АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 065
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
 Hug Hug Praynig BettyBoop

момичета, кога е хубаво да се отиде на мамолог, след като спрем да кърмим или сега? никога не съм ходила  Embarassed  а при спирането пие ли се нещо, или просто така решавам и спирам?

# 61
За мамолога- лекарите при които се следях през годините винаги са ми казвали, че е най-добре 6 месеца след като спра да кърмя, за да има време да се нормализират гърдите. Разбира се, ако има нещо притеснително, може и преди това. В тази връзка не знам дали не избързахме и с цитонамазката. Щом все още нямам циктл, кой знае как са ми разбъркани хормоните. Въпреки всичко съм длъжна да си обърна внимание. Дано да си остана само с уплахата, че от 2 дни изобщо не се харесвам. Имам чувството, че си го изкарвам и на малката. За спирането- мисля, че е най-добро плавното спиране, ако има кърма, за да се върнат гърдите постепенно към старото си положение. В противен случай, поне така съм чувала, е възможно да загубят форма.

# 62
  • elhovo
мами,здравейте!!!
пиша ви само да ви кажа че вече нашето слънце-Деси си има и трето зъбче!проби най-накрая...откога го чакаме!!!:)
лека вечер на всички! Hug

# 63
  • elhovo
аленка,една молба-някаква грешка аз съм направила явно.....да поправиш термина ми че не е 3.04.а 27.04!мерси предварително!!!
лека вечер!!!!

# 64
торбеста мечка аз знам , че поне 2 месеца след спиране на кърменето се ходи на преглед за гърдите, след 2 минали цикъла се ходи на гинеколог и цитонамазката не се взима ако още кърмиш. Можеш да спреш да кърмиш постепенно намаляйки кърменията през деня, като след отбиването на бебчето  трябва да изцеждаш  няколкото мл кърка образуващи се през деня докато спре напълно, това е плавен и най безопасен начин за спиране... другия вариант е спираш като заместиш храненията и пиеш хапче за да пресъхнат гърдите, така да се каже

# 65
  • София
И аз мисля, че постепенно естествено спиране на кърмата би било най-добре, освен ако обстоятелствата не налагат друго; обикновено хапчетата за спиране на кърма са на хормонална основа.

Забравих да похваля детето: започнала е да дава "боц" с показалеца  Joy Ако не може да нацели моя пръст, с едната ръчичка ми стабилизира  ръката и с другата ми дава боц:)

# 66
  • elhovo
еее,и нашата Деси прави "боц",подава си ръчичката за "здравей",даваме "5" и от онзи ден правим "чук с главичката"...много е смешна когато се сгъва с вратлето...караме да се смея с глас...
 smile3503

# 67
  • София
хехе;) деси е напред с материала Simple Smile

# 68
И аз не съм ходила на мамолог никога до сега, канех се след като спрях да кърмя първия път и така и не смогнах... а знам че трябва за бой съм...
Иначе да споделя моя опит - аз кърмих доста дълго (1г. 9м.), намалявайки много постепенно кърменията докато стигнах кърмене само вечер за заспиване и понякога нощем като много се будеше покрай никненето на зъбките. Тъй като процеса беше много плавен, не ми се е налагало да пия никакви лекарства, в редки случаи като усещах леко напрежение съм изцеждала по съвсем малко количество на ръка под душа обикновено. За тези които не знаят - доста време след спиране на кърменето (няколко месеца) е напълно нормално при опит за изцеждане да успявате да изцедите малко количество и това не бива да ви притеснява - щом няма напрежение в гърдите всичко е наред.

Руми също прави "боц" от около месец вече Simple Smile много е сладка като започне така съсредоточено да посяга с пръстче за да успее да уцели. Не помня дали споделях тук в темата, извинявам се ако се повтарям, но от известно време много отчетливо казва "баба" това й е любимото за повтаряне докато си бърбори Simple Smile А понякога докато плаче изкарва едно мамаааааа ама единствено и само като реве... Имаме напредък и със сядането, но все още не седи стабилно самичка.

# 69
  • elhovo
Ехее,браво на всички бебчета...явно всички априлчета вече не са бебчета а "Големи бебчета"!нашата още нищо не е казала,но и това няма да ни убегне...едно по едно...сега сме на етап да вадим зъбки и да правим други щуротии..Simple Smileиначе доста стабилно си седи вече,дори снощи 15 мин.седя и си игра така...сладурана е голяма...и наистина както каза Dao-напред сме с материала... и то доста май!!!но така  е,растът неусетно малките,че покрай тях и ние! Winkхахаха!!!
лек ден и слънчеви разходки!:) Hug

# 70
Наистина малките ни бебчета не са вече толкова малки:) Нашата маймунка от доста време подава ръка за здравей, както и "5". Пълзи доста уверено и се мъчи да се изправя, подпирайки се за дивана, за да докопа нещо, но затова пък не може да седи все още сама. Ако е подпряна няма проблем, но ако я оставя да седи сама, веднага пада назад. За говоренето- ние все още си гугукаме, но от време на време казва по някое "Да", а веднъж и "дай" Laughing Като мрънка започва с амамамма. Явно мама е предимно за успокоение. В тази връзка продължава да си виси на гърдата ми денонощно и захранването никак не върви. Не знам какво ще правим. Не ми се ще да я тъпча насила, защото по-лошо ще стане. Все пак имам овне насреща. Хапва по някоя лъжичка и до там.

# 71
  • elhovo
а така де....днес на минирожденния ни ден-7 месеца мойто момиче докато ревеше реши да каже "мааа"!!явно мама е била думата:)
от днес пием по 210мл.мляко и ядем 4 пъти на ден,защото сменихме режима.хапваме на 4 часа...защото на 3.5 и идваха много на често яденията (5 на брой)...а и днес без това се събуди в 8...а спинка от 9 снощи...абеее браво на нея де!!! Hug и до скороо!!!

# 72
Моето бебче казва много срички, но само това  Laughing
Кака, кеке, гага, баба, маммам, тата и др.подобни Simple Smile
Не седи, не пълни, не се изправя обаче и не съм го учила и да прави боц или здрасти. Явно трябва да съм по-активна  Mr. Green

# 73
Здравейте Simple Smile Пак се включвам само с малко инфо как върви
Утре става на 7 м Алекс,няма зъби,не може да седи стабилно дълго време,но е мн усмихната и активна Simple Smile
Таткото си доийде от чужбина и е голямо щастие!Вечерта като си дойде веднага я взе- тя го гледа около минутка,беше сънена и му се усмихна Simple Smile По принцип се плаши от други хора особено в тъмното хаха Simple Smile Постоянно повтаря ДА и други срички.
Имахме проблеми с акането все още ,от самото начало,но сега и давам тиква и винаги ака след това Simple Smile Основно е на кърма,две хранения САМО с плодове и зеленчуци на обед и вечер.Харесва и и яде доволно!Дори мисля да я оставя на самостоятелно хранене с варени зеленчуци и плодове.
Скоро не мисля да спирам да кърмя.Аз съм ходила на мамограф преди години,не е кой знае кво ,бърза  работа е Simple Smile Но нали жените,които кърмят са по-малко застрашени от такива проблеми  Peace
За пиенето на хапчета да се спре кърмата съм твърдо против!!

Много се радва на снега когато заваля Simple Smile седя и го гледа през прозореца доста дълго време без да мръдне Simple Smile
Обича да седи много по корем,а знам че трябва да ги поставяме мн често в тази поза ,на скоро слушах една жена която се занимава с развитие и гимнастика на деца .

# 74
Да са ни живи и здрави, всички ще пораснат и ще се научат на всякакви щуротии. И нашата е мързелива, нищо не може, освен да седи на дупето си и го практикува по цял ден вече. Зъб №2 изби 3 дни след № 1, та се отприщи и откъм зъби.  ХУбаво щеше да е и да може да спи през нощта, ама някоя вечер и този момент ще дойде.  Crazy
BettyBoop , има ли нови резултати?!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт