Домакини 44 / Настинки и болежки ще преборим с вино и коняк

• 39 531
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добър вечер, мили приятелки!  Hug
Сега се прибирам от концерта и съм .......ами не зная как съм. Тази певица не е от Земята, тя е извънземна, сигурна съм. Нямам още думи да изразя възхитата си, в акъла ми е още музика и светлина. Знаете, че съм си рокаджийка и концерт в общи линии не пропускам и винаги ви разказва с няколко думи, но този път съм безмълвна.  Ще си събера акъла и ще ви разсажа подробно с мои думи какво ми е усещането.....аз бях в Космоса, да си знаете!!!
Направих и снимки, но от толкова фантастични светлини нищо не е излязло.. Sad Явно , че ще се доверите на моя разказ в близките часове.

Извинявайте, но не съм ви чела, трябва ми време да се осъзная.

# 541
Марче  smile3501  superuu  superuu  superuu

Скрит текст:
Зодия РАКИЯ (21.III - 20.IV/).
Разнолики, но и разнодъхави са родените под знака на Ракията. С право българинът отколе вика: "Мириша на ракия,
а не на простотия!" Жената от тази зодия понякога я наричат "слаба ракия", но често тя се оказва скоросмъртница или пукница. Мъжът-Ракия е с лют нрав, а за да няма махмурлук, не става от масата. Държавата България е под
този знак (виж "Пиянството на един народ"). Зодия Ракия винаги удря и неукия,и професора,където трябва: първия в краката, втория в главата.

Зодия ВОДКА (21.IV - 21.V).
Широки души са родените под знака на Водката.
Жената-Водка можете да я притежавате физически, но духовно никога.Мъжът-Водка е повече от брат - с него винаги можете да се сортачите за някое мероприятие, било то цяло или половинка... Под този зодиакален знак беше държавата СССР, но я гаврътнаха на екс (и отдавна е екс), та остана само химнът- частушка "Не хочу в забой, а хочу в запой..."! Родените под знака на Водката нямат проблеми в секса, тъй като са еднакво добри както
В леглото, така и под него.

Зодия ВИНО (22.V - 21.VI).
Родените през първата половина на зодията са Бяло вино, а през втората половина - Червено. Първите ги предпочитат студени, вторите - със стайна температура. Но и двата вида са добре приети,защото -както твърдят древните римляни - в тази зодия е истината.
Словоохотливи са - почнат ли веднъж, спиране няма. И не ревнуват, ако сте
Използвали за аперитив компанията на някоя друга зодия. В секса обаче могат
Да ви предложат нещо с остатъчна захар, от което на другия боли глава
И се появяват киселини, но това са рисковете на сладкия живот.

Зодия РОМ (22.VI - 23.VII).
Здраво стъпили на четири крака
Върху житейската палуба са родените под знака на Рома. Това са хора, призоваващи към пътешествия. Девизът им е: "Всички пътища водят към Рома!" Петимни са за революции - както социални, така и сексуални - а с умопомрачителните си поразии доставят удоволствие и на околните, и на себе си.
Способни са да убедят всекиго да им даде и последната си стотинка, та да я изпият заедно, като през цялото време пеят и танцуват от радост. Държавата
Куба е под този знак, но там ромът вече е с купони.

Зодия УИСКИ (24.VII - 23.VIII).
Родените под знака на Уискито са достъпни, но не за всеки. В погледите им почти винаги блестят бучки лед.
Жената-Уиски по правило е с повечко лед, което е сигурен признак, че ще ви
изпързаля. Не може да й се отрече обаче, че винаги го прави фигурно - с
висока оценка както за сложност, така и за артистичност. Мъжът-Уиски не пада по-долу,напротив - винаги е отгоре. Компанията на тази зодия укрепва сърдечния тонус и подобрява мозъчните функции. Държавите Великобритания и САЩ са под знака
на уискито, затова са на свръхсветовно дередже.

Зодия БРЕНДИ (24.VIII - 23.IХ).
Добри партньори са родените под знака Бренди- непретенциозно интимни, но достатъчно делови. Много често обаче те са интимни в бизнеса, а делови в секса. И все пак е по-добре да им се доверите за валутна операция, отколкото за хирургическа. Жената-Бренди гледа повече на кафе вместо в очите. Мъжът-Бренди пък предпочита да си гледа работата, т.е. да пие без откъсване от производството. Пазете се от неговия неотразим "слънчев удар" - така ще ви замае главата, че ще ви я докара до състояние на изтръпнал крак.

Зодия МЕНТА (24. IХ.-23. Х.).
Родените под знака на Ментата са хрисими на вид, с което могат тъй да подлъжат всеки, че да позеленее чак. Жената Мента често намира призванието си в търговията, а мъжът Мента ? в политиката. Но ако жената прави така, че печели само тя (пеейки "Душата ми кантар е и все те удрям в него"), то мъжът прави така, че губи цял народ.
Напоследък все повече ментарджии се занимават с ментиджмън. В редки случаи
Обаче могат да решат нечии проблеми - само ако са стомашни (спомнете си поговорката "Мента за корем!").

Зодия ДЖИН (24. Х.-22. ХI.).
Привидно затворени, родените под знака Джин винаги са способни да ви изненадат, като се извисят. Духовното е тяхната стихия и те много добре си знаят цената. Истинският Джин не е за всеки - логото му е: "Аз съм дух, другите да го духат!" И жената Джин, и мъжът Джин могат да създадат добро, отлежало семейство, но не бива да им се дава много свобода. Изтървете ли веднъж духа от бутилката, край, повече не го търсете, ами купувайте друга бутилка! Впрочем представителите на тази зодия не обичат да ги затапват.

Зодия КОНЯК (23. ХI.-21. ХII.).
Родените под знака на Коняка са достолепни и внушават респект. Хич и не правете опити да им сваляте звездите ? те държат на своите. Е, жената Коняк не би имала нещо против да свалите самата нея, но обезателно в хотел с мнооо-го звезди. Мъжът Коняк е толкова словоохотлив, че заради сладката приказка би пренебрегнал не само съпружеските си задължения, но и извънсъпружеските си. Под знака на Коняка са Грузия, Армения, Азербайджан - все държави, които напоследък виждат звезди посред бял ден...

Зодия МАСТИКА (22. ХII.-20. I.).
Студени външно, но точно с това привличат околните родените под знака Мастика. Тяхното кредо е: "Никаква мистика, всичко е мастика!". Жената Мастика е идеална съпруга, символ на семейния мир - с нея под маслинови сенки замезват с маслинки... Държавата Гърция е под знака на Мастиката, но там на тази зодия й викат Узо. Мъжът Мастика е способен на всичко - особено го привлича зодия Мента за тъй наречения "сексуален облак". В семейството си обаче той няма проблеми -
Винаги има кой да се погрижи за жена му.

Зодия ВЕРМУТ (21. I.-19. II.).
Изключително общителни, родените под знака на Вермута нямат нищо против да ги забъркват в служебни или интимни коктейли. В резултат на последните се явяват много смесени бракове. Всички от тази зодия обичат да ги клатят - вярват, че така коктейлът става по-хубав. Тяхната всеотдайност ги издига в службата, защото те умеят да придават сладост. Единствено не фигурират може би в съставките на коктейл "Молотов", но пък се знае, че самият Молотов е бил роден под знака на Вермута, което се оказва пагубно за Вермахта.

Зодия БИРИ (20. II.-20. III.)
Светли и тъмни биват родените под знака Бири, но и двата вида обещават светло бъдеще. Всеки търси тяхната компания, особено сутрин. Пред житейската пяна тяхната е за предпочитане.
Жените Бири винаги са на една ръка разстояние, а мъжете Бири знаят защо.

# 542
Ау, аз съм зодия "вермут" значи  Laughing
Марче, събери се, почини си, изпуши някоя друга цигарка, и разказвай. Чакам разказа с нетърпение  Peace

# 543
  • София
Мда..хапнах една леща, Боже каква проза,  Simple Smile сега съм на едно капучино за разкош.
Днес ми беше един напрегнах ден . Зная, че съм на концерт и трябваше да се прибера по-рано за да отида на време, но още снощи се разбра , че фурната е гръмнала, нещо ѝ стана, гръмна, светна и ...приключи. Свети лампата, бучи си там нещо, вентилатора работи, а градуси...нъцки. Може да работи само на реотани без вентилатор, ама това за мен не е хубава работа, не че не мога и така да я ползвам, ама искам всичко да си ми е У ред. Просто побеснях да ви кажа, честно. Още рано, рано се обадих да записвам за майстор  и той каза , че около 13 ч ще дойде. Прибрах се росна, росна и започнах да чакам, ..чакам ама кого си чакам като няма никой, та в 15 ч вече звънях по телефона и можете ли да си представите той ми каза , че ме е забравил... Shocked Изстрелях го веднага като ракета да идва. Дойдоха двама юнаци, пък като се разхвърлиха....не ми се говори какво ми направиха кухнята, а времето си лети, а аз трябва да се приготвям за концерт, защото бях решила, че на този концерт ще отида като  дама, ами това си е концерт Ентелигентен, не е рок та по джинси да се завлека....ам`чи така де и аз се турих у рокля и обувки на ток и метнах и един Визон на гърба си. Боже, къде съм тръгнала и аз У спортната зала.... Banghead  Оказа се, че аз бях най елегантната и даже ми стана неудобно, чак.  Те, хората си бяха по джинси и раници.  Shocked
 Бързането ми беше жестоко, Убавица от първа класа бях.!! Метнах се на колата и ...те там. Отивам аз, като смятам, че 19 ч вече ще е пълно с народ /концерта е обявен от 20 ч/ и няма къде да си намеря място да паркирам, ама само така съм си мислила, места ...бол. Посещаемост не беше така както очаквах, ами правилно, виж ако беше на Цеца Величкович щеше да е друга бира. Казвам го, защото четох на едно място какво е било онзи ден на неин концерт, ако го намеря ще ви го пусна да се смеете и да ревете!!! Това просто не е истина!!! Едни даже са ги намерили да се ч...кат в тоалетните.  Shocked Но това е друг разговор, за друго време и обмисляне какви сме.
Влезнах, беше пълно прилично с прилични хора. Започна точно с излизане на оркестъра на БНР и аплодисменти , разбира се. Излезе Сара Брайтман и се започна...този концерт беше посветен на Космоса и на видео стената имаше слънца, комети, планети, звезди, небе. Красота, но не си го представяйте , както е било в Лас Вегас или другаде по света. Нямаме тази възможност и от към зала и от към акъл вероятно.
Тя е блестяща!!!! Гран Дама на сопраното, тя е  Дива,   неповторима, изключителна.  Звук - перфектен бяха го докарали. Започна да пее и залата онемя, да точно онемя, сниши се защото започна да се изливат неземни звуци от тази прекрасна ....тя е фея!   Как се чувствах ли, ами ще се помъча да ви кажа, че през очите ми се лееше вода, ама онази вода която е кристално планинска и бистра и се виждат в нея тревите, онази вода която е тъмна и бучи на моменти , а после се снишава и омекотява, но си я представете закачлива и огряна от слънчеви зайчета, представете си залези,  но в онова силно оранжево-червено точно когато се скрива слънцето, представете си небе изцяло в звезди, това е Сара Брайтман, ефирна, красива, елегантна, представете си я като котка Сиамка, която си знае възможностите и елегантността и ги раздава без пози и чупки, доста статична на сцената, но не беше и необходимо да подскача, защото красотата ѝ идва отвътре. Всичко в нея говори за прецизност и перфекционизъм от тоалетите които смени около 6 пъти до поклоните, до  поздрава към публиката.  Ние ѝ се отблагодарихме подобаващо с показване на знания към музиката ѝ,  извикахме я 3 пъти на бис и тя не отклони поканата.  Имаше си и партньор на някои от песните, Оки...ли беше, нещо японски име което аз не чух добре, но и той беше перфектен!!! Чудесен дует направиха заедно.  В общи линии това беше. Повече от доволна съм, защото това и е последен концерт и започва да се готви за пътуване в Космоса. Тя ще е от първите туристи.  Simple Smile Ако случайно я засекат извънземните, вероятно ще си я вземат обратно, защото тя не е от нашата Земя, тя е от другаде, там....някъде е. Сигурна съм!  Simple Smile И още нещо интересно, тази вечер аз бях добра, просто така се чувствам, добра!! Тя е виновна за това положение... Simple Smile
Това е! Сега ще си лягам, а утре ще ви прочета на спокойствие и избистрена глава от музика.
PS за първи път ми се случва от излъчването на някой изпълнител да преминава през мен тръпка, все едно ми е студено и още нещо забележете,  каква прекрасна дикция има...това е много рядко при певците. Така беше и при Джо Кокър.
http://www.youtube.com/watch?v=Z6eTAI1r2Oo

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 01:30 от marchеva14

# 544
Ех, Марчееее.... Добре, че са твоите разкази, че тук такова нещо няма да се случи. Дай им на индианците местната чалга и това е! От изкуство хич не отбират, ама иначе претенциите им до Господ стигат. Ох, спирам, че как съм им се ядосала...
Днес му ударих една миткарство почти цял ден. Първо с дружката бургазлийка на кафе, после по магазините, после на обяд, най-накрая на маникюр и педикюр. От този албум бях заприличала на незнам си какво в нотките. Сега съм красотна.
От утре мятам картичките. Сега готвих една крем супа от тиква, ама сложих няколко парчета бекон да се запекат на сух тиган и се вмирисах, не е работа...

Сега ще ви изпратя списъка за картичките. Ако някой иска да се включи на по-късен етап, ще го добавя допълнително!

# 545
Добро утро!

Аууу-пренесох се там с твоя разказ Марче за концерта! Heart Eyes
Хубаво печката се развали и идвало майстор,ама оправиха ли я за да се радвам пак на красивите ти изпълнения?
Смърфи-качи ли снимки на произведенията ти?
Тити,хайде чакаме най-накрая да кажеш как е бебо. Wink
Ма ко-аз мислех,че ние протакахме ремонта толкова дълго,ама при вас няма край. ooooh! Как е шефа?
Калинка-хайде чакам да покажеш снимки пак на тези красиви къщи там и природата.
Аз тия дни плета вече коледни камбанки и други дребни неща,обикалям по задачи и готвя по вкъщи.Вчера цял ден от 9 -19 ч нямахме вода,гръмнала тръба. #Cussing out Да само тази тръба е доста далече от нас и в друг квартал,но нямаше цял ден вода Crossing Arms
Пожелавам ви един усмихнат и ползотворен ден на всички!  bouquet

# 546
Добро утро момичета   bouquet
Писенце благодаря за кафето! Ще направя снимки в почивните дни. Ти сподели с нас коледните плетива!
Смърфи   bouquet Много благодаря!
Марче!!! Страхотен разказ   bouquet Умееш да предаваш настроение и емоция!!! Не ти завиждам - успях да съпреживея концерта  newsm51 За начина на обличане...нямам коментар, но много ясно си спомням как мама и тати се обличаха и ме приготвяха за театър, опера, концерти..., как ходех аз облечена до ... идването на демокрацията....
Хуквам да се разведрявам   animal037 ще си забия слушалките в ушите и ще продължа с фантазията, че съм на концерта с Марче!!!

# 547
  • Sofia
Привет, девойки! Simple Smile
Не съм чела отдавна, докато се обърна и се насъбрало и става все повече и... #Crazy
Живи сме, добре сме.
Все някой подкашля или подсмърча... Гушкан пак си влачи задната хрема...
Отсъства доста от у-ще по този повод, сега ходи с хремата си. Като отиде след отсъствието, класната я похвалила, че е съвсем в час с материала, че и повече.  Силата ѝ е в четенето и писането  (носи си книжка за четене, докато другите сричат), с математиката е много, много добре.  Любими са ѝ Английски и хореография.
Такива ми ти работи... севсем обичайни, нищо сообенно. Живот...  Simple Smile
Редим си пъзели с детето, това ни е  хоби от скоро. Simple Smile

Поздрави и  Hug  на всички!

# 548
Моренка  Hug Добре, че писа...мислихме те тука.
Смърфи, мерси много за адресите   bouquet
Марче, чудесен разказ, както винаги  Hug Снощи не можах да го дочакам, че ми се доспа, ама тази сутрин се събудих с него и ми напълни душата. Благодаря   bouquet
При мен почна дългия уикенд със свеки  Twisted Evil Снощи ни сюрпризира, че от днес до понеделник няма да е на работа. Просто ще падладея вече, казвам ви  Crazy

# 549
  • гр.Варна
Ей ме пак ухилена. Grinning Вече и да се зъбя немога.Снощи щерката се разстрои и ревна горкото.Текат едни сълзи и стиска зъби.То реве ,аз го гледам и преглъщам щото знам,че е права ,но и безсилна да промени това което се случи.Успокоих я и отидох в кухнята,затворих вратата ,запалих цигара и като ревнах и аз.Плаках от яд и безсилие ,че немога да направя нищо за да се почуства детето ми по-добре... #Cussing out Ние и двете сме зодия овен както съм споменавала , и не ревем току така.Силни характери сме ,ама наистина вече много и дойде.За жалост от рева не ми олекна ами се разстроих и ядосах още повече щото ми омръзна да гледам как детето ми е поставяно в абсурдни ситуации.
Ще напиша историята накратко в скрит който иска да чете.
Скрит текст:
Щерката тренира от 6 години конен спорт.За спорта и простотията около него в България мога да говоря с дни,не с часове.Както и да е.Трябваше да ходи на важно състезание на 30.10.Тренировки всеки ден след училище, прибиране вечер в 19 ,като така и се събират по 12часа на крак-Сутрин на училище,в 14 се изстрелва и тръгва към базата на тренировка.И това е всеки ден.Дотук нищо ново ,но два дена преди състезанието го отложиха за 06.11 защото тогава валя сняг и затрупа В.Търново.Правим нова резервация в хотел и така нататък.На 4.11 се обаждат организиторите отново на тренъора ,че пак се отлага ,този път за 14.11.Тоес днес трябваше да тръгнат сутринта с конете и багажа.Дааааааааааа ама НЕ.Вчера отново са отложили състезанието и на тренъора  вече явно му кипнало и казал ,че той отказва участието на състезателите си.Когато щерката отишла на тренировки вчера той и съобщил какво е решил.Пред него нищо не  казала защото разбира ,че при опасни условия на терена са прави да отлагат провеждането на състезание,но я заболя от факта ,че остави училището на втори план,получи 4 на входните по някой предмети ,а постави въпросното състезание с предимство.Просто труда и отиде отново по дяволите.Толкова беше нахъсана за това участие,че сега все едно някой я заля със ледена вода.
Ма ко ходих при застахователя на виновника.От там казаха до три месеца.А във вторник я видя наш познат тенекеджия и той даде присъда-700лв.
Криво ми е ми е нервно от снощи още.Днес кръстницата ми ако беше жива щеше да навърши 40 години.Замина си преди две години от рак на гърдата и все още много много много ми липсва. newsm45

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:33 от плами76

# 550
Марче, Мерси за разказа, направи ни не само съпричастни, ами направо присъствали Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Моренка, здр и тук.
Плами, много разочарование за детето, но здраве да е , може пък да се е предпазило то други зло, че конете са си риск и то при слпжни условия. Миналата година ни дойде реда по тъмно, пестяха от прожектори и едно животно за малко да се стресира сериозно.
Смърфи, ослушвам се Simple Smile за снимки.
Момичета, поздрави на всички, тичам, че ме чака и работа и готвене, а довечера съм на доФтУр, че ме боли всичко

# 551
 wavey
Плами  Hug
Скрит текст:
Мисля, че възприемаш ситуацията с дъщеря си от грешен ъгъл. Като човек завършил спортно училище и имал добра спортна кариера, ще се опитам да ти дам тема за размисъл. Спорта е прекрасно нещо, спорта дава бързи резултати от положен труд, спорта дава стимули. Спорта е нещото, в което нашите деца могат от много рано да се "огурлят" дет се вика в много житейски ситуации. Спорта дава емоции, които нищо друго не може да замести в тази ранна възраст - да си най-високо, всички да са станали на крака и да свири химна в твоя чест!!! Само че, спорта е и нещото, което в ранна възраст те сблъсква и с разочарованието, провала, интригите...Мен спорта ме научи да излизам с гордо вдигната глава от ситуации, да разчитам единствено и само на себе си, да разделям приятелството от работата, да чета много и всичко, да преценявам силни и слаби страни на противник, конкретна ситуация, както и на мен самата, да изграждам стратегии и тактики, нокога да не споделям целите си и да не се доверявам на никого. Аз за разлика от вас съм коза  Joy за мен е важно да съм на върха! Имах прекрасен треньор  Flowers Rose много неща научих..., но едно от тях ми помогна много в критични моменти - "живота е спорт, но спорта не е живота!!!" Дет се вика - спорта е до време - каквото вземеш, вземеш, но образованието е за цял живот!!! Образованието дава късни резултати, няма аплодисменти, няма фанфари, но то е основата на по-голямата част от живота!!! Аз съм в твоята ситуация с детето, но се стремя да не допусна училището да е изместено от спорта, съчувствам на детенце, когато в спорта не му се получават нещата, но на саме умирам от кеф, защото това са ситуации, които го карат да се замисли защо се случва така, коя е причината, кое да променя, за да съм успешен. Спорта е елементарно нещо, само като го гледаш от страни... Дъщеря ти правилно е разбрала за лошите условия - в тази ситуация риска за нея и коня са огромни - един инцидент може да е края на спортната кариера и на двамата... и тогава труда ще е на вятъра!!! В спорта, както и в живота има време за атака, време за отстъпление и време за изчакване...Никога не казвай, че труда е отишъл на вятъра!!! Това, че днес не е успяла да покаже възможности, не означава, че труда е на вятъра - ще има и други възможности - труда не се губи!!!
Морена мушмурок такъв!!! Не изчезвай вече за толкова дълго  Hug  Гушкан е  Heart Eyes
Вио вземай въдиците и хуквай за риба!!!
Деборана успех с дофторъ   bouquet
Аз да ви почерпя с едни мноооого шоколадови бисквитки по ей тази рецепта http://receptiza.com/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Утре в училище има благотворителна инициатива на ББС "Деца в нужда" - ако желаеш даряваш 1£ и отиваш на училище без униформа, с костюм на супер герой, ако желаеш носиш сладки, които продаваш благотворително. Те това са бисквитките за там, а малкия ще се облече като агент 007 hahaha Ако решите да правите тези бисквитки предупреждавам, че са мнооооого сладки и ми излязоха към 60бр - та за домашна консумация половин доза е перфектна!
За всички  Heart Eyes

# 552
  • гр.Варна
Лейдибърд и аз мисля като теб.Не поставям нищо пред образованието и ,но тя самата се чувстваше снощи излъгана и изиграна.Спорта и даде много,но и взе също.Получи толкова много шамари,завист,обиди и какво ли още не.Но така се става човек./ сама си го казва,че трудностите и помагат да е горда от постиженията си после/Снощи се натъжих ,не защото труда и е отишъл на вятъра,а защото видях разочарованието в очите и / отново/.Иначе е отличничка,учи в престижна гимназия където от тази година е в престижен клас по немски ,успява да съчетае тренировки с училище,но понякога наистина напрежението и идва в повече.Има си мечти за бъдещето и засега се справя. Аз винаги съм зад нея в решенията и ,и тя знае ,че може да разчита на мен./ слава богу защото все пак е почти на 17/ Чуди се на наборките си как прекарват по 4 часа в МОЛа.
Jака че не ме разбирайте погрешно.Просто ми домъчня за детето ми ,че е уморено и се чувства гадно за нещо което сама осъзнава, че в случая е за добро и въпреки всичко........

# 553
Плами не се натъжавай - тя е голямо момиче - нека трупа опит в разочарованията - това помага!!! Нека е изморена от положен труд, а не от скука!!! Като гледем днешните млади хора как се щурат без цел и посока, как са разочаровани и те не знаят от какво, как няма нищо, което да ги трогне, как те гледат с уморен, безизразен поглед...Мнооого ще ги мъчи живота за напред... Радвай се, че детето ти не е част от тази тълпа!

# 554
Лейди те ми пратиха 2 писма ,но са за различни неща и различни болници.Така че  петък и понеделник съм по доктори.
Плами страхотно,че практикува този спорт.

Общи условия

Активация на акаунт