Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Явно е по скоро заради движението. Аз нямам много движения. Да вярно по цял ден съм на крак, но не е като да тичам или правя упражнения.

А иначе как е цвета на зъбите ви след спирането ?
 При мен може би съвсем леко побеляване има. Обаче още въпреки редовното миене с избелващи пасти и даже търкането със сода, зъбите ми си жълтеят. Явно при мен оцветяването е не толкова от цигари, колкото от кафето. Ама него не го отказвам.

# 316
Браво момичета! Продължавайте напред и не спирайте!

А видеото е страхотно. Изгледах го отгоре-отгоре и мнооооого се радвам, че вече не пуша. Замислих се, че пушенето е загуба на време, излишен и с нищо недопринасящ навик и отново стана ясно, че всичко е в мозъка и че той е виновен за това да сме дългогодишни пушачи....Както се вижда всички пушачи имат еднакви навици, проблеми и страхове...просто трябва да се подкрепяме и ще успеем, защото никой не е уникален в навика си, въпреки че си мислим така...мислим си, че точно ние не можем да спрем, защото с еди-какво си сме по-различни от другите. Поне аз така съм мислила.
Ще го сложа на 1ва страница, дано остане активно.

# 317
" Има два вида начини, по които можете да спрете цигарите. Това са грешния начин и лекия начин.
Ако някой използва грешния начин, винаги се наблюдават следните симптоми:
Нервност и неувереност. Причинява се от постоянно желание за пушене и постоянна борба на волята на човека с желанието му. Неувереността се поражда от ясното разбиране, че такава борба е постоянно в ход и не се знае кой ще победи.
Силна проява на абстинентен синдром, или така наречения никотинов глад. Причинява се от психологическа зависимост от цигарите, тъй като човек смята, че се е отказал от нещо важно в живота си.
Връщане към пушенето след определен период от време. Понякога човек се връща към пушенето след 3 дни, а понякога и след 25 години. Дължи се на това, че човек живее с горните два симптома, а когато волята е подложена на такъв натиск, рано или късно се пропуква.

Обратно, когато се използва лекия начин, може да се наблюдава следното:
Спокойствие и увереност. Причинява се от това, че човек няма никакво желание да пуши, поради което не му е необходима воля за да не го прави. Увереността му идва от знанието за правота на решението си да спре цигарите и от осъзнаването, че спирането на цигарите е елементарно и представлява удоволствие.
Липса на проява на абстиненция. Дължи се на това, че човек осъзнава, че физическата абстиненция отминава след 5, максимум 10 дни, а всички други прояви на абстиненция са на психологическа основа. Тъй като човек вече не е зависим психически от цигарите, след първите няколко дни вече не изпитва никакви симптоми на абстиненция.
Спиране за пушенето за цял живот. Резултат е на горните два симптома – няма желание за пушене, няма зависимост, няма абстиненция. Няма нито една причина, поради която да пуши. "

Това ми хареса  Simple Smile

# 318
Радвам се, че има нови никове в темата, успех!  Hug

gerri_p, много точно е написано  Peace

kimmy, за физическата умора, с цигари е по-голяма, не е от това. За зъбите, има лека промяна при мен, но при положение, че пия кафе и червено вино, няма как да са бели. А и естествено бели много малко хора имат, обикновено при стоматолог се постига.

# 319
При мен пък беше друго. Спрях ги от страх и от финансова гледна точка. Месеци наред завиждах на пушачите и се питах защо точно аз трябваше да ги откажа. Обаче с времето започнах да изпитвам радост от това, че не пуша. Особено сутрин. По принцип като си оставим децата в градина се събираме на едно павилиьонче да пием кафе понякога. Еми просто не мога да си представя толкова рано да запаля. Да, признавам си, че от време на време / наистина рядко/ ми прищраква и паля цигара. Обаче колкото повече време минава от непушенето ми, толкова по ми е гадно и след 5-тата дръпка хвърлям. Наистина не ме влекат цигарите вече.

# 320
Здравейте, да се отчета и аз - два месеца и няколко дни (мисля вече да не ги следя съвсем изкъсо точно колко са, а по-отгоре-отгоре  smile3521 ) Много се гордея със себе си. Не вярвах, че ще мога. Попровалях се няколко пъти и доста се бях отчаяла, но сега е друго. Само ме учудва, че все още в някакви моменти (най-често като се ядосам) ми се допушва, но като видя някой да пуши ми минава. Виждам, че нито е решение, нито е хубаво, нито е полезно, нито успокоява...
Estlar, как си опарви венците? Моля те кажи. Че и аз имам и сърцебиене, и венците нещо дават фира и ми е някак болнаво откакто спрях. Изчистване ли е какво е, но не ми е особено добре, и аз се уморявам много, но поне задъхването е по-малко в сравнение с преди. И съм каичила малко килограми, сутринта не можах да обуя едни дънки, които ми бяха добре преди, но това не ме притеснява. Имам още какво да нося  bowuu

# 321
Тетра /смрадлика/, специални пасти против пародонтоза стягащи венците и против кървене и води за уста. Ако не мине трябва стоматолог и по-здраво лечение.

# 322
  • Пловдив
Добре дошли на всички, които са на ден първи, втори, трети. Аз да не се хваля много, но съм на...след 2 дни става месец. Никак, ама никак не ми липсват. Чувствам се....като птичка, постоянно съм в добро настроение. И аз почнах да ходя на народни танци, забелязвам, че и други търсят някакво ново начинание, заедно с отказването на цигарите. Явно малко или повече, за да си запълват времето, в което преди е било отредено за цигарите или за мечтата, да си запалиш цигара, след като децата заспят...
Установих, че мисълта за цигара идва само, когато нямам работа, и генералния извод(важащ поне за мен) че едва ли не съм пушила от скука, другото е ....не ми се смейте, това го констатира колежката ми, за да се правя на голяма(нищо че вече съм достатъчно голяма).
От вчера и мъжът ми знае, че съм ги отказала, нямах намерение да му казвам, но той ми даде ултиматум, да съм ги спряла, а аз най-хладнокръвно и победоносно му отговорих - ми аз съм ги спряла вече, ама ти не си забелязъл. Mr. Green
И интересно, върна се онова чувство, което ми беше като непушач, докато бях бременна и когато гледах първото си дете - отвращението от дима....

# 323
 smile3525 Здравейте момичета!Отдавна не съм писала,много сте напреднали с темичката и наистина се радвам на всички нови попълнения!Най трудното сте го минали-да се вземе решение,оттук насетне на всички ще ви е много по лесно!Аз скоро някой ме пита откога не пуша и се усетих че ще стане 1 година скоро..... е кога мина ,не усетих!Чувствам се страхотно,но след като спрях гимнастиката и се заседях зимата се усещам как се запъхтявам отново,вземам се в ръце !На всички желая успех!Щом аз успях ,значи всеки може!

# 324
 краси2...все едно вчера беше, като ги спря, помня те, защото винаги си много активна в мненията си, а ето виж годинка се заформя! Hug
mama mariana, много се радвам за теб, продължавай напред все така!  bouquet
 mallina123, поздравления!!! Много трудно ти беше, а ето виж- два месеца и отгоре...и аз се гордея  с теб!!! "Болнавото" ще отмине, два месеца са малко, още се чистиш. Hug
И сега малко за мен- зъбите ми, след годинка и малко отгоре, са мнооого по-бели, при положение, че пия освен кафе и най-различни чайове-например коприва, а тя много оцветява. Започнах пак гимнастика-всеки ден-много ми е трудно, особено от факта, че страшно ми се яде, ноооооо...зима е!!!!...макар и без сняг, студено е, трябва да се яде..чакам пролетта, лятото...зеленчуците и плодовете!!!! Вчера се загледах на една ЛАВКА в цигарите- всеки ден купувам на малкия си син стикери от шампионската лига-та, осъзнах, че съм забравила цените, нямаше 'шарена карелия(любимите ми), но горе-долу 4.50, ЕВА- 4.20....... При положение, че се опитвам да спестя малко стотинки за нещо, видя ми се безумно скъпо! Качвам и един линк, защото наистина много се дразня на Булгартабак https://nervousshark.wordpress.com/2015/01/22/moral-kontrabanda/

# 325
  • София
Да! Тази реклама срещу контрабандата е истинко нахалство!

# 326
Като вляза в тази тема и настроението ми се приповдига  Simple Smile Много зареждаща е и всеки път се радвам, че съм част от нея и от непушаческото човечество  Grinning

Аз искам да споделя /зъбите не съм разбрала да са ми по-различни, те са като звездите - също толкова жълти и също толкова далече една от друга  Joy шегувам се де ....уж../...Обаче да споделя за тоалетната...Когато дойдохме в Германия започнахме да пушим разни цигари и накрая се спряхме на Боро. И по някое време малко след като дойдохме всяка сутрин имах нещо като разстройство, особено като ставам рано /работен ден/. И така до преди месец...Не знам дали е от тези цигари тук и дали чак сега след 2 г съм се изчистила и започна наобратно всичко..но просто го отчитам ей така..

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 09:05 от gerri_p

# 327
  • Бургас
Краси, Дамскосърце, Гери, пишете по-често, много ми е драго да ви чета.  Hug

краси2, времето лети наистина неусетно. И не разбрах кога изхвърчаха два месеца от втория ми опит. Party

# 328
# 329
Краси, Дамскосърце, Гери, пишете по-често, много ми е драго да ви чета.  Hug

краси2, времето лети наистина неусетно. И не разбрах кога изхвърчаха два месеца от втория ми опит. Party
Аз нали съм ви казвала ,че и на мен това ми е втори път в който ги отказвам и наистина се надявам да е последен!Предния път не пуших 1.5 година но в интерес на истината през цялото време ми се пушеше,като че ли чаках най малкия подтик за да запаля,и съответно си намерих оправдание,докато сега прочетох и книгата на Алън Кар и наистина не ми се пуши ,просто се чувствам по различно...дано е завинаги!
Така ,че Мария сигурна съм ,че и при тебе този път ще е последен,чета ти постовете сега ,и звучиш съвсем по друг начин отколкото преди,хем че тогава аз още бях в началото -първите дни-сега просто вече ми звучиш като човек ,който никога няма да запали,напушил се и повече не му трябва!Дано съм права и наистина да ти е последен опит! Hug

Общи условия

Активация на акаунт