НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 197
  • 707
  •   1
Отговори
# 510
Честит имен ден на всички малки и големи именици! Да са живи и здрави!

# 511
Мами, включвам се само да се похваля, че на 28.11 се роди дъщеричката ми Габриела (3070г, 50см). От седмица сме вкъщи и времето мина неусетно.
Изписали сте доста и ще се опитам да навваксам. Макар и само на 9 дни и Габи започнаха да я мъчат колики, та всяка информация/съвет по темата ще е от полза Simple Smile

# 512
Viki_h честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и много радост и усмивки   bouquet
И нашите колики започнаха на 10ия ден, педиатъра ми изписа инфакол и до ден днешен си караме с него, понякога е по - спокойна, понякога много я мъчат. Има доста изписано за коликите, прочети и пробвай и се консултирай с педиатъра преди това.

# 513
момичета може ли да ви помоля да гласувате за моята бебка

https://www.facebook.com/nai.foto.dete?sk=app_314315191998306&app_data=455

и ви благодаря   bouquet  bouquet

# 514
момичета може ли да ви помоля да гласувате за моята бебка

https://www.facebook.com/nai.foto.dete?sk=app_314315191998306&app_data=455

и ви благодаря   bouquet  bouquet
+1
 newsm10

# 515
  • София
Моят син Боян се роди на 28.11, точно на термин. 3550, 51 см., успях да родя нормално. От седмица сме си вкъщи, за съжаление все някой вкъщи е болен, само се надявам да опазим бебето. Вчера бяхме на консултация, за седмица от изписването е качил 410 гр., само на кърма е, но акото е рядко и има слуз, та сега пие 3 вида капки. От нас това за сега, връщам се да ви чета.

# 516
Честито бебче  newsm32! Да сте здрави, спокойни и усмихнати!

Исках да попитам дали коремчетата ви се прибраха вече, защото аз имам все още доста голям тумбак, като на бременна 3-4 месец  Sad Правите ли упражнения, носите ли колан за стягане?

И още едно въпросче  newsm78, моето девойче се роди със запушени слъзни канали, които все още не са се оправили и през цялото време се стичат ужасни неща от очичките й  #Crazy Много се притеснявам, но докторите тук са доста спокойни и смятат, че трябва да се чака без да се предприемат каквито и да било мерки... Някой да има опит с подобен проблем?

Хубав ден на всички!

# 517
Какво се стича от очичките? Питам защото и нашите очички нещо не ми харесват.

# 518
Здравейте,искам да попитам някой дали е имал проблем с хрема при бебето,моето е на 13 дни и от снощи започна много да киха и да има сополи,чак се дави като диша,много се притеснявам да не се усложни,някой ако е имаш такъв проблем моля да даде съвет как се справихте

# 519
  • тук и там
shimbite,и моят корем е така,но е рано още да се прибира .В болницата идва кинези терапевт и ни каза никакви коремни преси,вдигане на тежко и спортуване поне два-три месеца.Показа само едно упражнение за корем със вдишване и задържане на въздух за корем и това е,и напомни за упражненията  за перинеума-за тези които са раждали нормално.Колан също не се носи,до колкото знам -без него коремните мускули се възстановявали по-бързо. Peace

# 520
И аз все още имам малко коремче, не е като в началото, но..... спомням си, че като родих бях в депресия, защото си изглеждах като бременна. На мен доктора ми каза, че 6 седмици ще се прибира матката. Колан ми казаха да слагам още в началото, аз купих, пробвах няколко пъти, но не ми беше удобно на операцията и така си остана. За упражнения също питах, когато бях на консултация 2 седмици след раждането, той ми каза след 6-та седмица. Но, аз така или иначе от вчера започнах с гимнастиките, като за начало същите, които правех когато бях бременна.

# 521
И Бела има секрет от очите и подути клепачи още от раждането, педиатърката ми каза да капя кърмя, има подобрение, но явно ще трябва да се вземат по-сериозни мерки. Лекарката каза, че ако не се оправи ще вземе секрет за изследване и най - вероятно ще се окаже стафилококова инфекция от болницата, ще ходим да я види. Защото има има хъркане в нослето и нещо подуто на вратлето, според мен е лимфен възел, явно всичко е от инфекцията.
Започнах да дохранвам, за 22 дни е качила само 200 грама. Кърменето се оказа доста сложно и както си мислех детето си е стояло гладно.  Sad

# 522
Здравейте мили мамчета,

Чета ви отдавна и най-накрая се реших да пиша. Родих прекрасната си дъщеря Диана (4035 гр. 51 см. ) на 26.11 един ден след термина. Раждането мина много леко и вече сме си в къщи. Имам и син на 4 г. Той се роди със запушен слъзен канал, който се отпуши към годинката с масажи. 
Засега се кърмим успешно и съм много щастлива, защото със сина ми дохранвах и беше голяма хамалогия.
И ние имахме сополи още в родилното. Нашето педи ни каза да промиваме с цяло флаконче физиологичен разтвор наведнъж и после с фитилче от памук се вадят. Аз не успявам да ги извадя с фитилчето и ги издърпвам с помпа, но ефект определено има.
Моят корем сега почти се прибра, за разлика от първото раждане, когато доста време си бях в 4 месец. Не съм правила упражнения за корема тогава и се възстанових напълно.
Честито на всички мамчета и дано са ни живи, здрави и спокойни бебоците. Grinning

# 523
Здравейте,искам да попитам някой дали е имал проблем с хрема при бебето,моето е на 13 дни и от снощи започна много да киха и да има сополи,чак се дави като диша,много се притеснявам да не се усложни,някой ако е имаш такъв проблем моля да даде съвет как се справихте

Моят син имаше настинка във втората си седмица - капеш разтвор и махаш с помпата, ако не може да яде. Дръж го повдигнат и му сложи нещо под матрака като спи. При нас беше сериозно и се наложи да му давам кърма с шише, защото се яде по-лесно.

Не всички сополи са настинка. Бебета имат малки носове и им се запушват лесно от домашен прах, сух въздух и т.н. Купете си олважнител за въздух с студена пара. Определено помага.

Шкембето си е тук, но намалява. Днес си закопчах едни от по-тесните си панталони, ура. В болницата оставих 10 кила. За мен остават 4-5.

Секрет от очите - имаше една седмица. Или слъзен канал, или от настинката. Нищо не сме правили. Оправи се само. Да знаете, че с такива симптоми при толкова малки деца е най-често слъзен канал, а не конюктивит.

# 524
Здравейте мами, ние днес бяхме на консултация, порастнали сме с 5см. и сме качили 1кг. за 3 седмици  Grinning
доктора каза, че има много газове, да наблягам на масажчето на коремчето и гимнастика с крачетата, а тя вчера и днес има много колики, давам инфакол, но дали привикна и вече не действа така успокояващо. Между другото вчера пробвах метода с масаж на гръбчето и трънчетата и направо не повярвах, наистина гръбчето стана грапаво и боцкащо в областта над дупето и между плешките  Shocked, но не съм масажирала дълго време защото беше дране, ще пробвам и това с праза, дано има ефект и при нас, защото ми е мъчно да я гледам как страда.
Друго което ме притесни, че доктора каза, че не дават тук витамин Д, защото имало слънце, но дали то е достатъчно .....?
Стана ми интересно какъв е този масаж и трънчета? И как така става грапаво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт