Истории от комунистическа България

• 157 813
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 630
Правят, правят, ако им мине номерът. Много трябва да се внимава.

# 3 631
Ето такива дивотии набиват в главите на хората вече 25 години:
http://www.bsp.bg/bg/novini/view/sergej-stanishev-njamame-osnova … ti-septemvri/2500
„Ние нямаме основание да се срамуваме от 9-ти септември. Напротив!", заяви лидерът на БСП Сергей
Станишев пред хилядите хора, събрали се на паметника „Братска могила" в София, за да почетат датата 9-ти септември 1944 година. Станишев изтъкна, че БСП няма да приеме, че датата 9-ти септември е поставила началото на тоталитарен режим в България. Според него Студената война и конфронтацията, която настъпва не дават шанс на идеята на Георги Димитров за истинска народна демокрация. ...
Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев изтъкна, че 9-ти септември винаги е носела особено символично значение и е имала висок морален критерий в неговите очи. „Аз съм член на БСП от 2005г. и в този смисъл съм член от XXI век, но за мен датата 9 септември на XX век винаги е носила едно символично значение. Тя винаги е имала един много висок морален критерий в моите очи и този морален критерий е качествата, които тя е изграждала у мен - солидарност, готовност да отдадеш всичко за свободата си, готовност дори и да жертваш живота си, ако се наложи, винаги да си прям, директен, честен, да гледаш хората в очите, да не ги лъжеш".
"Председателят на ГС на БСП-София Румен Овчаров благодари на всички за присъствието и отношението към светлата дата"

Това ме остави безмълвна.

# 3 632
Ето такива дивотии набиват в главите на хората вече 25 години:
http://www.bsp.bg/bg/novini/view/sergej-stanishev-njamame-osnova … ti-septemvri/2500
„Ние нямаме основание да се срамуваме от 9-ти септември. Напротив!", заяви лидерът на БСП Сергей
Станишев пред хилядите хора, събрали се на паметника „Братска могила" в София, за да почетат датата 9-ти септември 1944 година. Станишев изтъкна, че БСП няма да приеме, че датата 9-ти септември е поставила началото на тоталитарен режим в България. Според него Студената война и конфронтацията, която настъпва не дават шанс на идеята на Георги Димитров за истинска народна демокрация. ...
Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев изтъкна, че 9-ти септември винаги е носела особено символично значение и е имала висок морален критерий в неговите очи. „Аз съм член на БСП от 2005г. и в този смисъл съм член от XXI век, но за мен датата 9 септември на XX век винаги е носила едно символично значение. Тя винаги е имала един много висок морален критерий в моите очи и този морален критерий е качествата, които тя е изграждала у мен - солидарност, готовност да отдадеш всичко за свободата си, готовност дори и да жертваш живота си, ако се наложи, винаги да си прям, директен, честен, да гледаш хората в очите, да не ги лъжеш".
"Председателят на ГС на БСП-София Румен Овчаров благодари на всички за присъствието и отношението към светлата дата"

Това ме остави безмълвна.

А на мен ми дойдоха наум всички нецензурни думи, които мама ми е казвала да не употребявам. Уникален народ- да издига паметници на окупаторите си и цветя да им носи! ooooh!

# 3 633
  • София
Не и ако ти трябва болнична помощ, тогава освен направление ти трябва и съответното дарениеWink
Признавам, не съм наясно с тази част, за добро и за мой късмет. Не съм била прецизна, но емоционално изригнах след като си представих разликата м/у детството си и сега. Токуда използвах като нарицателно  Embarassed

# 3 634
Щото в правителствена всеки влизаше, тогава и дарение не помагаше, само трябва да си наш верен другар.

# 3 635
В каква връзка беше спомената Токуда? Thinking

# 3 636

Предполагам, обстановка.

# 3 637
Много хубава болница! Възхитена съм от всичко в нея!  bouquet  bouquet  bouquet

# 3 638
  • София
Токуда използвах като нарицателно  Embarassed

# 3 639

Дарения преди 25+ години нямаше, те са доста след това.

Знам, че преди около 35 години много близки на родителите ми, работещи в Либия, съответно имащи достъп до луксозни стоки, са подарили на хирурга голям куфар с истински сребърни прибори за операция на детето си, тук в България, София по-точно.

# 3 640
Говоря за регламентирани дарения, не лични подаръци.

# 3 641
Здравеопазването беше безплатно, но толкова беше и добро. На нас ни се налагаше и при баба, и при дядо да търсим връзки за лекарства, защото това, което беше безплатно, не вършеше никаква работа. Дори самите лекари си го признаваха.

# 3 642
По-добре регламентирани плащания, отколкото рушвети на лекаря, на сестрата, на санитарката и т.н. и да се чудиш откъде да намериш познат, за да им се обади да ти обърнат внимание.

# 3 643
  • София
Говоря за регламентирани дарения, не лични подаръци.
Лични подаръци=рушвет, подкуп, унижение, злоупотреба със служебно положение, неплатени данъци, както и да го наричаме предпочитам културите, където и кутия бонбони е неприемлива за разлика от ориенталщините с метани, молби, подаръци и благодарности....

Каквото и да си говорим, днес имаме достъп до 'безплатни' социални услуги, които са с по-добро качество от 'безплатните' преди 25 години. Има стандарти, правила и всеки, който е грамотен да ги прочете, може да изисква и да получава. За съжаление повечето ни сънародници все още предпочитат не да работят и да изискват, каквото им се полага, а да се крият зад обяснения и извинения какъв кофти късмет е да се родиш тук.

# 3 644
Нищо не е било толкова черно тогава и нищо не е толкова розово днес.

Общи условия

Активация на акаунт