Истории от комунистическа България

• 158 201
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 820
Има много места, на които се взимат добри заплати, но в интерес на моята теза  Mr. Green искам да кажа, че повечето такива места са западни фирми  Wink Сещате ли се?

# 2 821
  • Куциндрел
Другото, което може днес е човек да работи на повече от 1 работно място. Може и да работи от вкъщи, примерно да пише статии, да превежда и т.н.
Стига човек да иска и да е кадърен, може да изкарва достатъчно пари.
Повечето, които работят в държавната администрация нямат нито едно от 2-те. На тях и 400 са им много. Да не говорим, че голяма част от тях работят още от онова време там.

Мецане, не разбра ли, че Гери е онеправдана, няма връзки и не я оценяват? И преди и сега.
Остава й само да сее негативизъм.

# 2 822
Финансови услуги, технически дисциплини... Има. Сещам се за познат, който работи като технолог в завод за производство на вино. Започна от заплата доста над 2000.
Аз пък знам един технолог с 1000 лв. и стаж 12 години. Сигурно е тъп и без образование. Даже го съкратиха, защото наямат поръчки. Сега търси познати, за да му намерят работа.

А финансови услуги -все високо платени и кадърни и затуй финанси в беге хич няма....Личи си по финансистите...

# 2 823
Не е добре темата да се превръща в мерене за заплати, както каза Мецан, но освен в IT-бранша, къде има заплата нето >2000 лв., която да не е на висш мениджър?

Наистина ми е интересно да знам.

Финансови услуги, технически дисциплини... Има. Сещам се за познат, който работи като технолог в завод за производство на вино. Започна от заплата доста над 2000.

Ми например всяко Джи Пи изкарва над 2000лв /в София/, повечето юристи също, във финансовите услуги също, проектантите също, да не говорим за нотариусите....Един гумаджия например, да ми смени четирите гуми на колата, което го прави за 10 минути, взема 20 кинта, днеска колко клиента му минават? Ми на опашка чакахме...един добър автомонтьор, 200 кинта на ден спокойно си ги прави, коли на опашка го чакат...кви връзки има човека, гумаджията стои в една мизерна барачка срещу блока, целият мръсен отгоре до долу, на студа, сменя гуми по цял ден...ама примерно 20 човека като минат и като им вземе по 20лв, ей ти 400 кинта заработка....не е всеки ден така, но десетина клиента на ден все му се събират...и по 10 кинта да им вземе средно, пак 100лв дневна заработка - за 22 работни дни сигурно 2000лв все ги връзва...и те така.
Ами зъболекарите? 60 кинта ти вземат за 15-20 минути работа, аз не знам зъболекар без работа да има, че и на опашки чакат хората, вие си го сметнете днеска 10 души да му минат през кабинета, по 30-40лв средно да им вземе, колко изкарва днеска.

Все с честен труд - гумаджии, автомонтьори - вижте кви примери ви давам. Зъболекари, лекари, финансисти, юристи - всички добри специалисти, които бачкат, гладни не са останали.

# 2 824
  • София
Как ще работят хората в София под 1000 лева.
Гравитират по-скоро към 2000. И включвам и сервитьори и домашни помощници в това число, да не кажете само висококвалифицирани кадри. Даже тези с по-ниско квалифицирания труд имат малко по-високи доходи.
И фризьори и прочие.

За домашната помощница съм писала и друг път, доходите и на месец надвишават 2000 и гравитират към 2500-2700.
Работи на 8 часов работен ден, петдневна работна седмица и взима 15 лв/час.

Отказва извънредни ангажименти, освен за старите си клиенти, работи единствено и само за хора, които харесва, с които е в прекрасни отношения, ценят труда и, не я наричат 'чистачка" е съвсем млада жена с висше образование, която харесва работата си и я предпочита пред корпоративната кариера и най-вече различава отлично кашмир и коприна, познава изумителен диапазон от препарати и разни домакински приспособления, които не съм и чувала, ако имате петно на почти белия ви персийски килим от монголски кашмир може да го "извади' с нещо магично и много скъпо, което си е поръчала по нета и няма да ви вземе пари за препарата, но ще спаси килима, без да прецаква вълната с масноразтворител, примерно, както направи една друга, но това е друга тема на разговор.
Има фирма за почистване и издава фактури, ако пожелаете, съответно си плаща и данъците и се осигурява.

Сервитьорите също си докарват над 2000-2500 месечно. Изобщо, стига на някой да му се работи и да има желание за по-висок доход, специално в София, няма никакви пречки.

# 2 825
Аз пък знам един технолог с 1000 лв. и стаж 12 години. Сигурно е тъп и без образование. Даже го съкратиха, защото наямат поръчки. Сега търси познати, за да му намерят работа.

Толкова му е кадърността, щом търси връзки, за да цитирам:МУ намеРЯТ работа.
Той сам защо не търси?

# 2 826
  • Куциндрел
Има много места, на които се взимат добри заплати, но в интерес на моята теза  Mr. Green искам да кажа, че повечето такива места са западни фирми  Wink Сещате ли се?

Ами нека да са западни фирми. Нали се глобализираме? Що да не са?
Може пък и тукащните фирми да се усетят, че с трици маймуни не се ловят.

Работила съм година и половина в държавна администрация. Mr. Green Работата ми беше такава, че нямаше стая, в която не съм влизала. Още имам "светли" спомени от работата си там.

# 2 827
Не знам, ама задръстванията са  огромни и в повечето коли се вози по 1 човек.  Ресторантите и магазините също са пълни.

# 2 828
Не живея в същия град, явно Grinning

И аз нямам близки и познати на държавна работа, Жаве. Имам една на общинска, ама пусто и тя е програмистка.

# 2 829

И аз нямам близки и познати на държавна работа, Жаве. Имам една на общинска, ама пусто и тя е програмистка.
Не само и аз не живея в София. Но явно и в България не живея.
Освен това разбрах чак сега , че съм некадърна и онеправдана очевидно, а и познатите ми се оказаха такива...
 Някои хора са толкова изключително късогледи и надменни, че чак се изумявам-даже се твърди как домашна помощничка и сервитьорка вземат 2500лв. Че един инженер тогава трябва да печели поне 5000хиляди???? Алоооу.  То от запад ще идват емигранти тука бе, а не нашит да ходят там за по 1200 евро заплата.

# 2 830
  • София
Оу, техническите кадри как ги забравих.
И двамата ми автомобилни техници са яко пачкирани момчета.
И от работа не ги е страх и не взимат скъпо.

Не само и аз не живея в София. Но явно и в България не живея.
Освен това разбрах чак сега , че съм некадърна и онеправдана очевидно, а и познатите ми се оказаха такива...
 Някои хора са толкова изключително късогледи и надменни, че чак се изумявам-даже се твърди как домашна помощничка и сервитьорка вземат 2500лв. Че един инженер тогава трябва да печели поне 5000хиляди???? Алоооу.  То от запад ще идват емигранти тука бе, а не нашит да ходят там за по 1200 евро заплата.

Да, близките ми с инженерно образование взимат доста повече.
И само автомобилите им струват шестцифрена сума.
За къщите да не казвам.

# 2 831
Много се отклонихме от темата, но наистина не виждам защо да ходят на майната си за 1200 евро като сервитьори и домашни помощници, вместо тука да изкарват същото - при собствено жилище и несравнимо по-малки режийни. М?

# 2 832

Ами нека да са западни фирми. Нали се глобализираме? Що да не са?
Може пък и тукащните фирми да се усетят, че с трици маймуни не се ловят.

Не, бе, щото Запада бил лош, нали.  Wink

Тая тема не ми се подхваща изобщо, защото може да се направи нова тема, извън тази. И пак ще има много материал.

Искам също така да отбележа, че това, на което казвате "връзки", другаде му казват препоръки. И няма нищо лошо в тях. При нас, ако някой доведе на работа човек с препоръка и го харесат, след три месечният изпитателен срок, този, който е дал препоръка го поощряват, финансово. Аз лично съм получавала.  
Разликите с едновремешните връзки има ли смисъл да ги описвам?
Те доста красноречиво са разказани в не един филм.

# 2 833
Много се отклонихме от темата, но наистина не виждам защо да ходят на майната си за 1200 евро като сервитьори и домашни помощници, вместо тука да изкарват същото - при собствено жилище и несравнимо по-малки режийни. М?

Абсолютно. Истината е, че сме мързеливо племе. Има работа за целия китайски народ, но всички вярват, че е под достойнството им да се поизцапат.

# 2 834
Пуснете една нова тема, наистина има материал. Тука много разводнихме тази.

Общи условия

Активация на акаунт