АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 070
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички мами и бебчета!
 Ние вчера бяхме на консултация, биха ни хепатитната ваксина. Малкият наддаде само 250 гр Sad при все че и без това е дребен.
Пълзи много добре, изправч се сам на крака и прави крачки назад. Зъби няма и да седи не може.
Педиатърката иска да вкарвам жълтък (1/4 пре 1-2дни) и попара за закуска. Месото- като навърше 8 мес. Малко съм объркана - до сега е ял само ориз, зеленчуци, ябълка, круша, слива, елда и просо. Мислех си да му дам и царевична каша и още някой друг плод. После планирах глутена и месото...и едва след това млечните. Кажете какво мислите и какво давате/давахте след плодовете и кашите?

Ходих на мамолог вчера, оказа се че имам малка киста, която според доктора трябва да се самоизчисти като се оправят хормоните. За спирането на кърма ми каза, че най-добре без хапче, постепенно разреждайки кърменията.

Май това от нас Simple SmileSimple SmileSimple Smile приятен ден на всички!

# 76
Марки също само седи и пълзи назад:), но със сантиментри, не е като да обикаля къщата:) От няколко дни иска да стои прав, но не може да се изправи сам.

Още няма пробили зъби. Вчера беше първият път, когато не пожела да суче след обедното пюре, ще видим как ще е днес. Също вчера го преместихме да спи при батко му. Марки не беше във възторг първоначално, но батко му се размаза от радост:)))

С баткото и аз спрях да курмя постепенно, без хапчета, и нямах никакъв проблем. Живот и здраве, надявам се и сега да е така като му дойде времето.

# 77
olech_ka , на мен също ми казаха да давам жълтък ,но аз просто увеличих вит Д ,не мисля изобщо да давам никакви животински храни.

Александра също е наддала само 250гр за месец и нещо и докторката ахка и охка колко е малко ,но според мен детето си е супер Simple Smile

Лекарите не дават особено здравословни съвети , така че няма нужда да ги слушате и следвате сляпо, сами ще прецените най-добре какво е хубаво за бебчетата ви Simple Smile

# 78
  • София
 smile3501 на всички бебоци

Сашито е бърборко... понякога толкова се вживява, че чак имам чувството, че ми се кара.... не бързам да говори, че май ще надуе главата на всички... съответно дай пет му е непонятно
Обикаля лазейки наляво надясно ... със скоростта на костенурка, но това не е важно ...
заседява се 15/20 мин в проходилката, има си две зъбчета вече и чакаме горните...
Иначе е със сополи... но не отказва храна... яде си зеленчуковите и плодовите пюрета, както и кашите... мисля жълтъка от утре да го вкарвам, за да може да му мине още малко нослето..

кърмата и аз я спрях постепенно, защото не исках да си бърничкам допълнително хормоните с хапчета и не съм ходила никога на мамолог, но си записах час за 18 да се види как е положението Simple Smile
иначе взимането на биопсия е много неприятно...

# 79
  • София
 Hug
Здравейте момичета,
Ще споделите ли тези, чиито бебчета са на АМ колко хранения имате на ден? Ние бяхме на 4, но сега ни станаха 5:)

# 80
Hug
Здравейте момичета,
Ще споделите ли тези, чиито бебчета са на АМ колко хранения имате на ден? Ние бяхме на 4, но сега ни станаха 5:)
Ние ядем пет пъти по около 200-сутрин му давам АМ,но изпива около 150-като заспива след два часа,иска пак малко.Наобяд ядем зеленчуково пюре с жълтък едния ден,другия месно.Следобед пак е мляко,после кашичка и последното е мляко,така заспива и спи по около 12 ч.Имаме трето зъбче-горно,но втори резец,странна работа.Обожава да щъка с паяка,но само назад все още,пълзи по малко.Остана ни един Пентаксим,на 18 ще го сложим,педиатърката ни го задели,така че свършваме с ваксините засега.Като навърши 7 пълни месеца,ще вкарам попарата,а на 8-кисело мляко.Това е от нас Simple Smile Много усмивки и весели моменти  Hug

# 81
Hug
Здравейте момичета,
Ние сме на 6 пъти по 150 мл, понякога дори и 7 пъти.

# 82
  • София
и ние сме пет - около 6:30 и 10:00 по 200мл, към 13:30-пюре , 17:00- каша пак по толкова и в 20:30 си изяжда 230мл ... но при нас е много тегаво, защото колкото и да му дам си изяжда, а понякога имам чувството, че му идва в повече, но няма да откаже или повърне...
мин. месец сме качили 500 грама ... не е като да е дебел, ама знам ли  newsm78

# 83
  • elhovo
така....и ние като Аничка и Сашко бяхме с този режим,но от както навърщши 7месеца( вчера) започна да яде 4 пъти на ден:
буди се в 8ч.и яде към 8:30ч.210мл.мляко,мляко с бисквити и попара(МАКАР че последните 2 пъти не яде особено попарката),после яде в 12:30ч.-зеленчуково пюре,в което има жълтък и редувам с местно през ден,след обяд яде към 16:30ч.-пак зеленчуково пюре и после след баня-20:30ч.-мляко-210мл.
така яде по сладко и си отваря устичката,а иначе докато ядеше по 5 пъти се дърпаше на половината бурканче и не искаше много много да яде...но сега е друго нещо вече де....не се оплаквам...!  Wink
Аничка,и аз имам чувството че колкото и да дам на Деси и тя ще го хапне...но нашето слънце е пухкава,затова за следобедна закуска ядем пак зеленчуково пюре вместо каши...
ние вече чакаме 4то зъбче...Simple Smile и пекратихме с ваксините,което е добре!
лека вечер на всички!!!! newsm03

# 84
   От днес Еми е  вече на 7 мес.Седи,пълзи назад,заиграва се все повече  сама.Яде зеленчукови,плодови пюрета,а от 3 дни и каши.Вчера й биха и последния Пентаксим-нощта мина добре.
   С баткото отбивах постепенно,без хапчета.И с нея мисля така да процедирам.
    Честито и на астралните ни близнаци:Спасимир и Александра Hug  bouquet

# 85
Благодаря! Честито и на вас ! Много радости за вас и бебчетата Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Чувала съм, че се казва , че бебчето е станало на 7 лунички хах Simple Smile

О,забравих да кажа,че миналия месец се научих да плета и сега плета всякакви неща за бебчето Simple Smile Правя и еднакви зимни шапки за мен,нея и таткото Simple Smile Купих 100% вълна мерино и е страхотна - топличка и мекичка

# 86
Благодаря! Честито и на вас ! Много радости за вас и бебчетата Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Чувала съм, че се казва , че бебчето е станало на 7 лунички хах Simple Smile

О,забравих да кажа,че миналия месец се научих да плета и сега плета всякакви неща за бебчето Simple Smile Правя и еднакви зимни шапки за мен,нея и таткото Simple Smile Купих 100% вълна мерино и е страхотна - топличка и мекичка

Еееха, браво! Винаги ме впечатляват такива мами. Аз все нямам време за нищо. А и желание ...

# 87
Браво bobi_e! Ще се радвам да покажеш шапките, пък току виж си намерила и клиенти. Аз имам голям проблем с шапките и ботушите - всичко се сваля на момента! Вчера за 1ч.разходка поне 20 пъти си събу ботушите и накрая ми писна и я прибрах по чорапи. Може би трябва да потърся някакви като плетени чорапи, за съжаление не мога да плета, бабите ни също. Шапките ги избирах по хубост, имаме няколко тип барета, които се задържат само няколко минути на главата, а после се свалят и се тикат в устата. Принудих се да взема с връзки, но толкова ги дърпа, че е възможно да се обеси. Изобщо зимния аутфит е много сложна работа при нас, с мъка се обличаме и събличаме.

# 88
  • elhovo
Честит минирожден ден на всички бебчета...много да ни слушат и само усмивки!!! newsm03

# 89
Честита седми месец  и на вас! Hug
Нещо времето не ми стига, даже и да понапиша нещичко. И ние приключихме за сега с ваксините.
Да се похваля, че по случай седмата месечинка, от вчера започна да казва доста отчетливо "мама".
Мисля, че все още не е целенасочено, но все пак много ни изненада. Пляска и с ръчички, не е по пълзенето, бута се назад и се ядосва, не обича да е по корем, не обича и в проходилката, най - много по 5  минути стои и започва да недоволства.
С храненето си продължава все така да не яде или по малко. какво да се прави колкото - толкова.Снощи се събужда поне 15 пъти да цока, май ще се отбиваме. Simple Smile
На мен ми плете едната баба и леля му, така че не мога да се оплача.

Общи условия

Активация на акаунт