С какво ви дразнят свекървите- 38

• 67 774
  • 889
  •   1
Отговори
# 840
Според някои  свекърви сигурно  е едното нищо снахата,пък и докато гледа децата доходите и са никакви,явно я  хранят даже...какви имоти иска какви пет лева.Да си ходи откъдето е дошла.
А за обич към внучета повече от към децата не съм го изпитвала още,но не виждам нищо лошо-децата не са деца,а големи хора.Няма как да не обичаш едно дете повече от всички останали.Което не значи ,че не си обичаш децата.

# 841
  • София
Какво става/от морална гледна точка, от правна е ясно/, когато младите живеят в апартамент от свекърите/например/,който при "получаването" му е бил в състояние, негодно за живеене,  но младото семейство през годините са направили подобрения на апартамента почти на стойността на имота, като през всичките тези години и двамата съпрузи са работили и са допринасяли еднакво за семейния бюджет? Сигурно според свекървата снахата пак е никоя в този апартамент?!?

Ами ако си зададеш въпросът по друг начин, може би сама ще си отговориш на него. Какво би станало, ако нямаше жилище, в което да се правят подобрения?

# 842
Popule, искаш да ми кажеш, че въпреки, че хипотетичната снаха е влагала пари, наравно със съпруга си дълги години, като през цялото време и тя е работила, на нея не и се полага нищо. Като говорим, че младите са вложили пари почти на стойността на имота?!?
Затова, дами, работете и имайте нещо и на свое име

# 843
  • София
Popule, искаш да ми кажеш, че въпреки, че хипотетичната снаха е влагала пари, наравно със съпруга си дълги години, като през цялото време и тя е работила, на нея не и се полага нищо. Като говорим, че младите са вложили пари почти на стойността на имота?!?

Ами ти го каза. Но аз бих направила по-друг извод - дами, когато дойде моментът да се съберете с някого, не живейте в негово или на родителите му жилище. Излезте и си купете свое - ваше и на мъжа ви, на вашето ново семейство, за да ви е мирна главата.

# 844
  • София
Бе аз се чудя все не мъжа нещата/имането се гледа  Rolling Eyes снахите/жените те нищо ли нямат  newsm78
Бе аз се чудя колко пъти ще го задаваш тоя въпрос. Не знам какво те е прихванало, Дессс, но направо изпростяваш, та чак ме е срам да ти чета неадекватните постове.  Peace

Аз не гледам имотите на мъжа ми. А и всъщност те не са негови, а на родителите му. На думи ще получи два имота, но това кога ще стане и дали ще стане...  Whistling

Аз съм подсигурена от баба и дядо. Единствена внучка им бях, обичаха ме повече от всичко на този свят. Баба ми казваше, че няма да умре спокойно, ако не ме види в собствено жилище. Считаха го за свой дълг да ме осигурят, така както са осигурили и майка ми. Един ден, да сме живи и здрави само, ще осигурим покрив над главата на детето. Пък все ми е тая мъжът й какви имоти ще има, и изобщо дали ще има. Здраве да е - само любов и разбирателство да има.  Peace

# 845
  • София

Ами ти го каза. Но аз бих направила по-друг извод - дами, когато дойде моментът да се съберете с някого, не живейте в негово или на родителите му жилище. Излезте и си купете свое - ваше и на мъжа ви, на вашето ново семейство, за да ви е мирна главата.

Допълвам:
И за да не ви тормозят после с претенции за каквото и да било. Така с чиста съвест може да последвате примера им и да ги отрежете.

# 846
  • София
Така ли? А не можеш ли за миг само да предположиш, че има и свестни свекъри на тоя свят, които няма да тормозят младите и да им съсипват живота, че са се настанили в скъпоценното им жилище...

Ти защо не посъветва сина ти да си купи собствено жилище, а реши да му стъпиш на врата?

# 847
Убедих се, има хора, които живеят за апартаментите си.

# 848
  • София

За да манипулират чрез тях.

# 849

Точно! Не можете ли да разберете, че децата ви ще ви обичат не заради панелката която сте/не сте им дали?

# 850
Явно мацките чийто мъж е заврян зет (на тяхна територия) , нямат място в тази тема т.е. нямат си ядове със свекърви.  Whistling

Мен ли имаш предвид? Да не повярваш чак, но някои хора умират. Ако я познавах, сигурно щях да намеря за какво да се оплача. Че аз доволна снаха/свекърва още не съм видяла. Whistling

# 851
Dara88 , "бившата ми свекърва" я обичах повече от сина й! И такова чудо има... интелигентна, директна, борбена, страхотна жена и човек! До ден днешен не съм срещала друга като нея.

# 852
  • Бургас
Много жалко, че след появата на разни неадекватни и очевидно озлобени индивиди, темата определено не е същата. След всеки втори пост се появяват, за да се заяждат, да си знаят своето и да не допускат друга гледна точка.

veselka78 , на въпроса ти няма един отговор. Всичко е много субективно.
1. Ако имота е даден с уговорката младите да живеят с него докато си купят свое жилище и са направили ремонтите по своя преценка, не смятам, че свекърите трябва да им възстановяват разходите. Все пак това е било тяхно решение и преценка.
2. Ако имота е даден с уговорката, че се подарява на младите, същите са направили ремонти, като в един момент възрастните решават, че си го искат обратно, то тогава е редно да им върнат вложените в имота средства.
Популе, явно иска да каже, че не би върнала никакви пари на сина си, защото с парите, с които той е облагородил нейното жилище, все едно си е платил за ползването му.

Някои свекъри са толкова нагли и безочливи, че не им трябва имот, за да манипулират, изискват и интригантстват.

# 853
Какво става/от морална гледна точка, от правна е ясно/, когато младите живеят в апартамент от свекърите/например/,който при "получаването" му е бил в състояние, негодно за живеене,  но младото семейство през годините са направили подобрения на апартамента почти на стойността на имота, като през всичките тези години и двамата съпрузи са работили и са допринасяли еднакво за семейния бюджет? Сигурно според свекървата снахата пак е никоя в този апартамент?!?

Най-добре е младите да не влизат в този капан. Обещаното не е като даденото - всичко се случва.
Може родителите да изтрещят на стари години, може да се скарат жестоко, може да починат и да се появят други наследници, които да не зачетат волята им... Всичко се случва в този живот.
Вярно, човек не може да предвиди бъдещето, но все пак, малко от малко, би трябвало да си прави сметката, особено когато става въпрос за имоти и пари.
В противен случай може да се сърди само на себе си и собствената си наивност.
Има го и обратното обаче. Син/дъщеря по някое време да изперкат и да профукат жилището, което родителите са им дали до степен да си оставят семейството на улицата. Аз поне съм виждала и чувала за доста такива ситуации - психични заболявания, алкохол, хазарт, секти и т.н., да не изброявам.
Затова не е зле все пак и родителите, когато дават, да запазят някакъв контрол върху имотите - не за друго, ами да предпазят собствените си внуци от евентуалните глупости на родителите им.
Щото да, всички прекрасно възпитаваме и бла-бла, ама някои житейски неблагополучия се случват дори и в най-добрите семейства.

# 854
Dara88 , "бившата ми свекърва" я обичах повече от сина й! И такова чудо има... интелигентна, директна, борбена, страхотна жена и човек! До ден днешен не съм срещала друга като нея.

Сигурна съм, че има. Не може всички да са толкова лоши, колкото ги изкарват. Но сред познатите ми се оказва, че няма.  Mr. Green Най-добрата ми приятелка има свекърва, която според всички е златен човек. Дума не й е казала напряко и гледа все да е от помощ на младите. А сина й се държи лошо с нея, но това е друга тема. Свекървата може да се каже, че отгледа малкото дете (живееха заедно по това време). През деня се грижеше за него и нощем спеше при нея (да може майката да се наспи, че има собствен магазин и не е спирала да работи). Та, приятелката ми е казвала, че има добра свекърва, но като я ядосаше детето се изцепваше, че "баба му е виновна, тя така го възпита". Т.е. вместо да е благодарна, че свекърва й на стари години се наложи да бъде по майчинство (едно е да го загледаш за два часа, друго да ти го връчат 24/7. Да не говорим, че жената работеше, а сина й заяви, че ако не гледа детето, няма да й проговори повече  ooooh!), тя я упрекваше, че не се е справила с възпитанието му. Та това имах предвид с изказването си - и златна да е, все ще се намери за какво да се оплаче човек.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт