АГ клиника Селена гр. Пловдив- 13!

• 99 170
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • burgas
Кога дават бебенцата при секцио? Вечерта при мамите ли ги оставят?
Прочетох също, че свижданията са само в някаква стая за свиждания и кафето, чудя се как с операция ще седя в кафето.Ако може някоя мацка, която е била със секцио да разкаже как е протекло всичко. Аз съм от Бургас и живот и здраве ще отида на датата без да съм разпитвала преди това. И каква е цената с избор на екип?
Благодаря предварително

# 376
  • Пловдив
Кога дават бебенцата при секцио? Вечерта при мамите ли ги оставят?
Прочетох също, че свижданията са само в някаква стая за свиждания и кафето, чудя се как с операция ще седя в кафето.Ако може някоя мацка, която е била със секцио да разкаже как е протекло всичко. Аз съм от Бургас и живот и здраве ще отида на датата без да съм разпитвала преди това. И каква е цената с избор на екип?
Благодаря предварително

Бебето го дават да го видиш подробно като те свалят в стая.Значи същия ден на операцията към 17 ч.Тогава в стаята идват и близките.Влизат по двама.След това взимат бебето,ако искаш.На другия ден като ти махнат катетъра и те раздвижат окончателно,ти носят и бебето като ти обясняват разни неща-памперси,кърмене.Радваш му се,гушкаш,храниш и като се измориш,звъниш в бебешката стая да си го вземат.Бебетата ги тропкат без да питат и едва ли не си длъжна да го гледаш.Но изобщо не се чувствай така.Ще го гледаш,ако искаш и можеш.Без грам свян и притеснение се обаждай в бебешката стая да си го взимат.На третия ден ще ти го тропнат и за през нощта.Връщайййй  Laughing Разбира се,ако не искаш ти да си го гледаш.Има всякакви майчета.Аз съм от лошите.При всякакви обстоятелства акушерките са любезни и усмихнати.Е,понякога и през зъби,но факт,че лошо отношение няма да получиш
Първия и втория ден свиждането е в стаята.Поне докато си с катетъра със сигурност.След това ти сама ще искаш да се движиш и ходенето до стаята за свиждане не е проблем.Ако си на втори или трети етаж,мисля,че там за целия престой свиждането е по стаите.
Кафето е по-далеч.Там си иска вървене.Но на четвъртия ден и до там може да фъркаш.То те обзема една еуфория,адреналин
В Селена няма избор на екип.Цената на секциото е 1290 лева.Това включва абсолютно всичко.Уговорката с определен лекар не се заплаща

# 377
  • burgas
Елфита много ти благодаря, а ти в състояние ли си на втори ден да сменяш памперси? О и аз сигурно ще го давам вечер, аз имам операция на корема преди 2.5год и едва вървях поне 3 дни, но предполагам, че бебо е най-големият стимул и както казваш адреналина  Laughing
А колко време продължава секциото и как е като цяло? Моят АГ каза че ще ми сложат малко успокоително, за да се отпусна  Simple Smile

# 378
  • Пловдив
Елфита много ти благодаря, а ти в състояние ли си на втори ден да сменяш памперси? О и аз сигурно ще го давам вечер, аз имам операция на корема преди 2.5год и едва вървях поне 3 дни, но предполагам, че бебо е най-големият стимул и както казваш адреналина  Laughing
А колко време продължава секциото и как е като цяло? Моят АГ каза че ще ми сложат малко успокоително, за да се отпусна  Simple Smile

Ооо,другата операция изобщо не я сравнявай със секциото.Аз имам две секца и една коремна друга,между секцата.Мали,след коремната се влачих като охлюв 7 дена.После още 10,за да стана пак човек.Затова след второто секцио хич не се виждах,обаче фърках като пеперудка.Килограмите ми не предполагат фъркане,ама си представяй нещо подобно  Joy
Да,още втория ден сменях памперси и си вдигах 4 ри килограмовата тухла четворка,която родих.Има дискомфорт,но не е страшно.Имай на предвид,че постоянно ще те обезболяват.Но ако ти не можеш и се чувстваш зле,даваш бебето да ти го гледат.От геройство няма нужда в началото

# 379
е, хайде сега- не е болка за умиралка секцио-то, аз на следващия ден в 11 си взех бебето при мен и денем, и нощем си беше
въпрос на много неща Wink
И до кафето ходих на втория ден на свиждане- пак не ми беше зор /има асансьор/- само тогава я оставях в детска стая
един път ги извиках да я вземат- бях кърмила през половин час ввечерта, голяма певица се оказа, имах нужда да поспя час два- беше 4 и нещо сутринта и сестрата ми вика- ние след малко ще ги вземаме за ввизитация /това малкото беше още час и половина, ама нейсе/, та не ми я взеха- а аз мразя да досаждам  Tired
като раждах този път за 3 дни се родиха 27 бебета- детска стая беше пълна, имаше и в интензивен сектор
та, вместо да ми надуват главата на бебето от раждането, предпочетох да си е при мен

# 380
А пясъка за какво всъщност се слага-за по-бързо прибиране на корема ли? Не си спомням дали предния път ми слагаха, обаче тази бременност я почнах с един корем напред  Laughing Така и не ми се беше прибрал  в горната част и все ме мислеха за бременна . Ама то и бебето беше голямо 4.700.  Миналия път май ме раздвижиха на следващия ден. Много ме хваща страх вече  Whistling

# 381
Момичета, а при изписването на бебенцето как точно се процедира? Аз съм виждала стаята, в която го обличат (веднага в ляво на входа на родилното), ама тя е мъничка да отидат там всички, които искат да дойдат да го видят.  При нас се очертават ние трима с бебо + още 6-7 души. Тази тая за свиждане може ли да се ползва за целта или тя е някъде далече?

# 382
  • burgas
Колко нощувки се остава след секцио?

# 383
  • Пловдив
Колко нощувки се остава след секцио?
на петият ден изписват Peace

# 384
  • burgas
Аз немога да спра с въпросите  Grinning
По време на секциото екипа комуникира ли с вас, малко ми е слаба психиката и незная дали ще издържа да съм в съзнание и да зная ме режат  Shocked

# 385
  • Пловдив
Момичета, а при изписването на бебенцето как точно се процедира? Аз съм виждала стаята, в която го обличат (веднага в ляво на входа на родилното), ама тя е мъничка да отидат там всички, които искат да дойдат да го видят.  При нас се очертават ние трима с бебо + още 6-7 души. Тази тая за свиждане може ли да се ползва за целта или тя е някъде далече?

От тази малката стая /в която обличат бебето-има повивалник и т.н/ се минава в стаята се свиждане.Първо е една малка стая за свиждане след нея една голяма-светла и просторна
В тази малката стая обличат бебето.Вътре е тясно наистина и няма място за много хора.След като облекат бебето с цялата тумба отивате в стаята за свиждане и се снимате.
Първия път настана калабалък и всички се опитаха да се набутат в малката стая.АЗ,майката,не можах да влезна и няма свестни снимки от обличането на бебето.Втория път тумбата не я допуснах в стаята.Там бяхме аз,мъжът ми и голямата ни дъщеря.На спокойствие се наснимахме,облякоха бебето и всичко беше много приятно.Тумбата ни чакаше в стаята за изписване

Аз немога да спра с въпросите  Grinning
По време на секциото екипа комуникира ли с вас, малко ми е слаба психиката и незная дали ще издържа да съм в съзнание и да зная ме режат  Shocked

Анестезиологът говори с теб или анестезиологичната сестра-успокояват те и ти обясняват.С опериращият екип може да говорите нещо за операцията

# 386
  • Пловдив
Аз немога да спра с въпросите  Grinning
По време на секциото екипа комуникира ли с вас, малко ми е слаба психиката и незная дали ще издържа да съм в съзнание и да зная ме режат  Shocked
Не ти е слаба,само така си мислиш Mr. Green И аз така си мислих Mr. Green
Не се лишавай от удоволствието да чуеш първият вик Hug

# 387
И при мен има вариант за секцио, а аз съм и с панически атаки...предния път когато говорих с Георгиев той ми препоръча пълна упойка по тази причина, но сега все повече се замислям за спинална, понеже идеята за пълна ме травмира още повече.  Пък и последните 6 години не съм имала проблеми, а доста критични и рискови ситуации съм имала. Може пък да съм укрепнала малко като психика Simple Smile Още в началото на 9-тия мисля да говоря отново с него, за мен е много важно да имам контакт с някого, да ми говорят и да ми се обяснява всичко стъпка по стъпка, да ме предупреждават за всичко, което ще последва и което ще почувствам.  Точно по такъв начин премина операцията ми при лицево челюстен хирург, бях предупредена че ето сега ще чуеш режещ звук, ще има миризма на изгоряло на пърлена кожа, това епонеже се разрязва костта на челюстта и т.н на всичкото отгоре цяката му маска и очила бяха в пръски кръв, а аз дори не получих ускорение на пулса Simple Smile Много зависи как ще ме подхванат, дали ще ме успокоят и дали ще ми вдъхнат доверие.

# 388
  • Sunshine state
И аз си мислех,че съм със слаба психика и няма да издържа,но секциото със спинална упойка си премина съвсем нормално и нямаше кървища,странни режещи звуци и тям подобни. На няколко пъти виждах отражението си в лампата над масата, но не ме шокира или разтреперя. С екипа си комуникирахме, дори вицове си разправяхме.  Embarassed Laughing Обстановката е много спокойна, но трябва да се запази самообладание. Нищо страшно няма,уверявам ви.  Peace  Hug

# 389
  • Пловдив
Абсолютно! Точно така е!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт