НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 211
  • 707
  •   1
Отговори
# 495
  • тук и там
Аз пък от поста разбрах че се прибавят тези капки от праз към олиото за масаж ,а не се пият.
При нас и днес екшъна е пълен-получава колики по едно и също време...Тук за затопляне на коремчето ползват черешови костилки-представляват една  торбичка,която се загрява във микровълновата и после се слагат на коремчето-детските даже се слагат във още една торбичка под формата на зайче и задържат топлината много дълго време-от порядъка на час-два поне,но на нас за съжаление не ни помагат особено.За който се интересува да напише Cherry Belly Baby в google

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 17:27 от Kaisia

# 496
И ние използваме торбичка с костилки,загрята я микровълновата. От тук съм си яя купувала. Има ги из нета най-различни, но не съм сигурна дали ни помага. Днес пуснах прахосмукачка и както си пъшкаше и мрънкаше малкия,гледам го заспал. Та от утре нон стоп ще шънкам с прахосмукачката и сешоарите. Нали се успокояват от "белия шум".

# 497
Такива торбички с костилки има в ДМ.

# 498
  • София
Аз пускам аспиратора в кухнята, когато положението е извън контрол  Crazy

Може би и аз съм претръпнала и не му се вталясвам толкова, колкото с първото, но определено ми е по-леко и спокойно сега.  Simple Smile Другите мами с второ, трето и четвърто - как е при вас?
И аз забелязвам, че съм доста по-спокойна и уверена с малкия, в сравнение с батко му. Даже на моменти май прекалено...  Rolling Eyes

А я, да ви питам, кърмещите мами, как давате Вигантола? Личната каза да го смесвам с малко мляко. Аз изцеждам няколко капки кърма в лъжичка и там капвам вит. Д, обаче той е като олио и не се смесва с кърмата, ами остава отгоре... И после не е ясно от тия 2 капки, колко изяжда Боян, и колко остават по лъжицата.

# 499
А как познавате, че бебето има колики? Моят калпазанин плаче без причина доста пъти на ден, но винаги се успокоява на гърда. Понякога се напъва при акане, чува се и пръцкане, но не е да продължава с часове.  Днес от 1 до 3 отказа да спи сам, само върху мен. След това от 3 до 5 се гледахме и играхме, а сега спи в люлката. Най ме мъчи, че няма режим, но какво да се прави.

# 500
Аз не мога да преценя дали има колики. Но не давам никакви капки. Общото успокоително е гърдата.  Wink Иначе като ака се напъва и го изстрелва изведнъж, понякога пръцка, но няма продължителни периоди с рев, които да не се успокояват. В момента в който я гушна и сложа  на гърда се успокоява. Преди обед спи повече, следобед е по ококорена, особено след 6 часа.
Вигантола го давам с лъжичка и малко вода, да я оближе или директно капя в устата.

Това дъждовно време ме подтиска вече. Чувствам се като затворник и се изнервям. Вчера беше спрял за малко дъжда и излезнах с бебка да изхвърлим боклука и да си купя нещо сладко от магазина. Искам вече да излизам на разходки. Crossing Arms

# 501
Здравейте мами! Да ви се похваля, че в деня на Християнското семейство 21.11. станах майка за втори път. Имаме си едно прекрасно момченце на име Николай, което е 3,770 кг. и 51 см. В началото и ние имахме проблем с кърменето, но от както си взех помпата на AVENT, нещата се оправиха защото от нея ми се образуват зърната. Режима на хранене само си го създаде и яде на около 3 часа. Понякога нощно време спи, а понякога не. Явно зависи колко кърма е поел. Каката, която е на 8 години е постоянно отгоре му и все иска да го държи, но и много ми помага. Честито на всички които са родили! Пожелавам им да са живи и здрави дечицата им и самите те , за да ги отгледат до старини! Поздрави Бубка и Ники!

# 502
Bubinka84  Честита ти рожбичка Simple Smile Да ти е жив и здрав и много радост да ти носят с каката Simple Smile
Момичета праза се пие, не се слага в олиото. Не му люти толкова, въпреки че после цоцка доста, но няма проблем. Праза не е толкова лют, ние цедим от зелената част, така че не е толкова люто,загрява коремчето и изкарва газовете, които не са толкова звучни, значи не го напъва толкова много детето. Ние си ги даваме, нищо и няма на принцесата   Hug

# 503
  • Германия
Здравейте! Вчера станахме на 2 седмици, днес акушерката идва у нас и ни тегли, наддали сме 600 гр от изписването. Само на кърма сме, давам, коато иска, когато плаче, когато го боли коремчето, общо взето сме прикачени постоянно. Колики имаме доста, повече през деня. Напъва се, почервенява, стомажчето е твърдо при допир. Вчера започнах да му давам Лефакс, но за сега не мога да кажа, че действа. И възглавничка с костолки имаме, но най-добре го успокоява сешоарът.
Ако се наложи ще пробвам и с праз, видях във ФБ колко мами са доволни.
Утре ще излезем на по-дълга разходка с количката, нямам търпение, а в неделя пристига майка ми на гости за седмица.

# 504
Здравейте мами, ние днес бяхме на консултация, порастнали сме с 5см. и сме качили 1кг. за 3 седмици  Grinning
доктора каза, че има много газове, да наблягам на масажчето на коремчето и гимнастика с крачетата, а тя вчера и днес има много колики, давам инфакол, но дали привикна и вече не действа така успокояващо. Между другото вчера пробвах метода с масаж на гръбчето и трънчетата и направо не повярвах, наистина гръбчето стана грапаво и боцкащо в областта над дупето и между плешките  Shocked, но не съм масажирала дълго време защото беше дране, ще пробвам и това с праза, дано има ефект и при нас, защото ми е мъчно да я гледам как страда.
Друго което ме притесни, че доктора каза, че не дават тук витамин Д, защото имало слънце, но дали то е достатъчно .....?

# 505
Здравейте и честито на всички мами, да са ви здравички и много щастливи бебчетата! Нашият неонатолог ни изписа вигантол, но на гладно сутрин. Не се смесва с мляко. След това и педиатърката на домашното посещение на бебето каза същото. Смятам да го давам така след 21 ден от раждането. Момичета, няколко пъти се споменава фб група. Може ли някой да ме покани!?

# 506
Момичета, няколко пъти се споменава фб група. Може ли някой да ме покани!?

Аз също проявявам интерес, ако е възможно.

# 507
  • Бургас
Дайте ми профилите си  , ще питам другите мами дали имат нещо против ☺

# 508
и аз искам да членувам в групичката ,там ми е по-лесно да се включвам  Heart Eyes

# 509
  • София
Помня, че педиатърката ни казваше, че каквото и да ни изпише против колики, ще бъде единствено за наше успокоение  Joy
То и аз това си мисля.
Нашата изписа БиоГая. Засега не ги давам.
Ева реве при къпане, когато е наакана и когато е гладна. Като цяло е спокойна.

На каката съм се опитвала да давам капки (2 или 3 вида), не видях да действат. На баткото не съм давала нищо.

Общи условия

Активация на акаунт