Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 616
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
29-ти ден.Три килограма отгоре Blush
Аз също ходя на народни танци веднъж седмично, и откакто качих тези килограми доста се изморявам.
С най-голяма радост искам да ви кажа , че още четирима мои познати са спрели цигарите.Две колежки от университета, и двама приятели на мъжа ми. Дано не се излъжат да ги почнат пак.

# 346
3 кг е в рамките на нормалното, пускала съм напред обяснението:

Това съм чела като обяснение:
"Забавения метаболизъм се дължи на понижения сърдечен ритъм след отказване на цигари. Според проучвания сърцето на един пушач бие с общо 10 000 удара повече на ден от това на средностатистическия непушач, тъй като никотина играе ролята на стимулатор за сърцето да бие по-учестено. Имайки впредвид, че сърцето извършва около 72 удара в минута, тази разлика от 10 000 удара не е чак толкова голяма. Тя обаче може да предизвика увеличаване на теглото на човек с до 3 кг."

Копирано от тук.

Браво за успеха!   bouquet

# 347
Здравейте, гледам, че обсъждате килограмите и да споделя как е при мен - за 8 месеца съм плюс 4 кг., не са много, но аз съм ниска и не се харесвам, проблемът е че не мърдат, ни нагоре, ни надолу, ама не се отказвам и продължавам да се опитвам да ги сваля. Исках обаче друго да ви разкажа, оня ден сънувах как изпуших една цигара, и то с мисълта "ще изпуша само една", после естествено исках да изпуша още една, ама си викам - не може, пак ще се върнеш към порока. И си спомням обаче как и на сън ме беше толкова яд, че съм я изпушила тази цигара. После като се събудих и си отдъхнах. Обаче просто ме изумява как след 8 месеца непушене /аз ги спрях от раз, даже не съм си дръпвала от тогава от цигара/ подсъзнателно продължаваш в някаква степен да си пристрастен. И така де. Има ги тези изпитания, важното е че са кратки и да не се поддаваш Simple Smile

# 348
  • Бургас
zlplst, поздравления за успеха!
Щом ходиш на танци ще пребориш килограмите.

Вчера една дружка се похвали, че е изминал един месец откакто не пуши. Хубаво е когато и други хора, около теб отказват цигарите. Grinning

kostova_sn и аз наскоро сънувах, че паля цигара и я изпушвам цялата. Беше ми много гадно в съня, изпитах огромна вина че се провалям пак. А като се събудих почувствах такова облекчение, че не е истина. Grinning

# 349
Да, Мария, то явно всички са преживели и пушили на сън, ама на мен ми хареса да пуша, просто ме беше яд че съм се поддала Simple Smile.

# 350
Аз все още не съм. За сметка на това бях супер ядосана на мъжа си, че пропуши (в съня ми, разбира се). Още държим фронта, борим се за втори месец, макар че е още далече този момент.

# 351
  • Бургас
борим се за втори месец, макар че е още далече този момент.

Ще дойде толкова бързо. Grinning

# 352
  • Пловдив
И аз имам чувството, че съм се "надула". Килограми нагоре няма, но нищо не ми става. Ходя на народни танци, и доста ми тежат килограмите, отделно от това, има една или две жени, които са по-тежки от мен...Чакам мъничко да се затопли, и ще тръгна на сутрешно бягане, преимущество е, че имаме Гребната база и там много хора тичат сутрин, много е зарибяващ колективния пример.
Иначе, не ми се пуши, обонянието ми се изостри до крайност, като се размина по улицата с хора, които пушат, чек спирам да дишам през това време, защото ми мирише зверски. Днес - ден 40  Peace

# 353
Estlar, mama mariana, браво за това,което сте постигнали, голям успех  bouquet, на другите хора, може да не им се вижда кой знае какво, но ние,"Бившите пушачи" много добре знаем колко усилия ви е струвало това, така че  - ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО ОТ МЕН   bouquet. Няма да се отказвате, каквото и да се случва, и в един момент ще видите, че сами можете да се справите със ситуацията, а до тогава - тук, в темичката, момичетата са голяма мотивация и подкрепа, аз само заради тях се пробвах и успях досега да устискам Grinning

# 354
 Подкрепям мнението на  kostova_sn. Много ви се радвам момичета, гордея се с вашите постижения!!! mama mariana, Estlar, zlplst   bouquet като чета новите попълнения- все едно съм набрала кокичета и съм си навряла носа в тях- има свежест в нашия форум!!!
 За килограмите- няма да се притеснявате. Нормално е да се качат, а е и зима. Нека запазим търпение до май и да се "хванем за зелено". Ще дойде пролет- зеленчуци, плодове, движение....после лято- благодат....има време за всичко.
Аз пък като водих вчера малкия си син на тренировка се смаях от пушачи- наброих около 15 души пред залата и всички пушеха, кой пушеше и плюеше, кой палеше срещу вятъра...почувствах се богоизбрана Crazy

# 355
Аз килограми не знам дали съм качила, защото не съм се теглила, но като съдя по дрехите си май не съм, а да си призная на моменти доста си похапвам. Опитвам се да се ограничавам, но понякога просто не се получава... Чувствам се някак особено горда от факта, че не пуша, чувството е наистина прекрасно  Party

# 356
Здравейте момичета ,приемате ли попълнения в групичката.Пуша от около 15-16г. стигам до кутия ,кутия и половина  на ден.Сериозен пушач съм си,никога не съм ги спирала,дори когато бях бременна ги намалявах измъчвах се ,но пак припалвах.Това е нещото с което не се гордея,но е факт.Цигарите са ми някак ,като патерица и за стрес и за нерви и за депресии.Пуша преди да вляза в банята ,след ,като изляза ,пуша преди вечеря,пуша след вечеря и общо взето за всяко направено нещо пуша.До скоро ми беше много трудно да си представя ,че мога да не пуша цял ден,още повече ,че страдам и от тревожност и натрапливости,като единствен атидепресант са ми отново само цигарите.Но опитах да не паля един ден,и издържах,втори ,трети ,четвърти,пети,шести........Днес ми е шестия ден в който не пуша ,в всичките тези дни ми беше трудно и ми се пушеше.Физически,по никакъв начин не ми повлия,нито главоболие ,нито прилошаване нито нищо.Но психически,ще излъжа ако кажа ,че не ми се пуши .Ще се надявам да одържа фронта...................но дали ще ми се получи.

# 357
  • Бургас
Приемаме разбира се!  Hug
Най-трудното си го минала - първо решението и после първите няколко дни. От тук нататък ще ти става все по-леко. Стига да искаш, ще можеш! Grinning

# 358
Renatta, аз мисля, че си се справила с най-трудната част.Отсега нататък трябва само да не се подлъгваш.Не, че вече ще е лесно, но според мен първите дни са адски трудни, а после-просто трудни  Mr. Green.
Много се радвам, че се множим Heart Eyes

# 359
Благодаря ви момичета,предупреждавам,че ще мрънкам много Joy Joy JoyНо се надявам да ме изтърпите.Напълно осъзнавам  вредата от цигарите и ползата от отказването,но някак не успявам да ги намразя пустите му гадини.Склона съм да си мириша на ....да не казвам какво,да си рискувам здравето ,да си харча парите,и какво ли още не ,дори да си призная,че съм силно пристрастена,и съм си наркоманка,но не и да ги намразя.Какво е това чудо не знам.За 1,2,3,4,ден не ми се говори ,издържах само от инат.А тази нощ,се събудих от силното желание да изпуша една цигара,луда работа.Ако не бях изхвърлила всички запаси,направо я бях изпушила тази една цигара,още повече,както бях още сънена и с такова огромно чувство,за нужда от цигара. #Cussing out #Cussing outТрябва ми сериозна психологическа промивка на мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт