АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 107
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Не знаех, че има такъв проектозакон. Ирина рядко пътува в колата, така че не ме интересува особено много. Вече е в столче за големи, защото другите са малки. В коша за новородени не се побира отдавна дори при махната приставка за най-малките бебета. Новият съм го взела преди два месеца и едва около празниците и боледуването го ползвахме 4-5 пъти. Мисля, че докато мине закона на първо и второ четене и се обнародва, ще стигнем възраст. Да не говорим, че ако те спрат от КАТ за проверка как точно ще знаят на каква възраст е детето, за да удостоверят нарушение? Пак обслужват нечии интереси, то е ясно.

# 586
По БНТ тази вечер били казали, че законът вече е приет. Ако разбера от кога влиза в сила, ще пиша. Става въпрос за синхронизация с европейското законодателство.
Счита се, че возенето назад е много по-сигурно.

"Съществуват три основни причини столовете за коли с монтаж, обратно на посоката на движение да са по - добри. Първата е по – високата защита на главата на детето, вратът и гръбначният стълб при челен удар, каквито са приблизително 80% от злополуките. Втората е по – добрата защита при странични удари. При катастрофа детето се избутва напред в детската седалка, където е добре защитено. Третата причина е социална причина, столовете за коли с монтаж, обратно на посоката на движение позволяват на водача и пътниците по-лесно да комуникират с детето."

# 587
При нас тук са абсолютно задължителни седялките за кола за бебета или по-големи т.нар бустъри. Слагат се винаги на задната седялка посредата с лице към задното стъкло.Даже седялките си имат и срок на годност след който срок трябва да се унищожат.За по-големите деца седялките вече не гледат към задното стъкло а напред с лице към водача на колата.Има няколко вида с облегалка и без, в зависимост дали задната седялка на колата има облегалка за главата на детето или не.

# 588
Хмм, и как точно се комуникира по-лесно, че не ми е ясно.. Иначе, гледах едно предаване за краш тестове и там нагледно демонстрираха, че возенето обратно на посоката на движението е по-безопасно.

Аничка, какво е вашето столче? Доволна ли си? Че и аз виждах само за над 250 Sad нашата кошница за кола много му е малка вече и, най-лошото, не мога да го накарам да легне. Надига се и седи седнал, подпирайки се на лактите.

# 589
http://dnes.dir.bg/news/detza-bebeta-koshche-avtomobil-stolcheta … ene-18199826?nt=4

И аз тъкмо бях избрала стол 9-18кг и сега се чудя. Няма много столчета за тази възраст, които могат да се монтират и в двете посоки на движение.  Thinking Ния пътува много често, всяка седмица поне веднъж на дълъг път и почти всеки ден из града, още си е в кошницата. Умаляла се води, когато главата на детето започне да се подава над облегалката.

Ния е с бронхит и на антибиотик, това по повод поста на Гери - пази се с маски, че много тежко го изживяват малките човечета. Това съвпадна и с нов зъб, от който предната нощ пищя без да спре цялата нощ и майка ѝ ще се гръмне тия дни.  Crazy 

# 590
  • София
Приет е само проект за промени, докато стане реалност ще мине време. Доколкото знам, возенето в посока обратна на посоката на движение е важно основно заради неукрепналите вратни прешлени и затова при евентуален удар е по-безопасно. Когато детето вече може да контролира врата, тогава се минава на стол за големи. Нашият стол го взех директно 9-36 кг, гледа само напред и може да полягва назад за спане. Не знам защо в статията пишеше за странични удари, че тепърва ще се тестват при положение, че столчетата и сега се тестват за странични. Понякога имам чувството и че журналята не разбират за какво пишат.

Да оздравявате бързо всички  bouquet

# 591
Проектозакон е и не е приет окончателно. Но, вероятно ще бъде, щом дотук е одобрен и е влязъл вече за обсъждане. Засяга децата до 15 м. Ние взехме столче на Чико, около 300 лева и вчера го монтирахме по посока на движението. То е 0- 18 кг. Става и за обратно поставяне. Ще видя бебчо как ще се чувства и ако се наложи ще го обърнем.

# 592
  • в 1001-та нощ
Руни не е протестирал, че се вози с гръб, когато отиваме някъде  Blush . А ако някой е седнал отзад - батко му, аз или друг човек - контактът е по-директен - очи в очи и комунукацията е по-лесна, отколкото ако би бил по посока на движението  Peace

# 593
Да се включа и аз по темата. Нашето столче е brevi grand prix 0-18кг и може да се монтира и по двата начина. Струва около 250лв. Мога да твърдя че откакто Александра стана 9кг и го обърнах по посока на движението, детето се чувства много по-добре Simple Smile

# 594
Аз не искам да взимам столче до 18 кг, защото след това ще трябва да купувам още едно.
Вчера и днес оглеждам за столчета поне до 25 кг., които могат да се монтират и в двете посоки. Тази екстра обаче оскъпява. Особено, когато има и Изофикс.  Cry 

# 595
  • София
нашето е Мони, доволна съм  Peace
http://www.hippoland.net/stol-za-kola-babysafe-0-18kg

# 596
  • elhovo
нашето  е от 0 до 13 но аз съм решила направо да и вземем след това от 9 до 36 защото ние не се возим често с колата.а  и тя като направи 1г. ще тежи повече (тя сега е може би към 11кг...Simple Smile )а и както каза дао откъде катаджиите ще  знаят точната възраст на детето...?!!

# 597
Това за възрастта е интересно; не е ли редно да се носят и документи на детето, както си носим личните карти. В противен случай едно дете може съвсем лесно да бъде отвлечено/държано насила и прочее.

# 598
  • в 1001-та нощ
Документи  newsm78 Rolling Eyes Какви документи  Thinking Акта за раждане или международен паспорт?

При проверка на място - винаги може да се направи справка в системата - кои са родителите. Те вече трябва да представят документи за самоличност  PeaceЗа мен дори би било по-странно - ако някой се разхожда с акта за раждане, за да доказва, че е родител  Blush Да не говорим, че този документ може да бъде откраднат, ползван за фалшификация и т.н.

# 599
  • elhovo
и аз съм съгласна с аленка...няма спор в това..!
днес продължаваме да пълним гърненцето....харесва и да седи на него де....хем седи хем играе ...
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт