ЗАХРАНВАНЕ СЛЕД 5 МЕСЕЦ

• 8 431
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Ами добре,друго да питам,при положение,че в началото ще давам много малко количество-1 после 2 лъжички,всеки ден ново пюре ли да правя или може да го ползвам и на другия ден?
Максимум до другият ден може да даваш, то затова повечето в началото предпочитат готовите пюрета.

# 16
  • София
Аз правех ново всеки ден. Все пак не мисля, че е много трудно да се свари един картоф, а и защо от началото да се купува готово пюре, при положение, че това е най-лесния период за готвене на бебето. Когато започне да яде много различни зеленчуци и месо, тогава можеш да ползваш готовите и то само защото са по - разнообразни...  Peace

# 17
Всеки сам си решава, но първият път като видях как варя 20-25мин един картоф, и тя не го иска, ми мина мерака. А когато почна с различните зеленчуци почнах да готвя по 2 порции, едната за деня, а другата вакумирам и в хладилника за след няколко дни. Както е по-удобно на майката, тя си решава.

# 18
  • София
Да, разбира се. Просто ние никога не сме имали проблеми с дадена храна и сигурно за това съм имала ентусиазъм. Иначе когато започна да яде вече по - разнообразни пюрета и аз готвех и го давах на 2 пъти, до 24 часа. Дорш и сега вече е на година все още му готвя почти всеки ден, но му и купувам, особено тези, които са с някакво специфично месо- заешко или пуешко например... Peace

# 19
И аз й готвя всеки ден, а заешко и пуешко има по магазините, бях взела сварявам и на "порцийки" във фризера. Но така и не се научих да готвя спагетите като тези в бурканчетата  Mr. Green тях яде, моите не  Rolling Eyes

# 20
  • София
Да, ясно, но някак ми се струват по-добри готовите от тези видове. Бях му взимала и аз и точно като теб замразява на порции - ядеше ги, но купешките харесва повече. Ааааа за спагетите - все едно за нас говориш... Както и да го сготвя изяжда максимум половината, а тези на Хип ги яде като ламя направо, много ги обича... Какво им слагат не знам, но са му от любимите ястия.    Hug

# 21
Друго да попитам-сега започнах да му давам картофено пюре (домашно) по 2-3 лъжички и виждам,че му харесва,мога ли в такав случай да му дам цяла порция и да заменя обедното хранене в 12ч.; като за начало само 1 път на ден ли да му давам пюре; и ако няма да сме вкъщи по обяд примерно,мога ли да взема пюрето с мен,дали ще се развали?

# 22
Друго да попитам-сега започнах да му давам картофено пюре (домашно) по 2-3 лъжички и виждам,че му харесва,мога ли в такав случай да му дам цяла порция и да заменя обедното хранене в 12ч.; като за начало само 1 път на ден ли да му давам пюре; и ако няма да сме вкъщи по обяд примерно,мога ли да взема пюрето с мен,дали ще се развали?
Даваш първо 1, после 2, после 3 лъжички и т.н. дохранваш с АМ/кърма, не е желателно до годинката да се заменя млечно хранене. Докато увеличаваш количеството, в един момент детето само отказва дохранването с мляко, но гледай в яденето задължително да има мляко. И да, даваш само на обяд. Около месец след като си захранила със зеленчук, може да включиш каша, която като захранваш даваш на закуска, но след като стигнеш цяла порция си я местиш за следобедна закуска. И не, няма да се развали пюрето. Правиш си го сутринта, слагаш в бурканче и си го носиш с теб, до обяд нищо му няма.

# 23
Даваш първо 1, после 2, после 3 лъжички и т.н. дохранваш с АМ/кърма, не е желателно до годинката да се заменя млечно хранене. Докато увеличаваш количеството, в един момент детето само отказва дохранването с мляко, но гледай в яденето задължително да има мляко. И да, даваш само на обяд. Около месец след като си захранила със зеленчук, може да включиш каша, която като захранваш даваш на закуска, но след като стигнеш цяла порция си я местиш за следобедна закуска. И не, няма да се развали пюрето. Правиш си го сутринта, слагаш в бурканче и си го носиш с теб, до обяд нищо му няма.
А при положение,че разреждам пюрето с кърма,пак ли няма проблем?;Какво ще рече цяла порция-като грамаж (той е на 6 месеца точно)?

# 24
Времето е студено и няма да имаш проблеми, аз докато кърмех, си носех изцедена кърма в шише навън, затоплях и така хранех малката. Peace

# 25
Едно голямо благодаря!  Hug

# 26
Едно голямо благодаря!  Hug
Моля   bouquet

# 27
  • София
Аз също мисля, че не е проблем да храниш навън, както е описала mysti. Само, че мисля, че до навършване на годинка, трябва да имаш заместени 3 хранения без мляко... Все пак детето трябва да приема разнообразни храни, а и когато започне да опитва различни неща само ще откаже млякото. Ние на 7 месеца заместихме обяда, на 8 следобедната закуска и на 9 сутрешната. Сега има само 2 млечни хранения - за закуска в 7:30 и след вечеря, по - скоро за приспиване - около 80-90мл. АМ. Вечерното сам си го отказа преди около месец, т.е. на 12 месеца.

# 28
Аз също мисля, че не е проблем да храниш навън, както е описала mysti. Само, че мисля, че до навършване на годинка, трябва да имаш заместени 3 хранения без мляко... Все пак детето трябва да приема разнообразни храни, а и когато започне да опитва различни неща само ще откаже млякото. Ние на 7 месеца заместихме обяда, на 8 следобедната закуска и на 9 сутрешната. Сега има само 2 млечни хранения - за закуска в 7:30 и след вечеря, по - скоро за приспиване - около 80-90мл. АМ. Вечерното сам си го отказа преди около месец, т.е. на 12 месеца.
Бъркаш се, не трябва да има хранене без мляко, но може да се слага вътре в яденето. А това колко заместения хранения ТРЯБВА да имаш детето си показва, има такива, които заместват, но има и такива, които освен мляко не искат друго.  До годинката е важно млякото, така че и да нямаш заместено хранене, не е чак такъв проблем.

# 29
  • София
Бъркаш се, не трябва да има хранене без мляко, но може да се слага вътре в яденето. А това колко заместения хранения ТРЯБВА да имаш детето си показва, има такива, които заместват, но има и такива, които освен мляко не искат друго.  До годинката е важно млякото, така че и да нямаш заместено хранене, не е чак такъв проблем.

Да, да сигурно е така. Аз съдя само по своя опит. Малкия просто от както започна да яде храни различни от млякото, спря много бързо да го иска след това. Вече е на 13 месеца и го яде само сутрин и вечер евентуално. Разбира се, че всяко бебче е различно и самичко ще си покаже кога го иска или не..  Peace

Общи условия

Активация на акаунт