Домакини 44 / Настинки и болежки ще преборим с вино и коняк

• 39 332
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Трябва да е Петьо. Браво! Не вярвам Милена да се занимава с детски картини.
Добър вечер!
Правя кроасани от купено бутер тесто от Лидл, производство Германия. Станаха прекрасни и ви го препоръчвам, тестото де. За първи път взимам и ми харесва.
Пак ще мина.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 17:52 от marchеva14

# 646
  • София
Да, Петьо е. Първи опит с маслена боя

# 647
Да, Петьо е. Първи опит с маслена боя
Много е талантлив  Peace
Мен треска ме тресе преди утрешния преглед на Ванко. Да не забравите да ни стискате палци, ей  Wink Hug

# 648
  • София
Браво на Петьо!
Вио, успех!
Марче, с кое точно тесто го прави- замразеното от Лидл или прясното?
аз миналата седмица взех от прясното и много ми хареса, повече отколкото замразеното.

# 649
  • Germany
Браво на Петьо!
Вио, много стиснати палци!

# 650
  • София
Браво на Петьо!
Вио, успех!
Марче, с кое точно тесто го прави- замразеното от Лидл или прясното?
аз миналата седмица взех от прясното и много ми хареса, повече отколкото замразеното.
Брях,  да му се невиди, ами аз освен замразено друго и не видях...хм. Ще потърся отново и ще взема и от прясното ще пробвам. Това което взех е една тъничка ролка..

# 651
  • София
Марче, то като ролка е прясното. Замразеното, поне преди няколко месеца, беше като една тухличка  трябва да се разточва. А това като тънка ролка, леви и малко му е цената, е прясно. И е страхотно!

# 652
  • София
Добро утро, момичета!

# 653
Здравейте  Grinning

Разписвам се с кафето   food010

Ще се опитам да разкажа накратко за Рим. Разказът най-вероятно ще звучи малко разхвърлян, но и в главата ми все още е голяма каша. Толкова много емоции, аромати и вкусове. Не знам откъде да започна. Може би от самото заминаване. Както бях споменала, никога до този момент не бях пътувала със самолет. За мой късмет се оказа, че втори пилот ще ни бъде моя позната. Мацката ни настани в бизнес класата, запозна ни с командира и по време на полета ни пуснаха да видим пилотската кабина. Пътуването изглеждаше много странно, погледнато напред през прозореца в кабината. Все едно си в кораб и пориш вълните. На отиване имаше много облаци и не се виждаше нищо. Но връщането беше прекрасно. В небето нямаше нито едно облаче и се виждаше абсолютно всичко - земята, морето, планините... Чак над Сърбия се появиха облаци. Пътуването със самолет ми хареса изключително много и вече нямам търпение за следващ полет  Grinning

Стюардесите ни: и в двете посоки пътувахме с български стюардеси. Ами... прекрасни са. Радост за окото. Нагласени, готини и с умерена доза високомерие. Бяха много готини.

Времето в Рим беше чудесно. Хората масово обикаляха по къс ръкав. Пръснах се от ядене на пица, тирамису и сладолед. Хотелът ни беше съвсем близо до центъра на историческата част на града. Ние си бяхме набелязали предварително какво да посетим и отделно от хотела ни дадоха карта с всички по-големи забележителни места. Много съм доволна, защото още на втория ден бяхме обиколили всичко набелязано и всичко по картата + още мнооооого базилики в града. Това ни даде възможността на третия ден да се впуснем в сърцето на града, да се изгубим в множеството улички и да се смесим с тълпата. Попаднахме и на един типичен римски пазар. Хареса ми много - разфасоваха рибата и месото на място и отвсякъде ни обгръщаше аромата на риба, месо и пресни плодове. Дегустирахме различни меса и сирена.

Самата организация в Рим леко ме потресе. Миналата година бяхме във Венеция, Генуа и две малки градчета в северна Италия. Всичко беше много подредено, нямаше дупки по улиците, нямаше разместени плочки по тротоарите... Рим се оказа пълната противоположност. Уличното движение беше ужасно, никой не спира на пешеходните пътеки, дори не намалява, светофарите светят червено ужасно дълго. Пресичането на улиците се оказа цяло приключение. Почти всички коли бяха смартове, минита, фиати и други малки коли, защото паркирането там е ужасно. Там, когато спреш, трябва да потърсиш автомат и да си вземеш билетче оттам. При нас е много по-лесно. Пращаш смс без да е необходимо да обикаляш и да търсиш автомата. Беше пълно с емигранти. На всяка крачка продаваха играчки, чанти и стойки за селфите. А късно вечерта, край "Свети Петър" човек може да ги види легнали върху кашони. Стана ми много мъчно. Какво ли е да си в една чужда страна, съвсем сам и без покрив на главата, сгушен до студените колони и стени на сградите... Беше пълно и с улични артисти - музиканти, певци, клоуни, жонгльори и много други, които допринасят за атмосферата в Рим. Селият този хаос, съчетан с всички техни исторически културни паметници, носят неописуемо очарование на Рим.

Последния ден дори присъствахме дори на католическа литургия. Избрахме си една базилика с огромен орган и се смесихме с хората вътре. Имаше и други туристи. Звукът от органа беше невероятен, а припяването "алелуя" на хората около теб, те карат да забравиш за времето.

И да си кажа мнението за италианките - много стилни жени, облечени с вкус, гримирани с вкус, ухаещи прекрасно. Дори от възрастните италианки се носят най-различни хубави аромати. Българките са много по-красиви, но масово по улиците човек вижда гротескно омазани момичета, които изглеждат някак пошло. Докато при техните жени всичко е умерено. Имат класа, която липсва у нас.

Последната вечер успя да ни завали дори и дъжд, но това не ни притесни. Уличните продавачи веднага измъкнаха чадърите, купихме си един и обикаляхме дъждовен Рим под чадъра. Е, накрая се прибрахме съвсем измокрени, но това не ни помрачи настроенито. Рим е романтика, Рим е любов  Simple Smile

Взехме си разни нещица от Рим - магнитчета, италиански сладки, кафе, бонбони и таблет за децата. Изобщо не ни се тръгваше. Много, много, много доволна съм от екскурзията ни. Мисля, че се бях справила чудесно с организацията, проучването на местата за посещение, работното време на музеите и дворците... Не пропуснахме нищо. Сутрин излизахме в 9, а вечерта се прибирахме към 22-23ч. Няма да ви казвам с каква мускулна треска се върнах.

Сега започвам с организацията на следващата ни почивка. Колебая се между Испания и Франция. Това са ни набелязаните дестинации за пролет и есен 2015 г., но не знам кое да посетим първо. У нас е така - аз организирам екскурзиите ни и как да протекат почивните ни дни. Някак отвътре ми идват тези неща  Grinning

Дано не съм досадила с дългия си пост. Сега ще се върна да прочета последните няколко странички, за да мога да се включа по темите, които съм изпуснала.

# 654
  • София
Поли, благодаря за интересния разказ!

Момичета, да ви попитам някоя от вас да е получавала писмо от непознат , току що регистриран мъж във форума, който и предлага да си побъбрят, защото е интересна?

# 655
Пак съм аз  Grinning

Пощенският код на нашия квартал е 1784.

Тити, честита ви кола. Да ви вози леко и безаварийно!

Джейми, сподели за коледния календар, когато ти хрумне идеята. Аз имам готов, купен от магазина. Мислех да правя нов, но май ще си използвам купения. Но съм още доникъде със задачките и гатанките за децата.

Стади, разбирам те чудесно за лекциите. И на мен ми бяха внесли голяма живинка миналата година. Тогава завърших втората си магистратура. Откакто съм завършила училище, все уча нещо. От една година не съм учила нищо ново и усещам как скоро пак ще подхвана нещо - език ли ще е, друго ли ще е, не знам, но усещам, че моментът наближава  Laughing ММ все ми се смее, че един ден ще съм най-възрастният учещ се сред студентите и всички ще ми се смеят. Но за ученето няма възраст  Peace

Лейди, за мен е удоволствие да те чета. Идеите ти, преценките ти... всичко е право в десятката. Обичам и да чета и за живота ви там. Ахх, как мечтая да се махна от България, как не ми се живее тук. Но тук сме много добре от финансова гледна точка, докато ако заминем, трябва да започнем от нулата. Тук можем да осигурим на децата живот, който в чужбина не бихме могли. Но същевременно не можем да им осигурим живот, който биха имали в чужбина. Много ми е болен този въпрос. Туж живеем добре, но знам, че едно бъдеще за децата би изглеждало по-добро извън България.

Вио, стискам палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Да пишеш след това.

Имам един заекза готвене и се чудя как да го приготвя. От години го правя само два начина и ми се иска малко да поразнообразя.

# 656
  • при късмета
Добро утро!
Само да стисна едни палци на Вио, да пишеш веднага
Поли, радвам се, че сте изкарали хубаво и сте посетили всичко предварително набелязано
Вале, току що регистрираните винаги са съмнителни. Бъзни го нещо, ще си проличат намеренията  hahaha
Гушки на всички  Hug ето и по едно кафе

# 657
Добро утро!
Поли, зввидях ти за емоциите и преживанията!  Как се е справила мама?
Вале, аз нищо не съм получила, явно не съм интересна на мъжете  Joy
Сега ще се облечем с децата и ще отидем на контрола при лл, ще взема и бележка на Мишето за градината. В петък имат тържество по случай деня на християнското семейство. От две седмици е заявила, че има изненада, но я пази в тайна. Честно, не вярвах, че може да пази тайна, до сега поне не се е случвало. И ми стана едно такова - хем мило, хем тъжно. Пораснало е моето момиченце.
Вио, имаш стиснати палци и от мен!

# 658
Добро утро   bouquet
Лус благодарско за кафенцето   bouquet Картината на Петьо е невероятна - много настроение и топли цветове!!! Изключително се е справил със смесването на цветовете!!! Тази картина е от където ходите на кръжок или у дома се занимавате?
Вио fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Чакам добри резултати!!!
Марче де зачезна? Дразниш с кроасаните и не черпиш  Naughty На мен все не ми се получават....
Мони, Вале вие как сте?
Поли страхотен разказ и прекрасна ваканция!!! Аз също обичам лудницата на големите градове /когато е за кратко/! Рим си е Рим - не може да се сравни с никой град - има си собствено очарование!!! Също съм очаровано от католическите храмове /обаче не могат да заместят чувството, което изпитвам, когато съм в наш храм/. Тук Коледните концерти на децата се правят в селската ни църква и усещането е невероятно!
Скрит текст:
Живота ни е такъв, какъвто си го направим ние самите - човек следва да живее там където се чувства най-добре. Финансовата страна е много важна и не е за подценяване, особенно когато си с деца. Имай в предвид, че извън бг класовото разделение е доста силно изразено и парите са в основата на добрия живот - те ти дават възможност за живот в добър квартал, от там добро училище...много са обвързани нещата. Ако не можеш да осигуриш стандарт - живота е доста по-мизерен от в бг - за това и много българи излизат и се прибират - стандарта им в бг е по-висок, от колкото могат да постигнат в чужбина... Тук стандарта се изразява във плащане на данъци.... За мм бг не даде никаква възможност да си печели парите по начина по който той го разбира - да си управляваш законово собствен бизнес, да си плащаш данъците и да не си зависим от някакви мъгляви структури...При нас нещата са така, че финансите ни не са обвързани с география и сме избирали място, където срещу спечелените пари да получаваме по-добър живот, като това не е последната ни спирка  hahaha Тук сме защото е англоговоряща страна и е добре за детето, но ние си мечтаем за живот на средиземноморски остров  Joy Важното е, че в бг имате добър стандарт, добро семейство, а децата сами ще изберат накъде да тръгнат или да останат...
Моята рецепта за заек е:
Скрит текст:
Заек – около 2кг, 4глави лук, 4 моркова, 4 чушки, 1кг гъби, 5 кис.краставички, 200гр пушен бут, 30 маслини, 1ч.ч бяло вино, 1ч.ч домати консерва, 2 даф.листа, сол, чер.пипер.
Запържва се месото на порции/така се запечатва и остава сочно/. Запържва се лука на полумесеци + чушките и морковите нарязани на тънки, дълги лентички. Запържват се гъбите нарязани на едри филии. Смесва се всичко в съда за печене + виното, подправките и малко водичка. Похлюпва се с капак или фолио. Когато месото е готово се маха капака, прибавят се доматите, киселите краставички нарязани на тънки ленти, маслините и нарязания на ситно бут. Запича се.
Вале на този тип  #2gunfire
Ма ко днес как си?
Хортензия   bouquet растат децата и дано само хубави емоции ни създават!
Снощи имах гости та поокъсняхме  Joy Днес съм си нарочила ходене до благотворителния магазин у наше село да разгледам за Коледни картички и разни подаръчета. Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 659
  • при късмета
Къде сте бре?
Люска, забравих да кажа, страхотна е картината на Петьо  smile3501
Вио, обади се де
Хортензия и тайни има вече момичето
Калинче, да си купиш нещо хубаво
Вале, имаш ли други съобщения? Не му се шашкай, появяват се разни недобре с главата от време на време
Аз продължавам да съм зле и утре, ако събера сили май трябва да се замъкна до докторката. След малко трябва някакси да се замъкна за детето

Общи условия

Активация на акаунт