Истории от комунистическа България

• 158 516
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 130
NinoTino, как не помниш режима на тока? Била си на 7-8 г. Peace

А знаеш за лагерите и помниш мазньочите в стола? Crazy

# 2 131

Аз не твърдя, че всичко е ок, между другото.
Мдааа. И сега? От администрация ли ще режем или ще фалираме Сульо с глоби?

# 2 132
Герри, както е тръгнало, скоро Сульовци няма да останат.

# 2 133
NinoTino, как не помниш режима на тока? Била си на 7-8 г. Peace

А знаеш за лагерите и помниш мазньочите в стола? Crazy

И защо да не знам за лагерите?  Подскажи ми една причина, за да не знам и да не се интересувам. Още повече, че дядо ми е бил в лагер!

Помня ги мазньочите, да, доста време ходехме на Ахелой и гнусния стол, който посещавахме проформа.
Защо да не знам и да не помня?

Помня, че имаше режим на тока и след промените, обаче,  през времето когато нямаше ток играехме с нашите на дама и не се сърди човече на свещи. Тези неща с режим ми се губят кога точно е било. И какво лошо има в това? Или странно?
Нещо много ви се ще някои неща да не са били истина, но уви  Laughing  До последната буква.

# 2 134

А не е ли възможно Сульо да спазва правилата една идея повече?

Аз не мисля, че от администрацията трябва да се реже особено като разходи. Мисля, че в нея трябва да работят добре платени мотивирани хора - вероятно трябва да са доста по-малко, разбира се.

Всъщност почвам да се чудя дали не е добра идея част от услугите да се аутсорснат - лошият частник някак повече се вглежда кой как си върши работата - особено като от това зависи прихода му.

Но наистина не е за тази тема.

# 2 135
http://desebg.com/2011-01-06-11-55-07/2049-2014-11-09-14-09-00

Днес има годишнина, длъжни сме да я отбележим в темата. В линка има видео, което знам, че дълбоко ще се оцени от точните хора.

25 години от падането на Берлинската стена.

# 2 136

А не е ли възможно Сульо да спазва правилата една идея повече?

Аз не мисля, че от администрацията трябва да се реже особено като разходи. Мисля, че в нея трябва да работят добре платени мотивирани хора - вероятно трябва да са доста по-малко, разбира се.

Ами той Сульо плати и умря. Иначе няма проблем-назначавайте още хора да администрират смъртниците или оня Дебелия.... Joy

# 2 137
Защо да не знам и да не помня?

Нещо много ви се ще някои неща да не са били истина, но уви  Laughing  До последната буква.

Нищо, питам просто. Peace
Много си надъхана за неща, които не си видяла, а личните ти преживявания бледнеят.
Това ме учудва.

# 2 138
Кое точн ми бледнее? Бледнее друг път. Просто ти се иска да омаловажиш някои неща, разбирам те, ама не става. Laughing

# 2 139
  • Варна
Точно в годината на прехода, а и преди това, си водих дневник. Такава ми беше възрастта. Grinning
Унищожих го по-късно, сакън някой да не прочете за някой любовен трепет.
Яд ме е-описвах подробно, през моя си поглед.

# 2 140
Много ми е мъчно за синята ученическа престилка:

Ей сега да ги облечем днешните деца в такива да ги видите как ще изглеждат в тях.
Никакъв грим, лакирани нокти и дълги коси  Joy Joy Joy .

И да върнат кръжоците по интереси  Joy Joy Joy .

# 2 141
  • Пловдив
Сега се сетих за екскурзионните. По цяло лято вървяха деца по различни маршрути. Лично аз съм била по 5, два в Рила, два в Родопите и един в Стара планина. Но знам, че имаше повече маршрути, нашите ръководители не искаха да водят в Пирин, защото бяхме в началното училище, а там преходите бяха големи. Аз почнах да ходя лятото между първи и втори клас. Стандартната група беше 30 деца с един ръководител, един водач и едно медицинско лице (обикновено сестра, понякога лекар). Ръководител и водач бяха две възрастни учителки от нашето училище. Преходите между хижите бяха ясно обозначени, пристигаш, засичаш се с предната група, тя тръгва на сутринта, следобед идва задната група, спиш, на другия ден тръгваш. По маршрута се засичаш винаги с една и съща предна и задна група. Сега се замислих, че аз бях в първи клас на 6 години. Значи когато качих Мусала, Мальовица и обиколих 7те рилски езера за един ден съм била на 7 години. А моя син в момента е на 8 и ... няма къде да го запиша на подобно изживяване.

# 2 142
Янтра, да не спамя, но има и сега екскурзионни летувания. Да, не са организирани от училище, но има. Маршрутите са от 3 до 10-дневни. Последно синът ми беше много доволен от някаква пловдивска фирма-организатор.

# 2 143
  • Пловдив
Маршрутите бяха по 24 - 30 дневни. И беше евтино.

# 2 144
Аз съм хванала 14-дневните. Това "Ком-Емине" ми стопи лагерите едно време. И по хижите имаше шоколад "Крава".

Общи условия

Активация на акаунт