Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Здравейте момичета! И аз искам да откажа цигарите, но нещо не ми се получава. Мислех преди нова година - не стана. Казах си-след нова година край. Да, ама не - събудих се на 1 януари и отново си запалих цигарката. От днес реших, че ще мина на диета и заедно с нея ще спра и цигарите. Изпих си кафето без цигара, но преди малко отново си запалих.  Tired  Защо не мога да се отърва от този гаден навик? Как успявате? Приемам всякакви съвети и ще съм наистина благодарна на всеки, който ми пише. Дано като споделям ми прещрака нещо в мозъка и се осъзная най накрая. Браво на всички, които с воля успявате да не запалите цигари и се радвате на постигнатото. Колко време се борите със себе си? Иска ли ви се да запалите цигара като мен /и точно това ме интересува/ КАК успявате да не го направите? Благодаря ви момичета и успех!

# 271
  • Варна
 Диета заедно с отказване на цигарите-това си е двоен стрес за организма и за мен е предварително обречено на неуспех.
 Че ще ти се пуши ще ти се пуши  и то много,но ако си убедена,че искаш да ги откажеш и вложиш достатъчно женски инат ще успееш.

Ако толкова не можеш да се пребориш потърси помощно средство. Табекс,никотинова дъвка,лепенки...макар,че за мен всичките тия са мижай да те лажем и не работят. Навикът е най-тежък за преборване. Да спреш да се чудиш какво да си правиш ръцете,които до вчера са държали смръдливката.

Аз лично успях с електронна цигара и това е моят начин,но и тя е за хора,които съзнателно са решили и са пожелали да разкарат вредния навик. Сама по
  себе си не е панацея.

Желая ти успех и воля да го преследваш.  bouquet

# 272
На мен този табекс много ми помага този път, за разлика от първия.Първия път (01.01.2009)пак пих Табекс, но ми беше адски трудно.Много ми се пушеше.Месеци след това все още ми се пушеше.Тогава ги спряхме единствено  и само по финансови причини.Тъкмо поскъпваха,останахме без работа и двамата...лоша работа.Сега Табекс много ми помага просто, защото прочетох книгата на Алън Кар и ми се промени коренно мисленето за цигарите.Сега пак ми се допушва от време на време, но не е болка за умиране (за сега).
Не съм пушила от 31 часа Mr. Green, дори сутринта не ми беше чак толкова кофти за кафето без цигара, просто се чудя какво да правя.

# 273
КАК успявате да не го направите?
Просто наистина трябва да пожелаеш от сърце да не пушиш.На  кратко моят план на действие:
1. Четене книгата на Алън Кар с успоредно драстично намаляване на цигарите(от 15 на 7)
2. Три дни пушене на воля, за да си взема последно сбогом с тях  Laughing
3. Дойде датата ,която си бях набелязала, станах изпих си кафето с 3 цигари и започнах Табекс.
4. На петия ден, когато вече трябва да не пушиш,изпуших две цигари и подарих на майка си кутията с 6 останали цигари в нея (егати подаръка Thinking)
5. Записах се тук в темата Wink
Сега да видим дали планът ще подейства.

# 274
На мен ми е 48-ми ден Simple Smile да се похваля Simple Smile Голям кеф. Все още ми се допушва понякога, но гледам филмчето на Алън Кар или поне част от него. Действа ми добре.

# 275
  • Пловдив
mallina123 - може ли линк към това филмче? На мен ми се допушва доста рядко, например като ми стане нещо напечено в работати. Но за сега ден 14 удържах. Темата много ми помаги, може и да ви надувам главата с моето броене на дни, но...ми помага. Честно, освен темата за котките, тази ми е другата, в която влизам по няколко път на ден.

# 276
  • София
Аз се провалих със спирането и толкова много ме е яд.. Но като прочетох последните постове и пак се надъхах. Мисля да пробвам с табекс. Въпреки, че първия път като ги "спрях" за 2 месеца осъзнах, че психическата настройка и волята са най-доброто средство.. Просто не зная защо не устисквам..

# 277
Две седмици, но не смея да се похваля, защото ми се пуши. Някаква втора криза май. И едно дяволче в главата се обажда "Хайде де, само една, отпусни се за малко, какво толкова, ето виждаш ли колко добре се справяш".
Чудя се кога ще изчезнат тези мисли.

# 278
Честита ви Нова Година. Да сте живи , здрави и все така непушачи.

# 279
 mama mariana, ето линк с озвучаване на руски http://vdownload.eu/watch/13778765-allen-carr-easyway-to-stop-smoking.html. А този е с оригиналното аудио https://www.youtube.com/watch?v=ATo8X4DGWaI

# 280

На мен това броене на дните в началото ми е едновременно смешно,радостно и тъжно.
Смешно-като клуб на анонимните алкохолици-Здравейте,казвам се Джон и не съм пил от 7 дни  bowuu само дето не можем да си чуем аплодисментите тук в темата.
Радостно-Минал е още един ден.Успях.Ами много ясно ,че ще се похваля.Все пак се гордеем с това.
Тъжно-Броим ден след ден.Времето минава.И всеки един ден е изпълнен с мисълта -Не пуша от еди колко си дни.Може би ставаме непушачи, когато спрем да пушим с умът, а не с устата си.
Вчера ми дойде приятелка на гости, толкова ми хареса да дишам дима от цигарата  Mr. Green.
2 дни от както не пуша  Heart Eyes

# 281
  • Бургас
Смешно-като клуб на анонимните алкохолици-Здравейте,казвам се Джон и не съм пил от 7 дни  bowuu само дето не можем да си чуем аплодисментите тук в темата.

Joy Joy Joy Tова много ми хареса.

А за пушенето с ума и устата си напълно права. Когато спреш да пушиш в главата си, ще спреш да броиш и дните. Hug

# 282
 Laughing аз така и се чувствам (като анонимен отказващ) и се надявах вече да ми е минало желанието за пушне, а с него и броенето. Много странно, но на моменти все още ми се пуши Sad Но със сигурност не искам да съм пушач

# 283
  • Пловдив
За ума и пушенето - напълно съгласна. Навремето по времето на втората ми бременност в периода на 10 годишното ми непушачество бях в болница за задържане и доктора ми вика- да не сме прекалили с цигарките. Толкова възмутено му отговорих"ама аз съм непушачка" че сега като се замисля, тогава именно съм била непушач в мисте си.
Аз не се замислям през деня, да пуша ли, да не пуша ли, но съм наясно, че ако си позволя една, цялата борбЪ отива на кино.
Мисля си все за положителните неща, като това, че в тоя кучешки студ ръцете ми са на топло в джобовете, че не излизам навън за цигара, че ще си правя малки подаръци със спестените пари, че сигурно дъх ми е по-свеж без цигара, че ще ми се избистри тенна лицето! Все позитиви.

# 284
Няма да се притеснявате, сега броите дните, после ще броите месеците,  а накрая ще броите годините  Grinning После ще дойде ден, в който ще трябва да смятате, за да разберете колко години са минали  Peace

Общи условия

Активация на акаунт