АГ клиника Селена гр. Пловдив- 13!

• 98 528
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
С Георгиев също ми предстои да говоря, зная че не правят тестове за упойка и все пак ако настоявам ще ми кажат ли какво използват, за да си направя някъде тестовете?
Според зависи от конкретния случай - на мен ми дадоха лист, на който бяха написали за какво да ме тестват Peace Георгиев ми каза, да направя тестуването в кожния диспансер Naughty

Бамбуча, първото си дете родих нормално, през 2010. Никой не ме е "натискал" за секцио Peace
Окситоцин не са ми слагали, но бях уведомила предварително, че не желая, епизотомия ми правиха Sad
Закърмен е на "магарето", докато д-р Кръшков ме шиеше hahaha
Второто диване от корема си показа овенските рога - от петия месец застана сесалищно и не щеше да се обърне, въпреки упражненията Sad
В началото на 9 месец Кръшков ми каза, да си помисля за вариант секцио, но след категоричния ми отказ каза, че ще опитаме нормално, щом толкова държа. 2 седмици преди термин бях на преглед при него - диването, освен седалищното предлежание беше и с двойно увита връв около врата #Cussing out Виждаше се ясно, защото и аз самата го видях Crossing Arms Тогава и ми каза, че ако все пак не искам секцио, да си търся лекар, който би се навил, да ме изражда нормално Sad Насрочихме датата 4 дни по-късно и рано сутринта в петък ме резнаха Sad
Дъщеря ми също е закърмена на масата, но за целта една от акушерките я придържаше Peace

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 17:13 от sweet_maniche

# 661
За мен също всички приказки за цени и насилствено секцио е малко като баснята за лисицата и гроздето... С първото ми дете се наложи да лежа в хирургиите и на такива неща се нагледах,че няма и да стъпя повече (това си е мое мнение и не го налагам на никой). След престоя си там се насочих за раждане в Селена. Родих нормално и лекарите дори се радваха,че има две жени,които САМИ не са пожелали секцио,защото имаше още едно момиче с мен. Второто си дете,без колебания,родих пак там с много спешно секцио и лекарката ми дори се разплака като ми каза,че ще ме оперира,защото и двете много искахме да родя нормално. В крайна сметка си е въпрос на личен избор,никой не ходи да вкарва някой на сила в Селена. На който не му харесва,просто да роди другаде. За мен всеки лев си струва.

# 662
Момичета, след раждането се водим пациенти с бебо 40 дни или месец беше....в този период консултацията по кърмене безплатна ли е или само докато сме в болницата?

# 663
Като бях на преглед лекарят ми коментира, че по-нататък ще ме прати на съдов хирург, защото имам разширени вени. В клиниката има ли съдов хирург, как се процедира?
 Благодаря предварително   bouquet

# 664
Водили ли сте бебетата си на безплатните прегледи, които се полагат след раждането? Как минава този преглед? А прегледите за майката при дежурен лекар ли са или може при когото искаш?
Аз родих преди 10 дни-планово секцио  Heart Eyes
Много съм доволна, както и първия път, от всичко-и отношение, и внимание, и обезболяване. Единствено не разбрах защо втория оператор ми натискаше корема, за да излезне бебето. Доколкото знам това се прави само при нормално раждане    newsm78 

# 665
  • Пловдив
Водили ли сте бебетата си на безплатните прегледи, които се полагат след раждането? Как минава този преглед? А прегледите за майката при дежурен лекар ли са или може при когото искаш?
Аз родих преди 10 дни-планово секцио  Heart Eyes
Много съм доволна, както и първия път, от всичко-и отношение, и внимание, и обезболяване. Единствено не разбрах защо втория оператор ми натискаше корема, за да излезне бебето. Доколкото знам това се прави само при нормално раждане    newsm78 

Случва се и при секцио да се налага натискане, с цел избутване на бебето навън / явно зависи от позицията на бебчето в корема /. И при мен имаше такъв натиск, който усетих и беше може би единственото неприятно усещане по време на цялата операция.
Относно прегледите - малката я водихме на десетия ден, като по телефона казах, че искам да я прегледа д-р Нещерова, т.к. ми я препоръчаха мои близки. Съответно тя ни прие. Прегледът беше  подробен - изследва рефлексите на бебка, прегледа пъпчето, фонтанелата и до тук добре. Като дойде моментът за мерки и теглилки кантарът отчете 3.760, а бебка я изписаха 2.800 и т.к. тогава бяхме на смесено хранене, поради липса на достатъчно кърма, ми се накара, че съм я прехранила, че не било нормално за 10 дена да качи близо 1 кг.,да съм била зарязвала АМ и само да съм кърмила. Почувствах се много виновно пред детето си и ревейки се прибрах вкъщи. Въпросът с кг. не ми даваше мира и след 3 дни се озовахме отново при детски лекар за съвет и за повторно измерване. Кантарът показа 3.260, съвсем нормално за тези дни, на които беше. Очевидно кантарът в "Селена" не е отчел правилните кг. Олекна ми на душата, защото през тези три дни си изтормозих детето от глад само и само да е на кърма, която въпреки усилията ми прогресивно намаляваше докато не спря напълно. Само за информация - на първия контролен преглед на 30 ден, детенце беше 3.650. За втори безплатен преглед при тях повече не отидох. По отношение на моя преглед - аз лично държах да ме прегледа моята си докторка, която ме и оперира, така че се уговорих директно с нея и си записах час на регистратурата около двадесет дни след операцията. Прегледът се състои от ехограф. Сега ме вика на втория месец за контролна цитонамазка и микробиология. Иначе наистина  практиката за този безплатен преглед е да те поеме дежурен лекар.

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 17:35 от Tsveti 1310

# 666
Цвети, благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Ние утре сме на преглед за бебето, доколкото разбрах ще е при доктор. Дано вече да им е верен кантара, че се притеснявам за моя бебчо. Роди се 4.300, изписаха го 4.100, но ми се струва много лекичък. Иначе си хапва.. А ти добре, че си отишла за второ мнение да се успокоиш  Hug
За безплатните прегледи за мен този път ще се възползвам и от двата дори и да не е при моя доктор. Не успявам да си почивам изобщо и доста си ме наболява, та да ми кажат дали съм наред  Laughing

# 667
  • Пловдив
Цвети, благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Ние утре сме на преглед за бебето, доколкото разбрах ще е при доктор. Дано вече да им е верен кантара, че се притеснявам за моя бебчо. Роди се 4.300, изписаха го 4.100, но ми се струва много лекичък. Иначе си хапва.. А ти добре, че си отишла за второ мнение да се успокоиш  Hug
За безплатните прегледи за мен този път ще се възползвам и от двата дори и да не е при моя доктор. Не успявам да си почивам изобщо и доста си ме наболява, та да ми кажат дали съм наред  Laughing

Marsinka, предполагам, че просто при нас така се е получило с кантара, но по този повод след това попаднах при една много добра педиатърка и сега водим малката при нея /освен при ЛЛ /! Надявам се да останете доволни от вашия преглед на бебчо! Относно безплатните прегледи за майката, моята лекарка ме извика само на двадесетия ден, т.е. втори преглед нямах. Сега, както казах, ще ходя в нач. на месец май, но вече с направление от ЛЛ.
Относно болките, при мен също ги има на моменти, нищо че на 05.05 стават два месеца от моето секцио.
Пожелавам ти бързо възстановяване и бебчето да е много здравичко!

# 668
  • Пловдив
На второто секцио и мен ме натискаха,за да избутат бебана

# 669
Добре де, а как ще съгласувам датата за секцио и с АГ-то и с анстезиолога?

# 670
  • Пловдив

Искаш при определен анестезиолог ли?
Уточнявате датата за секциото с АГ то.След това дебнеш твоя анестезиолог да прави анест. консултации,говориш с него и той си записва датата ти.Лошото е,че на регистратурата нямат инфо примерно утре кой ще е в 1 ви кабинет за анест. консултации.Затова аз звънях в 11.30 ч,питах кое и тръгнах към болницата като казаха,че е моя анестезиолог

# 671
  • Пловдив

Аз също имах конкретни предпочитания към анестезиолога. Та когато дойде ред за консултация с него, се обадих на регистратурата и попитах кога е на работа, оттам ми казаха за цялата седмица графика на анестезиолозите. На самата среща му казах, че искам той да е на операцията, но тъй като нямах още дата, той си отбеляза отгоре на листа ми и каза, че ще се видим на секциото. Аз се притеснявах, дали ще спази уговорката ни, при положение, че имаше около месец до операцията ми, но в крайна сметка всичко стана, както исках.

# 672
Да аз държа да е Геориев и съм проверила, за консултация ще ходя на 04 май след това той излиза в отпуска до 11 май. На 4 обаче още няма да си знам датата за секцио, тъй като с АГ-то ще я уточняваме на 7-ми...но аз пък на седми как да планирам с Петрова дата, като не зная той какъв график има след 11 като се върне  Thinking

# 673
  • Пловдив
Да аз държа да е Геориев и съм проверила, за консултация ще ходя на 04 май след това той излиза в отпуска до 11 май. На 4 обаче още няма да си знам датата за секцио, тъй като с АГ-то ще я уточняваме на 7-ми...но аз пък на седми как да планирам с Петрова дата, като не зная той какъв график има след 11 като се върне  Thinking

Отиваш на 4 ти и казваш,че искаш да е той.Нищо че нямаш дата.Както е направила Цвети.Щом е в отпуск до 11 ти,значи след 11 ти е всяка сутрин на работа и ще ти бъде той на операцията.Имам впечатления,че сутринта са всички анестезиолози,след това остава по график един от тях,а за през нощта при нужда по график викат един.Мога и да греша,но са ми такива впечатленията

# 674
  • Пловдив
Аз също бях с екип Петрова-Георгиев. Както казах, когато говорих с него аз също не си знаех датата за секциото. Явно той си проследява листовете от консултациите и следи за кога има уговорки. Обсъди тези неща с него и той сам ще каже как да процедирате - не вярвам да откаже, стига да уговорите дата за след 11.05. Аз като му казах, че държа той да ми е анестезиолог, даже се зарадва.В интерес на истината докато лежах 5 дни след раждането в отделението, всеки ден беше на работа.

Общи условия

Активация на акаунт