Прахосмукачка робот - 6

• 94 789
  • 789
  •   1
Отговори
# 360
Полезен линк с много информация за LG робота /на немски/

http://www.roboter-forum.com/forumdisplay.php?72-LG

Има и за останалите модели информация.

# 361
  • Варна
Еха... Колко много фенове на Брава има вече - много се радвам. Моята вече 5ти месец никакви дефекти не е дала, дано все така да е. Аз също си купих допълнително кърпи за мокро почистване и препарата за Скуба и Брава на iRobot, от който съм много доволна.
Имам само една чуденка: за колко кв.м. изпразва целият контейнер с течност? Аз като го напълня целият, робота чисти към 60 квадрата и даже остава малко разтвор вътре.

# 362
Аз и слагам на Бравата препарат на кърпата, Вие вътре ли го наливате в контейнера?

Много добра навигация има, чак се да не вярваш.. Сега я пускам стая след стая, като местя навигацията, чудя се с още един навиг.куб как ли ще се справя, но надали ще обиколи целия апартамент ... Някой ползвал ли е Брава с 2 и повече навиг.куба? Дали си струва да се вземе още един куб, и какво смятате за Турбо зарядното, намира се към за 100лв.

# 363
  • Стара Загора
В Италианския амазон в момента е  286 евро .

# 364
Здравейте, момичета. Моля да дадете мнение за тези роботчета, ориентирала съм се към Румба ( но точно кой модел се чудя) ..предварително се извинявам, ако вече е дискутирано това в темите, но нямам възможност да чета обстойно назад. Много сериозно бях решила да си взема, но ме разубеждават познати, които имат Румба. Доколкото разбрах,  електрониката бързо се разваляла, поддръжката била скъпа и трябвало да се чисти след всяко едно почистване. Много ще съм ви благодарна,ако споделите мнение.   bouquet

# 365
  • Русе
Аз съм с румба от 4 години - края на 2010. Стар модел е и няма електроника. До момента съм сменяла батерия мин. годна и веднъж четки - тази година. За нещастие не съм я почиствала много редовно и от някалко месеца ми прави проблеми. Както горе описах - от загряване на мотора (затлачен касми и прах) се е стопила и изкривила част от пласмасата. Принципно съм много доволна, а в момента много нещастна, защото не мога да я оправя. За други марки не мога да кажа нищо.

# 366
Как да няма електроника? Какво има тогава?
Аз още не мога да повярвам колко е чисто у нас! Започнах и аз да се чудя как сме живели без това чудо!!! По-чисто не е било никога, а го пускам през ден (за сега).
Мислих, че контейнера ще е малък, но се оказа, че е повече от достатъчен. За два дни събра мъхове и мръсотия, която беше едва 1/10 от целия контейнер. Смятах, че с куче и бебе ще се задръства яко и ще трябва постоянно да го чистя, но не.
А почистването е толкова лесно! За 5 минути буквално съм изчистила и контейнер и четки и камери, колелца и т.н. всички външни и лесно достъпни части.
Че аз прахосмукачката я чистя повече време след употреба!
За сега най-много ми харесва почистването в режим 'клетка по клетка'. Най-прецизно е и робота не се лута толкова из стаите. Може би ако е само в една стая зиг заг е удачен за бързо почистване, но аз го оставям да чисти 4 стаи под ред и на режим зиг зад много се лута  Thinking

# 367
  • на Мелмак
И аз съм най- доволна от клетка по клетка , Ужасия ми го спомена  Hug
Първо го пуснах зиг заг , но наистина голямо обикаляне , а така е някак логично  Crazy
само не съм изпробвала спиралата  - дано скоро нямам повод Peace

# 368
  • Русе
Моята е 520 и имам предвид, че няма програматори, настройки на час и т.н. пуска се от копчето има два режима на работа, чисти изцяло и чисти на място (като обикаля около мръсното място на което си я сложил, ако нещо е разполяно примерно). Новите модели имат много повече.

# 369
elan, това също е електроника  Peace

etty775, и аз не съм пробвала доста неща още. Не съм го пускала и с отложен старт, защото все още искам да го наблюдавам от къде и как минава, къде среща трудности (съответно ако се налага да разчистя терена) и като цяло да се опознаем.
Оказа се, че в едната спалня като минава в близост до гардероба се надира. Още след първото пускане беше надран с едни бели линии  Shocked Shocked Направо ми прилоша. Помислихме, че нещо се е надрал в бебешката количка по металните частни, но се оказа, че това е боя от гардеробите. Успяхме да я изчистим, но за сега не го пускам там, докато не направим някакви первази допълнително под вратичките на гардероба, за да не се навира отдолу.
Та е хубаво първите пъти да се ходи след него като чисти, за да няма инфарктни ситуации ooooh!

# 370
Вече зареждам за 1ви път ЛДжито Simple Smile
Утре ще е първо почистване с ходене след него, цялата книжка изчетох а не виждам как се стартира режима на самоубочение,  първия път от станцията било хубаво да се пусне на Learning Mode, да запомнял препядствията.
Вие как го пущахте за първи път, в кой режим?

# 371
  • Пловдив
Моето е в София,би трябвало утре да е при мен.И аз със подобни въпроси.А колко време трябва да се зарежда първия път?

# 372
Батерията е литиово йонна - съответно ние го пуснахме веднага тестово без предварително зареждане и чакане. После сам си отиде да се зареди и сле това на другия ден го пуснахме да изчисти цялата къща.
Не сме го пускали на самоубочение, тъй като постоянно има местещи се предмети  newsm78 Може и да трябва да го пуснем знам ли

# 373
Здравейте, момичета. Моля да дадете мнение за тези роботчета, ориентирала съм се към Румба ( но точно кой модел се чудя) ..предварително се извинявам, ако вече е дискутирано това в темите, но нямам възможност да чета обстойно назад. Много сериозно бях решила да си взема, но ме разубеждават познати, които имат Румба. Доколкото разбрах,  електрониката бързо се разваляла, поддръжката била скъпа и трябвало да се чисти след всяко едно почистване. Много ще съм ви благодарна,ако споделите мнение.   bouquet
И аз като elan съм с Румба от 4 години - от края на 2010 г. Моделът е 555, още когато я купих, не беше последният модел на пазара, но прецених, че тя ще ми върши отлична работа, и така и стана. За 4 години почти ежедневна работа съм сменила миналата година батерията, а сега ще сменя и кутията с четките, защото гледахме 2 месеца едно косместо куче у нас и неговите космаци ми я довършиха  Sad. Подготвила съм за смяна и предното колелце заедно с държача му, защото и то се поизноси и изпада понякога. Румбата обаче си работи като змей. Единствено е станала сякаш малко по-шумна, но смятам, че е от кутията с четките и след смяната ѝ нещата ще се оправят.

Да, чисти се след всяко използване, за няма и 5 минути, имам чифт ръкавици специално за това, за да не си праша ръцете излишно.

Изобщо не ползвам навигаторите, сама си я местя от стая в стая, или я оставям да си обикаля из къщата, когато не е мръсно, а само да обере леко праха.

Изключително съм доволна от нея и смятам да си я ползвам още, докато работи.  Peace

# 374
Литиеввата батерия и трябват поне 12-16часа 1во заредждане,  не е като металхибридната /веднага е заредена пълен на капацитет, другите с няколко цикъла се разработват/.

От време на време е хубаво да се изтощава на макс и отново зареждане до дупка.
Така се поддържа нивото на заряд на макс. капацитет. /режима да повтаря докато се изхаби/
По-този начин на много уреди съм удължавала живота на батерията за много дълго време.

А това за самоубочението пак го четох в упътването, така запомнял по-детайлно и по-малки предмети и мебели, дори да се местят всеки път се обогатявала картата, така просто бил още по-внимателен робота.

Имало нов модел Брава 380t , която по-добре минавала пространствата около маси,столове и т.н. вътрешни мебели, естествено я няма в БГ Simple Smile а гаранциите им тук не се признават - лоша политика на Irobot - БГ  Thinking

По масовите марки са по-добре обслужвани ми се струва ...

Общи условия

Активация на акаунт