С какво ви дразнят свекървите- 38

• 67 799
  • 889
  •   1
Отговори
# 810
Популе, същият съвет ни даде майка ми. Но тъй като дворът вече беше преписан и се води на тях двамата, затова и новата постройка е тяхна. Трябваше да има преписване на наше име, което  за нас е безпредметно, тъй като поостареем още малко, пък ние трябва да им я преписваме. Та така стоят нещата. Ако са синовете, за които ги смятаме, проблем няма да има , докато сме живи. Ако не са, може някой ден наистина да живеем на квартира и то с наем. Паживьом, увидим.

# 811
  • София
И да, закона позволява на майката да остане в жилището, дори то да не е на мъжа й по документи, стига да е семейното жилище т.е. там да са живяли преди развода и да няма друго. Само, че срока е друг, а не до пълнолетие на децата.

Това повече ме устройва от онова, за живеенето до пълнолетие.

В повечето случаи въобще не сключват брак, така че доводът "снахата да не живее в апартамента" е доста изсмукан от пръстите.

Това не пречи съдът да присъди жилището на жената, която ще отглежда децата в него. А колкото до статистиката за разводите, то това е само повърхността на проблема. Разделите между хора, които нямат брак, със сигурност са още повече...

Ако са синовете, за които ги смятаме, проблем няма да има , докато сме живи. Ако не са, може някой ден наистина да живеем на квартира и то с наем. Паживьом, увидим.

Дано. А и аз нямам предвид само синовете ти, а по-скоро внуците...те могат да са проблем. Доста страховити истории за баби и внуци съм чувала...Но човек трябва да се надява на най-доброто. Simple Smile

# 812
  • София
Вие отгледайте съвестни и отговорни синове, които няма да забравят децата си в момента, в който се разделят с майка им, тогава за апартамента няма да има драми.
Когато се заразделяхме с моя бивш мъж, той сам каза - детето насам-натам няма да разкарваме, аз се изнасям, щом трябва. СИО беше жилището, в последствие му изплатих частта от дела над ипотеката и стана мое с ипотека. Но какъвто и да е бил, не си и помисли да размотава детето по други жилища.

# 813
  • София
Вие отгледайте съвестни и отговорни синове, които няма да забравят децата си в момента, в който се разделят с майка им, тогава за апартамента няма да има драми.
Когато се заразделяхме с моя бивш мъж, той сам каза - детето насам-натам няма да разкарваме, аз се изнасям, щом трябва. СИО беше жилището, в последствие му изплатих частта от дела над ипотеката и стана мое с ипотека. Но какъвто и да е бил, не си и помисли да размотава детето по други жилища.

Не иде реч за СИО, дано да разбра. Иде реч за РИО - "родителска имуществена собственост". И тогава нещата стават доста по-различни, тъй като в уравнението влизат и хората, които всъщност са дали жилището, в повечето случаи безвъзмездно. Confused

# 814
  • София
Скрит текст:
И да, закона позволява на майката да остане в жилището, дори то да не е на мъжа й по документи, стига да е семейното жилище т.е. там да са живяли преди развода и да няма друго. Само, че срока е друг, а не до пълнолетие на децата.

В повечето случаи въобще не сключват брак, така че доводът "снахата да не живее в апартамента" е доста изсмукан от пръстите.

Това не пречи съдът да присъди жилището на жената, която ще отглежда децата в него. А колкото до статистиката за разводите, то това е само повърхността на проблема. Разделите между хора, които нямат брак, със сигурност са още повече...

Скрит текст:
Ако са синовете, за които ги смятаме, проблем няма да има , докато сме живи. Ако не са, може някой ден наистина да живеем на квартира и то с наем. Паживьом, увидим.

Дано. А и аз нямам предвид само синовете ти, а по-скоро внуците...те могат да са проблем. Доста страховити истории за баби и внуци съм чувала...Но човек трябва да се надява на най-доброто. Simple Smile

Със сигурност разделите са повече от разводите, но при разделите няма вариант, при който жилището да се присъди на снахата. Накратко - съдът може да даде временно жилището на бившата снаха, само ако е имало сключен брак, и ако въпросната бивша снаха няма жилище, за да не останат децата на улицата. Което се явява доста сериозно изключение, пък ти нали искаше да говорим за общия случай, а не за изключенията.

# 815
Сякаш  основния проблем  е да не би снахата да остане да живее.В моето подарено жилище.Което означава,че не е подарено.
Знам,че  мъжът ми не поиска да оправя основно заради причина,че не е негово жилището.За това сега се мъча да ремонтирам основно,сама.Вероятно има причина.Знам  идруги неща-за крамоли,за тормоз ,за убийства заради имоти.Ако сме живели   и възпитавали правилно,няма начин да ни се случи нещо страшно.При положение,че имаме друг имот пък  не го разбирам гнева и  яда предварително как се развеждат и снахата гони синовете ни...пък децата ни тормозят.Винаги има риск ,дори като вървиш по пътя да падне отгоре нещо.Както и наследниците ни да се обърнат срещу нас.Дано повече хора са нормални и си решават проблемите с достойнство на човеци и разбирателство.Това имотите голям шум вдигат ,а  аз мислех ,че човешките отношения ,обичта между близки хора и загриженост едни за други са важното.Ако си беден и оскотял в някаква  невъзможност да  вървиш напред и да се справяш-бих  разбрала.Но да имаш  повече от необходимото за живот и да злобееш,че евентуално ,като при нероден Петко може да стане еди какво си ,бога ми...до днес не съм го мислила.И пак си спомних свекърва си как си бележи галошите,че нейни,да не ги сметне някой за общи.И всичко нейно не се пипа  и ми се доповръща.Мислех ,че това  е минало и днешните хора са други.
Но познавам една млада жена ,живе ена семейни начала и всяка втора дума и е свързана с имоти.Което ме кара да избягвам разговори с нея.Има ги все още....

# 816
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

Със сигурност разделите са повече от разводите, но при разделите няма вариант, при който жилището да се присъди на снахата. Накратко - съдът може да даде временно жилището на бившата снаха, само ако е имало сключен брак, и ако въпросната бивша снаха няма жилище, за да не останат децата на улицата. Което се явява доста сериозно изключение, пък ти нали искаше да говорим за общия случай, а не за изключенията.

Това и в случай, че мъжът е признал децата ли?

# 817
Ако няма брак, се води дело само за родителски права и издръжка.  Peace

# 818
  • София
Popule, убедена съм, че нито на бившата ми свекърва, нито бивш мъж щеше да им мине през ума да карат мен и сина ми да се изнасяме, ако жилището беше на свеки. Малко добронамереност към едно детенце, чиито родители се развеждат, не би навредила на никого. И спокойствието на това дете не струва колкото всичките ни жилища накуп.

# 819
  • София
Ако няма брак, се води дело само за родителски права и издръжка.  Peace

Значи мъжете, които сключват граждански брак се оказват много по-отговорни от онези, другите мишки.

Popule, убедена съм, че нито на бившата ми свекърва, нито бивш мъж щеше да им мине през ума да карат мен и сина ми да се изнасяме, ако жилището беше на свеки. Малко добронамереност към едно детенце, чиито родители се развеждат, не би навредила на никого. И спокойствието на това дете не струва колкото всичките ни жилища накуп.

Браво на тях. Обаче май не си проверила тази своя теза.

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 22:16 от Popule

# 820
  • София
Popule, не съм сигурна, че ти разбирам въпроса. Ако има сключен брак, децата автоматично се водят и на мъжа, не е нужно да ги признава.

# 821
  • при късмета
Не иде реч за СИО, дано да разбра. Иде реч за РИО - "родителска имуществена собственост". И тогава нещата стават доста по-различни, тъй като в уравнението влизат и хората, които всъщност са дали жилището, в повечето случаи безвъзмездно. Confused
СИО не е родителска имуществена общност, а съпружеска. И не, нямат значение тези които са дали жилището, а как е дадено, т.е. с какъв вид сделка и кой е собственик. А на СИО собствеността е обща подразбирайки се от съкращението

При това и хора без брак не е невъзможно да са съсобственици на жилище. Тогава не е СИО а обикновенна съсобственост. Т.е. има много двойки гледащи си децата и плащайки ипотека за жилище без брак

# 822
  • София
СИО не е родителска имуществена общност, а съпружеска. И не, нямат значение тези които са дали жилището, а как е дадено, т.е. с какъв вид сделка и кой е собственик. А на СИО собствеността е обща подразбирайки се от съкращението

Joy Добре. Мерси за информацията.

Popule, не съм сигурна, че ти разбирам въпроса. Ако има сключен брак, децата автоматично се водят и на мъжа, не е нужно да ги признава.

Няма страшно, други вече го разбраха и ми отговориха. Peace

# 823
  • Бургас
Популе, дай 20-30 лв и си направи една консултация с юрист,  че току виж сметките ти не излезли. Като те гледам - устата ти голяма, ама правната ти култура никаква я няма.
Нека не превръщаме темата в правен форум. Стига ми цял ден на работа.

# 824
Ако няма брак, се води дело само за родителски права и издръжка.  Peace

Значи мъжете, които сключват граждански брак се оказват много по-отговорни от онези, другите мишки.

И с какво са по-отговорни? Да не искаш да кажеш, че те сключват брак с мисълта да се разведат, но тогава видиш ли, ще са помислили за децата си? Ще те разочаровам, но не са толкова много мъжете, които са благородни и мислят истински за децата си. По-скоро са водени от мисълта "нищо няма да оставя на тази кучка". И докато се развеждат, децата далеч не са на първа линия. Онези, които наистина мислят за децата са малцина. Те се развеждат цивилизовано и остават в добри взаимоотношения с майката.

Общи условия

Активация на акаунт