Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Леле Мария, все едно вчера ги спря, а още малко ще стане година....лудо е това време..за мен поне...
При скандал и проблеми не ми се яде, само ми се пие и пуши  Grinning Затова съм и слаба де. Никога умората, неспането, стрес и яд не са ме карали на ядене, напротив - дори ми се гади като си помисля за ядене в такива моменти.
От няколко дена чувствам дробовете си гипсирани - не мога да си поема въздух нормално...май и в такъв момент ги отказах навремето....

# 706
  • Бургас
Времето наистина лети, Гери. Grinning И съм все по-горда от себе си. bowuu Mr. Green
За мое щастие и аз като Краси в стресови ситуации не се сещам за цигара. Изобщо не ми се пуши тогава. В компания също не изпитвам никаква нужда. Даже ми пречат, ако ми дими в лицето.
За себе си установих, че най-много ми се пуши от скука. Когато нямам какво да правя, не ми е ангажирано съзнанието с нищо. Тогава започвам да си мисля за различни глупости и за цигари. Crazy

# 707
За себе си установих, че най-много ми се пуши от скука.

Хм, при мен такива моменти не съществуват. Скука, какво беше това?  newsm78 Умирам за скука, ама не иска да дойде при мен....дори ми трябва 30ч денонощие, за да смогна с всичко. Като се има предвид, че работният ми ден е 10 ч само в офиса и после още 1-2 докато се прибера и още 6-7-8 да поспя и още 1 да сготвя ...то не останало за скука  Cry А така ми се чете една книжка от скука примерно  Sad

# 708
Аз също пушех от скука - докато чакаш транспорта за работа, ако си в някаква дупка между срещи, а няма какво да направиш междувременно, хем ти е нервно, че губиш време, което искаш да оползотвориш някак, хем ти е скучно. За да успея да спра цигарите трябваше да си променя начина на живот кардинално, за да елиминирам такива празни моменти. Не че не пушех докато четях книгите в дупките, примерно. Пак пушех, тогава пък пушиш, за да си "починеш". Ох, дано никога не посегна отново. Иначе точно усещането на почивката ми липсва. Замених с чаша чай. Да държа нещо в ръката си, да си придърпвам от време на време към устните докато чета или работя. Толкова чай не съм пила в живота си. Малко като профилната на НСЧ, винаги съм се чудела дали е свързана с непушенето или не.

П.С. Сега се загледах и открих, че мозъкът ми си е дорисувал чашата чай. Смятайте доколко съм си изградила навик да държа нещо в другата ръка докато чета.

# 709
Момичета, аз се издъних Sad Пуших няколко дни, после спрях за няколко и реших, че е било временно и ги спирам пак, но уви. Сега пак пафкам като преди, едва дишам, но пуша Sad Отпишете ме от първата страница. Скоро мисля пак да ги спра. Оф, че ме е яд smile3511

# 710
  • Бургас
Малина, ние с теб имахме само няколко дни разлика нали? Много съжалявам, че се е получило така. И прекрасно те разбирам, защото и на мен миналата година ми се случи - пропуших след 5 месеца от отказването. Много ми беше гадно, бях разочарована от себе си. И твърдо бях решена да ги спра отново, както и стана. Пожелавам ти да се върнеш с нови сили, когато си готова.

# 711
Да, май ти беше няколко дни преди мен Sad Хем ме е яд, хем ми се пуши  Banghead

# 712
Момичета, аз се издъних Sad Пуших няколко дни, после спрях за няколко и реших, че е било временно и ги спирам пак, но уви. Сега пак пафкам като преди, едва дишам, но пуша Sad Отпишете ме от първата страница. Скоро мисля пак да ги спра. Оф, че ме е яд smile3511

Успех!

# 713
Аз също пушех от скука - докато чакаш транспорта за работа, ако си в някаква дупка между срещи, а няма какво да направиш междувременно, хем ти е нервно, че губиш време, което искаш да оползотвориш някак, хем ти е скучно...

Абсолютно същото беше и при мен. Първите дни като ги спрях осъзнах колко свободно време имам  Laughing

mallina123, успех следващия път!

# 714
  • Пловдив
Да си призная и аз има издънк.....два дни, като съм изпушила 5-6 максимум. Бяхме в компания. Станала съм също като алкохолик-само дето не пия, ами пуша от радост. Обаче сега от начало ли да почвам да ги броя, или да не си сменям лентичката. Че много си се гордея с нея.

# 715
Намерих ви!
Обаче преди това пуснах една тема Sad Нищо, де надявам се да я изтрият Simple Smile
Та ето копие от там и моята история!
Много ще се радвам да успеем заедно да се преборим
И така малко за моята борба с тютюнопушенето!
Родена съм в семейство на пушачи, което в ранното ми детство ме караше да мразя много силно цигарите. До едни прекрасен ден, когато бях на 21, имах гадже пушач и някак ми се прииска да запаля. Но не просто ми се прииска, а се чувствах като пушач от дълги години, който не е палил цигара от два дена.... Запалих и така една по една се стигна до един момент, в който пушех по кутия на ден.
След това ги намалих значително.
После забременях и ги отказах тотално за периода на бременност, но после се оказа много лесно да се върна към този ужасен навик.
Последва още едно спиране заради бременност и ето ме сега в начална точка - отново паля. Пуша по не повече от няколко цигари на ден, но ми пречи и това, искам да бъда свободна.
Проблема е, че ми дават онова лъжливо усещане за успокояване и свобода.... Натоварването около двете деца в момента е голямо и сякаш пушенето е единственото време и удоволствие за мен само. Осъзнавам, че това далеч не е така и е огромна лъжа, но логиката на пушача е ужасно глупава и най-вече зависима.
Споделете вие как се преборихте.
Правих си тест за зависимост (някакъв по интернет) и се оказа, че зависимостта ми е огромна, което прави нещата изключително трудни. И да, аз наистина усещам, че тази зависимост е огромна.
Само пушач ще ме разбере, че не всичко е до воля и лъжата - ех, колко е лесно да ги спра се оказва една истинска заблуда на самата мен.

# 716
Само пушач ще ме разбере, че не всичко е до воля и лъжата - ех, колко е лесно да ги спра се оказва една истинска заблуда на самата мен.

Аз пък се връзвах на приказките, че е трудно да ги спра, но се оказа много по-лесно. Всичко зависи от това как е настроен човек.
Прочети споделените истории и дано някоя те мотивира  Simple Smile

Не се връзвай на тестове  Peace

# 717
  • България
Намерих ви!
Обаче преди това пуснах една тема Sad Нищо, де надявам се да я изтрият Simple Smile
В такъв случай да копирам и моя отговор към твоята тема , може да е полезен за някой. Не съм чела нагоре и се извинявам ако е коментирана книгата, която ми помогна!
 "Здравей,
На мен ми помогна много тази книга http://www.book.store.bg/p17607/kak-da-otkazha-cigarite-dzhilian-rajli.html
Съпругът ми я беше изтеглил и ги спря, но за съжаление нямаше и месец след това започна пак. Май се оказа доста пристрастен. Аз започнах да я чета след него и последната цигара ( надявам се завинаги Smile ) беше на 21-ви май.  В началото е малко по-трудно, но в момента не изпитвам никакво желание.
Книгата си заслужава да се прочете , дава една по-различна и интересна концепция, която дори и да не успеете веднага съм си гурна че ще ви бъде полезна в бъдеще  Peace
 Успех  Hug
п.п. Много е хубаво да не пушиш Smile
Цитирай

# 718
  • Бургас
Ох,момичета,искам да спра цигарите...
Моят мотив е,че искам да ми остават повече пари,а това,което ме демотивира е,че имам улцерозен колит и се облекчава с цигарите(ако искате се смейте,но лекар ми е препоръчал) и не мога да реша дилемата...Определено не съм силно зависима,защото пуша от скука,в момента съм безработна и пощурявам вкъщи,ако имам какво да върша изобщо не се сещам да пуша,но някакси съм си наумила,че спра ли цигарите пак ще ми се възпали колитът и се притеснявам,има ли сред вас дама с колит или дори раздразнени черва,която е спряла цигарите и се чувства добре?

# 719
Аз имам една приятелка с язва (улцер), на която ѝ забраниха цигарите тотално. Не ми се вярва цигареният дим, който се води, че уврежда лигавицата на стомаха да помага.

Общи условия

Активация на акаунт