Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Определено, и то да повярваш, че ти можеш.Аз не вярвах, че мога да преживея опит инвитро без цигара. Каквото и да ми изведете като стрес и стресова ситуация, почти нищо не го бие. Даже днес отидох на прегледа с идеята, че ще помоля за една от момичетата /винаги има пушещи отвън/. Нали е "само една", не се брои. Миии, не, не запалих, дори нямах нужда. В таксито на връщане шофьоорът пушеше, изпуши две цигари за 20 минути маршрут. Като усетих дима и съвсем се зарадвах, че не съм се поддала в клиниката. Не, не го искам това в мен повече. Програмирай се колко е гадно, всъщност /не е трудно - гадно е, смърди/. И колко силна си ти всъщност. Мисли си и как се справят непушчаите със стреса?

# 361
  • Пловдив
renatta добре дошла. На мен може би най-много ми помогна това, че вече няма нещо, което да ме ръководи, да ми дърпа конците както се казва, всъщност сега именно правя каквото си искам, а преди го правеха цигарите - те ме караха да стоя на мразовитата тераса, след като децата са заспали, те ме караха и на улицата да пуша, да търся постоянно повод да запаля.
И аз мисля, че най-важното е сторено - взела си решението. Следващото нещо, което на мен ми помогна е това, че открих заради какво пуша - просто прецених кога най-много ми се пуши - когато нямам работа някаква, тоест пушех от скука. Гледам да не изпадам сега в ситуации, да няма какво да правя, и да се сетя за цигара.

# 362
Добро утро момичета,Ще изпия кафенцето си с вас ,тази сутрин.Аз си пия кафе,и не че не ми липсва цигарата с него,липсва,но някак не искам и от него да се отказвам.Последния един месец ,когато имах време ,по прочитах и старите ви темички и се настройвах.Много ви се радвам момичета и може да са минали само 7 дни ,откакто не пуша ,но е с ваша помощ,без да чета темичките нямаше да издържа,а и за мен си е една малка победа.Една седмица без цигари,дори и утре да се издъня,пак ще знам,че има живот и без цигарите.Аз когато спрях да пуша ,тъкмо си бях купила една кутия и бях запалила 1,2 цигари от нея.Изведнъж ми хрумна идеята ,че сега е момента да ги махна и накъсах всички цигари в пепелника с такъв кеф.не исках да имам в мен ,защото знам ,че имам ли цигари ще си пуша ,и ще ги спирам все от утре ,като нямам .Но от два дни все ми се върти в главата мисълта да изпуша само една ,избутвам мисълта ,но по някое време пак се явява.И да ви кажа решила съм ,ако реша да се дъня,и да паля,ще отида и ще си купя от магазина най гадните и силни цигари,та дано като я запаля да ми се подкосят краката да видя за каква смрад си давам парите и здравето. #Cussing out

# 363
Втората седмица от непушенето се оказа по-трудна от първата и се размина с очакванията ми  Confused Имам две издънки т.е две изпушени цигари по една в два последователни дни.
Тази седмица започнах безвъглехидратната диета и поне не качвам кг, че и без това имам да свалям десет.  Tired

# 364
Здравейте!Днес стават 5 месеца,от както спрях да пуша.Много съм доволна Heart EyesУспех на новите момичета!Не се отказвайте!Хубаво е да не пушиш!

# 365
  • Пловдив
Наминавам само, да ви кажа на Ренатка и Каприз най вече - кураж момичета. Сега когато прочетох, че Reni Bancheva не пуши от пет месеца си отворих тук на компа календара и установих, че дните се трупат, неусетно дори както се казва.   bouquet

# 366
Аз спрях да броя дните. Даже не си спомням кога точно ги отказах -около два месеца вече. В една тема във форума го обявих, та ако си разровя в профила, ще открия Simple Smile Отказах ги от страх  и мисля, че от страх няма да почна пак. Не знам дали при вас е имало процес на чистене, но при мен е  плашещо .Възможно е да е комбинирано и от това, че изкарах  тежък вирус, заради който и взех решението.
Пушила съм по много 16 години.  Прекъсвах само за двете бременности и периодите на кърмене.

# 367
Здравейте! caprice, renatta, не се предавайте, хубавото предстои. Simple Smile Не че аз имам дълъг стаж като непушач, но мога да кажа, че с всеки ден зависимостта намалява и човек си връща свободата. mama mariana, и мен най-много ме радва факта, че си върнах контрола върху самата себе си. renatta, за промивка на мозъка можеш да прочетеш книгата на Алън Кар, ако не си го направила вече. Също добре действат и разни статийки в нета, поне при мен.  Simple Smile

# 368
mama mariana, *Бела*, благодаря!  Hug
Днес бяхме на гости на родителите ми. Те пушат в тях и се прибрахме усмърдени на цигари.  Sick Интересно, че там не се усеща миризмата, като се приберем вкъщи / вътре никога не сме пушили, нито пък сме позволявали на гостите да го правят/ и още от вратата усещам. Странно, но не изпитах никакво желание да запаля, вероятно щото се борех с глада си  Laughing , тази безвъглехидратна диета определено ангажира ума ми целодневно.  Laughing

# 369
Успех момичета!Ето аз вече като на шега изминах 11 месеца bowuuГорда съм от този факт и смело мога да кажа ,че колкото повече време минава,толкова повече се убеждавам ,че повече няма да запаля!Минах доста критични ситуации,при които съм била на косъм да запаля,но като се сетя защо точно реших да спра да пуша и желанието ми минаваше.Винаги когато ви се пропуши,се сещайте ,че вие сами взехте решението да не пушите,поради някаква си причина,или просто защото не сте искали да сте зависими...Така желанието за цигара много бързо минава и сякаш се връщате отново на земята newsm78
Винаги помнете ,че това е най доброто решение ,което сте взимали в живота си!

# 370
Здравейте.Аз в събота се издъних ,на ден 7,беше ми много нервен,и напрегнат ден и започнах да искам да запаля от сутринта,и колкото и да отлагах след обяда запалих.Не само запалих ми си и купух цигари.Но аз по принцип пуша карелия бяла тази която е 01;01,най леките и тънки,а си купих дебели и силни цигари,с надеждата да ми стане гадно от тях.Но да си призная не ми стана гадно.Вечерта бях с приятели и продължих да си припалвам,цяла цигара не можах да изпуша .бяха ми силни и не изпитвах удоволствие,но нарочно пушех до средата и гасях,така до  1ч.през ноща бях стигнала до 10цигари.Дрехите ми миришеха ужасно на цигари ,косата всичко,и когато си легнах така ме болеше вече главата ,че ми идваше да умра.Вчера не съм палила,днес също. Мисля да опитам да се правя ,че нищо не е станало и да продължа да опитвам да ги спра.Та днес ще си го броя за ден 9.А дали ще устискам ще видим.

# 371
рената, нищо, че си запалила. И на мен ми се е случвало. Просто го забрави това и давай смело напред.

# 372
renatta, прекалено рано е било, затова не ти е станало гадно. Ако беше след 2-3 месеца, тогава можеше да се случи с тежка цигара.
Но както и kimmy казва, минало, гледай напред и не се отказвай!

краси2, 11 месец! Кога мина наистина това време  Hug Честито, още малко и годинка, мисли за подарък  Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 12:30 от Не се сърди, човече

# 373
Здравейте на всички!
Адмирации за усилията и резултатите   bouquet !!!

Накратко да разкажа и за моя опит:
20 години активен пушач, през които не съм правила опити да спирам. Преди година и половина ударно спрях. Беше ми страшно тежко. Като начало си лепях лепенки, но така и не направих целия курс. Имах издънки и аз...И наистина е важното да продължиш и след запалената една цигара и да не се отчайваш! Разбира се, при мен имаше значение и това, че се опитваме да си имаме бебче, и това всъщност беше и причината да се сбогувам с този си любим навик Naughty

Успех на всички в начинанието!

# 374
Човече права си ,че ми беше много рано да ми стане лошо,но все пак имаше ефект.Боля ме главата цяла нощ и едва заспах от болка.Толкова препушила се чувствах.Ставах да търся аналгин и чак,като пих и подейства заспах.Вчера обаче ми беше някак лесно да не пуша и не знам защо си помислих,че не е станало кой знае какво.Но днес си нося последствията за глупуста .Днес ми се пуши много,и се чувствам ,като в третия ми ден без цигара ,който ми беше най труден и гаден.Ще стискам зъби и ще ми е за урок,че освен ,че нищо не изпитах и ,че ме боля главата ,ми и ме върна отначало в най трудните дни .Вече ще знам,че ако пак згафя това ме чака.Нямам намерение да се отказвам,колкото и да се дъня,така ,че колкото по малко издънки толкова по добре.Колкото и да се ядосвам,че съм пушила ,поне знам ,че мога и без тях,че съм изпушила половин кутия,но съм си спестила 6 кутии в предходните дни.Това ми дава сили и мисля да не се отказвам.

Общи условия

Активация на акаунт