Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 486
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
А някой с пресни отзиви за Сано пръскай и пери,дали ще ми вади лекета от бебешки пюрета от лигавниците? Или нещо да ми препоръчате друго,което не е Вениш. Не съм го ползвала скоро,но забелязах промяна в праховете на Сано и се чудя.
Това ли имаш предвид?
Скрит текст:
Този спрей не съдържа кислородни избелители, а ензим (протеаза). В момента го ползвам и маха всякакви петна, но точно с пюрета не съм го пробвала. Мисля че за плодови и зеленчукови петна ще е по-подходящ продукт с избелващи съставки. Ако искаш, вземи ето това:
Скрит текст:
Гес, и аз го ползвам първият препарат на Сано, с помпичка е, много съм доволна!

# 286
Да, с помпичка е, разбира се, но това е пълнител.
Хубав е, махал ми е плодови петна, но за пюрета - не знам. Те са адска смес. Поне навремето, докато гледах моите деца, нямаха махане. Киснех лигавниците в белина, защото само тя успяваше да махне тези петна. Но и праховете тогава бяха други.

# 287
... ще си взема Miele втора ръка. Има не много стари модели с капацитет 5 кг (по-голяма не искам). Мога и нова да си взема, но все са за по 7-8 кг.
мисля ,че няма да съжаляваш и за минута.  Laughing

# 288

Капацитетът не променя размерите, няма да ти се наложи да разбиваш  Wink+
капацитетът променя размерите. по-скоро височината гледат да е еднаква , но дълбочина и широчина се променят. колкото е по-широко , толкова ще е по-устойчива при центрофугиране.
в този смисъл висока , дълбока и тясна пералня не е за предпочитане..... според мен.

# 289
Което пък ще рече ,че няма как да се сврат там тез перални.И ако няма с широчината дето ми трябва .... Да си ми стои здрава сегашната .
 Въобще ли няма с 5кг ?/Вече и с 10кг к-т виждам ,аз пера винаги на 1/2 и защо ли ми е такъв танк !?!/

# 290
има с 5 кг. не съм забелязал да са изчезнали

# 291
  • София
Което пък ще рече ,че няма как да се сврат там тез перални.И ако няма с широчината дето ми трябва .... Да си ми стои здрава сегашната .
 Въобще ли няма с 5кг ?/Вече и с 10кг к-т виждам ,аз пера винаги на 1/2 и защо ли ми е такъв танк !?!/

Напълно съгласна, винаги пера разделно, бяло, светло, тъмно и черно, а сега със сушилнята слагам разделно и материите.... никога не мога да ги напълня тези 9кг.

Да се похваля, че извадих, първото ароматно пране... пералнята я пускам, общо взето всеки ден, сутрин с отложен старт да е свършила в 8, като се върна от работа, да я извадя. Днес минах през ДМ и взех от кърпичките им за сушилня. Вършат идеална работа, като ги сложиш 20ина минути, преди да извадиш сухите дрехи.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 09:46 от nad_tab

# 292
  • оттам, откъдето започва България
Плюса при перални от 7 кг. нагоре е, че можеш да сложиш по-обемисти неща. Иначе и аз не мога да си я пълня изцяло с пране в повечето случаи. И преди бях писала, че тъй като си тегля прането, установих, че всъщност тези перални за 5 кг. пране в никакъв случай не събират толкова. Моята 8 кг. се пълни плътно с 5 кг. сухо пране. Оттам вече се прави извод, че като си напълниш 5 кг. пералня си мислиш, че е толкова кг. и прането ти, и слагаш перилен препарат като за толкова кг. Някой да пише колко кг. сухо пране събират 5 кг. перални. Май стана доста объркано.  newsm78

# 293
Моята пералня е за 7 кг, но оня ден четох книжката и всъщност само програмите за памучно пране ги дават за 7 кг, а останалите програми - за вълна, за деликатни тъкани , за смесено и т.н са по 3 кг, 4 кг...

Аз се засилих да тегля една торба детски дрехи, натъпках една найлонова торбичка и установих, че ММ ми е изхвърлил едно кантарче от едновремешните, с една кука накрая дето са... #Cussing out
Той като се присети, и така разтребва - хвърля всичко, което не му е познато и което не употребява и сега така е разтребил чекмеджето с такъв род принадлежности, че половината работи ги няма...идеше ми....да не казвам...

# 294
  • София
Веднъж-два пъти мерих прането със старата 5-кг пералня - повече от 3,5 кг не стигнах. Сегашната е 8-кг и откровено си я пълня (не съм мерила все още колко са кг, когато е пълна). Преди се чудех какво правят хората с толква голям капацитет. Сега се чудя как съм се оправяла с 5-кг  Crazy

По отношение на размера и обема - понеже старата пералня още седи в коридора, снощи я измерих - по-тясна е с 2,5 см от новата. Размерът се запазва относително непроменен, тъй като производителите оптимизират разположението на барабана. При 11-кг перални той е наклонен и е събран в горе-долу същото пространство (11-кг пералня е по-широка с 4 см от 8-кг).

тета,   Hug много ме разсмя. При нас пък е обратното - нищо не се изхвърля, у нас аз съм в ролята на мъжа ти.

# 295
  • Бургас
Когато преди 4 години сменяхме пералнята,мъжа ми искаше 7-8 килограмова.Аз му се смеех,че няма да перем на входа прането.......Пък то се оказа,че няма никаква разлика между 5 и 6 килограмовите.

# 296
  • София
И моята е 7 кг и редовно гледам книжката.
По едно време си мислех, че прането е много и пусках само програмата за памучни, като цветно и черно намалявах градусите и оборотите.
Обаче наскоро си намерих старите кантарчета.
Измерих една пълна торба тип "потник" с която почти пълня барабана.
Ами - 3- 3,5 кг излиза.
Така че вече спокойно си пускам всякакви програми.

# 297
А, Ев-и, какъв смях бе, жена...на мен ми се дорева направо.. ММ ме сколасал, когато с малчо бяхме при баба ми на гости за седмица лятото, и му било скучно и съответно решил да поразтреби... ooooh! И ме е яд, че тези неща аз съм си ги купувала с цел, щото си ги ползвам-къде рядко, къде по-често...и не ми каза, ами се снишаваше....абе мъже Laughing

Последно теглих детски дрехи - на големия кантар не ги хвана изобщо, в смисъл не ги отчете Rolling Eyes, а на кухненската везна ги измерих 1.90 кг..

# 298

Моята пералня е за 7 кг, но оня ден четох книжката и всъщност само програмите за памучно пране ги дават за 7 кг, а останалите програми - за вълна, за деликатни тъкани , за смесено и т.н са по 3 кг, 4 кг...

7кг мокър памук не е равен на 7кг мокра вълна,или синтетика.От там и различните килограми за различните програми.Моята пералня е 8 кг и имам програма  "големи артикули" ,която е максимум 3 кг.Е не спазих упътването набутах две олекотени завивки 500гр ,побраха си се,че и място имаше,но пералнята блокира.Не можеше да завърти центрофуга,но не даваше и да отворя вратата  ooooh! Наложи се да пусна програмата отначало и да изключа центрофугата.Едвам извадих мократа завивка,беше много тежка.Пуснах им по една центрофуга поотделно и вече внимавам с програмите.  Peace

# 299
  • София
След като са дали 7кг сухо пране, значи пералнята е предвидена да поеме доста повече мокро.
Моята не е блокирала до сега, въпреки че 2-3 пъти си мислех, че ще го направи.

Общи условия

Активация на акаунт