АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • в 1001-та нощ
Замразяването се коментираше по повод пюретата от месо - само от месо. Няма как такова пюре да се изяде на веднъж или в два поредни дни. Тези пюрета не се консумират самостоятелно, а част то тя се добавя към зеленчуково пюре.

Например аз приготвям пюрето то зеленчуци у дома, добавям към него малко месо - не цялото бурканче с месо и не половината  Peace

За да не изхвърля това, което не съм ползвала - замразявам на порции, а после в зеленчуковото пюре добавям замразена порция месо  Peace

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 18:44 от a.l.e.n.a

# 121
  • София
не се обиждам в никакъв случай, всеки е прав за себе си... аз пък разчитам на контрола над бебешките храни, вместо на този, който има на храните за животни... не съм за заглеждала, какво съдържат, но са пак гранули с какво ли не. Според мен няма нищо домашно и био, било пълно само и с боклуците , които идват от въздуха ... не задължавам никой - просто мнение. Всички ядем боклуци, някои го знаят , други се заблуждават  Peace

ние не сме започнали още месото и сега се запознавам Simple Smile сори, ако съм предала нещо не на място Simple Smile

# 122
  • София
Мерси, a.l.e.n.a, и аз ще процедирам като теб с месната добавка. Зеленчуковите пюрета и аз ги приготвям домашни.

# 123
Да, така е Simple Smile до някъде.. Аз лично знам какво ям и не са боклуци ,храня и детето си по същия начин, за жалост не мога да накарам цялото ми семейство да мисли и процедира като мен хах ... късмет

# 124
Мамчета, искам да ви попитам, имам проблеми със стомаха и пия хапчета, но искам да отида на гинеколог за цитонамазка, дали биха повлияли хапчетата на резултата?  newsm78

# 125
Според мен, не, няма как да повлияят. Да са били хормонални, и пак зависи какви...

# 126
Само още нещо исках да вмъкна за храната в българските магазини. За съжаление няма НИКАКЪВ  контрол над това какво се внася или как се приготвя в Бг, това включва и бебешките храни. Мисля, че всеки е чувал за Нестле например... А за другите неща не искам и да отварям дума, защото времето и думите няма да ми стигнат да пиша за храните по магазините и за тяхното съдържание и нулев контрол Simple Smile

Gerryy3, няма как да повлияе.

# 127
Bobi_e, бебешките пюрета не се ли контролират?
Тези на ХИП са произведени в Германия, а не в България.
Не мисля, че биха сложили пиле с хормони?!? Но знам ли  newsm78

# 128
Със сигурност не са био отгледани и хранени с първокласно зърно кокошки Simple Smile За да достигне до този си вид, пюрето минава през толкова преработка, че е загубило всички полезни свойства и качества в него. Можете да си представите самия процес на обработка. Детето расте и е сито,но какви витамини и минерали приема от това? Вярно е, че са добавили и някой друг изкуствен витамин, но вие как предпочитате да приемате витамините си? На хапчета или със свежа и прясна храна?
За да бъде организма здрав, трябва да се приема максимално близка до суровата храна.
Отделно да не говорим, че консервираната храна не е пълноценна храна.
На бурканчето може да пише, че няма оцветители и консерванти (които водят до много сериозни болести) но тези оцветители и консерванти са заместени с ДРУГИ. Може сами да проверите кой консервант е вреден и кой не е.

Като обобщение мога да кажа, че всеки може да намери малко време да приготви прясна храна за бебето си, а не изкуствена Simple Smile Знам,че много майки работят, но това не е извинение, детето заслужава най-добрата храна още от новородено.

И последно Simple Smile Големите фирми биха сложили всичко само и само продукта им да се продаде. Има контрол, но той е минимален и дори с контрол храна от консервирано бурканче с дълъг срок на годност е просто изкуствено и не естествено за човешкия организъм.

# 129
Здравейте! Аз съм мартенска майка, но понеже бебето ми беше с термин края на март, хвърлям по един поглед и на априлската тема. Стана ми интересна темата за пюретата. Тези от вас, които готвят вкъщи как ги приготвяте и колко време ви отнема? От къде купувате продуктите за приготвяне на храната? Аз нямам градина и продуктите, които използвам са от магазина. Честно казано, съмнявам се зеленчуците от магазина да са по-качествени от тези в готовите пюрета. Не вярвам и на био зеленчуците. Общо взето се въртя в омагьосан кръг. Хем искам най-доброто за детето ми, хем не знам къде и какво да купувам. Скоро ще захранвам с месо и наистина не знам от къде да купя. Sad
Отделно не знам кога да й приготвям пюретата. Отнема ми по 1 час и през това време тя пищи и иска внимание. Чувствам, че ощетявам детето си като го оставям да реве за мен, докато аз се опитвам да готвя пюрета. След като ги направя никога не мога да ги пасирам добре и винаги има парченца. Съответно тя се отвращава от пюретата ми и предпочита само купени. Чувствам се ужасна майка Sad
Чудя се да си купя ли робот за готвене на пара и пасиране. Нещо такова: http://www.emag.bg/ured-za-gotvene-na-para-i-pasator-philips-ave … -22/pd/E1TNKBBBM/
Предполагам, че ще става по-бързо готвенето и пасирането на храната, а след това и миенето на съдове.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 13:26 от Shannie

# 130
Здравейте , момичета!
Да ви попитам  аз пък за водата, все още е преварявам. Преди много не се замислях, защото до навършени  6 месеца, Спасимир не пиеше вода, но сега след като хапва и твърда храна съм по настоятелна  и вече пие по повечко, та вие каква вода давате?

Боби не съм съгласна с теб, до сега успяхме да се спасим в темата от това да се поучаваме как да си гледаме децата, просто споделяхме опит и се подкрепяхме.Ти присъствала ли си на производство на пюрета на ХИП, защото аз не съм и не мога да твърдя какъв е контрола.Просто ми е любопитно.В интернет може да се прочете всичко както вече знаем, аз съм чела за теории с " научни " доказателства, които могат да те изумят със своята абсурдност.
Познавам суровоядци, които хранят и децата си така и са все болни от хронични бронхити, алергии и какво ли още не.Най -  елементарното е да сваря един картоф и един морков вкъщи, а не да се бръкна в джоба и да дам два лева за тях, но каква ми е гаранцията, колко био са отгледани те? Консервите, които си правим вкъщи и могат да издържат две години, не слагаме никакви консерванти в тях и са годни за консумация и мисля сравнително здравословни.Всеки човек знае, че при термична обработка част от водно разтворимите витамини се разрушават, но не цялото количество.Не вменявай чувство за вина у другите майки, за това че си избрала да гледаш детето си по определен начин.Радваме се, че го споделяш с нас въпреки това.Пиша всичко с най- добро чувство, надявам се да не звучи остро. Peace Hug Simple Smile

# 131
Здравей Shannie,

Аз готвя точно с уреда, който си посочила. Ако си го купиш от Амазон излиза доста по-евтин, отколкото го продават у нас.
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF870-21-Combined/dp/B003 … ords=avent+cooker
Доста е лесно и бързо готвенето с него.

И аз съм на мнение, че по-добре прясно сготвен зеленчук, отколкото престоял с месеци в бурканче. Ако се съмняваш в купешките зеленчуци и плодове може да ги накисваш по 30 мин - 1 час във вода. Казват, че така се отделят нитратите.
В София, Пловдив има периодично фермерски пазар, на който малки производители предлагат домашни зеленчуци и плодове. Аз не съм ходила, защото имаме, но мои познати са ходили и оттам пазаруват за бебето си.
Иначе, когато имаше пресни съм замразила порцийки тиквички, зелен боб, чушки и др.

Моето бебе спи преди яденето и аз тогава приготвям пюрето. Дори и да не е заспало гледам да започна да го правя 1 час преди времето за ядене, за да съм сигурна, че ще е готово и поизстинало. Отенема ми около 5 мин да обеля и нарежа зеленчуците. 15-20 минути е готвенето на пара в зависимост от зеленчука (към уреда има таблица кой зеленчук/плод колко време му трябва и според това се сипва различно количество вода). Когато е готово има сигнал. После изстива 2 мин, обръщам каната и пасирам. После вече може да стои в уреда, както е готово, докато дойде времето за ядене. Т.е. моята намеса в готвенето е минимална.

За да се пасира добре трябва да се сложи повечко водичка от готвенето (то по принцип от самото готвене на пара си остава вода, а и зеленчуците пускат). Ако стане твърде рядко пюрето го сгъстявам с 2-3 лъжици оризова каша от готовите след като го изсипя в купичка.
Досега не съм купувала нито давала готово пюре.

С месото ще търся за разни варианти чрез познати да намерим някой от село да продава.

PS. Понеже тези уреди са все пак доста скъпи. Същото готвене може да се постигне и с приставка за готвене на пара към обикновена тенджера и пасатор, който почти всеки миксер има. Аз обаче обожавам уреди, които пестят време, та затова съм го взела.  Heart Eyes

# 132
Shannie, и аз бях пред този избор: зеленчуци от пазара или готови пюрета. Избрах да давам готови пюрета. И мисля, че направих правилен избор
 Всеки сам си решава Simple Smile
А що се касае загубата на витамини, то голяма част от тях се разграждат при термична обработка, без значение дали сам вкъщи си го обработил термично или на някой завод.

# 133
Заради загубата на витамини плодвете ги давам сурово пасирани. Не го обработвам термично.

# 134
Тъкмо за суровите плодове да питам: засега давах ябълка и банан. Мисля авокадо да му дам. Зачудих се дюлата дали е подходяща? Аз не ги пасирам, а му ги давам да гризка през мрежа за плодове и е много доволен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт