толкова проблеми да ти отвори. #Cussing out
Радвам се, че всичко е минало добре и няма сериозни последствия. Дано се оправят нещата.
Ще слагаш ли пак имплантанти след време, какво те посъветваха?
И какъв всъщност е бил проблема при теб, освен спукания имплантант, защо са ти се отваряли раните? Нещо с конците проблем или какво?
Това което разбрах е, че когато са ми се отворили шевовете непосредствено след първата операция миналата година е трябвало да ми извади имплантите,мястото да почине 2 месеца и да ми ги сложи пак,но тъй като не го е направил, единия имплант се беше капсулирал....такива работи, вътре си е имало инфекция през цялото време и по-добре че не са се затворили шевовете с тия бактерии вътре.
Импланти...да,след два месеца ако всичко е наред,на Евросиликон...защото тези които тук в Бургас ми бяха сложили честно казано имам доста съмнения за произхода им,а уж бяха Маг Ган...хирурга в Пловдив каза,че това което изтича от подплънката изобщо не е гела който трябва да бъде

Общи условия

Активация на акаунт