АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Olech_ka, копирам ти от съветите на Косе Босе.

Дюля

- 6-10 м. (пюре, желе или стерилизирана)
- може от 6 м. (основно срещу диария, има и пюрета за захранване), иначе след 7-9 м. (за разнообразие и хранителна ценност)
- не е мъхест плод
- не е типичен алерген (от семейството на ябълката, крушите, черешите - при кръстосани алергии)
- бедна на витамини и минерали освен витамин С и малко желязо, високо съдържание на натрий
- добро съдържание на пектин (благоприятно въздействие върху стомаха, но не и при чувствително стомахче)
- запичащ ефект (да се комбинира с круша, слива и др.)

Т.е по-скоро да не се дава прясна. Препоръчителни да са дават пресни (има се предвид в началото на захранването) са: банан; авокадо; грозде; пъпеш; ябълка - спорен плод; манго - евентуално. Това пак според Косе Босе.

# 136
Мерси, Feride:) ние от запек все не можем да се отървем.  Ще я отложа във времето Wink

# 137
Благодаря ви момичета Hug
Feride, уредът е направен от безопасни пластмаси, нали? Предполагам, че доста се нагрява и това също ме притеснява и се вкарвам във филми  Embarassed

# 138
Feride, уредът е направен от безопасни пластмаси, нали? Предполагам, че доста се нагрява и това също ме притеснява и се вкарвам във филми  Embarassed
Не съм проверявала изрично, но би трябвало.
Това все пак е уред за готвене и още повече за бебета.
Опитах се да потърся и пише, че не съдържа бисфенол-A. Аз не че много ги разбирам тези неща  Mr. Green

# 139
  • elhovo
ох,момичета чета какво сте писали и не знам какво да ви кажа за яденето...
моята Деси е на антибиотик и още 3-4 хомеопати1ни лекарства.снощи и сутринта пак имаше Т и се стигна до тук.дадохме кръв и урина и са чисти,поне това е което малкооо ме успокоява...не яде почти нищо,дори от толкова много лекарства вече и за водичка не си отваря устичката....каквото хапне и го повръща,не че е много е-5-6 лъж.толкова ядем.дано се оправи скоро защото съм кълбо от нерви в този момент и направо ще гръмна...направо плача като го виждам милото ми детенце така!дано ми се оправи скоро!
лек ден на всички и здрави бебчета!!!! Hug

# 140
Geri, стискам палци да се оправи бързо принцеската.   bouquet

# 141
gergana kyu4ukova, стискам палци бързо да се оправи Деси! И Марк е болен, но не е толкова драматично - хвана от батко си вируса с хрема, конюктивит и (предполагам) гърлобол. Яде зеленчуковите пюрета с неудоволствие, само по 50-60 грама, но плодовите си ги изяжда. И суче като змей, имам чувството, че е постоянно инсталиран на гърдите ми:)))

Дао, и баткото така реагира, като му дадох пюре от бурканче - хапна една лъжичка и го изплю:) Марки не смятам и да го тествам. Не само пюретата, но и кашите ще му правя аз. Важно ми е да свикне с вкуса на елдата, просото, овесените ядки, киноата и т.н. На баткото му варях различни варива и ги пасирах - свикна с вкуса им и сега като застудее иска за закуска каша.

С баткото освен че аз правех пюретата (с уред за готвене на пара и пасиране), не съм ползвала детска кухня. Малко беше приключение организацията като се върнах на работа, обаче ползите бяха много повече от неудобствата. Детето свикна с кухнята на семейството и с моя начин на готвене, както и че всички се храним заедно с еднаква храна. Иначе имам приятели, които до 4 годишна възраст на детето си взимаха храна от детска кухня, защото то не искаше да яде това, което те ядат. Не че е задължително това да се случи:)

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 18:46 от anna_p

# 142
Здравейте, мамчета!
Моят син спи в отделна стая, откакто стана на 6 месеца. Свалих си на телефона приложение бебефон и ако започне да издава звуци с определена честота(която настройвам), ми звъни на другия телефон. Много удобно. Simple Smile И откакто е отделен, не се събужда през нощта за ядене, спи от 8-9 до 8 сутринта. Нямах проблеми с отделянето, даже май му хареса да не му пречим и шумим на главата. Simple Smile
И аз си правя вкъщи пюретата. Основно от домашни зеленчуци, а някои, ако са сезонни, от пазара със селски производители. Винаги ги разпитвам настоятелно продавачите как са гледали зеленчуците и плодовете и им казвам, че е за бебето, затова се надявам, че не лъжат за качеството на продукцията си.
Иначе плодовете ги давам сурови и пасирани, а зеленчуците приготвени на пара в тенджера с метална решетка, и след това пасирани. Купих си чопър за 25 лв и върши супер работа. Simple Smile Този уред на авент изглежда доста удобен, но не е евтин и имайки в предвид, че бебето няма да яде пюрета много дълго време, се отказах да си го купя.

# 143
  • София
svusy, водата я преварявам, но защото ни трябват на 40/50 градуса за Ам, иначе бих давала розовия Девин Simple Smile

Гери ще оправите , само ти трябва търпение  Hug

и ние от седмица сме със хрема, ще видим до кога...
гадно е , ама такъв е сезона. Подсилвате ли имунната с-ма с нещо?

Ние си взехме на Филипс 4 в 1 - сокоизтисквачка, блендер и 2 вида чопър и ми е доста полезен, ако трябва да съм честна

# 144
Гледам, че има няколко други варианта за уреди за готвене на пара, които са по-евтини от тези на Авент. Някой ползвал ли е от тях? Предполагам, че са на същия принцип. След добрите отзиви за този на Авент, твърдо реших да взимам някакъв. Дано улесни приготвянето на пюретата.

# 145
Аз за имунната система давам осцикококцинум веднъж седмично, по предписание от хомеопат. Чудех се и витамин Ц дали да давам, взех един течен за бебета на ChildLife, давах му го като беше болен. Той се оправи с хомеопатия само за 2 дни, а имаше хрема, температура, зачервено гърло и възпалено едното ушенце. Много бях доволна, че не се стигна до други лекарства.
Сега му давам и за зъбките хомеопатични.

# 146
Гледам, че има няколко други варианта за уреди за готвене на пара, които са по-евтини от тези на Авент. Някой ползвал ли е от тях? Предполагам, че са на същия принцип. След добрите отзиви за този на Авент, твърдо реших да взимам някакъв. Дано улесни приготвянето на пюретата.

Моят е такъв: http://www.minimod.bg/1039/chicco-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B0

# 147
Аз за имунната система давам осцикококцинум веднъж седмично, по предписание от хомеопат. Чудех се и витамин Ц дали да давам, взех един течен за бебета на ChildLife, давах му го като беше болен. Той се оправи с хомеопатия само за 2 дни, а имаше хрема, температура, зачервено гърло и възпалено едното ушенце. Много бях доволна, че не се стигна до други лекарства.
Сега му давам и за зъбките хомеопатични.
От София ли сте? Ако 'да' - кой ви е хомеопатът?

# 148
Anna_p, в Чико-то май трябваше да се вадят зеленчуците преди да се пасират или греша?  newsm78
Май само това беше разликата с Авент-а.
Ако Авента се вземе от Амазон излиза по-евтин от Чико-то, но е възможно Чикото също да го има някъде по-евтино.

# 149
Feride, вадят се, да:)

Общи условия

Активация на акаунт