Прощавали ли сте изневяра?

• 61 279
  • 824
  •   1
Отговори
# 525
Е пък лош психолог си и проектираш собствените си емоции върху другите. Щото в момента върху мен проектираш такива, които нямам и ми вменяваш реакции, които не са ми присъщи.

Единствената болка в мен е, че навремето не мислех като сега и отхвърлих единствения мъж, който е значел нещо в живота ми, само защото ми беше изневерил. И то една нищо незначеща изневяра, която дори не е прераснала във връзка. Това ми е единствената болка, че го отхвърлих заради нещо толкова незначително и причиних вреда и на себе си, и на него, вършейки прекалено много глупости. А беше толкова лесно да преглътна незначителното и да бъда с него. Толкова лесно, ама ... изборите човек си ги прави и си търпи последствията след тях. Други болки нямам, това ми е единствената, породена от моя собствен избор и си нося вината за нея.

П.П. На лични съм те блокирала отдавна, защо ли?!

# 526
EXIT_HUMANITY, нямам намерение да се заяждам, но намирам противоречие в това, което пишеш тук, и този твой пост от под-форум Татковци:

Не съм, обаче той не ми дава да си хвана любовник. Предпочита да вижда всичко, обаче се оказа, че и на това не е съгласен. Не искам да го лъжа, но май ще се наложи.
Не съм от хората, които въртят номера зад гърба. Казала съм му, че ми се прави секс с друг.

Противоречие има също и между "Не искам да го лъжа, но май ще се наложи." и " Не съм от хората, които въртят номера зад гърба".

Наистина не те разбирам.

# 527
Никога не съм казвала, че аз съм вярна по принцип, или че пък на мен са ми били верни. Любовта не я свързвам с верността. Страдание от изневяра не изпитвам, веднъж е било и няма да се повтори /страданието/.
А наистина не искам да правя някои неща, но усещам вътрешна потребност, ако мога така да се изразя.
Но никога не съм го крила и мъжът ми знае за това.
Искам да кажа, мъжът ми знае, че някога нещо ще се случи, но какво и кога аз самата не знам.  Laughing

# 528
EXIT_HUMANITY, това е много интересен майндсет. Какво друго би простила освен изневяра?

# 529
Да, а аз съм лош психолог и проектирам...... какво беше..... Simple Smile

Егзитче, ти си объркана до световъртеж. Толкова ти е разбит компаса, че изобщо не виждам кога ще се измъкнеш от тая каша, в която си превърнала и живота си, и душата си.

Благодаря на другите, които се намесиха, защото мнението на един няма как да е представително.

# 530
EXIT_HUMANITY, това е много интересен майндсет. Какво друго би простила освен изневяра?
Не знам.

Егзитче, ти си объркана до световъртеж. Толкова ти е разбит компаса, .....
Благодаря за комплимента.  Laughing

# 531
Имах позната, която се смееше и злословеше срещу някаква мацка, дето имала двама приятеля, две връзки едновременно за кратко време.
Думите на познатата ми включваха изрази като "никога на мен", "аз знам какво искам", "аз знам какво правя", "тая е пачавра" и прочие.
След години загуби мъжа си много нелепо.
В един период имаше не двама, а трима приятеля едновременно.
Както казах - животът е непредсказуем.

# 532
Имах позната, която се смееше и злословеше срещу някаква мацка, дето имала двама приятеля, две връзки едновременно за кратко време.
Думите на познатата ми включваха изрази като "никога на мен", "аз знам какво искам", "аз знам какво правя", "тая е пачавра" и прочие.
След години загуби мъжа си много нелепо.
В един период имаше не двама, а трима приятеля едновременно.
Както казах - животът е непредсказуем.
И преди те питах. И преди не отговори. Пак питам.

Това, че Иванка Иванова някога е казала, че никога не би изневерила, а после е изневерила, по какъв начин доказва, че и Златинка Златинова, която днес казва, че не би изневерила, след 10 г. ще изневери?

Изневярата е личен избор. Няма нищо непредсказуемо. Решаваш. Правиш я. Няма и нищо странно в това някой някога да е казал "не бих изневерил", а после след време да реши да изневери.

Странното е невероятната убеденост и презумпцията за виновност, която ти и още няколко потребители се опитвате да наложите по въпроса. А именно:

1. Всеки е изневерител.
2. Ако не е изневерител, то рано или късно ще стане такъв.
3. Изневярата е аксиома. Тя не подлежи на доказване. Всеки е изневерител. Точка

Защо? Ами защото Иванка Иванова.......

Това е нелепо.

# 533
Всеки е потенциален изневерител.  Laughing

# 534
Мисля, че след този ти пост темата спокойно може да бъде заключена.

Разбира се, че всеки е потенциален изневерител.

Както всеки е потенциален убиец, потенциален нарушител на Закона за движение по пътищата и потенциален домашен насилник.

# 535
На кое да отговарям?
На това, че никога не знаеш какво ще ти донесе бъдещето?
Че хората се променят с времето?
Че ако днес мислиш, че червеното е пошло, утре може да ти е любимия цвят?
Че днес обичаш да ядеш праскови, но след няколко години може да ти се гади от тях?
Дори човешките принципи търпят промяна, в зависмост от ситуацията, в която е поставен човек в даден момент.
Да кажем, че аз казвам, че никога няма да убия човек. Съзнателен избор, принцип. Но ако утре избухне война, не съм сигурна какво ще направя и как ще мисля.

# 536
Не хитрувай. Отговарянето на незададени въпроси може да работи в спор с дете. Тук няма такива.

Беше ти зададен ясен и простичък въпрос:

Това, че Иванка Иванова някога е казала, че никога не би изневерила, а после е изневерила, по какъв начин доказва, че и Златинка Златинова, която днес казва, че не би изневерила, след 10 г. ще изневери?

# 537
Отговорила съм ти.
Просто чети! Simple Smile

# 538
Веднъж ми се случи и не простих. Не простих, защото не го обичах достатъчно и не беше моят човек. Приключих с него от раз, веднъж и завинаги. Но ако мъжа ми ми изневери, честно казано незнам как ще постъпя. Ще бъда наранена със сигурност. И то доста. Но дали ще се разделим? Не съм сигурна. Имаме деца, обичам го, не си представям живота с друг. Не ми е давал поводи за ревност, имам му доверие. Какво ни чака в бъдеще никой не знае.
Четейки последните страници се почувствах задръстена. Не съм изневерявала досега, а днес, тук и в този момент нямам намерение да изневерявам. Това, че незнам какво ме очаква утре, не значи, че одобрявам изневярата. Имам познати, които кръшкат. Това е техен избор и техният живот. Не ги съдя. Така са решили, така правят. Пак казвам, че аз, в този момент не бих изневерила.
А това за след десет години е много общо. Сега не правите секс с животни, но не го отхвърляйте като вариант. Не се знае след десет години какво ви чака. Wink

Гнусно ми е даже да го пиша, но трябваше да дам пример за сравнение.

# 539
На мен винаги ми е било чудно защо хората се впрягат толкова за тая изневяра, но аз съм доказала на себе си, че съм абсолютен психопат, поне в няколко точки, та не съм много сигурна дали изобщо имам право да питам. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт