С какво ви дразнят свекървите- 38

• 67 747
  • 889
  •   1
Отговори
# 885

[/quote]

Съдейки по средата ми, родителите на много от тях имат имоти, но гледат по-различно на недвижимата си собственост.  Simple Smile
За пореден път се убеждавам, че при много от семействата, които имат само син, двама и т.н., имотите се използват като средство за контрол, манипулация и разни схеми.
Почти всички от приятелките ми са осигурени поне с един имот, доста вече се ползват по предназначение, защото повечето са със сериозни връзки или семейни. При нито една няма такива драми, напротив, родителите разсъждават коренно по-различно от семействата-основно майките, на безценните синове.

Да, добре ще е и за младото семейство, ако успее да закупи жилище със свои средства.
Обаче, четейки тук, имам чувството, че има само две крайности-поза партер до живот спрямо родителите или заеми и ипотеки. Повярвайте, има и други варианти, други отношения, в които имотите са просто имоти и се предоставят или подаряват абсолютно безкористно и безвъзвратно, без умисъл за признателност, уважение и задължение до гроб.

[/quote]

ето това по добре не бих и могла да го кажа! Подкрепям напълно!

# 886
  • София

Съдейки по средата ми, родителите на много от тях имат имоти, но гледат по-различно на недвижимата си собственост.  Simple Smile
За пореден път се убеждавам, че при много от семействата, които имат само син, двама и т.н., имотите се използват като средство за контрол, манипулация и разни схеми.
Почти всички от приятелките ми са осигурени поне с един имот, доста вече се ползват по предназначение, защото повечето са със сериозни връзки или семейни. При нито една няма такива драми, напротив, родителите разсъждават коренно по-различно от семействата-основно майките, на безценните синове.

Да, добре ще е и за младото семейство, ако успее да закупи жилище със свои средства.
Обаче, четейки тук, имам чувството, че има само две крайности-поза партер до живот спрямо родителите или заеми и ипотеки. Повярвайте, има и други варианти, други отношения, в които имотите са просто имоти и се предоставят или подаряват абсолютно безкористно и безвъзвратно, без умисъл за признателност, уважение и задължение до гроб.

ето това по добре не бих и могла да го кажа! Подкрепям напълно!
[/quote]

Така е, има други ОТНОШЕНИЯ. Двупосочен процес е това, не еднопосочен. Simple Smile

# 887
Аз имам и син, и дъщеря. И за двамата се стремя да им дам каквото мога. Имах възможност да купя по едно малко апартаментче и за двамата, но именно за да ги защитя от случаи като описаните от Птица или Down Under, апартаментът за сина ми е на мое име и оставено завещание в негова полза, докато апартаментът на дъщеря ми е на нейно име, за да не зависи от никой мъж, свекърва и т.н. Може и да греша, но те са ми деца и аз искам максимално да ги защитя от евентуалности. Още повече, че за тези жилища съм си скъсала г...за от работа и не бих искала децата ми да бъдат изритани от тях евентуално. Това е моята аргументация за презастраховането.

# 888
За да я оставят нея в семейното жилище, значи не е имала друго. По-добре ли е тя с децата да остане на улицата или мъжа й да се изнесе?

А защо не е имала друго? Нейните родители къде са били? Тя самата заедно със съпружието си не е ли могла да изработи пари поне за вноска за ипотечен кредит за жилище? Ти самата навита ли си да работиш, за да купиш жилище на детето си, но то да се изнесе от него, за да може госпожата, която нищо не е изработила, а и родителите и не са изработили, да си гледа децата?

Нейните родители може да са нямали какво да й оставят, а може да са го приписали на брат/сестра й. Мъжа й не я е взел заради имот нали? Предполага се, че са се взели с любов. А това "госпожата" ми звучи много злобно.  StopНяма да ми е приятно сина ми да остане на улицата (но аз щом не живея с тях, значи имам друго жилище и сина ми ще дойде при мен), но много зависи защо са се развели. Ако моят синковец е виновен, защо да не живее там снахата с МОИТЕ внуци? Или щом са се развели, без значение дали мъжа е виновен, дай сега снахата и внуците кучета да ги ядат. На съседната улица има семейство, в което мъжът напусна жена си и двете си деца и се пренесе през две къщи при ученическата си любов. Свекървата приписа къщата на снахата, защото нямаше вяра на сина си и се притесни внуците да не останат без покрив. Знае си що за стока е сина й и постъпи като човек, а не като "свекърва".

# 889
Dara88, наистина много зависи от конкретната ситуация. Да, ако разводът е по вина на сина, не е редно снахата да бъде оставена сама да се грижи за децата. Но това не променя факта, че синът ми е мое дете, не тя. Поправи ме, ако греша, но оставам с впечатлението, че ти разсъждаваш хипотетично, а не си изработила и купила жилише на някое от децата си (ако имаш такива). Аз обаче съм. И на двете си деца. Така че гледаме от различни камбанарии. Когато и ти направиш това, можем отново да обсъдим въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт